Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@suzik77
@kuspitka kuspitka neporadim🙂 moja stale na prsniku zaspava inak sa neda (to je taka varianta navlacovania na rukach) a keby len mrncala bola by som rada... ja ked ju polozim a ona este nespi tak jaci a dusu...
suzik ja si neviem predstavik inak zaspavanie...moja vstava 5-6x v noci keby som stale mala ist robit UM asi by ma porazilo🙂
@kuspitka mas to tazke ked mas dve... to chapem a kedze viem aka je moja neviem si predstavit ze by som mala dvojicky...a robi to stale alebo len ked je unavena? chodit von zeby si tam pospala nepomaha? a sestricka je aka?
inak nejak nechapem? obe sa volaju kamila? alebo som nieco prehliadla?
@kuspitka ahojki, moja skus sa s malou zahrat na zemi posad si ju medzi nohy zoberte si jej oblubene hracky a zabavajte sa. Proste rob snou veci aby si ju zaujala ae tak aby si ju nemala na rukach, ale aby mala slecna citila pri sebe stale maminku. Viem ake to je nasa je tiez taka sice ju nemusim stale nosit ale musi ma mat stale na blyzku. Takze stale nieco vymyslam aby som ju zaujala. Drz sa moja. 😉
@kuspitka ano to co pise @domcek je pravda...preto sa pytam ci to robi len ked je unavena..lebo moja ked nie je unavena tak jaci len preto ze sa chce hrat ale tak ako si to ona predstavuje...moja uz pomaly chodi... za rucky par krokov a popri nabytku aj sama... a to ju hrozne bavi vtedy je spokojna... ak neplace len pri unave tak skus ako domcek pise daj ju na zem a nech sa vyjasi... ale uz citam ze to nepomaha...a co rada robi? place vzdy?alebo len pri tej unave?
@kuspitka tak ja neviem ci jej nieco je...mas pocit ze ju nieco boli? brusko alebo tak? ale u skoro 10 mesacneho by som brusko uz asi vylucila...zubky?ale ked to robi stale tak asi ani zubky to nebudu... nasa ked sa jej venujem je v pohode...len place ked ju obliekam ale vtedy velmi akoby som ju tyrala.. a spi ti dost🙂 moja spi 3x po pol hodine a v noci je 6x hore... najnovsie sice len raz ale chce sa hrat a nespime asi hodinu a pol okolo 2hej v noci to vzdy vypukne... no neviem co by som ti poradila... skus najst co ju bavi... vonku ju to nebavi?
@kuspitka - musis skusat moja nespi skoro vobec cez den nieto este v noci.
Lozi sama sa vyskriabe do stoja uz asi 2t. A chce chodit ma to take prespekulovane..nap. sedi mi na kolenach a snazi sa chytit ruky a potom sa zadockom posuva aby sa zosunula dole a mohla pochodovat.
Stellka je velky zivel najviac energie ma vecer o 22,00 ked mi sme uz mrtvi.
Teraz mam pre nu nachystanu krabicu tam som nahadzala kracky rozne a slecne sa velmi paci kazdu ochutnat a vyhadzovat ich von.
Kuspi jednoznacne vyuziva to, ze ju vzdy zoberies na ruky. Nedaj sa vyuzivat...musis zabijovat ona pochopi, ze ten plac potom nema vyznam.
@domcek
@kuspitka opat suhlasim s domcek🙂 moja teraz place pri vyssie vymenovanych cinnostiach...este tam zaradim prechadzku... ale uz sa naucila obcas vydrzat v ohradke ked nemam cas sa jej venovat (je to zatial max 15 minut,ale zacinali sme na minute) chce to rpezlivost a obcas vydrzat aj ten plac...ja som prozi placu deti nikdy by som ju napriklad nenechala vyplakavat ked je unavena a chce ist spat (trening spanku) ale ked vidim ze jej nic nie a place z hysterie tak ju necham chvilu nech si poplace... a ked vrvis ze jej nic nie je , nic jej nechyba len to aby bola na rukach tak to uz je zlozvyk...
@zuzkat1 - presne tak ja tiez by som malu nikdy nenechala samu v postielke plakat. Nasa moc neplace naozaj iba ked jej nieco je ona skor pisti na nas. No ale kazdopadne drzim palce. Nieje to jednoduche stymi drobcami.
Inac co satyka toho zaspavania na prsniku to poznam tiez. No a nasa sa este aj pri jedeni stale mece, kope,vrti.
Mne kamoska (laktacna poradkyna) poradila malu zabalit do deky alebo plachty aby sa nemohla vyrusovat. Inac supr to funguje ...ukludni sa a aj zaspi. Skusame to uz aj na spinkani 4noc. Vece ju dam k nam do postele nechaj ju chvylku pokopkat potom ju prikryjem perinkou tak aby mala rucicky popri tele chvylku sa vrti a potom pokojne zaspi trva to tak 15min.
@kuspitka "v tej knihe je pisane ,ze dieta musi plakat ,aby sa naucilo spat" to myslis vazne??
mozno je uz velmi unavena vtedy...moja ked je uz velmi unavena tak tazko zaspava... som si odsledovala jej spravanie ked uz zacina byt unavena a vtedy ju hned idem uspat... niekedy to presvihnem a to uz ani nezaspi a len mrnci a place az do vysilenia... ale to som s nou
@domcek moja neznasala perinky uz ako mimi🙂 ruky musela mat volne... ale teraz ma taku oblubenu hracku taku manusku medvedika na prst a to je take makke super a si drzi ked sa koji...ma to pred tvarickou a zakryva si tym aj ocka a stym potom aj spi... rychlejsie zaspi ked ma tu hracku🙂
@kuspitka nie si zla matka len uz nevies co s nou... ale rozmyslala si nad tym ze mozno je to separacna uzkost...byva okolo 8meho mesiaca a trva u niekoho dlhsie u niekoho kratsie...neviem odkedy s nou trenujes to zaspavanie placom,ale mam pocit ze mala sa ti nenaucila tak zaspavat len sa naucila ze aj tak uz neprides (rezignacia a frustracia) a teda zaspi ked jej uz nic ine neostava... a ked je hore tak sa ta drzi ako kliest lebo si konecne pri nej... ja by som mozno prehodnotila to zaspavanie a potom mozno nebude tak lipnut na tebe ked je hore...mozno by si mohla skusit lahnut si knej a tak sa hrat a lebo ju mojkat az kym nezaspi...
