Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
boze baby ja este nespim, mm si tu robi na ntb nejaku studiu novu co zacinaju a este sa polievka vari na ohni...
ja som tiez "farmakoskeptik" ako ma mm vola, ale je pravda ze aj my mame panadolove obdobia, aj ked ja to ponimam tak homeopaticky, davam jej nizsiu davku nez je napisane a az ked nezaberie tak jej dam plnu, ale vacsinou zaberie aj to malo, ona by ten panadol pila, strasne jej chuti. zato nurofen nechce, mi vypluva.
U nas bola burka vecer, pradlo mi zmoklo, hlavne ze cely den sa susilo, len sa mi nechcelo zbierat, bo same ponozky a male veci tam boli.tak mi treba, mala som dvojitu robotu... 🙄
@matova napriklad dnes bola moja zlatucka lucia uplne hrozna. teda aspon vzdy vtedy, ked som fakt potrebovala nieco urobit (to vies, v tom novom byte je furt este vela prace a niektora praca naozaj nepocka momentalne). len pistala akonahle som odbehla od postielky. len co ma znovu zbadala, tak usmev od ucha k uchu 😀 mrska jedna
@denduska jeeeeje, ty mas fotku! a som si ta uplne inac predstavovala, kedze predchadzajuca fotka bola taka malilinka, ze som ti nevidela do tvare 🙂 a aky mily drobcek! 🙂
@ollski mne brusko vobec nechyba!!! 😒 mozno aj preto, ze som pribrala 24 kil pocas tehotenstva 😅
fuuha dievcata a s tymi zubami.............nahanate mi strach 😲
denduska: A na fotke to sy ty s zubrienkou??? to uz je taka velka???, 😅
Ja som mojmu dnes chcela konecne dat Panadol- lebo na navsteve sme boli poo a som ho zabudla doma aj so vsetkymi gelmi, vyvracal sa ako chudacik, nikto sa tam velmi s nim nehral, chudacik moj zlatunky, som myslela ze mu dam pred buvanim a zabudla som dat pred mliekom, po mlieku uz som nechcela ist dalsie robit ked tak odovzdane lezkal...
Navarene mam zovcera vecera, ale hutam co pripravit na sobotu- mame vegetarian. navstevu a take super rychle tipy mi poradili na vegetarianoch, len janema cas pri malom vazne ani tie hrianky robit, natierky asi kupim, teda mm lebo tu nemaju ani tofu 🙄 , ale citim sa jak neschopna, pritom tak rada varim ☹
suzik: pri troche stastia vas tie bolesti obidu, su aj deti ktorym to lezie vonku tak ze to ani nepoznat- aspon to sem tam pocujem od rodicov, aj moja svokra a mama vravia obe, pri styroch so ziadnym tieto problemy nemali 😉
@suzik77 ja som pri prvej pribrala 19kg 😉 mala som rizikove, mesiac a pol som lezala v nasel zilinskej luxusnej porodnici...ale ja som sa citila celkom fajn...to len dr strasili, ze budem skoro rodit 😝 a pri kubikovi som sa citila najsamfajn 😉 a asi mozno tak 8 kg som len pribrala, ale to som eset asi nezhodila tie prve, tak preto 😀
idem vas este pocitat 😉 , dnes sme sa dlho uspavali, pracka perie...chvilku som aj zehlila, dlazky pockaju, to sa mi uz fakt nece aj ked sa lepim na kazdom kroku 😠
suzik: zlatunka je mala, tiez uz paradne pozuje 😀
ja som nabrala pri simonkovi 18kg, teraz zatial 9kg, ale este 2kg a budem mat ako prip prvom, kedze som vsetko nezhodila 😕 , vlasne zhodila ale ked zacal lepsie vnoci spat tak som ja zacala vnoci zrat 😀 😀 😀 . Predchvilkou plakal, nevedel nakst cumel, zatial je ticho 😲
ten vybuch co doma mame by som radsej mala upratovat 😒
rada by som tu s vami pokecala este ale idem to povypinat a radsej spat lebo isiel mi spat po 21:30 a vcera isiel tak isto ale 5:45 uz bol hore, a ja este nevyspata 🙄 . Chuda sanym a jej maly, dufam ze dnes uz lepsie buva.
