Nahlásili by ste otvorené fitko?
Nahlásili by ste fitko ktoré majiteľ otvára pre známych a cviči tam tak 6-7 ľudí spolu ?
@sisa7474 poznam zial vela pozitivnych a zial aj vela obeti. A nie je pravda ze kazdeho kto zakasle posielaju do nemocnice. Praveze od viacerych som pocula ze im povedali nech sa vyskusaju postarat o seba doma. Zavidim ti ze v tvojom okoli toto nemate
A to nehovorím že hovno o horách viete koľko krát som zažil inžinierov z Blavy ako si naplánovali výlet vracali sa večer tma zima vy len dakujte že som sa bol sfajcit pod klakom lebo by vaše mŕtve telá dole znášali hlupáci bez troška rešpektu. Ja neviem vyrastam v horách od nepamäti ale toto no vážne to mi rozum neberie. Ak chce bivakovat v zime na snehu áno všetko sa dá ale bez základného vzdelania. Veď to sa dá prirovnať k samovražde. A to sombenevolentny človek horolezec viem oko prižmúriť dobre nie sú prilby nevadí. Ale toto keby Slováci nezachranuju prdel týmto hlupakom verte mi čísla by boli perne. No ale nepomôž hlupákovi keď vieš že zamrzne veď to je asi aj vražda.
Nie,nenahlasila
@biggi014 NIKYM by sa clovek nemal dat ovplyvnit! vsetky informacie by si mal overovat a nie slepo doverovat. ci uz z medii hlavneho prudu alebo alternativnych. ale riadit sa podla toho co v skutocnosti vidi. Vy tu vidite nejaku strasnu pandemiu? kolko ludi na kovid zomrelo konkretne vo Vasom mieste bydliska? tymto nechcem povedat, ze len cakam na to, kedy uz konecne budu ti ludia zomierat. chcem tym len povedat to, ze tu je len obrovske zastrasovanie ludi za inym ucelom a skratka velkej vacsine to stale nedochadza.
PS: tiez poznam vela, naozaj vela ludi ktori si kovidom presli. od priznakov tazsej chripky az po bezpriznakovych. a ze v minulosti sa zomieralo aj na chripku. este dokonca minuly rok.
@panorek súhlasím
@sisa7474 mne napríklad umrel predvčerom ujo. mne je nesmierne ľúto, že takí, ako si ty, veria konšpiráciám, pretože práve kvôli vám tu máme to, čo tu máme :(
a ešte k známym či neznámym, ja sama som mala dosť ťažký priebeh, zvládnuté síce doma, ale "na hrane"... moja dcéra to isté. malé dieťa. necelých 11 rokov.... ale tomu ľudia, ako si ty, neuveria, kým ich samých nešľahne táto hnusná diagnóza do postele..... a držím palce, ak to dostaneš, aby si mala len ľahký priebeh, lebo i ľahký priebeh vie narobiť v tvojom vnútri poriadne svinstvá
a odpoveď na fitká: áno, nahlásila by som. bez milosti. ľudia už nevedia, čo od rozkoše, potom nám kolabuje zdravotníctvo, nemocnice, lekári....
Nenahlasila . Ubližuje ti tým nejak ? Nemyslim si. Bud opatrná lebo karma je zdarma a ta funguje na 100%
@sisa7474 to ano, ale neboli ich plne nemocnice. Jeden z mojich susedov je chirurg v jednej z nemocnic v BA. Ten hovoril, ze absolutne netusime, aka hrozna je situacia v nemocniciach. Ze sa uz prekladaju aj onkooperacie a ze bohuzial, niektori z onko pacientov to kvoli tomu nepreziju. Jeho vidim na ulici iba s kvalitnym respiratorom a ruskom na nom. Asi sa z toho tesi, ze moze dychat cez dve handry 🤦♀️🤷♀️
@danusskaaa vieš, čo je najväčšia tragédia? že pre mnohých ľudí, je v ich chorých hlavách 50-ročný človek už "starý" a je predsa v pohode, že umrel... smutné.
