Nakupovanie s deťmi a nákupné vozíky
Ahojte, dnes som sa pri nakupovani paradne rozculila. Pred vstupom do obchodu si vydezinfikujeme ruky alebo mame rukavice na tvarach mame rusko. Vporiadku chapem to je to v dnesnej dobe potrebne. Ale preco potom niektore blbe mamky vozia svoje deti v nakupnych vozikoch nemyslim na tej vozikovej sedacke ale vo vnutri kde sa odklada tovar. Deti so spinavymi topankami si tam veselo sedkaju a ked som na to upozornila SBS - kara tak sa zasmial a povedal ved kazdy tovar ma svoj obal no chapete to? Takze apelujem na nezodpovedne matky spravajte sa normalne a NEDAVAJTE SEDIET DETI DO VOZIKA kde si ukladame potraviny. BUDTE ZODPOVEDNE A BERTE OHLAD AJ NA DRUHYCH nielen na seba
@vamajka rozhodne by som take matky nenazvala nezodpovedne, skus si ty nakupit s dvoma malymi detmi, napr v lidli ak starsiu nedam do vozika tak ju ten dav ludi okolo zadupe, do toho sedatka sa mi uz zial nevojde, resp. s mladsou v nosici nie som schopna ju tam dat. Momentálne nechodime kvoli korone do obchodov, ale v normalnych casoch ozaj neviem ako by som si poradila bez vozenia dietata v tom voziku. Byvame daleko od rodiny, muz chodi do prace, mas nejaky super napad ako to vyriesit, kedze riesenie "beznych" mamiciek je zjavne nezodpovedne podla teba?
Nuž...každému niečo vadí. Ja moje dieťa do nákupného vozíka dávam aj budem dávať, pretože nákup mi tak trvá minimálne o polovicu kratšie a nemusím ho naháňať po obchode a riešiť čoho sa dotkol. Predtým ako ho tam posadim obehnem všetko čoho sa dotykame vlhcenym obrúskom (hlavne teraz, Kaufland ich ma.pri vstupe). Kociarom nechodím pretože veľký nákup do kočiara proste nezmestím a tlačiť kočík a plný vozík...no chcela by som ta vidieť...
Ak má vozík sedačku pre dieťa, posadim ho tam. Sú ale vozíky ktoré sedačku nemajú a tam ho posadim dnu.
Co sa týka topanociek...nemyslím že sú špinavšie ako nákupná taška ktorú položíte kdekoľvek...alebo napríklad konzervy, po ktorých v sklade seru potkany....(Zažila som...sorry za výraz). Mnohé si tú konzervu/plechovku v živote neumyjete a pijete rovno z nej.
Komu to vadí, nič vám nebráni dat si do vozíka svoju ( čistú?) tašku a nákup dávať do nej. Sú veci ktoré proste čisté nie sú a nebudú...
Robila som aj v obchode aj sme behali.po skladoch a dokladali tovar...A verte mi...detské topánky vo vozíku je to co by vás malo trápiť najmenej. Každá matka tie topánky občas umyje (a nenechá decko behať po tráve so psimi hovnami...A keď aj tak potom nejde na nákup)
Pripadne riešenie je, decko tam vyzut. Aj to občas robím keď nie je moc zima. Ale zasa kam topánky však? Do sáčku a zavesiť na košík? A nevadí vám potom ze chytám vozík tými istými rukami ako topánky? Alebo ze si dieťa ktoré nemusí mať rúšku vo . vozíku kýchlo?
🤦♀️
@mirka17 Áno sú tie mamičky blbé a nezodpovedné. Je to nechutné ,je to nehygienické. Neviem čo sa ti na tom zdá normálne,ze dieťa veľké obuté v topánkach ktorými chodilo po hovnách ,stankach, neviem kade aby to dávalo do nákupného vozíka. Fakt už len človek čo mu to nemysli v hlave môže niečo také urobiť. A ak dáva niekto 5 ročné dieťa sadnúť dovnútra do vozíka, že sa nezmestí do tej sedačky ,tak prepáč, päťročné decko aby nevedelo chodiť po obchode,čo sú tie deti už retardované alebo mamičky? Ak si doma seriete pod stôl,je to vaša súkromná vec ,medzi ľuďmi sa chovajte ako ľudia a keď to nezvládate,tak nechoďte medzi ľudí.
@3petka presne to som chcela napisat. ako hej ked sa na to pozeras, nemusi ti to byt prijemne, no ked sa zamyslis nad tym, co si napisala, tak je to fakt len banalita 🙂
@stanulienkat jedine blbá si tu ty. Ja nikde nepíšem že je to normálne, prečítaj si poriadne môj príspevok, ja píšem že je to nehygienické, a deti sama nedávam do košíka, ale rozhodne sa nebudem nad tým rozčulovať a robiť z toho tragédiu, ako keby to bola ta najhoršia vec na svete. iritovalo ma jedine to ako to mamička napísala, ako oslovovala druhé maminy blbými a podobne. A tak isto to tvoje zveličovanie, že chodia po hovnách a štankách, ako keby tie deti boli celé obsraté alebo čo. Chodia po takých istých hovnách ako ty, a tie hovna po psoch a neviem po čom tam zanechali len taký ludia, čo najviac kričia o čistote.
Ja som tiez svoje deti do vozika obcas strcila, vozik ma len jesnu detsku sedacku a deti mam 2, su menej ako 2 roky od seba. Takze ked mali cca 1 a 2,5 roka, mensie slo do sedacky na to urcenej, vacsie sedelo dole vo voziku, myslim si, ze mam dostatocnu mozgobu kapacitu, ale lepsie riesenie som nenasla...
Akoze mne to tiez nepride taka katastrofa ked ma mamicka deti vo voziku, sama by som ich tam pichla keby si potrebujem v klude nakupit, vzdy lepsie riesenie jak nahanat deti medzi regalmi...to ze kopec ludi ochytka pecivo bez rukavic by ma trapilo asi viac...
Tie vozíky smrdia od moču, takže nejaké dieťa v topánkach by som neriešila
Tie vozíky smrdia od moču, takže nejaké dieťa v topánkach by som neriešila
@ewellina teraz je to už jedno, to sa riešilo len v korone 🤣
@ewellina teraz je to už jedno, to sa riešilo len v korone 🤣
@jana_eyre_2 Mne to ani teraz jedno nie je, možno tebe áno 🤣

@maciatkolulu u nas sa v skole neprezuvaju ... take po celom dni keby jej vyzujem toanky a este v tomto teple haha by som v obchode ostala asi len ja dcera a neaka odvazna predavacka :P ... ale nie samorejme nieje to taky pach no aj tie topanky z vnutra niesu vydenzifikovane .. to by som dieta aj seba musela pred obchodom vyliect cela sa namocit do dezinfekcie aby bola milostiva spokojna... keby vsak vedela aka hygiuena je vo velkoskladoch a ake spinave su tie obaly po ktprych lezu krysi milion krat sa prekladaju a podobne topanky malych eti by ju sral.i najmenej