icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

suzik77
10. júl 2010

@jana776 hej, ide ta porazit, a este viac by ta slo porazit, keby si si potom "vypocula", ze co stale nariekas, ze ved aj oni maju take iste deti ako ty, len sa nestazuju. ze ty si ta, co sa stale stazujes a nariekas a stale srsis pesimizmom..... zial, uz som sa s takymto niecim stretla a trosku mi to bolo luto, ale uz som to prechodila.... 🙂

suzik77
10. júl 2010

@veva1 dobry napad, hned by som to urobila, len moja este nesedka sama ☹

sanym
10. júl 2010

Ahojte. Posledné dni nestíham čítať ani písať. U nás od rána dvojitá oslava, plno ľudí - Maroško je ako anjelik pretože sa hanbí, takže som si celkom oddýchla. Pekný zvyšok víkendu všetkým, dúfam že aj vy máte také úžasné počasie. 😉

veva1
10. júl 2010

@suzik77 napusti do vane malicko vody a supni ju do nej na brusko 😉 A vo vajicku na kupku tiez moze byt fajn

suzik77
10. júl 2010

@veva1 hahaha, aby si nabila nos, ked buchne hlavou dole??? 😀 To vies, ona je este stale v stadiu, drzim, drzim, drzim hlavu hore a odrazu bac, z celej sily tresne rovno na nos... No cosi, to by si nabila ratafak a navyse by hrozilo, ze este aj toho mala vody sa nadychne 🙂 Ale tak na minutku by sa to dalo, ale kvoli tomu sa mi neoplati vanicku na balkon tahat, to ju ospliecham aj v kupelni vo vanicke 🙂

veva1
10. júl 2010

@suzik77 jaj ,no tomo v jej veku uz len na brusku bol,hlavu drzal pevne hore a len na zemi lezal od 3mes. bo sa prevracal,ako sa mu zachcelo

suzik77
10. júl 2010

@veva1 ona polohu na bruchu miluje, to je pravda. dnes bola na bruchu hodinu!!! to ako fakt, nevymyslam si... No a aj dlho vydrzi, ale nahoda je blbec a bala by som sa, ze zrovna v tej vanicke bacne nosom do dna 😀
lebo sa jej to este stava, ked je hodinu na bruchu, ani sa jej necudujem.. Hlavne ku koncu uz pada kazdu sekundu a sa potom jeduje, zlosti, place, krici, ale otocim na chrbat a v sekunde je znova na bruchu 😀

veva1
10. júl 2010

teraz ma napadlo. kup mini bazenik,teraz take jesto a daj pod deku. Ale len ak je jej vo vode dobre,inak ani nevymyslaj. Uvidis ako ssa faj osviezi a trosku zabavi ked jej budu hracky plavat okolo a clapat vodu

suzik77
10. júl 2010

@veva1 ja som mala dnes pohodovy den, sice v noci som sa moc nevyspala. mala neplace v noci (iba ked je hladna, to aby bolo v tej sekunde mlieko hotove....), ale inak sa napapa a spinka dalej. Ale znova sa mi prehadzovala z boka na chrbat a spat a dookola to iste... a ochkala, jajkala... Tak som sa nevyspala, lebo som stale striehla, ze co jej je 😀

