icon

Najmama. Pridajte sa a porozprávajme sa

furniture
14. apr 2011

Čaute kočky, túto tému som začala na to, aby sme sa mohli porozprávať a vymeniť si skúsenosti, trápenia a radosti počas našej tehotnosti a aj po nej 😉 . Budem rada, ak sa do tejto témy zapojíte.

petulka83
20. apr 2011

@lija15 Ako vidim, malinka sa ti poriadne vie postarat o zabavu 🙂 to je super, ze je takato ziva. Rozhodne sa pri nej nenudis 🙂 ale ako pise Martinka, urcite lepsie ako kedy len sedela a bola apaticka...urcite toto je ovela lepsie ked mas doma take poriadne male sidlo 🙂

petulka83
20. apr 2011

@furniture Ano, rozhodne mas pravdu s tym obleckom 🙂 urcite nemozem chudatko malinke nechat na pospas septembrovej zime, len preto, ze jeho blazniva mamina sa boji nakupovat vecicky, kym sa nenarodi..... ved nieco postupne popozeram na nete a pomaly kupim nejake pekne oblecenie. Inac, fakt mate v tomto obrovsku vyhodu, ze uz viete ako to chodi. Ja ako prvorodicka vazne ani nemam potuchy, ake oblecenie bude treba pre dietatko, aka velkost sa kupuje, ako velmi ho bude treba "zababusit" aby neprechladlo.....

lija15
20. apr 2011

😉 @petulka83 nemusis sa toho bat to pride samo co a ako s babatkom ja mam aj tu vyhodu ze som najstarsia zo surodencov,ktorych mam dvoch a ked som mala 18rokov tak sa maminke narodilo babtko s jej expriatelom takze este viac som sa toho ale priucila pri sestrinom synovi ktory sa narodil tesne pred mojou svadbou 😀 😀 😀 😀 a co sa tyka ako obliect babo vonku tak ja som sa riadila ze o jednu vrstvu navyse alebo ako seba som obliekla a tolko vrstiev mala aj dcerka a my sme ju otuzovali v izbe cez noc sme mali vypnuty radiator a rano som otvorila okno dokoran a ona bola v perinke 😉 😉 😉 niektore maminky by si o mne pomysleli ze som hlupa,ked si takto obliekam dieta nalahko a ked sa uz oteplilo sa mi stala situacia ze mala hrubu bundicku ciapocku a boli sme vonku na prechadzke a bola este vo fusaku a vtedy mala 4mesiace tak mi zacala plakat a tak som ju skusila odkryt vyzliect bundicku a ciapocku a uz bol usmev 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no ja som rada ze je take zive striebro ze neposedi ani chvilocku ale zato sa niekedy sama zahra a tak je tisko ze sa len nad tym pousmejem a aj teraz mi vyliezla do tej svojej krabici a hra sa tam

lija15
20. apr 2011

@kakakina no tak to hej priam to cloveka upokojuje a aj malej to prostredie robi dobre a hlavne tu klima je pre nu suprova a najlepsie je tu ze nie je tu celkovo v Norsku uponahlany zivot ako na SVk tu sa nikde nikto neponahla ako keby tu niekto spomalil cas 😀 😀 😀 😀

petulka83
20. apr 2011

@lija15 Podla mna si robila velmi mudro, ze si ju otuzovala hned zo zaciatku. Sice sa v tom este vobec nevyznam, ale tiez mi pripada ovela zdravsie a prirodzenejsie babo trosku otuzovat, ako ho prehnane obliekat do teplych veci a potom sa v tom chudatko uplne poti. Ale toto su len moje teoreticke recicky, kedze este s tymto nemam absolutne ziadnu skusenost. Ak sa mozem spytat osobnu otazocku, ako ste sa dostali s manzelom do Norska? Co vas tam priviedlo? Podla mna je to uplne fantasticke, ze tam zijete 🙂 severske krajiny su mi strasne sympaticke a podla mna je tam fakt uplne iny, kludnejsi, pohodovejsi zivot 🙂 moja sesternica uz desat rokov zije vo Svedsku, vydala sa tam za Sveda a je strasne spokojna s tym zivotom tam 🙂

