Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@suzik77 ale akú radosť budeš mať, keď tam už budete 😉
my zase uspávanie horor ja už neviem sa nám asi vracia vzdor ale to sa asi má tak vždy raz za čas...išli sme spať najskor plakal, že mám zasvietiť - pritom vždy spíme po tme. tak som odostrela žalúziu aby sa nebál a hovorím mu, že mu bude svietiť mesiačik tak na chvíľku prestal po chvíľke ho napadlo, že ten mesiačik nevidí tak začal plakať, že ho nevidí hovorím mu, že je za oblakom tak plakal aj za to ☹ potom plakal, že chce škriapkať tak mu hovorím nech si vyberie kam chvíľku ho poškriabkam a idem spať...tak najskor noha, ruka a hovorím, že už dosť nie som otrok veď hodinu škriapkať dá zabrať...sa rozplakal, že ho neškriapkam už mi pomaly začínali šedivieť vlasy mu hovorím, že ak bude takto plakať nebudem ho škriapkávat vobec...tak plakal, plakal už som nevedela čo tak mu hovorím, že sa otáčam chrbtom lebo chcem spinkať....a on ma začal ťahať za vlasy a kopať taká som zostala naštvaná žeby som mu najradšej po zadku hodila ale hovorím si, klídek..otočila som sa k nemu a hovorím mu, že ak ma bude kopať a ťahať mňa to strašne bolí a pojdem za tatinkom do práce zostal sa pozerať a hovorí mi: jubim ťa , jubim ťa pusky mi dával dookola to opakoval a ja že tak potom to nerob lebo to sa nerobí žiadnému človeku a nieto ešte tomu koho ľúbiš ..tak ma objal a zaspal...ale nechápem teraz som si nakrájala rajčiny a som šťastná, že som nevybuchla a nekričala...lebo niekedy kričím potom mám výčitky ale chcem pracovať na sebe a či kričím alebo nie je taký istý,,,,takže kričat sa snažím obmedzovať i keď niekedy to bez toho nejde,,,veď to poznáte...len ja mám potom výčitky, že som zlá matka za to, že kričím ach ťažké so mnou čo? 🤐
učím sa predýchavať ja viem, že za to nemože prechádza určitým obdobím ako aj všetky deti....a videla som na ňom, že to robil v amoku a potom ho to strašne mrzelo myslím, že to už neurobí--- 😉 a keby mu capnem som zo seba sklamaná a rozmýšlala by som nad tým...ja si niekedy myslím, že strašne kričím a tak ale on tak hlasno rozpráva a jačí, že keď ho chcem prekričať musím byť hlasnejšie..ale minule som videla jednu maminu s dcérou na kupku a malá plakala nechcela jesť tak po nej mama začala húkať začala robiť ešte horšie a špinila jej naschvál uterák tak začala ešte viac možno rok a pol malo to dievčatko a ona ho tak uchniapala že sme sa tak s mm na seba pozreli, že my máme výčitky, keď zdvihneme hlas...no čo už..
@mobilo gratulacia prevelika, uzi si kludu 😉 u nas sa este nespi...bo tatino dorazil dom s mini kaprikom, a rozhodli sa ho ist zachranit a vypusit do vodicky....tak hop sup do auta, cez celu zilinu az na hricovku prehradu 😝 sme sli vypustit kapra...uz ale lezka, spapinkal jogurtik, vypil mliecko a zaspinkava, bo ja mu vadim, asi moc hrejem alebo co!!?? tiez by mi asi nervy praskli a dostal by po ritulke 😕 obcas to u nas totiz funguje tak ze hned po "cap" sa zaspinka 🙄
takze klobuk dole!! ze si to zvladla bez...teraz sa mozes venovat sebe a babu 😉
@ollski no sebe keď sa pozriem dookola mala by som sa radšej venovať bytu 😀 😀 😀 😀 ja neviem stále tu všetko naokolo ...a žehlenia stále ale tak ako každá matka...ale zase dnes sme mali krásne poobedie vonku boli sme na kamienkoch a kvetinkách...keby tak chce do rána sprchnúť prosím...
