Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
eha, ja som si bola "len" po druhú večeru a povešať prádlo😅 😔
mobilo: to je teda, zámerne ešte povedala tvojmu m. zle 🙄 . Mňa tiež obtiahli o materskú, lebo mi povedali že keď si budem pol roka pred tým ako ma dr. vypíše na materskú platiť z vyššej sumy tak mi vyjde vyššia, a pani mi to tam vypočítala že v pohodičke to stihnem, tak som si platila z maxima a nakoniec mi povedali že mi to nevyšlo o nejakých 6 dní, tak som prišla o 30 000. Ja som typ ktorý pre pokoj zaplatí a stiahne sa, tak sa to asi na mňa lepí a mm je pravý opak, on sa rozčušľuje a háda a vynadáva a aj tak si nepomôže 😅 .
Ešte aj toho sa bojím že sa zruší prvý pilier- ako zásluhový- my sme si s mm zrušili druhý (kôli veku a výške príjmu) a teraz toto zas sa chystá. Tak to asi fakt budem dostávať už rovnako ako ožrani čo sa povaľujú na uliciach 😒
ahoj mobilo: fajne sme si dnes vnoci pokecali 😀 😀 😀
všetkým pokojnú noc 😉
ahojteeee ja zehlim o 106 😝 mm ma naserinkal, tak mi stupol adrenalin, tak pracujem...len sa vrabcek Kubik budi, tak beham hore-dole...o uradoch ja radsej ani pisat nejdem, skoda reci ...ja sa zakonom prd makovy rozumiem, ale spoliehat sa na tetusu pri okienku no strach...ja mam stale pri dvoch prckoch narok len na 1 RP, materske, porodne a vsetky ine prispevky nas obysli, no som si vzdy povedala, ze sak neva, hlavne ze sme zdravucki, treba sa tesit aspon z toho, lebo zdravie je fakt na nezaplatenie...a v tomto state to plati 1000x viac...akoby clovek mal platit a doplatit na to. ze nebodaj ochorie, nedajboze dietatko 😔 je mi z toho nagrc naozaj 😔 hlavne ze na miss, vaznice, kampane a ja neviem co ste sa peniaze vzdy najdu, no na nemocnice askoly nikdy!!! my sme lezali len 1x 5 dni, ked mala simi zapal mocovych ciest...mala vtedy rok a pol, kubinko 4m, divali sa na mna ako na nenormalnu, ze tam chcem byt s oboma...ale maleho so kojila, na noc si ho brala mama...strasne to bolo aj tych par dni...pristup sestriciek, skoda reci, no niektore boli zlate, dlho som sa z toho spamatavala, a to sme tam boli chvilu.
kamarati robia v KDN(klub detskej nadeje) su to strasne zlati ludia, velakrat ma volali na tabory a akcie ktore niekolkokrat za rok robia pre onkologicke deticky...no ja nemozem, nie som na to dost silna a prave preto ich obdivujem, ze dokazu robit a rozdavat radost, no oni mi vzdy prizvukuju, ze tie deti im davaju ovela viac, co je iste pravda. no zase som sa rozpisala, ja sa neviem vyjadrovat strucne 🙂 tak bru nocku, idem pokracovat v mojej plodnej praci
katka, prajem vam krasny pobyt, uzite si to so Simonkou plnymi duskami!!! more iste pomaha aj zmena prostredia, tak nech vam to vyjde 😉
zase som chyby narobila, tak sorry 😀 😀 nabuduce najskor po sebe precitam, kym odoslem 😎 papapa a bruskate maminy spaaaaaaaaat!! sup sup aj tie ostatne 😀
olski- este som tu 😀 . Len som chcela napisat ze som sa dopredu informovala a som sa citila uz ako magor co nic nechape- ze 2 deti a 1 materske, RP...proste sa mi to zda nelogicke, abnormalne...Fakt skoda reci...a fakt zdravie na nezaplatenie 😉 . Ps: ja tiez ked sa rozculim tak makam, svokor sa smeje ked mu treba vytiahnut pnik zo zeme ze treba poslat mm aby ma nastvala ako kedysi raz... 😀 . Bru nocku 😉
tak idem aj ja pomaly hajat snad...je to take trosku divne s tymi rodicovskymi a materskymi...nam nevysiel ani narok na ten zvyseny do 2.roku zivota dietata, ale cert to uz ber, co ma trapi viac, je ze od buduceho maja mi konci narok na RP uplne(v aprili ma Kubi 3r)...Simi ide do skolky od tohto sept, ani to mi ju nechceli zobrat, ze sak naco!? ked som este doma, vybavili sme horko tazko po zmanostiach...Kubinka som ani nezapisovala, dufam, ze sa podari buduci rok, no vazne sa chcem venovat len jemu!!! ...lenze to budem neviem ci na socialke, alebo co??? do toho sept a bohvie dokedy, kym si vlastne najdem pracu 🙄 uz teraz sa toho desim...RP je malo, ale aspon daco....pak budeme uplne bez...no musim si uz asi aj pomaly zacat hladat zamestnanie...isto sa budu o matku 2 deti bez praxe vsetci trhat... ☹ no verim, ze sa nieco podari, musiiiiiii!!!!