@sisa7474 poznám osobne presne 10 ľudí, ktorí mali a niektorí z nich práve teraz majú Covid-19 s príznakmi ako vysoké horúčky, dusenie od kašľa atď. Z nich 3-om sa zhoršil stav natoľko, že museli do nemocnice. Z týchto troch sa jeden vrátil domov po niekoľkých týždňoch s kyslíkovou bombou, stále má citeľné následky. Zvyšní dvaja v nemocnici umreli. To znamená, že keby som sa mala rozhodovať iba na základe osobnej skúsenosti, vychádzala by som z predpokladu, že umiera 20% z tých, čo ochoreli s príznakmi, to by bolo dosť veľa. Našťastie viem, že riadiť sa len osobnou skúsenosťou je nezmysel a dáta z relevantnej vzorky sú stále pozitívnejšie ako moja osobná skúsenosť. Ešte niečo ťa zaujíma?
@fiafia je to tak, ako pises, ja by som v tomto roku stratu druheho velmi blizkeho cloveka zvladla velmi tazko
@panelacikova keby to boli aspon konspiracie, comu teda si myslis, ze verim. ale uz sme sa vsetci mohli presvedcit ze to konspiracie nie su. to ze tu ta choroba je, nespochybnujem, ani to ze pri niektorych ma naozaj tazky priebeh. nie je to tak isto ale aj u chripky, zapalu pluc? a naozaj teraz situacia nie je tak extremne vyhrotena, ze ludia sa davaju do nemocnic len pri zakaslani? nie su mozno aj preto tie nemocnice preplnene? nie je moznost ze prave v tej nemocnici sa clovek, ktory mal slabe priznaky, ale je uz starsi, nie je mozne ze ho to prave tam moze dorazit, zhorsit sa mu stav?
ja kazdy rok prekonavam zapal priedusiek, silne anginy. tiez to nie je prechadzka ruzovou zahradou a priznaky take, ze vtedy ledva zijem a nie som schopna nicoho. kasel a dychanie take, ze mam pocit ze sa uz uz zadusim. minuly rok som sa nejako vyliecila po tyzdni s coldrexom a nejakym paralenom. nebola som s tym ani u lekara, ani som sa neliecila antibiotikami.
Odpoveď pre zakladateľku: áno, nahlásila by som, rovnako, ako by som nahlásila zlodeja bicykla, úchyla z parku a pod. Okrem takýchto ma vedia "pobaviť" ešte aj experti, ktorí prídu do práce s kašľom a ešte sa ho aj snažia utajiť a všetkým okolo tvrdia, že sú 100%ne zdraví, hoci môžu ísť na PN. S takými sa v čase pred Vianocami v okolí vrece roztrhlo. Som zvedavá, ako sa kolegom pozrú do očí po sviatkoch.
no nahlásiť by som ich nenahlásila, ale ani by som do takého fitka cvičiť nešla a zvozila by som aj každého kto z rodiny by k nám prišiel a do takého fitka chodil.....
Keby som nahlasoval každé porusenie, tak nerobim cele dni nič iné. Polovica dedinských krciem otvorená aspoň akože cez okienko. Po ulici medzi ostatnymi ludmi ruska nikto. V obchode polovica takých co ich maju pod nosom alebo rovno pod bradou. Ruky si neumyje jak je týždeň dlhý, ale po fejsbuku bojuje za svoju slobodu a tie správne názory. Zakaz vychadzania, tak zalezieme dvadsiati na chatu na Silvestra, veď tam v lese nas aj tak nikto neskontroluje. Zo stavu 0 nakazených denne sme v stave 100 mrtvych denne aj pri všetkých tých opatreniach, ktore by mali fungovať. Ale vieme sami, že ľudstvo je vlastne len také stádo opíc a idey o inteligentnej spoločnosti sú len utopia.
Nie.
@stary_ujco áno, je to tak. neskutočne smutné
No väčšina bude nadávať na vládu, že zlé opatrenia a podobné drísty......môžu byť akékoľvek opatrenia , ak sa raz nedodržiavajú tak nepomôže nič....
@sisa7474 nie, nie je to to isté. pri covide sa ľudia naozaj reálne dusia.... ako píšem, kým nezažiješ, nepochopíš. neuveríš.... chrípku som mala snáď 30x za život. takmer každý rok. dokonca (ale fakt vážne) som schytala aj s dcérou chrípku prasaciu pred 3 rokmi. tú istú, čo vyčíňala v roku 2009. a prežila som ju. mala som "len" 40-tky asi 3 dni. nič viac. pri covide sa človek dusí. a nemusí to "dať".