@mobilo este par sekund a uz bude spinkat!! 😎 tiez bez krikov, chvalabohu 🙂
musim ho aj ja pochvalit 😀 krpcek sa naucil spoznavat znacky aut!!! pozna citroeny, skoda fabie a peugeoty 🙂)) stersne ma tym prekvapil, som myslela ze bude poznat len take ake mame...najskor na vsetky skody hovoril "pabia"
ale teraz pekne "koda pabia" som z toho uz tyzden normalne milo prekvapena 😎 asi mu kupil casopis o autach, lebo v poslednom mama a ja je ma obale zo zadnej strany oktavia a on sa nemoze vynadivat
mne stale tie pismenka skacu ako chcu ☹ asi si budem po sebe najskor citat, kym to pustim dalej 😉
tiez tu mame straaaasny ale straaaaaaasny neporiadok, mphla by som zacat od kraja, ale furt je hic hrozny, mozno skusim co-to pozehlit, no neviem, mam co robit, aby som sa odlepila zo stolicky a to nosim lensama seba 😉 tak pekne oddychuj, neboj ono ta to vse pocka 🤐 teda ak ta manzel milo neprekvapi 😉
@ollski moj vie rozoznať iba sestrine, naše a svokrine...vždy povie : auto naše a keď je inej farby : auto naše podobné...
on mi nehovorí značky ale farby pozná už všetky ..no a miest červenej vždy hovoril bordová,,,ale dnes prišiel a ja že to autíčko je bordové a on že nie: červené zlatíčko bože človek nechápe, kde sa to v tej malej hlávke berie toľko rozumu však?
tak mm mi pomáha až až...vždy doobeda sú spolu vonku a ja stíham navariť, a čo to upratať aby sme mohli byť spolu poobede všetci...veď sa ho už minule suseda pýtala, či robím a on je na materskej 😅 😅 😅 ach aké zvedavé čo? reku mal si povedať, že nie že si zadok doma vyvaľujem 😅 lebo oni sú vačšinou na sídlisku a spolu vždy niekam ideme takže ja som tu s drobcom vonku len keď mm robí a aj to ma nebaví tu na sídlisku ale vždy sa prejdeme do mesta alebo tak...
tečie zo mňa vlasy som si umývala poobede a teraz možem zase,,,,mala by som sa dať vykosiť a bol by pokoj 😝 ale keď chcem dlhé čo narobím 😉 aby ma mal drobec za čo ťahať 😅 😅 😅 😅
no @ollski žehlenie u teba asi skončilo ako u mňa...to tieto stoličky pri pc sú veľmi lepkavé a tažko sa z nich vstáva 🙂
no idem ja do sprchy studenej a niečo urobím pre svoj dobrý pocit....no a potom sa pojdem pritúliť k mojmu vzdorujucému synovi a budem čakať na ráno aby sme boli s naším tatinkom... 😉
ahojte, u mňa sa ani nezačalo to žehlenie, to sa nedá ani vyvetrať , nieto žehliť 😝 😉
jj 😀 😀 😀 tiez stale sedim ako prilepena 😉 tiez ma vlasiska hreju do vyse pol chrbta a to ich mam co najvysie vypnute, ale!!! v stredu som koooonecne objednana ku kadernicke! sa tesim aj bojim trochu...ale aspon budem mat hlavu lahsiu 😅
to je fajn ze ti mm pomaha, to ze zoberie drobceka von je super!! aj jemu sa to isto rata, ze je s tatinom 😎 predsa len tatino je tatino
hej oni sú ti takí parťáci....ale len na zábavu srandičky, bláznenie...na povinnosti som tu ja....a keď si predstavíte všetky tie ceremónie tak mám koľko krát veru dosť..ale tak čo už. on je rád, že je s ním vlastne kým bol maličky a bol stále v práci tak pomaly ani nevidel ako rastie tak si to vynahrádza teraz. má takú prácu že možeme byť teraz veľa spolu a bol by to hriech nevyužiť my sme také tri ciciky doslova sa niekedy smejeme, že pomaly aj na záchod ideme všetci ,lebo sa rozprávame a tak 😀 😀 😀 😀 😀 no čo už..a potom ide do práce a tak nám chýba asi tým, že sme tak naviazaný alebo neviem..