matova, s RP je to nelogicke, nechapem ako mozu romski spoluobacnia rodit ako divi koli oridavkom?? sak to su smeti! mozno je to aj koli nim...ja neviem, ale chcu aby sa rodili detiv normalnych rodinach ale podmienky su otrasne...dnes som citala, co sa chysta nova vlada robit v zdryvitnictve za zmeny asi zacnem setrit na zakladne osetrenie 🤐 dobruuu, bezim umyt zub
Mne je z úradov do grcu (prepáčte za výraz), ako účtovníčka som sa tam nabehala a narozčuľovala. Mám však skúsenosť, že keď prišiel pán podnikateľ trochu tmavšej farby, tak boli všetci úradníci ako terakotoví vojačikovia. Strach v očiach a všetko sa dalo. Ale naučila som sa, že ak je pani na úrade neochotná a doslova drzá, tak vždy poviem "povedzte mi vaše meno a meno vášho nadriadeného", zatiaľ to vždy zaúčinkovalo.
O rodičovskom príspevku škoda hovoriť, pani Tomanová vychovala deti za socíku, tak vie prd z čoho musí žiť dnešný človek. Neviem ako ostatné maminy, ale u nás stará mama funguje občas na 2 hodky, keď si potrebujem niečo súrne vybaviť, ocina vidíme poriadne tak v nedeľu, takže ak si chcem privyrobiť, tak hlavne po večeroch a nie keď mám celý deň na rukách vreštiace dieťa. No ale to by potom nebolo na všetky možné dávky pre ľudí, ktorí sú nezamestnaní x rokov, "invalidov" ktorí chodia rok čo rok do Talianska na jablká a podobné sociálne prípady.
My sme mali drsnú noc, hysterické ráno, idem si dať Sativol a fungovať 😀
a dobre rano! inak bola som pre vysledky vyterov, tentokrat boli OK., vsetko teda nasvedcuje tomu, ze pojdu zubaky.
inak, noc hrozna - prepacte za vyraz, ze hrozna, ale mne doteraz spavala bez problemov a tuto noc sa hadzala zo strany na stranu, ochkala, achkala, 3x chcela jest, lebo si potrebovala flaskou masirovat usta, no hroza 😀
ahojte, ja len nakukam 😕 😅 , suzik, mne sa v case kojenia ked mu vychadzali prve stolicky budil aj 20x, som uz bola hotova, zakazdym cicu...
Inak ak budu horucavy cez 30Ć asi uz nefungujem viac, mam dost aj dnes (hlavne ze tu ponocujem zakazdym...), clovek ho dnu nemoze dostat, hlava ma boli zo slnka, esteze v meste nebyvame lebo aj tu kazde odstavene auto chce obehnut a mam ho skusat ze ktora cast auta kde je- to aj doma chce, ale mam hovorit za opicu, ktoru mi donesie a ta ho skusa 😀 a hlavne ani za nic sa nenapije nicoho, az to mlieko doma 😲, dnes ani nejedol, atak som sa snazila, "az" ryzu som dala rano varit 😀 😉
Narocne dieta? Tak myslim, ze to je spravny vyraz pre mojho anjelika, ktory ma zamestnava 24 hodin. Mamicka NONSTOP. Nie, nebudem pisat, ze malokedy vydrzi bez narucia a ked ideme von, najprv na rukach a az potom do kocika...A o kojeni uz ani nehovorim... mame tri mesiace a jedkujeme sa pri kazdom kojeni, bez ohladu nato, ci mame mliecka vela, alebo malo...ja som si uz zvykla, aj s manzelom... Lubime nasu Timejku taku aka je, aj ked sa srdlikuje pri kazdej prilezitosti, aj ked sa vonku niekedy pozeraju vsetci na nas ako po zufalcoch...hlavna vec, ze je nasa a nikoho ineho, hlavna vec, ze pekne pribera a je zdravucka... 🙂)) LUBIME TA TIMEJKA!!!