lija15
20. apr 2011

@petulka83 neboj Peti prides do toho az sa budes cudovat ze ako ti to samo ide to zistis ako babtko obliect podla jeho reakcii 😉 no ked sa mala narodila manzel dostal ponuku ist robit d 😉 o Norska sofera,s tym ze na SVK absolvuje predtym kurz norskeho jazyka ktory trval 3 mesiace a musel koli tomu dat aj vypoved z Dopravneho podniku,ale zato mu uz ta agentura platila kazdy mesiac plat.Po tom kurze urobil pohovor so zamestnavatelom a tyzden nato uz letel do Norska.Rozhodli sme sa spolocne ze to skusime a aj kopa ludi nam povedalo ze robime dobre ze na SVK nema nase dieta buducnost ☹ ☹ tak sme nevahali a nato ja som uz v auguste bola tu aj s malou nastahovana,ale prve 2 tyzdne sme s malou spali 2xdenne aj 2 hodky a to vecer sme zaspalai ako babetka ale ziadna nadcha a ani nic u malej nebolo uplne super zvladla aklimatizaciu a aj tiez 😀 😀 😀 chora doteraz nieje a ani s ATB sa este nestretla takze je zdravucka ako rybicka,len neviem ako bude reagovat ked pojde do skolky ci bude chora alebo sa udrzi bez choroby 😀 😀 😀 😀 😀 aj tvoja sesternica spravila dobre co caka nase deti aka buducnost to je moja nazor a ked citam na nete spravi ze co sa deje na SVK tak som stastna ze sme odtial odisli
a manzel stale chcel zit na severe,on ma rad zimu tak ako ja a tie leta nas tam ubijali 😖 😖

furniture
autor
21. apr 2011

@lija15 je nás viac, čo ti závidíme 😉 😉 . Ja som na severe nikdy nebola. Ale musí to tam byť super. Skús nám trošku obšírnejšie napísať, ako sa Vám tam žije, aký sú tam ľudia a tak. Pre mňa je to úplná neznáma. Iba Mama tam pár krát bola s cestovkou...poznávacie zájazdy...a vždy sa vrátila nadšená.

@petulka83 ja som to myslela s tými vecami tak, ak si poverčivá, treba dopredu vybrať vecičky, čo sa ti páčia, kočík,postielku a podobne a kým ty budeš v pôrodnici...väčšinou tam dávajú erárne oblečenie pre novorodencov...mužíček pekne všetko nakúpi, zariadi a ty môžeš mať srdiečko na mieste... všetko sa zabezpečí po pôrode 🙂, iba tie novorodenecké pampersky musíš mať už pred narodením a zobrať ich zo sebou. oblečko naodchod z pôrodnice sa tiež dá kúpiť až po narodení a mužíček ho donesie, keď pre Vás príde... Čo sa týka obliekania, ja som tiež nič nevedela ale detská sestrička mi poradila, že obliekať viacej vrstiev a keď babatko bude nespokojné, že mu je teplo, tak začať vyzliekať...a ako lijuška napísala uvidíš, sama budeš najlepšie vedieť, čo tvoje dieťatko potrebuje. Každé je iné. Jedno má rado viacej tepla, iné menej. Za týždeň už budeš ostrielaná mamička 🙂 . Ja tiež nemám predstavu ako budem malinkú obliekať, ke´dže môžu byť dosť vysoké horúčavy.

lija15
21. apr 2011

😉 @furniture no ludia su tu uplne iny ako na SVK proste usmievavy a prijemny,kde byvam teda hned les mam pod oknami tak v lese mame cucoriedky 😎 😎 😎 ktore si nazbierame a zadarmo, je tu kopec lyziarskych stredisk 😀 😀 my byvame 80km od Osla a uz je tu citit ze tí ludia su uplne iní,ochotni pomoct a poradit a hlavne na uradoch ti vsetko pekne vysvetlia a poradia kde a ako vybavit 😉 😉 a Oslo je uz trochu pokazene ludia ta ani nepozdravia a je tam vela pristahovalcov ☹ ☹ ale zato sa tam vies kde poprechadzat 😉 uz som bola aj v pristave pri mori,a su tu take male ostrovy ku ktorym sa nedostanes autom tak chodia lode ako MHD no proste je to tu ako keby tu cas ubiehal pomalsie nikde sa tu nikto neponahla a naco 😀 😀 😀 😀 a tu si ludia prirodu chrania,a ked si sportovec tak sa mas kde vyblaznit,tu decka ci je teplo a ci zima su stale nonstop vonku 😀 v lete na korculiach,bicykloch a take korculove bezky tu vidis od 5rocneho dietata az po starceka ako natom ficia a v zime tak isto na bezkach a lyziach proste su stale v pohybe a uzivaju si to naplno vsade mimo mesta v takych lazoch ze je tu zopar domov v okruhu 5km mas farmy s konmi a kravami ale viac je tu konov a su vsetky vo vybehoch a aj jazdia na nich 😀 😀 😀

