icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

jankapiknova
10. aug 2010

@suzik77 - jednoducho som mu nedala 😀 ale bolo to takto, jeden den ho trochu prehanalo(naštastie len jeden 😵 )
a pytala som sa doktorky čo mu mam davat jest a ona že mam uplne vynechat mlieko a mliečne vyrobky,no reku zbohom 😲 . Tak večer nedostal mlieko,trochu dlhšie zaspaval ale dalo sa a vnoci si poplakal ale naštastie nie dlho,na druhy den mu už nič nebolo,tak som mu večer dala mliečko ale v noci už nie. Druhu noc si tiež trochu poplakal ale 3-4 noc sa už len mrvil a od 5 noci uplne ok 😉 Ja nedokažem ho nechat dlho plakat,takže stastie bolo že to až tak zle neznašal....ale keby niesom donutena ten jeden den mu nedat tak asi nevydržim a dam mu 😀

sanym
10. aug 2010

Dobré ránko.
matova: z toho rozprávania, resp. nerozprávania si nič nerob. U nás tiež žiadna sláva. Oproti rovesníkom rozpráva máličko. Starší syn začal rozprávať až v 2,5 rokoch a teraz sa mu ústa nezavrú ani na sekundu. A moja mama spomína, že ja som nerozprávala do troch rokov vôbec nič, ani "mama", "tata" fakt ani slovíčko a ako 3-ročná som sa rozhovorila rovno v celých súvetiach.
A čo sa týka nočného budenia, u nás katastrofa. Budí sa asi 6 až 30 krát za noc s plačom a plače kým nedám cici. A keďže nedokážem ten plač počúvať, tak cici dám. Niekedy si cucne a zaspí a niekedy nemôže zaspať aj dve hodiny. Možno sú to fakt tie zuby, ja už vážne neviem kedy sa to zlepší.

mobilo
10. aug 2010

ahojte
my sme boli včera celý deň na výlete buval v aute asi len 45 minút a cestou naspať už bol taký unavený len som nechcela aby už v aute zaspal tak som ho musela zabávať až tak, že ma hlava rozbolela 😅 ale on bol spokojný napapal sa, umyl sa a zaspal za 30 minút,,,a buval do 8.30 dnes som maximálne prespatá 😀 😀 😀 😀
no a som myslela, že poobede sa mu nebude chcieť ale zaspal o 14 tiež za 30 minút..
rozpráva už ako dospelý 😀 sa nasmejeme ale aj vaše budú za chvíľku 😉
no a mne ako každý hovoril ako bude na mňa naviazaný a ako bude naučený na hojdanie u nás vobec neplatí....možem ho nechať s hocikým kto sa s ním bude hrať- uspávanie je niečo iné tam ma potrebuje ale možno keby ma nevidí tak by zaspal musím to skúsiť- je na čase 🙂 no a naučenie na hojdanie? viete ako by som ho niekedy s radosťou uhojdala aby som mala chvíľku pauzu ale on mi oznámi mamička hojdať nie...bábatko v brušku 😉 on je strašne rozumný ako som sa všetkého bála tak je to ok...som sa bála ako ho budem s takým bruškom naháňať a on keď sme sami vonku tak ma poslúcha až nechápem...
až na vzdor ktorý momentálne prežíva: nie, nescem a plač je u nás všetko ok..teda ešte uspávanie,,ale je to zlatíčko..samozrejme hrať sa s ním a tak pod musí byť ale inak je zlatučky
vždy keď ma ísť buvať plače: nescem spinkať tak mu vždy poviem, že nemusíš 😉 ideme len do postele a budeme si spievať ide a už nie sú také scény ako bývali...minule v noci spal a zo sna plakal a kričal nescem spinkať..a ja že veď nemusím ale pritom spal chápete? 😀 😀 😀 😀

