Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
mobilo to je tym akasi si ku nemu...uz som spominala, ze vas tu par naozaj obdivujem ake ste trpezlive. ja v poslednych mesiacoch akosi ee, ale snazim sa 😉 super, ze takto reaguje na babo!! ked bol on v brusku, simik bola este sama babo, ona len kukala aky mam veliky pucok 🙂 ale ked sa narodil, vedela, ze to je nase babo, bola dorbucka, tichucka, u Kubinka si to predstavit neviem...ale asi preto , ze ho to neucim, nevediem, v okoli babo nie je, tie v kociku len pomenuje, ze babo...dalsie je nedohladne 😅 ☹
veva: ja dufam ze jak mu vyjdu zubky ze bude sa pytat lebo fakt sa mi zda ze v tych pauzickac kludu to bolo lepsie, on asi chudak nestiha a len to tak pusti zo seba ci co....
mobilo: uz tolko hier co sme vyskusali pri prebalovani...a riekanky... 😀 , od babatka ked prebalujeme tak mame jednu riekanku a sa tam tapka nozkami...a dnes sme ju nespievali, ked zaspaval tak si zacal sam tapkat 😀 ...
a ja tiez uz fakt padam, vsetkym maminkam a ich drobcekom dobru nocku 😉
mobilo dobruuuuuuuuuuuu, uz bez naozaj 😉 aj sa nemozem akosi odlepit zo stolicky 😀 zase
matova 🙂 my nemame zkladlo v ich vyske ☹ , teda doma....u nasich ano, uz sa asi 2r chystam nejake naistalovat, zevraj je to dobre aj na detsku psychyku, ked sa vidia atd 😉 chodia sa totiz obzerat do rury na pecenie 😎
preboha, aka chyba psychiku!!! uz aj ja padam, zase je hore....ideme merat teplotku ...papa
olski: my sme nikdy nemali ale kupili sme skrinu so zrkadlom- aj nam ju bolo treba aj sme chceli so zrkadlom lebo sme mali cvicit vojtovku a on to hrozne neznasal tak sme mali nahradne cviky este na fitlopte a ine a ani to nechcel...jedine sa mu pacilo- na lopte oproti zrkadlu ako u lekarky takze to cvicil rad- cupritom na seba a sa smial 😀...ale tiez ho to dlho nebavilo 😅, isty cas aj si pusy daval, teraz pusinkuje hracky.
Veru zaobsatraj, aj nas simi sa obzera este aj v rure 😀
dobru nocku 😉
@janka fajn, ze je link v anglictine, nie je kazdy taky mudry. bez okolkov priznam, neviem anglicky...
a na margo toho synovca, co reval pol roka ako najaty. Dnes (dievcata maju 18, 16 a on takmer 15) je on to najcitlivejsie, najvtipnejsie a neuveris, ale aj najmudrejsie dieta z nich troch, takze neviem, ale asi mu nic neublizilo...
no pozerám, že ste sa tu ešte bavili 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
mne sa ráno tak nechcelo vstávať..no ale nevstaň, keď ťa synátor objíme povie : jubim ťa mamička je jano slniečko....jano znamená ráno...a poďme sa hjať do izbičky...a človek taký lenivý a vždy si poviem, že no nieje mi dobre...veď keby ho nemám tak už možno fachčím v práci takto prejdem do izbičky hráme sa a nemusím ísť do toho dažďa 😀 😀 😀 teraz išli s tatinom niečo kúpiť ja idem rýchlo variť normálne som aj rada za takéto počasie len keby neprší 😕
my máme na chodbe vstavanú skriňu s dvojitým zrkadlom a veru sa fešákovi ľúbi stále sa obzerá pozerá atď...
no idem večer sa možno stretneme 😉 😉
pekný dník 😵
ja si hovorím, že chcem sa venovať viac angličtine ja učím aj syna už vie povedať nejaké farby po anglicky a vie povedať ako sa povie ráno 😀 😀 😀 😀 ale ja ho nejak nenútim on má dobrú hlavu raz mu to poviem a už to vie....len teraz je pomýlený, lebo keď vidí ružovú nepovie ružová ale pinková 😀 😀 😀 😀 😀 ale to neva no nie?
leje tu ako z krhly..
suzik ahoj
a ahojte dievcata, dakujem za vsetky odpovede, iste, uz niekolky krat opakujem, ze som vdacna bohu za prespate noci. Ale aj vcera, ked som tu debatovala, sa az moj drahy smial, ze ako dlho som na nete, ze to som uz polroka nebola. Lebo bol s malou a nosil ju na rukach (ziapoty). Ale to som brala v pohodke, lebo tie zubky ju trapia.
A este k tomu vyrevaniu. Robim to asi tak, ako to skusala kazda z vas... Kedysi som ju nechala aj polhodinu, ba aj dlhsie, no potom mi praskli nervy a letela som k nej. Ta uz bola bordova, zelena, zlta... 😀 😀
Teraz ju necham max. 10 minutiek a idem. Nechcem, aby si vypestovala podmieneny reflex: len co zamrncim, prileti....