matova
10. júl 2010

Ako vas tak citam tak ani uz neviem co som ja s tym mojim vystrajala vo veku malej suzikinej 😕 . On vyslovene plohu na brusku nenavidel, nevedel sa otocit z nej nazad a po par sekundach hrozne vrieskal ☹ , a to sme mali tu polohu predpisanu, koli tej hypotonii, ale jak vrieskal brala som ho radsej 😉 . Nam zacal plazit sa az v 9 mes., sediet a zaroven klasicky lozit a vytahovat sa do stoja az v 11 mes, a obchadzat ukrokmi zaciatkom 12 mes. Uz som myslela ze sa nedockam...Kombinacia neustaleho nosenia na rukach, sedenia vo vajicku- tam nechcel byt vobec ale nakoniec zabrali na neho knizky obrazkove a samozrejma som mu muselastranky otacat a obkecavat...hracky doteraz takme r0 bodov, on sa sam ani nehra, vzdy kohosi ktomu potrebuje- vsak preto su tie deti narocne 😉
Ked sa uz plazil a zniesol tu polohu na brusku- ale nesedel este (posazovat sme ho mali zakázané!), vozila som ho povonku v kocíku na ktorom sa dalo odopnút predné celo (starsí typ z bazáru)- on si lezal a pozoroval co sa von deje- ako TV, jasne ze nevydrzal dlho, to je len tip 😉 . A tip s bazénikom od vevy to je fakt dobý, ja som malého dávala do mini bazénika s trochou vody na dno, normálne vo vnútri na koberci, dookola uteráky...na hladine po chvíľočke sa spravil závoj zo všelijakých špiniek, ako neustále preliezal dnu a von...(parádne si pritom pocvičil) ale drobec bol happy 😀

matova
10. júl 2010

sanym: Maroškovi všetko najlepšie k narodeninám 😉

renika80
10. júl 2010

Ahojte baby, je to normalne, ze mi este obcas kvapne mlieko z prsa a to je uz rok co nekojim, beriem antikoncepciu, ale niekde som citala, ze aj po dvoch rokoch, ked zena prestane kojit, tak este sa to mliecko moze objavit, nemate skusenost?

renika80
10. júl 2010

dneska sme bez Martina, nasi dobri kamarati prerabaju, buraju byt, tak sme tam boli cely den pomahat, Martin je u mojich rodicov, mame trosku veget, ale strasne mi chyba, v poslednej dobe mi uz vstava len 2 krat v noci, asi 5 dni, nechcem to zakriknut, klop, klop,
😉

sanym
11. júl 2010

matova: ďakujeme 😉
A pár fotiek z včerajšej oslavy

suzik77
11. júl 2010

@renika80 aj mne sa to robi a vraj je to normalne aj po roku, ba aj dlhsie - pocula som osobne skusenosti inych 🙂

mobilo
11. júl 2010

ahojte tak náš nechcel bývať na brušku absolutne ...on vlastne ani na chrbte iba na mne..jediné ako som ho zabavila bolo nosenie...
plaziť tiež začal neskor on chcel stále behať, stále sa na nožičky staval, a on vlastne nikdy neplazil on chodil ako pavúk nohy ruky na zemi a riťka vypučená 😀
my sme bazénik mali minulý rok taký s guľkami to ho vedelo ako tak zabaviť kým všetky vyhádzal 😅 a keď sme dali vodu tiež chvíľku vydržal 😀 ale fakt len chvíľku..

mobilo
11. júl 2010

inak včera som nakoniec neupratovala prišli chlapi, že aby sme radšej išli pri vodu..tak sme sa zbalili zobrali moju sestru s priateľom a išli...potom sme drobca uspali v aute, lebo inak by nezaspal aj to spal iba polhodku..ale potom bol oddýchnutý celý deň pri vode, naberal do vedierka kamienky, vodu , boli sme na lodke proste celý deň vonku pri vode cestou domov všetci štyria zničený a náš drobec rozprával, rozprával nemal mu už kto ani odpovedať 😅
¨zaspával hodinu a pol 😢 a celú noc plakal zúbok ho bolel, asi mu dorastajú...ja vidím na pol oka 🙄 ale inak pohoda..o 4 ráno si zmyslel cikať 😎 vycikal sa a ešte mi podal domestos, že mám vyčistiť záchod..ja som taký záchvat smiechu chytila s mm, že až..si hovoríme 4 hodiny ráno a my záchod pucujeme 😀 😀 😀 😀 ale čo sranda musí byť aj v noci..zaspal až teraz dúfam pospí niečo aspoň kafčo kým vypijem ..dnes to potrebujem..keby si idem s ním ľahnúť by mi ešte horšie bolo.