ollski
10. aug 2010

Ahojte maminky, minule som to nejak nestihla tak kooonecne citam 😉
u nas stale to iste dokola, zubky a kakacky....a tahanice o vsetko a nic 😅
@mobilo ku tym krizom: po jednej strasnej noci mi mama zohnala "svistiu mast"...je to nejaka prirodna mast z tuku svista....idem pohladat ako sa to presne vola...tvoj malicky je vazne sikulko 🙂 to co z nich obcas vychadza, su taka perly, aj som si to chcela zapisovat...no nestiham, ale je to vazne zazitok ich pocuvat
my sme boli kuknut kamosov na chate, mali tam dve babanka chlapcekov, 3m a 6m...uplne kludnucke deticky, bratranceka 10m je tiez uplne kludne dobre ukazkove dietatko...vzdy som z toho trosku mimo ked to vidim 😎 taka parada pohodicka klid...vlastne nuda 😀 ...tak to kubi vylepsil, skoro vbehol pod auto 😔 😠 tri dni som to rozdychavala, nastastie auto spomalilo, kubinko tiez...no proste des, nocna mora 😖
vysledky mame negativne...kaka stale divne, proste po jedle, nejako mu netravi, tak nas objednali na gastro na september, kubi sa tam tete dr sa tych par minutiek predviedol v plnej svojej krase, tak skonstatovala, ze je zivy, culy, vyzera byt zdravy...sak v to aj dufam!!! no myslela si o mne a mojom nezbednom drobcovi asi svoje...nasa detska dr ta nas uz pozna 😀 co je to za cislo

@sanym tiez ta chapem...u nas sa spi uz oooovela lepsie budi sa 1-2x, no uz parkrat mal svoj nocny prejav...to je dost na nervy, bo sa neda nijako utisit, proste nic nechce a reve, kope, vresti ako v tranze, vtedy som uplne bezradna a neviem co s nim aj so sebou, bo mi z toho srdco a hlava puka...mm sa vzdy automaticky prestahuje do spalne, simi nastastie spi aj tak,,,a ja sa kukam ako bojuje s neviem cim???

ollski
10. aug 2010

@matova neboj, aj simonko sa rozrozprava, ked som sem zacala pisat, kubino tiez nerozpraval a teraz pozna uz skoro vsetky znacky aut, rozprava cele vety, zacal presne okolo 2rockov 😉 a teraz kecaaaa a kecaaaaaa. s tymi znackami aut ma vazne sokuje, lebo ani Simi ich tolko nepozna ako on, no chlap 🙂)))
ja som tiez mala len klasicke zavinovacky...este ku tym nohavickam ortopedickym, pri simi som mala tie klasicke, ale pri Kubinovi tieto: http://www.babetkovo.sk/index.php?page=shop.pro... vazne su super odporucam!!! nepraskaju, daju sa super prat a drzia super latkovu plienocku...
cez vikend sme boli na Liptove na chate, bolo krasne mokro 😝 blato kaluze 😝 😝 moje trdla samoska v tom blate....ja mestsky typ nezvyknuta na vymenu 3-5 teplakov za den 😅 a neviem to vyprat!! baby, ako periete total zaspinene teplaciky?? mne to pusti tak po 2 praniach 😲 asi to neviem.....
my sa pomaly ale iste balime na dovcu...vazne sa zacinam bat, ako to Kubi bez nas zvladne...nasich pozna, dedka ma rad, ta dufam, ze to bude oki ako minuly rok, no aj tak bojim bojim......hned po dovci odchadza mm do polska na tyzdnovky, akurat vcera bezal do BA ku riaditelovi a ten ho tam asi za odmenu poslal...no co uz...hadam dako pozvladame.
zatial papa a krasny letny dnik 😉

denduska
10. aug 2010

ahojte,
sanym nic si z depky nerob, presne to mi inak hovori mm - ved ty si bola taka vesela a optimisticka...a teraz je zo mna kopa nervov...ja sa snazim dat detom to najlepsie ale akosi nemam cas na vlastnu psychohygienu..stacilo by mi 15 minut denne nebyt na 150% "v strehu" 😒 kazdy clovek potrebuje byt niekedy aj sam so sebou

ollski, ja som to uz vzdala so setrnym pranim a vsetky take "zabryzgane" veci periem na 60 s predpierkou...flaky od travy treba namocit na noc do mlieka...ale aj tak Emmkine ponozky postupne vyhadzujem..totiz ona beha bosa po zahrade obcas..po blate... 🙄

suzik, dufam sa vam to spinkanie upravi...ja poklopem, ale drobec spinka fajn. pri starsej som si take nieco ani predstavit nevedela ze babo moze tak spat.