lija15
21. apr 2011

@furniture a mas tu moznost dat uz 1rocne dieta do skolky alebo ked nie tak mas moznost dostavat prispevok zato ze sa o dieta staras do 3rokov doma co je celkom super 😀 tu na matersku mamicka nastupuje v den ked porodis a na materskej si len rok 😉 a co sa tyka zdravotnictva tak je to tu ine ako na SVK tu ti ked si chora a ides k lekarovi tak prve je co ti spravia je ti odoberu malu vzorku krvi a urobia hned rozbor ohladom toho ci mas zapal uz v krvi a aked hej tak az vtedy ti daju ATB to je to co sa uz na SVK pomaly rozbieha 😀 😀 a mas tu jedneho lekara teda rodinneho ktory ta ma ako babo a az do dochodku chodis k tomu istemu ci si dieta alebo dedko 😀 😀 ked ja som tehotna tak ziadne gynekologicke vysetrenia tu niesu bud chodis k obvodnej dr.alebo k porodnej asistentke az do porodu 😎 kazdy mesiac vysetria moc a odooberu ti vzorku krvi s ukazovaka koli zelezu a to je vsetko 😎 😎 na ultrazvuk mas narok len na jeden a to je od 17.-20.tt ti ho robia a to len v nemocnici ktoru si vyberies kde chces rodit 😎 😎 cely porod vedie porodna asistentka a gynekologicka pride k porodu len ked je potrebny zasah ze su komplikacie ale inac vsetko tu beru prirodzenejsie ako na SVK to mam zistene od kamosky ktora tu rodila 😀 😀 tak dufam ze aspon trosku som ta tym oboznamila ale ked bude maj tak narobim lepsie foto prirody a okolia a ich tu nahodim 😀 aby si to aspon trosku vedela viac predstavit

furniture
autor
21. apr 2011

@lija15 t je supersko... našťastie aj my bývame tak, že je tu kopec športového vyžitia...v zime lyžiarske strediská do 50 km ako oščadnica, Martinské hole, Ružomberok, a potom aj také menšie ako Makov, horná maríková a tak, pár km máme termálne kúpele Rajecké teplice a od Žiliny som cca 10 km. Určite lepšie, ako sme bývali pred tým, v Bratislave. My sme to hlavne robili kôli Bianke a partnerovi...má bližšie svoje dcérky a môžeme byť s nimi, kedy chceme. Takže sme teoreticky po kope celá rodinka. Aj tu sú ľudia veľmi milí a ochotní pomôcť a čo je úplne úžasné, dodržuje sa tu kľudná nedeľa, čiže žiadne píly a cirkuláre...úplné tichúčko a pohodička. Najviac ma prekvapuje, že ešte neskončila vykurovacia sezóna a už tu ľudia pracujú na dreve na ´dalšiu sezónu. Vy ako vykurujete? My bio palivom - pilinovými briketami, lebo nemáme plyn a elektrika je nesmierne drahá. Ale teraz už iba prikurujeme večer v krbe.
A ako je to u Vás, keby si chcela rodiť bezbolestne, alebo do vody, poprípade v inej polohe? vtedy tiež rodíš iba s pôrodnou asistentkou? A môžeš mať pri sebe aj manžela?
A už nám zakvitol aj jeden strom 🙂 . Včera som si posadila dajaké kvietky a partner už naštartoval kosačky 🙂 🙂 🙂 Je perfektné, že už môžeme byť vonku a nie stále zavretí..

lija15
21. apr 2011

@furniture aj tu ludia pracuju na dreve kopy dreva su popri ceste 😎 ale tu dodrzuju tiez nedelu ale aj co sa tyka obchodov su v nedelu pozatvarane 😉 😉 no my mame vykurovanie olejom teda taky kotol ale radiatory su uz povypinane aj cez noc 😀 😀 😀 a lespie sa nam aj tak spi a aj malej 😀 😀 😀 a v zime ked boli mrazy-26C tak tu mame taky provizorny kozub a dreva mame plnu garaz este majitel to nechal a ze mozme s tym kurit 😀 😀 no co sa tyka porodu tak len take infosku mam ale skusim sa popytat ale urcite sa tu da rodit do vody a pri porode bude aj manzel bol aj pri prvom to som rodila v B.Stiavnici a bola som velmi spokojna s pristupom a co sa tyka nadstandardu tak bolo super pocas pobytu po porode v nemocnici bol cely cas so mnou na izbe aj manzel co bolo super 😀 😀 😀 to co sa tyka porodu skusim pozistovat ked pojdem na ultrazvuk a hodim infosku ale urcite je tu moznost aj podania EPI ale ja som rodila bez EPI a dalo sa to vydrzat 😀 😀 😀 😀 tak to mate dobre ze ste tak pokope aspon sa s jeho dcerkami stretavate castejsie a ja niesom rodena Blavacka a Blavu som vobec nemala rada je to strasne uponahlane mesto ☹ ☹