vsetkym dobru nocku 😉
@matova dobru nocku oddychni si este si musis uzivat to brusko 10 tyzdnov!!! dufam ze sa simonkovi bude lepsie hajkat, nebudu ho morit ani zubky ani brusko!!! my sme dnes nabehli namliecko, mali sme sice vydrzat do zajtra....ale sa mi zdy ze sa tie prehanacky zlepsili, klop klop...on uz ked vedel ze mliecko nedostane, hned ako ranko rozlepil ocka bezal do kuchyne a chcel cokoladku horku a ryzovy chlebik...bo normalny nelubi...
inak ta strasne obdivujem za to pestovanie a vobec...ja som mestsky panelakovy typ, som ta vyrastla, byvame v centre ku dr 5 minut...obchod asi aj dve...zelenina pod oknami, ja viem ze to neni ako zo zahradky, ale... ked zaspia zbehnem dole a za 15 minut mam nakupene...ale zase mate dvor a cerstvy vzduch 😉
susik mala je zlata 🙂 male babo 😵 to ja rada
dufam, ze aj renike aj sanym sa poradi vyspat...u nas je to ozaj lepsie! aj ked v jednej posteli ale frekvencia budeni klesla u kubka 1-2x simi tiez dla potreby cikat a pit...takze vlastne, keby som uz spala, tak sa do rana aj vyspim...keby 😀
Dobré ránko. Baby, vy toho po nociach nakecáte. Ja by som sa tak rada pridala, ale ešte stále sa od toho môjho experta keď spí nemôžem ani pohnúť. Aj túto noc mi trebalo strašne na vecko tak som počkala kým sa mi zdalo, že tvrdšie zaspal a úplne potichučky som sa postavila, že idem. A ešte som nespravila ani prvý krok a už sedel a kričal - mamka, nie nie! Tak som ho zobrala so sebou a samozrejme sa tak prebral, že ďalšie dve hodiny nevedel zaspať. Ach jaj - asi si kúpim plienky pre seniorov na inkontinenciu. 😀 😀 😀
Ale aspoň cez deň si teraz trochu oddýchnem keď je mm doma - aj keď toľko roboty som si naplánovala a neurobila som zatiaľ nič. 😒
suzik: neboj, nie každé dieťa pri prerezávaní zúbkov trpí. Pri staršom synovi sme ani nevedeli, že nejaké zuby idú, len keď sme ich objavili v ústach. Zato teraz si to "vychutnávame".
renika: zlatí ste na tom bicyklíku. My sa chystáme na bicykle už od jari a zatiaľ sme neboli ani raz. U nás veľmi nie sú pre cyklistov žiadne trasy a po cestách sa dosť bojím aj sama nieže s deťmi keďže niektorí šoféri jazdia hrozne.
matova: nech hnačky rýchlo prejdú - snáď je to len zo zúbkov.
Pekný dník, večer ešte nakuknem. 😉
@suzik77 no, ved ked som si tu fotku davala, tu staru tak este take pravidlo nebolo ze musi byt jasne vidno tvar..ved si aj pamatam ake ine fotky tu mali baby...oko....ruka a tak. @matova, nieeee to je Emmka asi tak pred rokom, ja mam zalostne malo fotiek s detmi, iba ak ma foti mm, a on to ma potom vo svojom pc a nie je schopny mi to dat... 🙄
@sanym ty si sa tusim este predtym pytala na krstiny, v pohode boli, my mame super farara, co nas aj sobasil, on je fakt perfektny srandovny, a Sara ani neplakala az ked ju oblial 😅 to ked sme Emmu krstili, tak to bola rychlovka, ta vrestala jak najata..
u nas zasa leje, to bude den, hruuuuza 🙄
ahojte
po dnešnom zaspavaní sa cítim na prášky ☹ ja už fakt neviem tak mi ho je ľúto...proste už nič nezaberá ani škriapkanie, ani rozprávka ani nič...proste plače- teda to nieje plač ale brutálny plač až je fialový hádže sa, kope rukami, nohami, nič nevníma proste ako v tranze nevníma ani hračky nič len plače...vidieť ako chce veľmi buvať a nie a nie a z toho je nervózny a z toho ten plač a tým sa všetko predlžuje. ja neviem dnes sa zase pogrckal...teraz mm vytiahol deti von a malý ešte buvka ale tak mi ho bolo ľúto sme tam aj s mm ležali pri ňom a proste úplne záchvaty plaču,,, ja mám pocit,že to uspávanie sa len zhoršuje som myslela, že časom sa to zlepší...ja by som ho už aj nedala lenže on už okolo 13 je taký unavený že by do večera jednoducho nevydržal...