mobilo zlatucky je ten tvoj drobec, aj Emmka dnes, dala som jej oblubeny mikrofon, ma taky co hra na plne pecky a ona - Pestan! Vypni! Saja bude bat sa! normalne som sa previnilo citila 😅

matova
10. aug 2010

Ahojte, dnes bol maly s manzelom na kontrole na neurologii- v podstate nic nove, dr. mu kladivkom vyskusala reflexy, skonstatovala ze mal by rozpravat uz a kontrola bude o dva a pol mesiaca. Uznala ze vyzera byt chapavy, co ma vsak hneva- ze vraj s nim ani nenavazovala rozhovor ci kontakt ale komunikovala o nom len s manzelom 😢 . A ze ma stale slabsie svaliky okolo bedier a mal by vraj viac lozit po preliezkach- no chapete? vsak on vkuse dakde lozi a treba za nim behat, vraj aj tam u nej jej vyliezal na skrinky...A este mu mam citat a riekanky rozpravat- ved sa mi huba cely den nezastavi... 😝
A ja som bol tiez na vysetreniach a dietatko ma obtoceny pupocnik okolo krku, nafasovala som magnezium a Oxyphyllin na prekrvenie- okyslicenie ciev, a som z toho uplne smutna 😔 😔
Navyse rano sa maly zobudil o 5h a uz nevedel zaspat, tak plakal ked som isla na bus, (manzel s nim isiel do mesta az neskor- mal vysetrenie o 10h...), a ked sme sa vracali vsetci uz spolu tak nam napriek zabavaniu zaspal na 2min v aute pred domom, mm ho preniesol do postele a on rozlepil oci a uz ani po mlieku nedokazal zaspat, zacal sa smiat...a o 16h uz bol na odpadnutie zas, ale som ho nechcela uz ukladat tak neskoro- normalne sa mu oci zatvarali ale nieaby si dakde sadol- vkuse chodil aj s rozprasovacom a ostriekaval na dvore vsetko co videl......nakoniec som ho dala aby neskolaboval nahodou, tak spi od 18:15 a ja mam bobky ci sa nezobudi o chvilu a nebude si mysliet ze je poobede...

sanym: och, skoda ze neviem ti poradit, sama som si s tym budenim nevedela dat rady, tiez som len cici davala vkuse a uz mi hrabalo z toho a to som kojila podstatne kratise ako ty. A nedalo by sa ze by si odisla cez vikend uplne niekam prec a nechala ho s manzelom? vraj takto niektore deti prestanu,....ale pri takych nasich "inych" detickach si viem oredstavit ze nezaberie ani to 😲

olski: my tiez chodime na gastro- koli nepriberaniu a ze sa dr. nepozdavalo ze maly kakal 2-3x denne (a to pokial zuby nesli), vysledky boli negativne aj zo stolice aj z krvi. Tak hadam aj u vas to dopadne aj na gastre dobre 😉
Ja vzdy najhorsiu spinu hned predperiem v rukach a necham volne vyschnut a neskor ked to davam do pracky tak este pouzijem zlcove mydlo, necham chvilu posobit a potom uz vyperiem beznym sposobom v pracke.

och, maly zacal vzdychat, nakukla som a oci uz mal otvorene, nazad ich zavrel ale clovek nikdy nevie...uz keby bola tma 😕

matova
10. aug 2010

olski: dakujem za tip na ortoped. nohavicky- akurat dnes som kupila zas tie klasicke co praskaju 😝

sanym
10. aug 2010

matova: 😔 😔 😔 neboj, všetko bude v poriadku
Kočky, ďakujem za pochopenie - ešte že vás mám, niekedy mám pocit, že moji najbližší to všetko nechápu - stále mi hovoria "veď máš dve krásne zdravé deti tak čo sa sťažuješ" ale veď ja som šťastná a vďačná, že ich mám ale niekedy je to proste ťažké.
Zajtra ideme do ZOO do Spišskej tak som zvedavá, ešte som tam nebola.
A mm mi sľúbil, že o týždeň na moje narodky dohodne s našimi babysitting a pôjdeme niekam von sami dvaja aspoň na dve hodinky po straaaašne dlhej dobe.

suzik77
10. aug 2010

@snehovavlocka ako kazda mamina 🙂 aj ja som stastna, ze mam moju certicu

@matova zeby to bolo tiez sposobene tym refluxom? lebo to bolo u nas to, co sposobilo, ze som malej davala radsej mensie davky a castejsie

@jankapiknova fuuuuha, tak to super, lebo nas drobec sa mrvi mrvi mrvi, cca 30min a potom vresti az kym nedostane flasku ☹
@denduska hahaha, tak to aby som mala druhe dieta, aby som si vedela vychutnat materstvo????? 😝 😝 😀 😀

a ako sanym uvadza, mam neter, dnes ma 16 rokov a huba sa jej nezavrie cely den, a ona zacala rozpravat tiez ako 3-rocna....