Tak to aspon skusam. Skusam to asi piaty den a som spokojna. Mala mi pomenej plakava (vecery su stale tazke)..
Tak mozno prave moje dieta nepatri medze narocne, ale trosku premaznane... Lebo si uz stihla vsimnut, ze ked je pokojnejsia a lepsia, aj ja som pri nej castejsie a naopak, ze ked spusti, nie som hned v tej sekunde pri nej, ako som to robila kedysi.
@mobilo blahozelam k zvladnutiu refluxu, ten nas, nastastie vdaka nutrilonu AR trval len donedavna, sem-tam este grcne, ale ked mala 0-3,5 mesiaca cca, to boli jatky 😲
Chvalabohu ten nutrilon zabral...
Tak prajem vam pekny den vsetkym, my ideme dnes na klbiky kuknut na sono. ahojte! 🙂
idem už teda naozaj...keď prídu nech je aspoň postavené na varenie...
mm mi vždy hovorí, že veď si aj oddýchni no ale ja to nejak neviem ja mám normálne výčitky 🤐 🤐 🤐 🤐 ja radšej vždy porobím aby sme potom mohli byť spolu ...
takže fakt už pa
@matova sak mas este cas s odplienkovanim. Ked si budes mysliet ze je pripraveny tak plienku uplne prec a za dva tt ste bezplienkaci 😉
my sme teraz od piatku na vychode aj s nasimi na chate. Je super,tomo bavi o dusu,len v noci strasne zle spi. Uz som bola zvyknuta ze v noci spime,pomaly som sa aj ja naucila nebudit kazdu hodku a teraz zasa toto. Vcera som ponocovala s vami do polnoci a o 1 sa zobudil zaspal az o 3,30 a kazdu hodinu sa budil 😒 4 taketo noci a ja som K.O. A to tu budeme este 18 dni
suzik to máš super nám fakt nezabralo nič a stále grckal ja som ho vždy vyparátila a on sa vždy ogrckal 😅 😅 😅 😅 ale je to za nami..
inak ona može by´t aj z toho taká uplakanejšia som čítala článok o refluxe vraj vtedy deti plačú viac, lebo majú pocit ako keď dospelého páli záha ...ale to si určite čítala aj ty...ja hovorím my sme mali všetko čo len novorodenec može mať od koliky, refluxu, problémom s kakaním a proste so všetkým..našťastie je už teraz všetko ok a sme stále zdravý 😉
@suzik77 a nemyslí si, že som nejaká premúdrela ja som len bola nútená čítať o takých kadejakých veciach lebo som chcela odstrániť príčinu plaču ale nič mi nepomohlo..tak som si potom zvykla
veva aj my sme boli na chate...fakt máme podobných synov ten náš bavil všetkých on v kuse rozpráva, a fakt každý sa na ňom metal bol najmladší a mal najviac energie 🙂 stále lietal, bežal, prechádzal, motorkoval, proste stále niečo všetky deti unavené a náš nie 😝 a večer všetky deti unavené zaspali a naše díte o 21 hodine sme naháňali aby išlo spinkať a on:nescem, nescem 😀 😀 😀 tak sme nakoniec išli domov, lebo on by tam nespal on je strašne spoločenský a hádam keď je vonku veľká spoločnosť on nepojde spinkať no nie? 😅
tak držím palce nech búva lepšie...a fakt vypínam
ano ja som to tu susik aj pisala ze tvoja zabka preto chce byt na rukach bo v tej polohe sa jej jedlo nevracia naspat do pazeraka. Bo za to ze negrcka neznamena ze jedlo sa jej uz nevracia nazad 😉
@mobilo ty si tusim kojila a tak je normalne ze mliecko nebolo huste a nezostalo v brusku 😉
no kojila lenže oni mi dávali nejaký svatojanský chlebík na zahustenie vraj to pomáha to som mu mala zarobiť pred kojením do trošku mlieka potom som sa na to vykašľala, lebo roboty s tým a na to nebol čas..a myslela som ,že keď začnem prikrmovať a bude tuhšie papanie bude ok ale nebolo tiež..no čo už
@mobilo poznam aj my sme mali podozrenie na reflux,aj ked sa nepotvrdil ,ale nie som si ista ci ho nemal,vlastne ho ma kazde dieta,zalezi len do akej miery. Aj my sme skusali ten nutritin,ale po 2x som povedala dost a vykaslala som sa na to. Kamoska mala silny reflux,tak si 6mes. odsavala a zahustovala to tym praskom. To by som nezvladla,no na druhej strane ked vyriesili to grckanie tak dievcatko bolo pokojne a stihala aj odsavat
@suzik77 ahojky, Kubimu teiz vyliezol zub okolo 5-teho mesiaca, tak kukaj 😉 ja som si ho vsimla az ked bol von, bo on bol nevrly a nervozny skoro stale, takze ano som nevedela kedy mu ten prvy vysiel, skusala si jej ponatierat dasienka tymi kremikmi zubkovymi?? nam to celkom pomahalo, len si uz nespominam ako sa volal 😒
a inak zdravim vsetky zilincanky tu okrem suzik,aj ollski ahojte 🙂
ahojte, tak my sme si dnes prispali tak ako este nikdy 😕 .