@sisa7474 to vidíš covid veľmi skreslene. Keď sa už riadiš osobnou skúsenosťou, koľko poznáš ľudí, ktorí skončili na pľúcnej ventilácii kvôli angíne? A koľko takých, čo na ňu zomreli? A ty si koľkokrát bola kvôli tomu na kyslíku? A koľkokrát kolabovali nemocnice kvôli sezóne chrípky, angíne a zápalom pľúc keď nebol covid? To si vážne myslíš, že týchto pacientov berú do nemocníc, pripájajú na kyslík a ventilácie len tak, lebo by im inak bolo v nemocniciach samým smutno?
@sisa7474 ak si myslis, ze ta zoberu do nemocnice pri nejakom kasliku a teplotkou 37,2 si v hlbokom omyle. Ani mojho rodinneho prislusnika nezobrali. O par dni ked sa dusil v kazdej polohe, ano. A lekar skonstatoval, ze sa nemusel dozit rana. Zabudni na to, ze je to len zapal pluc. Mozno u niekoho ano, u niekoho ani nahodou. Moj priatel mal pred par rokmi zapal pluc, po dvoch dnoch odisiel s liekmi s nemocnice, doliecil sa doma, finito. V tomto pripade to bol kyslik, dusenie sa a poskodenie pluc. Vlastne ani neviem, preco ti to pisem, sme mimo temu. Len ma vytaca, ked niekto bez osobnej skusenosti podava neoverene informacie.
@esterba oficialne statistiky su lahko dohladatelne, kolko ludi zomieralo v predchadzajucich rokoch na chripku. nemocnice boli preplnene aj po minule roky, podla vyjadreni mnohych sestriciek, lekarov. teraz su preplnene o to viac, lebo ako som uz pisala, situacia je uz tak extremne vyhrotena, ze ludi do nemocnic posielaju aj so slabym zakaslanim. a s velkou pravdepodobnostou to mnohych dorazi prave v tej nemocnici. a toto rozpravam z vlastnej skusenosti z rozpravania znamej, ktora pracuje v domove dochodcov.
@sisa7474 tak napr. moj svagor, zdravy 43 rocny chlap, podnikatel, stretaval sa s vela ludmi, vsak chripocka, 2 tyzdne dozadu cez vikend zalahol, teploty, vsak vylezi, stav sa zhorsoval, prvy antigenovy test negativny, ale syn bol lyzovat, pozitivny na covid tak aj on ako clen rodiny isiel na PCR, ten uz pozitivny, stav sa mu zhorspval, skoncil v nemocnico na plucnej ventilacii, obojstranny zapal pluc uz aj on zmenil nazor...
Stale hovorim, kto na vlastnej kozi nezazije, neuveri... momentalne aom za tvrdy lockdown.... lebo nas to zomele a deti nepojdu do skoly do marca a o nemocniciach ani nehovorim.... s turiai, to je kapitola sama o sebe, zijem v LM a same cudzie znacky.. hruza...
@sisa7474 máš veľké šťastie,že nepoznáš nikoho s ťažkým priebehom. Nám v práci zomrel kolega na covid, jeden deň je človek zdravy v práci a o dva týždne sme mu už boli na pohrebe. Ďalší 4 kolegovia sa mesiac trápili a stále nie sú fit, z toho dvaja v nemocnici.
@maminkasisa asi najbezpecnejsie pre nas vsetkych by bolo, keby sme nezili. tak by sa nam aspon nikdy nic nemohlo stat.
Na Liptove nenájdeš liptovskú značku Bohu prisahám sami turista.

@sisa7474 mne zomrel spoluhráč na Covid (vek niečo po 50tke a žiadne pridruzené choroby ). Po 20tich dnoch teplotovania (kvôli Covidu) dostal zapal a skoncil v umelom spánku s obstrukciou pľúc, ktoré už dokopy nedokazali dať. Hospitalizovany bol 5 mesiacov a už sa s namocnice nedostal 🙁 teraz mam v nemocnici bratranca - je mladý a zdravý 37ročný, lebo nedokáže dostatočne dýchať a neokyslicuje sa mu telo tak ako by malo (saturácia). Zatiaľ je "len" na kysliku tak sme radi, dúfam že nebude potrebovať umelú ventiláciu. Kašlem na média, neberiem koronu ako niečo politické, riadim sa svojim rozumom a ten mi nedovolí žiť úplne normálny život!!! Denno-denne su nové prípady v mojom okolí (kamošky, deti z mojej triedy, starý rodičia- všetci pozotivni) niektorí to prekonajú len ako "chrípku", iní sa trápia oveľa viac...