icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

suzik77
12. aug 2010

@matova nooo, to ti teda verim. ja som prestala v 2,5 mesiaci a potom uz slo UM a uz to bolo ovela lepsie s refluxom. dnes som spokojna, ze sme na UM. keby som ju stale kojila, tak tiez nespim po nociach, co by som stale sledovala a nacuvala, ci dycha, ci sa nedusi a tak.... to teda nie je sranda kojene babo s refluxom....

@mobilo tak to je potom dobre, aj nasa je taka ista. kym ma pri sebe kohokolvek, tak je pohodka, akonahle je v izbe sama hoci len 10 sekund, tak robi cirkus... to sa nezmenilo ani teraz za posledne obdobie... 🙂

mobilo
12. aug 2010

@suzik77 no on je v pohode veď každý hovoril aký bude na mňa naviazaný atď a on vobec..ja keď si predstavím, že raz pojde do školky tak podľa mňa on bude utíšovať mňa...on bude ok a ja budem plakať 😔 😔 😔 😔
renika mne pomáha na drobca nezakazovať...čím viac mu niečo zakazujem tým viac to robí...napr. keď mi ťahal vlasy som mu povedala, že mňa to strašne bolí ale ja viem, že on je moje zlatíčko a nechcel to urobiť a viem, že to neurobí lebo maminu to bolí a potom to nerobil....alebo aj hračky keď hádže o zem tak mu ich zoberiem preč lebo sú smutné, že sa tak správa a on chvíľku plače potom príde a povie, že nechcel a hračky poľúbi...inak veľmi mi pomáha objať ho fakt ho to vždy prejde po chvíľke a je ok...možno už tvoj malý prekonáva aj obdobie vzdoru,,ale na každé dieťa platí čosi iné to je pravda....
a inak @renika80 myslím pozitívne ja očakávam od porodu, že len len stihnem prísť do porodnice 😅 😅 😅 a dúfam, že malé nebude mať žltačku ako syn aby sme čo najskor išli domkov 😉 do našeho organizovaného chaosu 😀 😀 😀

suzik77
13. aug 2010

@mobilo inak, ja som po dnesku normalne rada, ze nekojim (i ked to mozno znie nenormalne). ale keby ste videli, ako moja mala dnes zurivo trela v ustach vsetky hracky... ked som si predstavila, ze tak bude zurit pri kazdom zube a uz ich niekolko bude mat v ustach a mala by som kojit.... no amen tma..... 😀

adka12
13. aug 2010

Baby je normálne, že moje dieťa ma nepustí ani na WC? Musím nechávať otvorené dvere, lebo ked sa tam zavriem, to by ste mali vidieť... Začne behať po byte s takým plačom, že sa až zajakáva dnes zmizla do mojej postele a ani sa odtiaľ nepohla a tam ručala ako lev...

suzik77
13. aug 2010

@adka12 boli obdobia, ked som si malu musela vziat do wc so sebou v autosedacke, lebo inak bol nenormalny cirkus, az sa zachadzala od placu... tak sme "kakali" spolu 🙂
ale teraz je to lepsie, hoci dvere si necham vzdy podchylene, aby som ju pocula, ci je v poriadku...

adka12
13. aug 2010

no ja ked nechám dvere otvorené, všetko vytahuje, berie toaleták, uteráky.... no hrôza a ked zavriem, ešte väčšia 😀 😀
a ako ste prišli nato, že máte "náročné" deti?
Ja tú moju nezbedu stále skúmam a neviem, či je, či nie je, či čo...