Po tej polnoci som k nemu sice musela vstat len raz, ak nepocitam to ze ho neustale napravam na posteli kedze sa vkuse presuva k noham...ale rano ma normalne nechal lezat od 6 do 7h, boli sme obaja v polospanku asi, o 7h vystartoval a ukazoval na mlieko, normalne sa vratil do postele kde ho vypil a zaspal zas- a samozrejmä ja som vytuhla tiez a vyliezli sme az o 9:30!!! tak toto keby mi niekto povedal pred par tyzdnami ze sa stane tak neuverim 😀. Na druhej strane som ho musela ist vybehat aby vobec poobede zaspal- a to sme chodili vo vetre a dazdi, ale aj u svokrovcov v garazi- on tam vytahuje svokrovi naradie- a ja ale neviem ako sa mam s takymi nebezpecnymi vecami s nim hrat, no nezakazujem, aspon sa zabavi...a samozrejmä chce to najvacsie kladivo vzdya normalne s nim vie aj buchat...tvari sa dolezito 😀. Zaspall mi celkom dobre este o 14:30, len som zvedava co bude cvecer 😒 .
A chcela som sa vas spytat, co mate vacsie deti, kedy vam prestali spinkat na obed? A aky bol priebeh? trapili ste sa aby vydrzali do vecera alebo to prislo zrazu ze jednoducho vydrzali??? Mne sa vidi ze ked sa mu zuby prerezavaju, je viac unaveny - asi od bolesti (no nehovorim ze zaspava lepsie, to zas naopak), a ked sa nerezu tak fici ako drak, jasne zatial mi este nevydrzi do vecera...
veva: prezradis kde sa nachadzate?nam sice v najblizsom case dovolenka nehrozi, ale cisto koli nejakemu tipu, ani neviem kam by som s detmi vlastne isla, aby to mali pestre a tak 😉
veva: a dnes to budete mat na tej chate asi "husté", ak ste na východe- u nás momentálne fúka ako v januári a leje ako v jeseni 😒
matova: aj ja chcem... spať tak dlho 😀
Ja som si myslela, že aspoň teraz ako je chorý bude trochu spavejší, no ale iste... Včera som mu pred spaním dala Nurofen, tak do jednej ešte ako - tak pospal a potom až do rána hrôza. Ale dnes poobede ho musím pochváliť - nadopovala som jeho aj seba paralenom a spali sme ako medvede od 12.30 do 13.30 bez jediného kojenia a to je u nás zázrak. Dúfam, že sa nám do soboty do oslavy polepší, lebo som úplne nevládna.
matova: ešte som zabudla: krásne fotky - tí naši sú asi rovnaká výšková aj váhová kategória 😀
ahojte, ja len na chvilku, kym papa. este nevykukol, haha 😀
a inak, cez vikend si mala zacala drzat flasku sama, tak aspon kym papa, stiham wc, prezliect sa, umyt riady a tak... sikovne dievcatko... myslim malu
@matova sme v malej dedinke Smolnik,mama tu ma rodicovsky dom. dazd nam az tak nevani bo nas je tu vela a ma tu vela vzruchov a vkuse s dedom nieco vymyslaju majstruju s naradim,tak sa da.Horsie je ze sme zburali komin a koli dazdu sa neda stavat a ani zakurit a uz je tu dost chladno. K tomu tomo aj pokaslieva,tak len trpnem aby mu na priedusky nesadlo.
tomasko prestal spavat na obed postupne. 3 dni nespal potom zabral a tak.No Vzdy som skusala a mala som lilit ze do tej 14 ak nezabral tak uz musel vydrzat do vecera. No uz potom bolo pianko program,nikde autom bo by zbrechol,kupel a vecera skorr aby uz bol pripraveny keby ho zacalo zmahat na spanok. No on kym nie je hladny smadny tak ani nedostatok spanku ho nerozculuje velmi. Mozno uz je viac mamkin,trosku citlivejsi ale da sa.

aha, tak to dám v originál angl. podobe 😀 😀 😀
olski: on je veľký pozér- to je neskutočné jak sa vie na seba pozerať do zrkadla- malý narcisko, a ke´d vidí objektív- a to ho fotikla kamoška ktorú videl 1x v živote 😠 😀
on nemal cumel do 6 tyzdnov, pri krste nas nahovorili, nie zeby uz isli z oslavy domov, ale nas nahovorili na cumel...chudak vtedy asi dva dni nemal chut papat- asi ho sanka bolela a rychlo sa stal zavisly na cumli...a pri kojeni co ten robil...cica- dal si cumel- zas trochu cica, zas cumel...aj 10x dookola kym nezaspal- to robil ked mu isli prve stolicky- ked som nedala to bolo revu a zas uspavanie nanovo-......