Nálepka "Z" a "Deti v aute"
Ahojte, začínam jazdiť a mám dosť stres. Niekedy zazmätkujem, alebo sa mi stalo, že mi skapalo auto keď som odbočovala a nejaký vodič začal trúbiť ako šibnutý. Alebo som nešla hneď na kruháč a čakala som lebo sa mi zdalo, že ide auto, tak tiež trúbili. Mňa to vždy tak vydesí a poviem si, že už jazdiť nebudem 😂🙈 Alebo chodím takou trasou kde sú samé zákruty a ja tade musím chodiť pomaly (resp.nejdem cez tie zákruty ako šialená) lebo malá sa tade už dva krát dogrcala, lepia sa na mňa autá 🤦 Rozmýšľam, že si dám tie nálepky na auto, ale nechcem aby si ma vodiči ešte viac všímali, naschvál obiehali atď. Alebo čo poviete? Mali ste takú nálepku? Pomohlo?
@dominikamacakova 2 mesiace mas malo... Keby si si vypocula moje zaciatky... Viackrat som ich pisala v temach... Nalepky ti fakt nepomozu. Potrebujes ziskat len cit a odhad. Lebo tebe sa krizovatka zda este nebezpecna, ale ten za tebou ju tak nevidi a zdrzujes ho... Lebo on vie, ze je to v pohode a dal by to... My mame napr u nas jednu krizovatku, ze ked naskoci zelena, tak pri odboceni dolava to prve auto moze kludne ist, lebo oproti iduce auto ma hranicu krizovatky dalej (to sa da aj vidiet) a jednoducho prejde vela casu, kym sa dostane do krizovatky... Vsetci domaci to pozname a ideme tak... Ale ked tam pride niekto zaciatocnik alebo z ineho mesta, tak stoji a pusta... A teda niekedy odtial ide celkom dost vela aut...
Nemala som ani jednu z tých nálepiek.A dieťa na palube by som si nikdy na auto nenalepila.1.Trt to pomôže 2.Z hľadiska bezpečnosti pre deti (nikdy nevieš na akého úchyla natrafís)
@guiseppinka áno je to málo a preto som chcela nálepku "Z" a aj chápem, že to človeka za mnou zdržuje
@doriiis no to je tiež pravda 🙏
@dominikamacakova ...a čo už je totálny level blbosti sú mená detí na aute..Filip,Laura,Teo v aute,napr.Ani nevieš do akého nebezpečenstva môžeš svoje deti dostat
@dominyca9 toto sú take argumenty … akože moj otec môže viest svoju vnučku v aute tiež jej bude zle ale Zrovna nebude mat na svojom aute nálepku tak to už je v pohode že ho všetci vytrubia ???? Ale budem si ju viezť ja s tou nálepkou tak na mna kvôli tomu nikto nezatrúbi že s ňou pôjdem 50 kde je 70tka ? Sak to je sprostosť , všetci sa majú správať ohľaduplne a dodržiavať predpisy dovidenia , @bilberryday má pravdu
@dominikamacakova za mna autorka a tot moj skromný názor , nevoz si deti v aute pokial len teraz začínaš jazdiť ako píšeš . Pokial si stopercentne neveríš , ja by som si netrúfla . Doteraz si sa vedela nejak hýbať bez vodičáku aj s deťmi , tak to ešte chvíľku zvládneš . Samozrejme že sa môže hocičo stať aj keď budeš mat 50 ročnú šoférsku prax , ale ak si ešte úplne neveríš , detičky si nevoz . Vôbec to neber v zlom - ja mám vodicak od 18tky , ale som sviatočný vodič . Ak hori , viem sa prepraviť alebo niekoho niekam odviezť, no je to výnimočne a radšej som spolujazdec . Dcéru si voziť nebudem , kým sa do toho stopercentne nedostanem . Ja si netrúfnem , ale to som ja , lebo viem , že zazmatkujem a môže sa stať zle. Každopádne držím palce aby bolo ako tebe vyhovuje 🙂
@nika11103 ja si nebudem veriť nikdy, nemám rada šoférovanie. Doteraz som nešoférovala kvôli deťom, resp odkedy som otehotnela. Vodičák mám "už" 4 roky
Prepac, ale na našich cestach je plno vodičov, ktorí nerespektuju zakazove a prikazove znacky. Preco si myslis, ze budu respektovat nejaku nalepku na aute? Je to uplne zbytocne.
V nejakom diele autosalóna raz dávali, že nálepka “dieťa v aute” má na vodičov vacsi vplyv na ohľaduplnosť, ako pri nálepke “Z”
Bola odsledovana nejaká vzorka vodičov a vraj väčšina spozornela skôr pri tejto nálepke, ako pri “Z”.
@zuzinka888 presne tak a keby len značky , sadajú si za volant ožratí pod obraz boží, žiadna zodpovednosť …. Celé zle
@dominikamacakova no, zvykaj si, aj ja som to v zaciatkoch zazila, ze na krizovatke na mna trubili ze mam ist a ja som nemala istotu, ci stihnem...kruhace rovnako...zfochnuty motor detto...mna este viac vystresovali tym trubenim...preslo par rokov a nechapem preco som sa tak bala kruhacov a rano ked vozim deti do skoly, tak uz mna rozculuju vodici co nejdu, ked je medzera medzi autami 😁 ...takze to chce len cvik
Nalepku Z si nedavaj, niektori este budu robit naschval. A dieta v aute si daj, my sme mali...clovek to tak berie ze ked ma sofer deti v aute, ze jazdi bezpecnejsie, opatrnejsie...hoci to nemusi byt pravda, skor to zavisi od povahy vodica.