suzik77
11. júl 2010

@mobilo 😀 😀

mobilo
11. júl 2010

denduska máte zábavu pozerám doma 😀 😀 😀 😀
ale aspoň sa nenudíš 😉
moj tiež vie pekne vypýtať: pjosím si, aj poďakovať..a rozdelí sa aj z posledným, fakt keď ho vidíme s manželom niede medzi deťmi tak sme až taký rozcítený, že aký on je. On proste rozdáva, rozdáva aj posledné.
a to denduška čo máš ty máme aj my...on stále mamička hjať, mamička pjosím si autíčko- ktoré naschvál hodil po postieľku podám a on zase vtedy mu ho viac nevyberám...a keď niečo pjosí čo dotiahne tak m poviem, že máš zdravé ručičky aj nožižky a to hravo zvládneš sám 😉 a vtedy si zoberia aj sám..skákanie po gauči, robenie koliečok po celom byte, skákanie po posteli, vyskakovanie zo sedačky na jedenie- ktorú máme na všetko okrem jedenia 😀 😀 😀 😀
človek sa fakt celý deň bojí aby si neublížil...
ja ho vždy okrikujem nebež takk rýchlo , neskáč tam att..a manžel mi vždy hovorí, že na čo si míňam energiu on to bude robiť tak či tak ,..,,tak už neokrikujem len pozerám a dúfam, že sa mu nič nestane

mobilo
11. júl 2010

suzik veď to 😀 😀 😀 😀
no a doobeda sme čistili škrečkovi a samozrejme pilín všade tak reku povysávam...moje nervy zase schytali 🤐 stále mi to vypínal, keď som mu už povedala nech to nerobí mierne rozčúlená tak začal plakať ako o život akoby som ho zbila ..potom dobehol chcel sa objímať tak sme sa objímali a nejako to dorobili...proste ja nič nemožem doma urobiť....ale chcem teraz ale mám pocit,že som sa zase prilepila o stoličku 😀 😀 😀 😀 😀

suzik77
11. júl 2010

uff, pred chvilou mala moja mala na ruke kliesta... Ale nebol prisaty, len bol mrtvy. Ja netusim, ci ho vyplula, vygrcla, alebo bol na tej ruke nejak pripuceny, ale je mrtvy...
Mali ste skusenosti s kliestom, ked boli vase deti male? co ak sa jej nejaky zahryzne, ist potom s tym radsej na pohotovost, alebo sa pokusit vybrat??? 😲

suzik77
11. júl 2010

@mobilo to akoze si taka prepotena, ze si sa prilepila (to byva moj pripad) alebo sa ti nechce? 🙂

mobilo
11. júl 2010

suzik to druhé...po takej noci sa ale nedivím práca neujde 😉
kliešťa sme nemali pokiaľ nebol pricucnutý tak je ok..ja som sa tiež toho stále bála ale snáď len vybrať alebo ísť na pohotovosť kým sa niečo nezdá neviem..

mobilo
11. júl 2010

no idem sa odlepiť nech mám dobrý pocit, že stíham aspoň trošku ako ostatné maminy----lebo mne tiež niekedy dávajú najavo, že veď každý má dieťa a stíha...tak aby som nebola horšia 😀 😀 😀 😀
ale ja tie reči beriem s úsmevom na perách.... 😉

suzik77
11. júl 2010

@mobilo to preto, lebo to pocuvas uz 2 roky 🙂 ja som to vsak pocula len nedavno a to mi moja mala naozaj poriadne vyvadzala v podstate od narodenia az do teraz (teraz je trosicku utlm cez den, je trosku lepsia, avsak tie noci ma nejake problemy), ale nemozem povedat, zeby bola teraz nejaka "zla". No aj tak sa ma to dotklo, lebo mi to bolo vyhodene na oci v obdobi, ked som naozaj nevedela kudy kam a zacali malej aj tie hnacky, tak som bola aj z toho vystresovana a tak... no a ked som sa "vyzalovala", tak odpovedou mi bolo "vycistenie" zaludka, ze sa len stazujem apod. a tiez, ze kazde dieta je rovnake, len ja som zrejme neschopna pesimistka....

