icon

Najbezpečnejšia krajina pre život s rodinou?

21. jan 2020

Ahojte,
ak by ste mali možnosť zbaliť sa ako rodina s deťmi a odísť zo Slovenska, ktorú krajinu by ste si vybrali pre život? Aby Vám vyhovovali školy pre deti, zdravotníctvo, bezpečnosť, klíma.
Viem, že nikde to nie je ideálne a všade treba pracovať a je "niečo", som len zvedavá, kam by ste sa vybrali 🙂

oli18
21. jan 2020

@lenkakravcova su narody, ktore nevedia zit v demokracii. Ked im usa pomohli odstranit diktatorov, rozliezli sa po Europe. Diktatori ich drzali na uzde.

rooskoliv
21. jan 2020

mas deti? podpisovala si za nich nejaky papier do skoly? na kazdom takom papieri mas napisane podpis zakonneho zastupcu. nie podpis matky/otca. ak sa vyzajuju 2 podpisy, mas tam zakonny zastupca 1 a zakonny zastupca 2. nepripomina ti to rodic 1 a rodic 2 ako tvrdis, ze to je vo finsku? mozno ten rodic 1/2 je zly preklad a vo finsku je napisane zakonny zastupca 1/2, tak ako je u nas. a toto je dlho, lebo zakonny zastupca dietata nemusi byt jeho rodicom (dieta moze byt sirota alebo v detskom domove a pod).

alebo registrovane partnerstva. kolko parov aj na tomto fore ziju na hromadce a nie su zosobaseni. su stastni a neriesia to. ale ked sa nieco nahodou stane, tak partner/ka sa nedostanu k zdravotnej dokumentacii, alebo nemozu dedit. co by riesil status registrovaneho partnerstva (nieco menej ako sobas a s mensimi pravami ako sobas), kde by Zuzka povedala uradom, ze zije spolu s Ferom a teda by mali navzajom pristup k roznym majetkovo-pravnym veciam navzajom.

preco rozny politici tymto strasia a preco si z toho robia agendu? ked niektore veci su uz davno v praxi a nikomu nevadia a mozno ich sama uplne bezne pouzivas (vid zakonny zastupca), alebo status registrovane partnerstva by v hojnom pocte mohli vyuzivat hetero pary, ktore sa z nejakeho dovodu nechcu sobasit?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katrin21
21. jan 2020

Prave Slovensko je jedna z tych bezpecnych krajim,ver,ci nie

autor
21. jan 2020

@rooskoliv Bohužiaľ to nie je zlý preklad, Fínsko naozaj nahradilo matku a otca rodičom 1 a 2 a porovnávať to s podpisom zákonného zástupcu... zákonný zástupca môže byť aj stará mama, ale mama a otec zostávajú... väčšinou.

sashka22
21. jan 2020

@ptmt1011 ahoj, rada by som sa vyjadrila k tej ' bráne pre pedofilov'. Teraz na jar vyjde cesky dokument, volá sa V sieti, asi budeš s tými pedofilmi sklamaná, nenapíšem viac, pozri si to. Zatiaľ sú len rozhovory o dokumente zverejnené. A prajem Ti, aby si raz rešpektovala rozhodnutia Tvojich detí lebo nikdy nevieš, kde skončia. Možno prave v krajine, kde su ľudia zvyknutí na rôzne osobnosti a partnerov im Ty tiež nasilu nevyberieš. .. odosobni sa, priviedla si ich na svet, aby žili svoje vlastné životy a nie ten Tvoj. Píšem všetko v dobrom.

autor
21. jan 2020

@katrin21 iste, momentálne áno..

vamajka
21. jan 2020

@lula313 no neviem ale v noci by som asi sama z domu nevysla

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
puplatko
21. jan 2020

Toto budeš podľa mňa darmo písať @sashka22. Na to všetko človek musí asi prísť sám, časom.

sashka22
21. jan 2020

@ptmt1011 absolútne 😀 to si ako tam vedela vyčítať...

autor
21. jan 2020

@sashka22 priviedli sme deti na svet a nemôžeme im prikázať, kde majú alebo nemajú žiť v dospelosti a ani to, koho budú mať za partnera, ale je na nás rodičoch, aký život im ukážeme a to, pre aký život sa neskôr rozhodnú, bude už ich vôľa