suzik77
10. aug 2010

@sanym aj ja chcem do ZOO !!!!!! 😉 😉 uz sa tesim, ked bude mala vnimavejsia, ze bude rozoznavat zvieratka, hned poletime do ZOO 🙂 dnes sme boli na nakupe a zastavila som sa v jednom "pet"obchode a tam mali tie male zajky a aj male psíčky, ale ona kukala vsade mozne, len nie na zvieratka 🙂 🙂 este ju to nezaujima. toci hlavou dokola, chce vidiet vsetko, ma smolu, ze nema oci okolo hlavy chudinka, ide si hlavu vytocit 😀 😀 😀

suzik77
10. aug 2010

a inac dievcata, v poslednom case sa dostavam k netu "raz za sto rokov".... dnes cely den katastrofalny. mala revala ako najata, dobreze si usta nezodrela, co tam ruky pchala, nohy, hracky, zurila ako hladny pes, no hroza... tak ja neviem, idu uz konecne tie zubky??? 😒 😒 😒
teraz sice spi uz asi hodinku, ale tiez velmi nepokojne, mam opat obavy z nadchadzajucej noci, lebo uz posledne tri tyzdne som sa poriadne nevyspala.... Normalne zavidim tym, ktore maju kludne deti, prilepia si ich v noci na cicku a maju svaty pokoj. spia s dietatom na cicke do rana.... my na UM, ale ved nevadi, ale 4-5x za noc??????????????????? no nervy moje, ja uz ani neviem, ze zijem.....

inak je zlatucka, milujem ju, nemenila by som ju, je moja, tak ako ziadna z vas by svoje babo nemenila. tie starosti patria k tomu, ja viem, len niekedy je toho na mna privela ☹ ☹

suzik77
10. aug 2010

a aha nejaka fotecka cerstva, tusim sme vtedy boli v krcme 😀 😀 😀
na terase samozrejme a na chvilu iba 🙂

suzik77
10. aug 2010

🙂

adka12
10. aug 2010

baby o čom je táto téma? aké sú to náročné deti??? tuším, že mám jedno také doma 😅

mobilo
10. aug 2010

stále plačúce, vyžadujúce neustálu pozornosť, nosenie , tažké zaspávanie atď... 😵

mobilo
10. aug 2010

ahojte dnes zase zaspal skoro ...už asi pochopil, že keď sa ide nie spinkať 😅 😅 😅 ako to on vola tak len leží a potom ho zalomí.
inak som sa chcela spýtať, drobec on proste stále potrebuje pohyb, beh atď...a on sa stále niekde vytrepe ja už to nechápem ja už rozmýšlam, čím to je..včera išiel do postele skočil tam netrafil sa a hlavu si total tresol o postel skoro som infarkt chytila 😒 alebo vonku on beží rovná cesta a on sa strepe, doma tak isto beží z izby do izby a vždy sa buchne o nejaký roh alebo dvere alebo ja neviem už..

mobilo
10. aug 2010

matova ja mám ortopedické po synovi ale ja som čítala, že sa už dávať nemusia pokiaľ je všetko ok. 🙂 ja som inak ani synovi nedávala lebo mal to ok a boli horúčavy aby sa nepotil

mobilo
10. aug 2010

ollski ja mestský typ ale blato periem stále...totiž najobľúbenejšou zábavou mojho drobcca posledné dni je hádzanie kamienkov do kaluží dokázal by sa tak prehrať aj pol dňa...minule si palicu našiel a ja na neho pozerám, že čo robí a on že: vajim gujaš 😅 😅 😅 😅 aj kvety odtrhol akože solí 😀 😀 niekedy nechápem kde sa v ňom toľko rozumu berie 😉 a moj syn ma na každej jeho veci fľak ...
no a aj dnes sa vytrepal do najvačšieho blata ako bolo ale chudáčik nechtiac a on strašne čistotný zobral paličku a povedal mi, že si musí umyť botasky a ja že veď ti ich umyjem doma a on nie ..proste si ich musel umyť hneď 😅 😅 tak zo zabatených botasiek bol zablatený celý ruky, tričko a všetko kde sa ta palička šuchla 😀 😀 😀 😀 😀

mobilo
10. aug 2010

dnes som inak dala drobcovi prvý krát normálne mlieko a tak ho prehnalo 😒 som nechápala lebo on má skor problémy vykakať sa ale nevyzeral, žeby ho bruško bolelo tak hádam bude ok a nebude ho ani v noci bolieť tak sa asi vrátim ešte naspať k UM..alebo skúsim ešte zajtra a uvidíme..
no lúčim sa som oprala dnes 3 práčky a teraz sa tu na mňa to prádlo pozerá tak idem požehliť aspoň niečo 😀 😀 😀 ale konečne pekne bolo tak som využila lebo za ten čas čo pršlalo sa nám toho nazbieralo ajajaj...aj zajtra možem prať..
dobrú nocku všetkým papa