@suzik77 to preto ze si sa chvalila ze za chvilku z tejto temy pojdes 😀 ale nao 😀 aj viem co je to ked si uz zvyknes ze v noci spis a potom to pride ze zasa nieeeeee 😒 ale vcera po tyzdni tomo uz spal celkom fajn. Len v noci kopol mm do tvare a vravi mi . Ja strazim mliecko aby nam ho zlodeji neukradli 😀
nejako sa mi pismenka poplietli 😅
@suzik77 Sativol je homeopatikum na vyčerpanie a únavu. Mne zatiaľ vždy zabral keď som sa cítila už pod psa. Nie že by som mala zrazu energie na rozdávanie, ale cítim sa vždy lepšie.
My sme mali včera drsný deň plný revu a zlosti. A keď sme sa vracali domov z prechádzky (s parádnym jačaním 😀 ) tak mi jedna milá pani zahlásila " no to máte ale zlé dieťa". Tieto poznámky ma vedia ešte stále rozrušiť 😠
doty1 aj mňa to vie rozčúliť..aj mne raz že chudiatko maličké ako jej plače..jaj keby aj mne nebolo do plaču tak jej vynadám..teraz som už obrnená a každý si rozmyslí, čo mi povie lebo sa nedám...nedám na svojho syna hovoriť, že je zlý lebo on ani nieje 😝 teraz je už zlatíčko...
inak dnes sa nepocikal ani v noci..hneď ráno otvoril oči: cikať a pozerám plienka úplne suchá 😵
mne pomáhalo na únavu osprchovať sa najskor teplou a potom studenou vodou hneď som bola fit 😉
a ozi som chcela, že keď bol syn menší a nechcel piť tak mi pomohlo dávať mu ho cez ten dávkovač z panadolu 😉 vtedy vypil veľa samozrejme zae pitie hodinu ale vypil...
idem upratovať pekný dník všetkým
ahojte
davkovac s nurofenu fungoval aj u nas 😀
a na synacika si ani ja somrat nenecham 😀 ,fakt je najhorsie ze vela somre moj mm
ahojte ja nestiham prispievat, stale nam nejde net, tak si s muzom poziciavame mobilny, akurat cely vikend som sama s detmi, drahy pride az zajtra vecer o 8. 😒
Emmka je zas ako z divych vajec, len vresti vresti, ja uz to nemozem pocuvat, strasne ma z toho boli hlava, tak vacsinou len odidem do druhej izby a zavriem sa...a ona vresti este pol hodinu a potom sa tvari akoby nic 😝 uz ju nevladzem ani napominat ani vysvetlovat, je to ako hadzat perly sviniam.Kebyze som ju tyrala, ale buci pre totalne somariny ☹ okrem toho robi zle malej, nie naschval, ale nerozumie ze jej nemoze stlacat rucku tak ako sa robi "ohen", 10 krat som jej vysvetlovala, ze no no, to je bibo, on a stale ze Cem, potom to uz nabralo intenzitu ze Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, tak som jej vzala rucku a ukazala ako sa robi ohen a samozrejme uz bol rev... 😝
To nevravim o tom, ze vcera skocila z gauca, ale tak ze spadla na hlavu a mala vystrete ruky, cize urobila normalny premet....az na to ze medzitym chytila hlavou podlahu...ale vyzeralo to ako by si zlomila vazy..
A len ma komanduje vyslovene, toto "otoiť" (otvorit), "zampuť" (zapnut) mamka pozeraj, mamka pod, mamka sadni si na deku, mamka papaj, mamka pi, mamka vezmi Sajinku....