furniture
autor
21. apr 2011

@lija15 čo sa týka Bratislavy, máš úplnú pravdu. Bianku som rodila s EPI a silno nad ňou uvažujem aj teraz. Rodiť budem asi v Martine, Pretože Žilinská nemocnica je dačo strašné 😖 . Páči sa mi to, že si ju môžem ísť pozrieť iba tak, ukážu mi pôrodné sály, šestonedelie a majú tam celkom fajn návštevné hodiny. Aj tu sa dá byť na nadštandarde s mužom stále, ale kto by sa nám postaral o Bianku a kocúra? Ja mu dám ešte pár dní naviac, čo sa spánku týka 🙂 🙂 . Ako štandard sú tam izby po 2 mamičky a 2izby majú spoločné sprchy, čo sa tých pár dní vydržať dá. Nie ako pri prvej dcérke - 6 žien na izbe a to ešte bola až za prechodnou, čiže nemala vlastný vstup z chodby, išlo sa tam cez ´dalšiu izbu, ktorá tiež mala 6 ženičiek..spoločné sprchy a toalety pre celé oddelenie...

lija15
21. apr 2011

@furniture no to je dost malo sprch uff a kolko mamiciek ste boli na izbe dost vas tam bolo ☹ ☹ moja nevyhoda je to ze prvy porod bol vyvolavany teda som ho radsej naplanovala,lebo aj primar sa ma nato spytal,lebo ja uz som na poradni uz zostala v porodnici,koli tomu ze som vela pribrala 20kg a este aj tlak som mala dost vysoky a termin som mala presne na Vianoce 😀 😀 😀 😀 takze porod bez vyvolavacky bude teraz pre mna novinka 😀 😀 😀 😀 ale zato tu az ked 14dni prenasas tak ti ho vyvolaju dovtedy s tym nic nerobia ☹ ☹ ☹ ☹ v Stiavnici su neobmedzene navstevy ci mas nadstandart alebo nie 😀 😀 akurat ked som mala nadstandart navsteva rovno na izbe 😀 😀 😀
tak v Stiavnici boli sprchy pre 2 izby jedna a boli dalsie aj na chodbe sprcha pre navstevy a muzov ktora tam boli s manzelkami na izbe,potom dalsia pre pacientky a dalsia pre rodicky 😀 😀 jedlo mi nosila sanitarka na izbu,vizity som mala prva a to v ambulancii,a pri kazdej kontrole mi este laserom posvietili na stichy aby sa skoro zahojili a mala som tam k dispozicci biolampu na preliecenie popraskanych bradaviek co mi velmo pomohlo 😎 keby som byvala dalej na SVK tak rodim znova tam 😀

lija15
21. apr 2011

ahojte kocky aky ste mali dnes den 😎 😎 😎 u nas slniecko a teplo doobeda v 😎 zal manzel malu na prechadzku k postovej schranke ktora je od nas asi takych 300m a potom sedeli pri kvietkach 😀 😀 😀 akurat sa mi teraz drobec zobudil a vypila flasu mlieka a ja sa pomalicky ale isto pustam do poriadkov aj ked nejako sa mi nechce 😀 😀 😀 😀 ale uz je kopec bordelku po malej ked roz 😀 puci piskotik 😀 😀 😀 😀 😀
napiste novinky ako sa dnes citite a ake je u vas pocasicko 😎 pekny dnik

furniture
autor
21. apr 2011

@lija15 tak tomu sa naozaj hovorí nadštandard 🙂 🙂 ale tam kde som rodila v Bratislave...to bola stará pôrodnica, ktorá sa zavrela asi za 2 týždne ako som porodila. Nás tam bolo dokopy zadná izba 6 mamičiek, priechodná izba 6 mamičiek, cisárska izba 4 mamičky a "pokus o rooming" 4 mamičky. Čiže na 20 mamičiek 3 sprchy a 3 toalety. Nám zo zadných izieb babatka nosili iba na kojenie, nemali sme ich pri sebe. Návšteva iba na malinkej podeste medzi poschodiami, kde aj ukazovali babatka, ale iba na chvíľočku, pretože tam bol hrozný prievan. jedlo nosili na zadnú izbu, čiže papanie na etapy, ale nemám na to vôbec zle spomienky. Boli tam úžasné sestričky, ktoré sa o nás starali, učili nás kojiť a boli tam najlepší gynekológovia z Bratislavy.