mobilo
10. aug 2010

ešte som chcela, že keď ho fotím tak keď chcem aby sa pozrel musím si niečo vymyslieť akože mám na prste motýľa a aebo pavučíka alebo tak...a ten moj malý ma prekupol som skoro umrela..ja že zlato pozri mám na ruky motýľa...a on sa na mňa pozrel s úškrnom a hovorí: mamička ma oklamala 😀 😀 😀 😀 😀 keby ste ho videli skoro som umrela a ja že no musím ťa oklamať aby si sa pozrel..no zlatý bol zjedla by som ho no ide sa žehliť... 😀 😀 😀

suzik77
10. aug 2010

@adka12 take trosku ako je aj moja 😉 casto placuce, vyzadujuce pozornost, akonahne sa vzdialis ty (alebo iny clen rodiny) od dietat, spusti rev ako tiger a tak.... 😉

suzik77
10. aug 2010

@mobilo 😀 😀 😀

ollski
10. aug 2010

@mobilo nasla som tooo 😵 : http://www.mojalekaren.sk/murmeltierol-creme-sv...
naozaj mi to pomohlo uz viackrat, tak dufam, ze aj tebe pomoze, je to myslim svajciarske a cisto prirodne
inak tiez zehlim, snazim sa chysta veci na tu dovolenku...no kapa sa kopi a akosi z nej neubuda 😒 😠
ak sa vam chce kuk tak: http://www.facebook.com/album.php?aid=2058051&i...
je to total fotkovy chaos, no snad nas spoznate 🙂 teda mojich certiko-zlaticka 😉 , sem sa mi asi fotky dat nepodari...

sana15
10. aug 2010

@susik77 tiez sme v klube narocnych 😔 Kym docitam tuto debatu ( po nociach) tak reagujem na tvoj prispevok, pretoze tiez som sa zamyslala kde som urobila chybu, ci uz v tehotenstve,alebo ako neskusena mamicka. A tiez ma to priviedlo na myslienku tazkeho porodu. ja som mala vyvolavany, trval 20 hodin ( a to nekecam ani nahodou) 😝 Nas maly ma 1,5 roka a doteraz je to len kazdodenny boj ☹ Je zachvilku polnoc a ja sa idem konecne najest 😅 Takato je u nas realita

mobilo
10. aug 2010

@sana15 neboj bude aj lepšie...i keď niekedy sa tomu tažko verí, keď je človek unavený nevyspatý...
@ollski ďakujem 😉 ja už dožehlené...veď polovicu veci stačilo iba poskladať...inak ma to žehlenie zo mňa vysalo aj posledný kúsok energie..aspoň nebudem mať problém zaspať 😀 😀 😀

mobilo
10. aug 2010

@ollski krásne detičky 😉 ja mám tiež kopec fotiek na fb sem by som sa ale bála dať tam je to predsa poistené a možu si pozrieť len zmámi..a kam idete na dovolenku?

mobilo
10. aug 2010

@ollski tie vlasy máš podľa mňa super 😉 😉 😉 😉
jaj myslím na matovu hádam si jej synátor nezmyslel, že je ráno 😅 😅 😅 a nebuntošia spolu teraz, keď tu nieje..
no letím aj ja už naozaj dobrú sa mi hlava nejak točí brrrr

sana15
10. aug 2010

@ollski tiez riesim ten pocit byt "bez vlasov" . Vdaka syncekovi som nemohla ist normalne ku kadernicke,tak vlasy az pod zadok. a v piatok sa urobil razny koniec a mam vlasy po plecia. zmena a totalna,ale aspon menej casu na umyvanie, fenovanie. aj tak mi popri dojceni a pravidelnom driapani mojho syna toho na hlave vela nezostalo

ollski
10. aug 2010

@mobilo to asi nie som ja 😉 ale moja spolubyvajuca z vysky, moja skoro-sestra ,,,teda fakt je tam veleeea ludi, bo ja vacsinou fotim 😕 tiez sem nechcem davat fotky...toto som tiez dokonca nedomyslela hmmmmmmmm neva co uz... /ja som to este dlhovlase strasidlo v ruzovom tielku 🙂 ma kamoska na vylete v BA fotla...
na vlas si zvykam, aj tak to mam stale zapnute...takze cert to ber 😝 🙂