aj ja tu sedím bože ja nemám ani síl vypnúť ten pc 😀 😀 😀 😀
mne vlasy robí osobný kaderník sestra 😉 a teraz išla na dovolenku tiež mám tak do pol chrbta ale chcem sii nechať toto teu koľko narastú a potom uvidím...koľko času bude 😅 😅 😅 😅
mobilo: to je perfekné, takl by to malo byť 😉 u nás je problém že mm príde z práce uťahaný a vôbec sa už nevenuje 😢 , malý čaká čo vymyslí a on otvorí časopis alebo je s nami všetkými vonku no začne o práci a tak a malý je potom smutný a začne naschvály robiť alebo nervózny a plakať...už aby tú druhú prácu doriešil ,lebo je to hrozné.
dočítamvam ale sa mi rýchlo nedá,
mobilo: dôjdite, máme aj bazénik aj slnečník už, len keby tam posedel dlhšie ako minútu 😀 . A veru dnu je omnoho znesiteľnejšie, ale dnes to už je vrchol, už sa ani vyvetať nedarí
hej matova viem o čom hovoríš moj bol tiež taký keď stále robil...prišiel unavený doniesol nákup a išiel spať vedľa do izby ☹ a ja zase na nočnú to bolo obdobie....neviem my sme sa stále naháňali stále robili a keď teraz nad tým rozmýšlame mohli sme si viac užiť menej robiť a tak..ale chceli sme byt a pod. a nechceli hypotéku tak teraz to máme máme zlatíčko druhé v bruško vek zatiaľ ok takže keď podrastú užijeme si a nebudeme mať ešte toľko veľa rokov 😵
matova veď by sme došli keby nebývaš tak ďaleko... 😀 moj dnes vydržal kým som postavila polievku lenže on potrebuje aby si tam s ním niekto prelieval a tak a keď nie nebaví ho to tak ..však to poznáš no nie?
bože ja som mrtva dopotená tečie zo mňa smadí ma ale nechcem moc piť teraz lebo aj tak už chodím v noci často na wc ☹
o lúčim sa a už naozaj vypínam tento stroj 😝 idem do sprchy a spať....ach jo zase sa vynechalo upratovanie a žehlenie 😀 😀 😀 😀 😀 ale tehotné ženy potrebujú odpočívať no nie? takže matova máme odpustené a s kľudným svedomím možeme ísť hajiky 😉 😉 😉 😉 😉
brú nocku všetkým a zajtra krásny dník...možno sa dostanem večer uvidíme,,,pa
ja som včera už aj capla po zadku večer pri uspávaní, po vyše hodine a potom zaspal , ale dobre mi z toho nebýva 😔 .
Dnes sa zas vrtel vyše hodiny- všeličo skúšal, alee nemá rád hladkanie, skôr uspávanka, a potom už ticho a metá sa, kope....a potom si zmyslel asi že málo mlieka mal- ale nemal lebo mu ostalo vo fľaši- no vybral as dole z postele tak sa pýtam či chce ešte mliečko- on že hej, tak som zakričala cez dvere na mm (počula som ho ako tam chrápe- ľahol si tam na koberec keď som šla uspávať...ň, nech mu aspraví on mlieko, že počkáme v posteli- teda to bol ale záchvat plaču, až si sadol a chcel sa na mňa hodiť- ešteže som ho včas zastavila 😒
inak ďakujeme všetkým za podporu 🙂 .