suzik77
13. aug 2010

@adka12 moja este nechodi, takze podla tvojho opisu sa mam na co tesit 😀

mobilo
14. aug 2010

@adka12 ja som prišla na to po prečítaní článku v mamaaja kedže moj syn ako bábatko stále stále plakal, celé dni sme sa nosili a noci tiež...nespinkal viac ako polhodku v kuse ani cez deň ani v noci rok a pol som nevedela, čo je spať...teraz vyžaduje strašne veľa pozornosti proste stále niečo vymýšľať , hrať sa takže domácim prácam odzvonilo 😅
a na záchod chodí so mnou dotera 😀 toaleťák už skončil nespočetne veľa krát vo wc, uteráky po celej kúpeľni najnovšia zábavka spláchovanie ale to som mu zatrhla lebo veď toľko pracho spláchnúť si nemožeme dovoliť..najhoršie je, že už si vie sám otvoriť a veľmi ho baví púšťať vodu...minule som zabudla prepnút sprchu a malý pustil vodu a v kúpeľni potopa ☹ lebo to začalo stiekať skoro ma trafilo..
@suzik77 mňa syn pri kojení nikdy nepohrýzol a tom som kojila rok a pol... 😉 ale hračky a pod tiež diapal 😅 😅 😅

sanym
14. aug 2010

adka: ja som tiež naďabila na seriál o náročných deťoch v Mama a ja. Dovtedy som si myslela, že také dieťa mám len ja, keďže v mojom okolí sa nič také nevyskytuje. 😀
A môj Maroško má už dva roky a stále so mnou chodí všade vrátane WC, sprchy. A pri kojení nehryzie, ale mne už je po tých 25 mesiacoch kojenia nepríjemný ten samotný pocit bradavky v jeho puse keďže on mi na cici visí doslova celé hodiny. My už sa s mm smejeme, že o rok keď nastúpi do škôlky, budem musieť po obede pribehnúť dať cici, lebo ináč im tam nezaspí. 😀

j.a.j.a.j.a
15. aug 2010

ahojte takze ked nas drobcek preplace cele dni,nepaci sa mu nikde....ani v kociku(neviem naco sme ho kupovali 😒 )ani v autosedacke proste nikde.......spi max 30min po hodinovom noseni.......mame narocne dieta?

suzik77
15. aug 2010

@j.a.j.a.j.a haha, asi ano. tu mame viacere ten problem. dnes (ako aj po ine dni) mi mala za celucicky den spinkala 3x po cca 20-30 min. teraz sice zaspala, ale po hodinovom uspavani (co je tiez casta zalezitost)..
🙂

suzik77
15. aug 2010

@j.a.j.a.j.a juj, pozeram, ze maly ma nieco vyse mesiaca... mozno je to este len detska kolika, ze to este moze prejst... pripadne reflux (vtedy babo place, lebo navrat potravy mu sposobuje palenie pazeraka a bolest)-ale to by ti velmi velmi vela zvrackal...

matova
15. aug 2010

u nás v okolí tiež sa také dieťa nevyskytuje, a okolie si nemyslí že je náročný, ja som neschopná mama, čo sa nechá drobčekom vydierať... 😠 😀 .

Proste triky ako na iné deti na to náročné neplatia- nemožné nehať také dieťa poplakať, vraj sa ukľudní...a vydrží sa samé hrať potom, alebo poplače nakoniec zaspí...

j.a.j.a.j.a.- existujú body- na základe ktorých sa také dieťa vyhodnotí či je náročné alebo nie, ale bohužiaľ nemám tú definíciu

matova
15. aug 2010

a na wcko aj my stále ešte spolu chodíme, doteraz si na to nezvykol a hnevá sa že mama potrebuje...tak len vysvetľujem že nenosím plienku ako on a nemôžem sa vytoto na koberec či do postele .... a že on by mal tiež už dávno chodiť na wcko....ale u nás to stále nehrozí 😀

suzik77
17. aug 2010

@matova u nas spociatku pomahalo, ked som ju nechala 10 minut poplakat, potom som k nej sla, ukludnila ju a ona zaspala... teraz??? ty kokso, nehrozi.... Staci, ze reve 2 minuty a uz idu take "otacky", ze ju musim ukludnovat polhodinu, aj to je cervena ako rak, rozhorucena ako pec, drie sa na plne kolo.... Inak uz mesiac ocakavam zuby. Je neskutocne nervozna, noci mi sice spi, ale mrnci velmi casto, poplakava zo sna - no skratka, ja nespim niekedy skoro vobec, po zube ani chyru, ani slychu, dnes spala doobeda 20 minut, okolo druhej 20 minut a az teraz zaspala o 17.20, tak zatial spi, chvalabohu, lebo je neznesitelna. Nepomaha hranie sa, nosenie, autosedacka, postielka, saskoviny, no skratka nic...
Som z toho zufala, lebo tie zuby nie je ani "vidno", ani dasna nepreukazuju ziadne znamky, zeby sa nieco dialo, no skratka, neviem, co bude, ale uz mesiac je velmi zla a ja som neskutocne unavena..... ☹