Na dnes budem končiť, idem do Baumaxu na zeminu a ešte sa tam určite po dačom popozerám 😀 😀 😀

kakakina
21. apr 2011

No my sme dnes mali nadherny,slnecny a teply den,radost pracovat vonku!Tak som si upratala balkon 😀 😀 !A idem sa pustit do nejakych kolacikov,aby sme mali do coho zobnut!Prajem vam najmamy krasne velkonocne sviatky,pocasie nam praje 🙂 !!!

lija15
21. apr 2011

😀 😀 😀 @kakakina presne tak aj nam pocasie praje len skpoda ze ja si tie kolaciky nemam ako napiect :( ale kupila som si uz hotove korpusy tak snad nejaku tortu urobim 😀 😀

ddd33
21. apr 2011

ahoj lija15, petulka83 a ostatne na tomto fore...ja som Robo, Robo Nochta a som ten "priatel" nicku Furniture, resp. Martiny sagatovej,...ked som si precital jej pr prispevkov, mal som dojem, ze ide o "super zenu", mila, aktivna, prijemna, starostlive.... damy, ja s nou zijem 3 roky. A je mi luto, ze skoro vo vsetkom klame a zavadza. Ved internet znesie vsetko... Ja ju nepoznavam....pracuje ako managerka firmy, stara sa o velku zahradu, dom, nase deti.... ved to je ako z rozpravky....pravda je taka, ze mame problem....spytajte sa kde vlastne pracuje, kdo je jej sef, co vlastne robi...? Zase pravda je ze ja ju poznam 3roky, Stahovanie do Ziliny....to nie je koli mojim dceram, aby som bol k nim blizsie, ale koli tomu, ze som chcel ju dostat z prostredia, v ktorom vyrastala.....ved viem ako sme spolu zacali...ja uz ale neviem ako dalej, poradte mi prosim, vernost, praca a kludny starostlivy zivot jej nic nehovoria...radsej cely den chatuje a vymysla si rozne pribehy, ako by mala pracovat a priniest peniazky do domacnosti. ....nevladzem a neviem ako dalej....

lija15
22. apr 2011

@ddd33 nechcela som sa ale len tolko mozno mala dovod preco nenapisala o sebe to co si na nu napisal a bolo to od teba voci nej podraz ☹ kazda sme ina ziadna si tu nenapiseme aka sme aky mame zivot kazda mame svoju minulost ktora patri do sukromia 🙂 predstav si keby kazdej jednej z nas tu napisal partner ake trapenie ma s nami poza nas chrbat ☹ to co je medzi vami si musite vyriesit vy a nie nas do toho zatahovat vsetky tu cakame babo a uz raz som sa dostala koli takemu podobnemu do konfliktu a stacilo mi proste nas nechcela zatazovat svojimi osobnymi problemami ktore nepatra na net ale do sukromia kazda mame trampoty s partnermi kazda sa trapime ale nerozpisujeme to tu radsej si piseme o tehu a to su nase dolezite radosti 😉 😉 😉 moj pohlad nato

lija15
22. apr 2011

@ddd33 kazda mame svoju minulost a neradi o nej rozpravame tak ju skus aj z tej stranky pochopit

ddd33
22. apr 2011

uplne ti rozumiem, mas pravdu, ja zije ale zivot teraz a mam za sebou tiez vela neprijemnych veci, velmi sa tesim na nase babetko a iba chcem, aby partnerka dokazala rozlisovat co je sen a co je realita, lebo niekedy sa da v tom aj stratit a to predchadza strate dovery, ktora je podla mna to najdolezitejsie...