suzik: toto majú všetky deti z tejto témy rovnaké- že keď sa im niekto vkuse venuje sú happy
mobilo 😀 😀 😀 , veru aj ja pôjdem, najkskôr sa postavím do spálne k oknu a skúsim to prevetrať cez izby oproti, dúfam že psy budú čušať 😠 😉
s varením u nás teraz katastrofa, nevydrí chvíľočku...
a to s tým makaním- my tiež - dlhoročne, dom už stojí, auto je splatené, len zrazu väčšie treba 🙄 , nechcem tak dopadnúť že to bude nekonečný príbeh, ja som skromná a radšej oddych ako luxus, lebo máme všetko čo človek potrebuje len ten oddych akosi nechodí 😀
áno jeden otrok a deti sú zlatučké, dobručky proste anjelíci...akonáhle však mamina musí niečo urobiť, umyť navariť alebo tak už je veľa plaču, vreskotu a pod...no čo už..
inak ešte som chcela z novej mamaaja ak nekupujete:
zmeny osobnostného profilu u náročných detí:
dojča: živé, napaté, vysavajúce energiu, náročné, posobivo plačúce, hlasné, neupokojivé, precitlivelé
batoľa: zaneprazdnené, nervózne, vyčerpávajuce, odvážne, energetické, tvrdohlavé, netrpezlivé, so silnou volou, trucovité, bystré, problemové, výrazné, náchylne k výbuchom hnevu, zaujmavé, chúlostivé
tínedžer i dospelý: nadšený, hĺbavý, vášnivý, vynaliezavý, dominujúci, neústupný, rozhodný, vytrvalý, bystrý, spravodlivý, družný, súcitný, empatický, strarostlivý, láskyplny.
takže musíme vydržať ešte chvíĺku a budeme sa len a len tešiť..
joj aj my chcem vačšie auto ale tiež keď nie teraz tak po materskej a chceli by sme aj dom no uvidíme možno aspoň nejakú záhradku kúpime..
no my máme okná všade ale absolutne nieje prievan vzduch stojí ☹ ☹ ☹ ☹
a nekreslíte aj na betón vonku? vdierko s vodou, štetec a ide sa, malý natiera čo príde, kreslí chvíľku ale aspoň zas nejaká zábvka hoci na chvíľku. Pieskovisko neviem načo máme, chce ho otvoriť,vojde, naberie to do topánok (prípadne sa pohrá s pavúkmi) a beží ďalej...
no ale už vážne dobrú nôcku 😎
a prišli sme s mm na to, že človek keď stále niečo chce tak sa zamotá, lebo vždy chce viac...ako aj my najskor byt, potom auto potom ešte niečo našetriť aby mohlo prísť bábo...lenže to nieje správne človek sa musí tešiť z maličkosti každodenných ako keď ti dieťa niečo pekné povie, urobí, keď spolu strávite pekný dník, keď si len tak s mm sadneme keď drobec zaspí a sedíme aj bez slov ale s pocitom,že máme jeden druhého, to sú tie veci ktoré človeku viac dajú..jasne potrebuje bývanie, chce auto chce lepšie auto..aj my ale už sa na to nezameriavame auto máme nesklamalo zatiaľ chceli by sme vačšie ale nie za každú cenu a uvidíme
no predne, už aby bol tínedžer alebo rovno dpspelý, dúfam že aspoň raz ma vezme na výlet, že sa za mňa nebude hanbiť pred frajerkou, a keď som ešte kočíkovala tak v najhorších stavoch som mu vravievala že dúfam že ma bude voziť keď zostanem na vozíku 😀 😉, čierny humor, to už fakt poďme radšej 😀

pisem ako tatar 😝 😅
mozno to aj Lucke prospeje zmeni miesto a vzduch 😉 asi mate viac ako plene ruky prace, no ma sa schladit, tak vam to pojde lepsie