A mm, on prave je z nej namakko, kedze neni skoro vobec doma, tak to je jeho prinzenicka, jeho nadherne dievcatko, ona ho ma tak okolo prsta ako ho este ziadna zena nemala 😀 vsetko jej dovoli, kupi... a potom to tak vyzera, ked som sa jej vcera pytala - Aka je mamka? -Zla. A aky je tatik? -Spickovy. 🙄 no co uz, som zla, ale niekto jej hranice urcit musi.
Ale aby som na nu len nenadavala, snazim sa ju ucit Prosim si a Dakujem a boli sme na pieskovisku a prisla za takym chlapcekom ze Prosim si formicku...asi 10 krat sa ho pytala a on jej ju nedal sviniar 🙄 a potom na mna chuderka tak nechapavo kukala ze preco...alebo od dievcatka pytala Prosim si tycinku, nedala jej, tak moj muz siel a kupil jej a ona obehala vsetky deti a kazdemu ponukala ale nikto si nevzal...normalne mi do revu bolo 😖
ach dobre, idem pratat, vzacna chvila ze obe spia, to bude tak max.20 minut predpokladam...
mobilo. to je paráda že sa už ani nepocikal v noci- šikovník je to 😵
veva, mobilo: davkovac Nurofenu ma rad ale bez vody 😀, on ho ma za hryzatko 😉
denduska: ty si chudatko 😒, casto myslim na teba ako to zvladas, ako to vsetko berie tvoja mala, ked uz nemoze mat 100% pozornosti...Skoda ze manzel vsetko dovoli, musite sa niekedy na malu aj vopreed dohodnut , co asi bude robit😉
s tym dakujem a prosim...ja tiez ucim 🙂. poviem nech sa paci, a co povie simonko? a kedze on nepovie nic, tak sa aspon usmeje zlatucko 😀
Ahojte, pridavam sa do klubu narocnych deti 🙂 . Doteraz to ako tak slo, zvladali sme, ale momentalne mam mangela na dva tyzdne prec a ide mi hlava prasknut. Malicka len vresti a vresti, nic ju nebavi viac ako 30 sekund, uz ani na rukach nechce byt (doteraz takmer cely den len na rukach) a ja neviem co s nou. Tusim ze by chcela ist von (na rukach) ale na ten hic ju zobrat nemozem, lebo bude o 5 min jacat ze jej je horuco. Nemate nejake tipy ze co este by som jej mohla vymysliet? Hracky nula bodov, nosenie sa detto, este tak ju sem tam bavi ked ju vselijakoo kyvam vo vzduchu do rytmu hudby pred zrkadlom 😅 ale to uz tiez mame okukane. Uz mam fakt dost. A malicka len jaci a jaci, keby aspon plakala, ale ona vrieska, uplne bez slz, len tak od hnevu. No na porazenie 😖
@denduska hahaha gestapo 😀 (ber zo srandy, prosim)
@jana776 zeby mozno zuby? 🙂 Ja uz vsetko zvalujem na zuby. Ta moja certica vecer v pohode zaspala a zase celu noc len jest, ochkat, achkat atd. atd. Ona pri tom vsetkom sice spi (este aj ked papa), ale ja nemozem spat, stale premyslam, preco so sebou hadze, preco stona, preco to a preco hento a bla bla bla.... tak to zvalujem na zuby 😀
mozno zuby, aj ked sa mi nezda ze by mala dasienka nejake ine.. Ale aj ja si od rana hovorim ze mozno zuby a mozno teplo. Uz sa zobudila, tak ideme zase bojovat do dalsieho spanku.
Asi sa len musim obrnit, nech si vrieska ked sa jej chce, je napapana, prebalena, vyspata, som jej k dispozicii cely den, tak co uz narobim... Ked bude mat desat, tak mi za to bude cez vikendy musiet nosit ranajky do postele 😀
Ked vidim u znamych deticky ako si spokojne lezia na zemi a kukaju dookola tak ma ide porazit. My tu stale len saskujeme a vymyslame a aj tak to nestaci.

no idem ja nebudem tu sama strašiť 😠 😠 😠 😠
brú nocku všetkým,,,,
😉 😉 😉 😉 😉