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2020

A len jedna malá poznámka k celej tejto diskusii.. ono sa veľmi ľahko teoretizuje, čo by bolo keby, ale realita príde, keď to nastane a potom sa ľudia začnú na veci pozerať úplne inak, keď začnú byť skutočne ovplyvnené ich životy či už tak alebo onak

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
7ammy7
21. jan 2020

Kanada, nádherná príroda, bezplatná zdravotná starostlivosť, možnosť žiť na samote (aj keď sú tam vraj milý ľudia) 😁

autor
21. jan 2020

@ptmt1011 absolútne sa stotožňujem s tvojimi názormi, preto aj doma zvažujeme, kam odísť..

ledgerka
21. jan 2020

ani jeden z Vas tu nema v zivote problemy ak mate cas riesit na tomto fore v ktorej krajine je rodic 1 a rodic 2 namiesto matky a otca :D Nemyslim si ze to vystihuje kvalitu danej krajiny.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
22. jan 2020

@ledgerka kvalitu danej krajiny ovplyvňujú aj takéto "výmysly", bohužiaľ..
ale milé, že si nám pripomenula, že sa máme dobre a nemáme problemy 🙂

nikuskakri
22. jan 2020

Pred 10 rokmi sme žili v UK. Tam to už bežalo - sexuálna výchova od škôlky, odoberanie detí slušným ľuďom, rodič 1 a 2...a vcelku sa nám tam aj páčilo, len s morálnymi hodnotami sme sa nedokázali stotožniť. Vrátili sme sa, pretože sme chceli žiť tak ako to boli u nás - v dobre ukotvených hodnotách. Aj hľa, prešlo pár rokov a kam sme sa dostali. Nedá sa len utekať.

sense
22. jan 2020

Zijem x rokov vo swiss a nemyslim si zeby bola ta krajina bezpecnejsia ...ako svk

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
rooskoliv
22. jan 2020

stale mi nejde do hlavy info, ze Finsko je zla krajina na zivot, lebo v rodnom liste mas uvedene rodic 1 a rodic 2. Skusal som to teda hladat a nasiel som tieto stranky (ofiko platene finskou vladou)

https://www.infofinland.fi/en/living-in-finland...
je tam pisane, ze dieta sa rodi matke. nie je tam spomenuty rodic 1. ak su rodicia zosobaseni, dostava meno po jednom z rodicov. ak nie su zosobaseni, otec moze prehlasit otcovstvo

https://www.infofinland.fi/en/living-in-finland...
a nasledne tato, kde pisu, ze registrovane partnerstvo vo Finsku neexistuje. ze je to kazdeho vec, ako spolu ziju.

mozes mi dat prosim ta nejaky odkaz na zdroj ohladom rodic 1 a rodic 2 prosim? rad by som si o tom precital viacej

mpg
22. jan 2020

@perdulka7 Ja si myslím, že juhoázijské a juhoamerické štáty sú veľmi vzdialené viacerými oblasťami Slovákovi a že by išiel napr. do Vietnamu, keď Vietnamci prichádzali a aj prichádzajú sem?
Ľudia by si mali pred takýmito cestami prečítať text piesne Eldorado od Waldemara Matušku, tam je to celkom dobre vystihnuté.

fokuska
22. jan 2020

Autorka: bojis sa co nam zacnu diktovat... neviem sice kto, spoinas potom EU. Neobavas sa toho co nam zacne diktovat LSNS? Mozno ti to je sympaticke, lebo budu diktovat nase tradicne hodnoty.
Ale bola by si rovnako spokojna keby si mala diktovane uzavretie hranic - cize nielenze nepridu migranti, ale ani my by sme nemohli vycestovat len tak kedy a kde by sme chceli? Alebo keby (a ano teraz napisem extrem, ale ktovie ci to raz nebude pravda) rozhodli, ze kto nema modre oci tak nie je pravy Slovak a ze teda treba narod "vycistit" a ty by si mala akurat hnede oci?

Co nam ublizi viac, ten "liberalizmus" alebo "fasizmus"? Kym zapadame do schemy toho jedneho, tak nam vyhovuje, ale co ak sa nakoniec sami staneme obetou toho prislusneho rezimu?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
maminuska
22. jan 2020

@fokuska jedno aj druhé ublíži rovnako , len je tam iný časový horizont. Pre mňa je liberalizmus odtieňom fašizmu , len sa diskriminuje a likviduje protivník iným spôsobom .