@dominikamacakova ani ja som niekolko rokov nesoferovala a donutili ma az okolnosti, ze sme sli z mesta na dedinu. Tak som soferovala s manzelom, on bol lepsi ako instruktor v autoskole a tak po troche...najprv zvladnut odviest deti do skolky a potom uz aj sama do dalsieho mesta s detmi k dr. Ale inak, na dlhe a nezname cesty, to je manzel. Jedine v pripade nudze ho vystriedam.
@dominikamacakova a potom este k tej 50 km rychlosti v obci. To ze mas na tachometri 50, neznamena ze ides 50. Nie vsetky auta to maju nastavene presne. Jedno nase auto je nastavene presne, a druhe ma o 8! Km/h menej, od vyroby. Teda tachometer ukazuje 50, a ide realne 42. Co nie je rychlost ani 3 ani 4 rychlostny stupen ( predimenzovane a poddimenzovane otacky). Za takym ist, to je fakt radost, to ti poviem . Sama to neznasam ked sa musim za takym autom vliect. Skus si hodit do auta navigaciu, ukaze ti kolko ides a porovnaj s tachometrom. Ak je tam rozdiel, tak uz vies preco tvoja rychlost v obci niektorych vytaca. Ak tam rozdiel nie je, je problem v medzikuse medzi volantom a sedadlom vytrubujuceho a lepiaceho sa auta. Na takych potom kasli, nenechaj sa znervoznit. Vtedy ani ziadna nalepka nepomoze, lebo su to blbci.
@dada5000 vidím na radare koľko idem. Určite nechodím 40. Mám normálne auto a tachometer funguje 😀
@euka210 ja som išla na konci septembra aj na dovolenku tam a naspäť. Ale sedel pri mne chlap, takže som mala istotu. Bojím sa iba keď idem sama... Lebo jeho sa pýtam keď niečo neviem, napríklad či môžem obehnúť tento traktor, alebo či môžem ísť na kruháč 😀
@dominikamacakova Mám nálepku “Z” na aute. Šoféri sú ohľaduplnejší. Takže za mňa áno.
@dominikamacakova myslis na radare- ukazovatela rychlosti v obci? Tie takmer vzdy ukazuju viac ako realne ides. Taky zlaty rez je o 4 km v hodine menej. Doteraz som sa stretla len s 1 co to ukazoval spravne tu na slovensku. A to mam ozaj vela najazdene, aj doma aj v zahranici.
@dominikamacakova tak to si dobra, klobuk dole za odvahu. Ak ti pomaha ze je s tebou v aute, nemas niekoho ze by vecer povaroval deti a isli by ste sa vozit? Nabrala by si po par jazdach istotu 🙂
@dominikamacakova tachometer funguje aj mne🙂 tak to niektore automobilky nastavuju, zatial co viem, tak maju taky vacsi rozdiel medzi realnou rychlostou a tachometrom Seaty a Skodovky.
@dominikamacakova mne by na jazdenie nepomohli žiadne nálepky...ale kúpili sme auto v automate. A moje strachy sa vytratili. Som si istejšia. Nikde mi to neskape. Pre mňa najideálnejšie voľba. Obdivujem ženy čo dokážu šoférovať hoc čo do čoho sadnú...☺️
Ja som aktuálne začala jazdiť a mam tam Z a za mňa je to plus, nelepia sa tak na mna napr. pri rozjazde do kopca, netrubia na mňa, ja myslím ze to šoféri respektuju, samozrejme výnimka sa nájde...raz na mňa trubilo jedno auto a ja rozmýšľam vsak som nič zle neurobila, nešla pomaly, nikoho neohrozila, potom som si všimla ukrajinskú značku a pochopila som ze to Z ho iritovalo
Keď som začínala jazdiť, jedna kamarátka - dlhoročná kolegyňa - mi sama navrhla túto nálepku - nie preto, aby som sa ja cítila lepšie, ale preto, aby šoféri za mnou mohli predvídať, že mi to môže na semafore "skapať", že môžem sem-tam zazmätkovať a pod. V podobnom duchu nás inštruoval aj majiteľ autoškoly. Iná kolegyňa mi vravela, že budú na mňa vytrubovať a všetky ostatné protiargumenty, čo tu už odzneli. Áno, možno som natrafila na pár blbcov, čo si týmto spôsobom onanovali svoje ego, ale väčšina šoférov bola ohľaduplná. Nálepku Z už roky nepoužívam, zato teraz mám na okne Dieťa v aute - vybral si ju syn sám a minimálne na R1 mám pocit, že vodiči za mnou si držia väčšiu bezpečnú vzdialenosť (paradoxne okrem žien (zasa nie všetkých, ale viaceré v poslednej dobe akoby osprosteli, zdrsneli, zosuroveli, čiže aj ony sa stávajú "majsterkami volantu", nerešpektujúcimi predpísané rýchlosti ani červenú)). Možno je to len pocit, ale ak nálepka dáva človeku - začiatočníkovi väčšiu sebaistotu pri šoférovaní, prečo to s ňou neskúsiť...
@dominikamacakova ked to je ta ista trasa z ktorej si nervozna tak si zaplat v autoskole nejake 2-3 kondicne jazdy nech to instruktor prebehne s tebou a hotovo.
A Z-ko si urcite nalep. Aj ja som ohladuplnejsia ked vidim nalepku.

@aandrea9 no veď toto... 🙄