inak dosť ste popísali idem trošku čítať kým sa dá 🤐
matova mne tvrdne brucho stále viac a viac...zbalená nie som ale veci mám pripravené aspoň tie maličké
idem si trošku urobiť náladu pozrieť si vecičky pre maličké bábatko 😵 joj také zlatučké...vypínam tento stroj lebo dnes asi zhorí...ide u nás od rána..veď prší deti nemožu von tak sa striedajú na pc...keď budú moje deti vačšie odhlásim internet....
bože dnes kúpil mm sesterke 12 bravo že aby mala čo čítat- ona si vybrala...ja listujem a tam nejaké meno vek 15 ako som prišla o panenstvo v audine....chápete? alebo meno 14 prišla som o pannenstvo a bojím sa to povedať hocikomu...ja už neviem no vychovávať dieťa je strašne ťažké...mojej dcére by som veru taký časák nekúpila veď to dávajú návod ako a čo...ach jaj to je doba 🙄 no idem pekný dník...zajtra bude hádam pekne aby sme mohli ísť niekam, lebo večer už pojdu detváky domov..pa
mobilo: ja by som asi skúsila keď sa tomu spaniu tak veľmi bráni ho nechať, nejak vydržať bez poobedňajšieho spania a keď už bude strašne unavený uložiť ho normálne na noc (hoci aj o 18.00) a uvidíš čo sa stane. A možno po pár dňoch sa prestane popoludňajšiemu spánku tak strašne brániť. Ale musí to byť fakt hrozné. Môj síce spí katastrofálne, ale uspatiu sa nebráni - dám cici a do pár minút je tuhý. Držím palce nech sa to zlepší.
ahojte
@mobilo no teda 😔
...ja neviem preco...ale ani u nas sa dnes poobede nespalo...Kubko veselo beha, Simi pred chvilou zaspala...mna tu slak triafal z nich 1 a 3/4 pak som to zabalila a sla varit obed bolo- uz pol tretej, bo by sme nejedli ani na veceru 😝
tiez na nic strasne vidno, ze su unavko, no spat ani za nic...rehocu sa stale a mna to tak vytaca, ze az...
tiez idem...u nas bezi PC nonstop ale len bezi ;) ja som vacsinou mimo 😕
Kubi uz spi...som zvedava do kedy...zalahol o pol 7 v nepozorovanu chvilku..ja ze kuka rozpravocku a on zaspinkal drobcek...
@mobilo ahoj, mne tvrdlo brucho kazdy vecer aj zo 20x a to uz od 5.mesiaca. aj som to doktorovi spomenula, ale nerobil z toho dramu, tak snad sa ti nic "predcasne" neudeje 🙂 i ked, pri takom malom sidle, ako mas doma neviem, neviem... 😕
a to zaspavanie, no........chúďa si....... moja mala tiez zaspava castokrat s revom, ale nie az takym brutalnym, ako ty pises, vobec ti to nezavidim. Moja sa zlosti, zlosti, nervaci, ale nie som sustavne pri nej, sem-tam ju pohladkam, prihovorim sa, ale uz nelezim vedla nej, ako napr. pred niekolkymi tyzdnami, az kym nezaspi. robim si teraz svoje (pri nej), ona nervaci, sem-tam ju upokojim a postupne zaspinka 😉
a sanym ma mozno pravdu, skus tak, ako pise. mozno sa viac unavi cert jeden a potom nebude taky nervny, ale zaspi skor... moja napriklad spinka vtedy, ked je unavena a tak to mienim aj do buducna robit (okrem noci samozrejme, tam menit rezim nemienim - vynimka su choroby, zuby apod.), ale cez den ju necham, nech si robi, co chce. ked vidim, ze je unavena o 10,00, tak ju uspim o 10.00. ked o 17.00, tak vtedy. skratka, cez den jej nejdem robit ziaden rezim. ak mi zaspinka okolo 18.00 na hodinku, tak potom nam tu vydrzi blabotat alebo plakat aj do 22.00 a potom zaspi. a naopak, ked spinka naposledy napr. o 15.00, tak je uz o 20.00 "tuha". takze my sa prisposobujeme cez den jej, neprisposobujeme malu nejakemu rezimu dennemu.