PS: ja som apriori proti tejto metode,ale niekto pise ze funguje ze dieta sa naucilo spat pocas tyzdna ci dvoch ale u vas mam pocit ze to nejde..
@kuspitka tu knihu som citala,neviem to vyplanie sa mne vobec nepacilo. Zober si to s tvojej pozicie, ci by sa ti pacilo aby ta niekto nechval samu a ty len places a places a od unavy zaspis. Toto ja za vytazstvo nepovazujem.
No a ja moju v noci moc plakat nemozem nechat lebo rusi starsieho syna a ten musi rano do skoly.
Ale vsak ty vies ako na malu.
@zuzkat1 - nasa nebola v perinke nikdy, tiez ma rada volnost a preto sa tak trepe a vyrusuje no a hlavne sa veeelmi nerada mazna skor nas od samej lasky pohryzie alebo stipe a skriabe. 😀
No idme baby nieco robit dnes sme zasa nespali celu noc tak mala este trosku dospava tak musim nieco robit lebo dnes uz veru ziadny spanok nebude.
@domcek moja bola hore od 1nej do pol 3tej.. a hrozne vyskala od stastia🙂 neviem comu sa tesila 😕 no moja sa mazna ked ma naladu ale tiez velmi rada hryzie a skriabe aj kope🙂 maj sa pa..aj pojdem pomaly.. uz je hore..ale teraz ma tu 15minutovku v ohradke🙂 pokusam sa to natiahnut na 20 minut🙂
@zuzkat1 ahoj, ja vyhodu pocitujem v tom, ze vsade naokolo pocuvam, ako kojene deti "zapytaju" v noci aj 20x 😕 😕 😕 to UM ma vyhodu v tom, ze dieta sa napapa poriadne, je to zahustene, zaroven davka obsahuje aj dostatok vody, takze nevstavam 6x za noc rozrabat mlieko, ale 2x za noc. bolo aj 6x, ale to bola zrejme vynimka - nervozita zo zubov. kdezto co pocuvam matky, ktore koja, tak ked detom idu zubky, tak sa potrebuju fakt aj zo 20x prisat v noci a myslim, ze je to narocnejsie, ako nespat 2x v noci po polhodinke. ona sa mi totizto aj na tej flasticke upokoji a spi potom dalej. ma aj horsie noci, ale vtedy ju zrejme len nieco boli. vacsinou sa neprebudi, ale mrnci v spanku, poplakava, vrti sa celu noc... ona spi, ja nie 😀 ale to su vynimky nastastie 😉
@kuspitka v kociari aj moja castokrat vystraja. vcera som ale bola velmi prekvapena, sla som von tak, ze bola uz niekolkohodin aktivna, tak som ju v sportiaku dala rovno lahnut, este doma. myslela som, ze zaspi v priebehu par minut, uz mala oci ako cinan. trvalo jej to 45 minut este vonku kym zaspala! ale co ma prekvapilo, tak tych 45 min.lezala ako doska, pokojne, sem tam sa nadvihla, ked nejake auto alebo ine zvuky pocula, tak to som zirala, inokedy ked lezi, tak ziape, kym nezaspi 😀 v kociari. doma ked vidim, ze potrebuje spat, nosim na rukach tiez, uz som spominala 😔 ☹ nic prijemne, ale neda sa inak. cez den nezaspi ani na flaske, ani od unavy, jedine na rukach...
@domcek ano, to vecne venovanie sa naozaj tymto detickam velmi pomaha. ked sa s nou hram, santim, to je radost! akonahle hoci len dvihnem zvoniaci mobil, uz ujuka, lebo sa jej to nepaci! su vzacne chvilky, ked sa sama vyhra, co ja viem...15 minut a dost. take su tak 2-3x do dna. vsetok zvysny cas jej musim venovat uplne naplno. nevarim - kupujem hotove, zachod si vacsinou odbijem, ked spi, alebo si tu tolko pomrnci v izbe, kym sa vycuram, jem a pijem zasadne pri nej v detskej izbe, nehrozi, zeby v kuchyni, ona neobsedi ani pri mne. ani na zemi ani v stolicke. takze sranda 😀
@suzik77 - no to poznam. Neviem ako vam ale mne nasa mala odmieta ja prikrmi. Su obdobia ked sa napapa ale je to velmi malo.
Teraz ju mam pri sebe v stolicke papame no je to s jej vyskanim, taranim detskou hatlaninou a este stihame aj tap tap tapusky.... 😀 😝 JA musim stihat varenie mam starsieho syna a tomu budem tazko vysvetlovat. No piect palacinky s dietatom na rukach to vam je ina sranda... 😀 😀 😀
Idem sa venovat..

ahojte.dievcata poradte mi ,ako mam malu odnaucit od toho ,aby som ju mala stale na rukach?
ona mi stale mnavci ,ako macka.ja uz nevladzem neviem preco je taka.
je dost narocna a ja uz obcas som bez energii....