Nákupy z druhej ruky. Hanba alebo rozumný krok?
Sekáče, bazáre a online burzy sú čoraz populárnejšie. Niekto to vníma ako šetrenie a ekologický krok, iný ako niečo, čo by nikdy neurobil. Ja mám deti, tak za mňa je to pomoc. A vždy sa poteším, keď deti "zdedia" niečo po niekom.
Kupujete veci z druhej ruky alebo radšej všetko nové?
Kupujem aj z druhej ruky a sama aktívne predavam na V... Kedysi som chodila aj do second handov, mám odtiaľ ešte do dnes nejaké veci. Ale v poslednej dobe je tam hodne fast fashion za cenu ako nová vec v obchode, takže to už skôr nie.
Občas niečo kúpim aj z bazaru ale málokedy. Ako hanbu to však nevnímam len som niekedy lenivá tam hľadať presne to čo chcem v dobrom stave tak to kúpim nové. Ale napríklad oblečenie pre dieťa drvivú väčšinu dedime a vôbec mi to neprekáža ja som rada že to nemusím kupovať a zbytočne zahltovat planétu
Bazar je ok ziadna hanba, u mna je to hlavne lenivost … nech mi to niekto da do boxu a ja vyzdvihnem, ked mi to bude pasovat. Normalne sekace nejak upadli. Si veci, kt treba ist kupit do normalneho obchodu - spodne pradlo alebo boty… ale zvysok🤷🏻♀️ vo stvrtok idem akurat kupovat bazarovy bicykel a nemam problem kupit ani repasovany telefon (moj som kupila repasovany a uz drzi 4 roky)
Rozhodne na to nie sme odkázaní , ale nakupujeme aj v sekacoch. Aj moje deti - hlavne dcera 16r. Napriklad saty na spolocenske udalosti, ja saty do prace. Synovi som teraz nakupila tricka v panskom - od Adidas cez CK po Burberry fakt za par € a bez jedinej chybičky. Minule som bola v sekaci v centre mesta a kopec mladých a mládežníkov tam nakupovalo.
Pre seba kupujem nove lebo mi staci fakt jeden dva kusky za xy rokov na doplnenie satnika ked ten povodny uz dosluzi.napriklad kozena bunda mi teraz uz dosluzila a kupovala som ju v 2012 .ten kusok mam ozaj na niekolko rokov ..ale napriklad tehotenske oblecenie kosele do porodnice kojo tricka som kupovala pouzite na tu chvilu mi to stacilo.detom kupim kludne tiez cez bazar jarne a zimne bundy oteplovacky elegantne spolocenske saty co oblecie dcerka na jednu oslavu.aj vybavu pre babo som kupila pre mladsiu komplet z druhej ruky..topanky spodne pradlo logicky vzdy nove nove.ale bicykle kolobezky hracky na von cokolvek z coho mi za chvilu vyrastu alebo zlikviduju riesim z druhej ruky.. a velakrat som na bazari kupila uz aj lego starsie sety ktore uz sa normalne zohnat nedaju..
Bezne kupujem veci cez V… dcéra ma po neteri, ja dávam ďalšej neteri. Po synovi som dávala synovcovi…. A môžme si dovoliť všetko nové… ale nekupujem tak… deti rastu a zbytočne niekedy na 3-4 mesiace niečo…
Po skusenostiach z prace v butiku to vnimam hlavne cez tu ekologicku stranku, to nie su len tony handier, to vsetko pride balene v plaste. Kazde dva tyzdne tak 5 vriec plastu. A to je len butik, nie mega prevadzka. Ja som za udrzatelnost veci a hlavne mody.
Iba z druhej ruky väčšinu čo sa dá a nájdeme v sekciách,tu na koňovi. A robí to tak veľa ľudí,podľa mňa lepšie veci zo Sekáča ako tie lacné hnusne veci z tému,shein a pod. Ja to robím z ekologických dôvodov, a teda má t9aj ekonomický presah u nás,keď za 16 eur nakúpis komu veci na leto čo bolo treba . Ja už keď idem do normal.obchosiv,tak sa mi tie ceny zdajú riadne premrštene
Bazar je ok ziadna hanba, u mna je to hlavne lenivost … nech mi to niekto da do boxu a ja vyzdvihnem, ked mi to bude pasovat. Normalne sekace nejak upadli. Si veci, kt treba ist kupit do normalneho obchodu - spodne pradlo alebo boty… ale zvysok🤷🏻♀️ vo stvrtok idem akurat kupovat bazarovy bicykel a nemam problem kupit ani repasovany telefon (moj som kupila repasovany a uz drzi 4 roky)
@olimuc kde kupuješ repasovany telefón ? Cez backmarket? Alebo ?
Kedysi som sa sekacov stitila,teraz som objavila čaro V...... - bazaru, o ktorom sa nehovorí. Nákupim krásne veci pre seba aj pre deti. Spodné prádlo,topánky kúpim vždy nové v obchcode. Ale kúpila som už aj Lego cez tu nemenovanú platformu za zlomok ceny.
.
..
Kupujem aj pouzite aj nove.
@olimuc kde kupuješ repasovany telefón ? Cez backmarket? Alebo ?
@hortenziaj kupila som ho cez marketplace Kauflandu … poslany bol z DE, bol ako novy. Teraz mu uz odisla baterka …

Napíšem znova, keďže som spomenula bazár, ktorý som nemala tak ma zmazali 😀
Poviem to takto - napriek tomu, že by som mohla pokúpiť hocičo nové, najmä malému, veľa kupujem na “istom bazáre” pretože sa mi to zdá ekologickejšie a aj zodpovednejšie. Tie detské veci sú v obehu taký krátky čas, že sa tam dajú nájsť skvelé aj značkové kúsky v super kvalite za zlomok ceny 😊
A poviem úprimne - všetci z môjho okolia, čo sa ich príjmy pohybujú v tisíckach eur to takto robia, lebo sú v pohode a neriešia bohatstvo ako niečo, čo musíš ukazovať cez najdrahšie oblečko, všetko nové a samé značky. Skôr sa mi stalo, že ľudia “čo by sa len chceli na nieco hrať” si dokážu uťahovat z toho, že niekto nakupuje v bazároch, second handoch atď a musia mať všetko nové, aby ukázali.