lija15
23. apr 2011

tak babenky zelam Vam a Vasim rodinam prijemne prezitie velkonocnych sviatkov,malo vody a vela pokoja a nech ste zdravucky 😀
potom po sviatkoch sa ozvyte ake mate novinky 😀 😀

petulka83
23. apr 2011

@lija15 Takisto sa pridavam, prajem prijemne prezitie velkonocnych sviatkov...hlavne vela oddychu. Koncene mame nadherne pocasie, ako stvorene na "romanticke" prechadzky a na oddych v prirode. Lijuska, chcem sa spytat, ty uz citis pohyby babatka, ze? Od kedy ich citis? Ako dlho? Lebo v podstate mame dost podobny termin a ja zatial absolutne nic necitim :( dokonca ani steklenie, nic :(

petulka83
23. apr 2011

@furniture Ahojky Martinka. Aky bol vikend? Dufam, ze straveny prijemne. Ja som dnes znova upratovala na byte, cely den som drhla zaspinene, zaprasene a zmalovane veci. Mna uz z toho fakt porazi !!! S bruskom sa mi uz dost tazko ohyba a uz ma to nebavi..... ale ked to nespravim ja, nikto to za mna neurobi :( prajem prijemne sviatky a malo vody 🙂

petulka83
23. apr 2011

@ddd33 Ahoj, musim sa priznat, ze ma dost prekvapil tvoj prispevok. Neviem co si nim sledoval, ani co si nim chcel dosiahnut. V kazdom pripade, to nepovazujem za korektny sposob riesenia vnutornych problemov. Su veci, ktore by sa nemali pretriasat na verejnosti a ktore patria len dvom ludom. Po precitani tvojho prispevku, sa moj nazor na Martinku absolutne nezmenil. Za tych par tyzdnov co si vymiename skusenosti, piseme o svojich pocitoch, myslenkach, obavach, som Martinku spoznala ako velmi milu, sympaticku, rozumnu zenu a tento nazor nezmenin. Tak ako pisala Lija, toto diskusne forum je zamerane pre mamicky a buduce mamicky, ktore sa takto virtualne kamaratia, vymienaju si skusenosti a pisu o svojej najvacsej radsosti - o ocakavanom dietatku....a to je pre tuto stranku podstatne.

lija15
23. apr 2011

@petulka83 no kedze je to moje druhe tehu tak uz od 17tt ich citim zozaciatku steklenie ale teraz uz kopance u teba je to prve tak pocitaj ze okolo 20tt to pocitis ja som tiez pri dcerke pocitila pohyby okolo 23tyzna alebo az vtedy som vedela o nich ze su to tie pohyby 😎 😎 vydrz mojka neboj to pride 😀

lija15
23. apr 2011

@petulka83 presne tak Petka Martinka je fajn baba a nic sa tymto prispevkom neviem od koho nezmeni 😎

petulka83
24. apr 2011

@lija15 dakujem pekne, upokojila si ma 🙂 fakt som sa uz zacala obavat, najma ako som si precitala tie septembrove mamicky na portali najmama, ze uz vsetky citia steklenie, dokonca silne kopance, a ja vobec nic :( :( ale citala som, ze kedze je to moje prve babo, tak to asi pocitim neskor ..... 🙂 nevadi, myslim, ze tych kopancov si este za nasledujucich par mesiacov este uzijeme viac ako dost 🙂

kakakina
25. apr 2011

no jasne baby,suhlasim s vami!Tiez si myslim ze sukromie patri domov za dvere,a nie to tu riesit,vek kazda mame nieco a nevesiame to tu!Tu sme kamosky a tehulky,a hlavne maminky 🙂 !A tych kopancekov,si veeeeru este uzijeta,u mna je to najintenzivnejsie od 21.30 do rana 😀 😀 😀 !Chlapci isli oblievat,neviem lija ci aj u vas sa to robi,ale nasi len babicky,a krsnu mamku,tak mam kus pokoj a sledujem co mate nove!

linddi
25. apr 2011

Ahojte babuľky. Pokojné prežitie Veľkonočných sviatkov, veľa radosti a pohody Vám z celého srdca prajem 😵
Čo sa týka predošlých príspevkov tiež mi to nepríde ako najvhodnejší spôsob riešenia rodinných problémov a myslím, že to vôbec nie je férové voči Martinke. Neviem, či sa v tomto fóre ešte objaví, ale dúfam, že áno 😎 Samozrejme, že NIKTO nepozná ich problémy, ale naozaj by ma to osobne vôbec nepotešilo, keby sa môj manžel zaregistroval na MK a začal rozoberať náš súkromný život (aj keď chvalabohu, zatiaľ nie je čo na pretras). No možno si myslí, že im to pomôže.... aj keď poradiť sa im takýmto spôsobom naozaj nedá. Tak dúfam, že si to medzi sebou dajú do poriadku a všetko bude O.K., veď čakajú spolu bábenko a to si zaslúži oboch milujúcich rodičov 😉