@mobilo ja beriem na tvrdnutie uz pravidelne magnezium. Uz su to skoro dva mesiace. Velmi skoro mi zacalo, ale nastastie na kontrole povedali, ze co sa tyka krcku, tak je to v poriadku. Inak by mas maleho stale v postielke s mriezkami? Nema tie stavy aj z toho, ze sa citi zatvoreny?
ahojte
matova, chuda male, nech sa mu polepsi
mobilo no hruza to spanie, mozno je to aj tym pocasim, to bravo ani nehovor, fakt by som to zakazala, ja sa uz bojim, ked pride puberta
sanym- ani my sa neodvazime ist po normalnych cestach, tolko je vselijakých nehod a nikdy nevies na akeho arogantneho vodica natrafis, akurat tu mame tu cyklotrasu pri Dunaji, je to tam pekne , lebo si v prirode, minule nam cez cestu za bieleho dna o 11 doobeda prebehla jelenica a neskor aj mlada liska, Martin bol uplne hotovy
zucha synátor nieje v postieľke od narodenia je stále s nami uspávala som ho hojdaním ale už sa nedá 😢 asi to bude zúbkami lebo zase mi hovoril, že zúbok tak uvidíme
sanym keď ja už som to skúšala bez obedného spánku a bolo to ešte horšie potom spánok v noci je úplne na prd a zaspávanie tak isto,. lebo už je taký unavený, že nevie zaspať...ale určite je to len pár dni tera a bude ok..
mobilo: ☹ ☹ ☹
Dobré ránko všetkým. U nás je po búrke. Včera ako bol malý taký extrémne ukňučaný večer som to už nevydržala a dala mu Nurofen. A celkom dobre spal a presne ako skončil účinok lieku zhruba po piatich hodinách tak až do rána katastrofa - tak ho asi naozaj niečo bolí. Ale keď sa ho v noci spýtam či bolí bruško, zúbok tak povie nie. Ja som už taká unavenáááááá. Keď som sa ráno pozrela do zrkadla normálne som sa zľakla - také čierne obrovské kruhy pod očami som nikdy nemala. A to máme dnes tú stretávku zo strednej - to bude fuška urobiť zo seba človeka. 😀
Držte palce nech to Maroško s mm nejak prežijú aby som nemusela trieliť domov - ja už tak veľmi potrebujem vypnúť. Keď som tak rozmýšľala, že kedy naposledy som bola vonku večer ani som si nevedela spomenúť (to už bude hádam aj pár rôčkov).
Prajem pekný víkend, nech detičky nič nebolí, netrápi a nespavci nech lepšie spinkajú a zaspávajú.
A posielam jeden Maroškov úsmev. 🙂
sanym večerné uspávanie bolo lepšie....síce hodinkové ale bez plaču...ja to pripisujem tým zúbkom tie extrémne plače on je unavený ale cíti bolesť a nedá sa mu buvať...minule sme boli na návšteve a tak sa zobudil záchvaty záchvaty dali sme mu panadol a bolo..ale mám pocit, že teraz tú bolesť ešte viac prežíva ako keď bol malý..a zbytočne liekmi ho nechcem pchať...ale fakt som myslela, že to len kým výdu bolí...to dokedy narastú 😅 úplne? aj keď som mu večer umývala mi povedal: mamička iba prstíkom...aj prsty si tam dáva...jaj zlatúšik keby to radšej mňa bolelo 😖
@zucha inak kým spinkal v postieľke tak mal záchvaty z toho, že bol za mrežami..ale to le chvíľku lebo vačšinou, keď som chcela aby buval som ho nosila, alebo vozila v kočíku, alebo v aute alebo keď bolo šťastie spinkal na mne - a to som aspoň sedieť mohla
@sanym neboj do večera urobíš zo seba kočicu 😉 😉 😉 😉 a poriadne si to uži!!!!! 😵 to máš príkazom...