veva1
11. júl 2010

ahojte
tomotiez ked bol mensi povedal dakujem,prosim podelil sa aj s tym poslednym a teraz? ked sa mu chce tak ano,ked chcem ja ani za svet
on bol len na bruchu,pretocil sa ako 3 mes. na brucho a od vtedy vzdy len tak. Dala som ho lahnut a za 5s uz bol na bruchu. Plazil sa hadam ako 5mes.,tak isto sa o gauc a nabytok vzapati na to postavil, 7mes. stvorkoval odusu ,no chodil na to ako bol pohybovo zdatny az ako 11mes. cize 4mes. stvorkoval,no to vsade aj vonku na betone. u nas na ruky nehrozilo sa vzoprel a dole. som nakupovala v obchode,tak ze on na zemi prelozil cely obchod a jaa som si vyberala.Ked prsalo a bolo vonku mokro tak to bolo strasne.

suzik77
11. júl 2010

@veva1 hahaha 😀

doty1
11. júl 2010

ahojte,
my sme dnes spali skoro celú noc, malá mi vstala o 4-tej a potom ešte zalomila do 5.30. Ja som bola o tej 4-tej už naspatá - po roku som spala dlhšie ako 2 hodiny 😀 No uvidíme čo ide byť ďalej, pripisujem to tomu, že už chodí, tak sa asi aj viac unaví. Musím sa na nej smiať, lebo večne má niečo v ruke a chodí s tým potom ako agent s teplou vodou 😀 a vonku musíme poobzerať všetky špaky, skaly, papieriky, kvietky alebo iné pekné veci nezájem, a tým malým ukazovákom bude všade dlubať ako taký ďateľ.
Inak ohľadom "dobrej a nemožnej mamy" - ja to už neriešim, je zbytočné to rozoberať s niekým, kto má doma dieťatko, ktoré spí ako dudok a plače len na "požiadanie" 🙂
renika80 - v mama a ja 7/2010 bola presne táto otázka akurát s rozdielom, že od odstavenia prebehli 4 mesiace. Gynekológ sa vyjadril, že pokiaľ nie sú iné príznaky - opuch, červený prsník atď, tak netreba sa ničoho obávať. Ak je však sekrét hnisavý, krvavý tak treba ísť k odbornému lekárovi - mammológovi. Súvisí to vraj so stabilizáciou hormonálnych hladín.

suzik77
11. júl 2010

no inak, my sme mali narocny den. vstala okolo 8.30 sice, no zaspala pred minutkou a za celucicky den spala po cca 3x polhodinu!!! O 18.00 sme sa sli korculovat, reku - zaspi, ked bude rychlejsie jazdit v kociari.... kdeze!!! prerevala polovicu trasy, stale dudel som pchala, flasku, no nervy moje, az cestou spat zaspinkala a viezla sa ako grofka 🙂 (to bola ta tretia polhodinka spanku). Domov sme prisli o siedmej a opat az doteraz nenormalne aktivna (ale dobra, neplakala). V podstate bola aktivna cely den. Pol dna z toho na bruchu, no riadny zaberak a nedajboze spinkat 🙂 tak som zvedava, aka bude noc, lebo aj tato posledna bola pre mna umucenim hahaha. zase 3x hore a zase ochkanie, achkanie atd atd.....

mobilo
11. júl 2010

veva no ja som sa asi prvého polroka do obchodu nedostala 😕 chodil manžel lebo v kočiari zjapot a v nosiči keď som zastala tiež...ale čo už...teraz si aspoň užívam aj tie náročné dni a nepozastavujem sa nad nimi..
a kámošky mi hovoria: my by sme druhé nemohli mať naše je také živé, a bla bla..a moj muž sa na tom len smeje, vždy hovorí, že a ty sa čo neposťažuješ? len ja to nepotrebujem, aby ma zase niekto poučoval čo mám ako robiť a tak.