a to okolie, co uvadzas, to mam to iste. moja sestra mi stale huci, ze ju mam nechat vyrevat, ale to sa neda, lebo ako som spominala, ona je uz po 2 minutach v takom tranze, ze sa o nu az bojim 😢

suzik77
17. aug 2010

aaaaaa uz sedi so mnou pri PC. zase spala len 30 minut a zase sa zobudila s revom ☹

bonaquaba
17. aug 2010

@mobilo tak to som si myslela, ze len ja mam take dieta, pretoze v okoli nic take sa u nas nevyskytuje a konecne citam, ze uteraky na zemi v kupelni a toaletak po celom byte je v poho, tak aspon viem, ze nie som sama. Ja inac nemozem mat nic ani nna policke, lebo moj drobec vsetko zoberie, napriklad v kupelni vonavky co mam tak ich vsetky stihne vystriekat to iste je so samponmi a mydlami. A napriklad v sobotu rano, maminka este lezi v posteli a drobec uz fici v kuchyni a mixuje mixerom da si muku vajcia co pride a on si pecie kolacik alebo muka, cukor kakao a vselico mozne vysypane na zemi v kuchyni a hra sa s tym, hlavne ze vo vedlajsej izbe ma hracky, ale tie akurat zvykne vyhadzovat von oknom a to uz fakt neviem, ci mam ist na psychatriu ja alebo on k psychologovi, a najhorsie ze jeho mladsia sestricka, ktora je uplne ine decko ako Andrej sa uci vsetko od neho. Ale som rada ze som tu natrafila na niekoho, kto ma tie iste skusenosti, lebo clovek si uz mysli, ze nevie vychovavat to dieta, ale opak je pravdou, jednoducho su to tazko zvladnutelne deti a inac nebadate nieco vynimocne u vasho drobca, nejaky talent alebo nadanie na nieco, ale este je to asi priskoro. MNe maly akurat od dvoch rokov stale sklada nejake puzzle to ho jednoducho bavi a to je cinnost pri ktorej vysedi, tak som rada, ze ho aspon nieco zaujalo.Tak sa drzte

bonaquaba
17. aug 2010

zdravim Vas vsetky maminy, chcem sa Vas opytat tie co mate vacsie deti, ci ste nahodou nespozorovali u vasich deticiek nieco vynimocne, nejaky talent ale bo nieco podobne, co je nezvykle na ich vek ak ano tak sa podelte, dik moc
a drzte sa a hlavne to vydrzme s tymi nasimi drobcami

andika10
17. aug 2010

@bonaquaba konečne som sa aj ja upokojila že len ja mam ťažko zvládnutelné dieťa a maš pravdu aj moja malá je uplne iná a všetko zlé sa od neho učí a aby nestačilo ešte ju aj hadže hračkami, sače...človek by už niekedy vedel plakať od toho ako sa nanič cítim, vždy rozmýšlam nad tým čo som pokazila

mobilo
17. aug 2010

@bonaqua moj teda má talent na rozprávanie ľudia nechápu, že dvojročné dieťa tak rozpráva a on už omnoho skor začal..všetko komentuje má strašne dobrú pamať vie básničky, pesničky, vie rátať...strašne šikovný je na šport stále beží robí brušáky , kliky, pozná všetky farby niektoré aj v angličtine....raz mu niečo poviem a on si to pamatá...
ja si o svojom synovi nemyslím, že je nezvládnuteľný....pokiaľ sa mu venujem je všetko ok teda pokiaˇnepotrebujem na wc a tak 😀 😀 😀 inak je strašne citlivý rozdá aj posledné, detom trhá kvetinky, vobec deťom nerobí zle on je strašne zlatíčko 😵
a inak baby mám bobky z októbra vraj druhý chalan 😕 😕 😕 😕 strašne živý že..veď to aj viem, kope nonstop...mám sa na čo tešiť 😉 😉 😉