pekný dník všetkým idem variť už mi tu stoja dve deti za chrbtom, že chcú ísť na pc 😅 tak ešte na chvíľku pustím, lebo potom mi idú pomáhať variť a pojdeme niekam na výlet konečne slniečko vyšlo a potom ich zaveziem a zajtra to bude u nás v starých koľajach šlapať 😉
sanym je zlatučky malý...fakt ako anjel
zucha pozerám, že ty tiež čakáš v októbri 😉 mne tvrdne ale na kontrólach všetko ok teraz som síce nebola asi 5 týždňov ale v pondelok už idem a neviem sa dočkať...mne pomáha celkom voda magnézium ale ja si nepripúšťam, žeby bolo niečo zle alebo tak...proste všetko ok ja pekne v októbri porodím a budeme si nažívať vo štvorici..
no fakt idem ani som nedočítala tak možno večer alebo zajtra pa
Ahojte, no konecne vikend, tocha zmeny, Martina musim pochvalit, tento tyzden bol spanok super, az som prespata 😀
sanym-neboj make up vsetko spravi, dobre sa bav, ten malicky je fakt ako anjelik
mobilo-to budu asi fakt zuby, inac aj ja mam pocit, ze cim je starsi, tym horsie znasa bolest pri prerezevani zubkov
Ahojte babule, idem sa pridat k vam, pretoze doma mam tiez take dietatko, Andrej ma 4 roky, ale od narodenia bol stale aktivny ja somnemala ani cas si oddychnut lebo si stale vyzdaoval pozornost. Ked sme isli s kamoskami von na prechadzku, ich deti spali alebo boli kludne a Andrej ten ani na rukach ani v kociari ani nikde. Ked zacal chodit musela som stale kdesi s nim lietat a doma sediet neprichadza do uvahy, ako 2 rocny pomaly rozobral celu bytovku a susedia obcas sa prisli stazovat co tolko buchame. Nikdey sa neveedel hrat s hraCKAMI A vzdy ja som sa snim musela hrat a jeho hry su asi taketo zoberie si tlcik na maso a klepe po stene alebo zemi.Malovanie po stenach farbami je u nas normalne a take ze vonavka v ruke a sprejovanie je na dennom poriadku,pomahanie mame v kuchyni je tiez jeho hoby, pravidelne mixujeked ecieme kolac a uz by ho asi aj sam dokazal upiect a ked bol mensi tak z okna vyhadzoval hracky a ja uz som normalne bola zufala co mam robit, jednoducho nikdy sa nedokazal aa ani teraz nedokaze hrat s hrackami, uz sa to zlepsilo, ale stale potrebuje robit cosi nove. POtom sme cakali druhe dieta a to som si povedala, ze uz nemozem mat aj druhe take a naozaj Nelka je ukazkove dieta sama sa hra je sebestacna aj ked uz od Andreja chyta nejake tiky. Inac to ze sa ona narodila nam velmi pomohlo, lebo Andrej sa ma s kym hrat a ja nemusim stale nieco pre nich vymyslat, aj ked idu vzdy prevratit cely byt, ael to uz neriesim, lebo by somasi skoncila na psychiatrii.Inac Andrej je velmi citlivy a vnimavy, nemozeme ani na nehokricat, lebo to vnima ulne inac ako ostatne deti a v kolektive je velmi tichy a utiahnuty. Mate aj vy s tym skusenosti, ake su vase narocne deti v kolektive Andrej je v skolke poslusny akoby sa stale bal, ze bude niekto na neho kricat a medzi detmi sa tazko adatuje. Ale koniec koncov, vsetci ho nazyvaju certoom, ale pre mna je anjelikom a aj mu to stale hovorim, ze je taky moj anjelik.

renika: jej maly musi byt zlatunky teraz, vsak konecne, stale sa u vas daco dramaticke deje....
veru, tie gely su len na chvilocku a na letakoch pisu ze zaberaju vraj na take 3 hodiny 😒 . Mne odvcera vecera zacal uz aj hnackovat, dnes uz len voda z neho isla vecer, som zvadava co bude vnoci, vypil pred spanim mlieko...