mobilo
17. aug 2010

@bonaqua ešte má talent že ešte ani rok nemal a pýtal sa kakať do šerblíka 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 to mi nikto neverí ale je to tak 😉 😉 😉 😉 tí čo videli veria 😉 😉 😉 😉

mobilo
17. aug 2010

ollski už je asi na dovolenke čo? my sme mali teraz záplavy hrozne niečo a to by som povedala,že u nás nebudú nikdy...už ma neprekvapí nič čo sa týka prírody...vracia nám, čo jej dávame 😔 😔 😔 😔

mobilo
17. aug 2010

a denduska je hádam ok tam asi tiež mali záplavy 😔 😔 😔

suzik77
17. aug 2010

@mobilo ja ti to verim s tym pytanim sa nocnik pretoze som sa uz stretla s takymi pripadmi, ze do roka sa dietatko vedelo popytat. napokon, aj ja to chcem s malou skusit, uz som ju parkrat aj posadila a hovorim ze: urob eeee a urob pšššššššš a ona povedala: eee 😀 😀
a vycikala sa mi zatial len raz, ale to bola len nahoda. ale ja verim, ze aj ona je natolko sikovna, ze do roka bude vediet, na co nocnik je 😉

mobilo
17. aug 2010

my sme sa cikať až teraz naučili ale kakať pred rokom,,,
vraj je dieťa schopné sa pýtať na wc až v dvoch rokoch ale minule jedna dokt, hovorila,že keď je spatá s matkou može to byť aj pred rokom...mám šikulku 😉
@suzik77 vraj sa dieťa može dávať na nočník, keď už sedí samé aby si zvykalo a pod. a dievčatá sa vraj skor pýtajú ako chalani 😉

mobilo
17. aug 2010

keby ste vedeli čo moje dieťa stvára v brušku 😀 😀 😀 😀 ty kokso som myslela, že viac ako syn prvý už kopať nemože a može...to úplne celých 24 hodín stále cítim ruky, nohy

mobilo
17. aug 2010

skúsim nafotit tie body z mamaaja aké sú náročné deti a skúsim ti sem dať...

matova
17. aug 2010

Ahojte, môj malý má nadanie na to že sa nepýta ani na ciki ani na kako, ani to nebude hlásiť keď už je potom 😀

my máme v rodine aj z mojej strany aj z mužovej, že 1 zo 4 súrodencov sa pýtali na wcko už pred ulončením 1 roka- ale ani ja ani muž sme to neboli 😀 😉

matova
17. aug 2010

mobilo: super, aj ja budem rada keď dáš tioe body 😉 . A aspoň vieš, že sa má bábo fajn, je aktívne 😉 a mne sa zdalo že to moje malé nejak už tak nekope ako na začiatku 😒

bonaquaba: ja pozorujem už oddávna že malý má neskutočne dobrú pamäť- on mi síce takmer nič ešte nerozpráva ale vie toľko vecí poukazovať v knihách- pamätá si okolo 20 druhov vtákov, zvierat už ani nepočítam...a nástroje-náradia...inek je detailista, všimne si každú mini bodku- či špinku či dieročku...zato vonku si sadne aj do blata 🙄 . A odkukáva pohyby - tanec ho nebaví ale keď sa niečo porába okolo domu- vezme napr. špachtľu a len čumím ako napodobňuje tie pohyby ako sa s kadečím narába...napr.habarkou v kuchyni vedel točiť na prvýkrát-ja si pamäaám ako mi asi 6ročnej stále vypadávala z rúk 😀

matova
17. aug 2010

suzik: no teda, maému keď vyšliel prvý zub- dolná jednotka, tak predtým ani to ďasno nemal nijak zväčšené či červenšie...zato teploty aj hnačky boli. Len aby malú netrápilo ešte niečo úplne iné ako zuby 😒