Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@tikasi No u nas velmi to, ze by som jedla ovocie vonku tak ako ona neprichadza do uvahy, lebo povacinou musim byt nonstop pri nej...este ja na ihrisku ona papa tak, ze pribehne ku mne a otom uteka sa niekam stverat a musim za nou utekat trebars ju zachranujem aj s babnon v ruke 🙂, v kociku velmi nechce byt, prechadzat sa povacinou mozme len tam vedla cesty,kde chodia aj auta,takze oci na stopkach stale ☹ no neviem, skusim to susene ovocie, tym sa nezababrem
@andrema No to pozname,s tym ihriskom a autami. Nasa je nastasie taka,ze ked ma vidi nieco papat,tak pribehne a par krat si odkusne,takze mam ako tak cas to dopapat 😀 A stym uspinenim to uz neriesim,velakrat sme obidve jak svinky,ja piesok az v nohavickach 😀 ona na kompletku. Prezliekame sa aj 3krat za den,ale nechcem ju stale obmadzovat a zakazovat je ,ze si ten piesok na seba nemoze sypat 😀 😀 😀 Susene ovocie je super,uvidis,ze si ho oblubite,aj ked nasa hviezda je zababrana az za usami,ked ho zuzle,ale vyskusaj 😉
@kaia ja mam tiez narocne dieta, teraz ma 21 mesiacov, do jasiel chodi od 16-tich (musela som ist do prace kvoli financiam) a ucitelky v jasliach mi neveria aky doma dokaze byt ... v jasliach je to jedno dobrucke, usmievave, spokojne dietatko, ktore poslucha ucitelky na slovo ... moj nazor - taketo deti potrebuju kolektiv, lebo tam sa neustale deje nieco nove, a taktiez nenasilne pravidla, ktore urcuju ucitelky, tj pravidelny rezim s jasliach, skolke ... krpec je v jasliach denne od 7:15 do 16:30, je tam absolutne spokojny, ale presne vie kedy pridem a potom sa tesi na svoju maminku ... do vecera sme este spolu vonku a potom okupat sa a spinkat ... nema kedy robit rosambo .. :D az na tieto posledne dva tyzdne , bol chory, nejaka neznama viroza a zasa je dom hore nohami .. :D jasne mi dava najavo, ze sa doma nudi :D smejem sa sice, ale castokrat mi je do placu ... esteze su tie jasle ...
@wild_child, my sme skusili skolku od dvoch rokov, ale vyzdrali sme tyzden 😒. Arturko ma sice rad kolektiv, ale ked sme s nim aspon jeden z rodicov... Takze uspech to nemalo a radsej sme to odlozili na neskor, casu je dost 😉. Super, ze sa u vas jaslicky ujali 🙂.
Som zvedava, ako sa zladime prichodom nasej novej clenky rodiny, ktora ma kazdu chvilku medzi nas zavitat 😎.
Ahojte, precitala som si cast prispevkov a vacsina z vas ma narocne dieta len jedno, ak mate deti dve, jedno z nich je dobrucke. My mame narocne deti obidve 🙂 Ked sa mala narodit mladsia dcera, pevne som verila, ze to bude dobrucke,kludnucke babatko, ale nestalo sa 🙂 Pri oboch som do dvoch rokov vstavala kazdu hodinu v noci, niekedy aj castejsie. Obe deti mi spia velmi malo, mala ma uz pomaly 3 a pol roka a este ma vie riadne niektore noci potrapit. O dennom spanku mozem snivat, uz dlho si neschrupne aspon na chvilku. Vecierka ja u nas tak o pol 10 a vstavaju okolo 6. A to uz je teraz dobre .....Syn chodi aj na treningy , takze pohybu ma dost, aj sa dlho ucime (kedze sustredenie je pre neho tazka vec) a ze by bol vecer unaveny sa neda povedat. Kocikove obdobie bolo tak, ze deti som nosila v jednej ruke a kocik som tlacila druhou (aby nas nebolo vsade pocut). Obe deti su stale v pohybe, stale musia nieco robit, skusat a ked nic ine tak aspon nieco zmolit, lamat, kusat.... Ale zato su velmi sikovni, inteligentni, len cim su starsi, tym je vasci problem ich dostatocne zaujat, aby nevyvadzali. Ale uz sme si na vsetko zvykli a asi by som sa nudila, kebyze mam ukazkove, dobrucke deticky 🙂 Bolo spominane, ci to nema nejaky suvis s porodom, verim, ze aj mozno ano, syn bol velky a trapili ma dlho, kedze som ho nakoniec neporodila (mal 4 560g) mi urobili cisarak. Pri malej sa bali toho isteho scenaru, tak mi robili cisarak hned (par dni pred terminom), ale podla mna nebol este jej cas (mala vela prenatalnych chlpkov po telicku a nakoniec nebola velka, mala len 3 220 g). Ale pri nej som mala sialene tehotenstvo, vela stresu. Obe deti mali zltacku a obe slabo priberali a vobec neboli spavi ako mi tvrdili, ze zltackove deti vela spia. U oboch sme to vyriesili skorsim nastupom do skolky, ja som sa vratila do prace. Zaciatky skolky sice boli tazke, ale oplatilo sa a mala chodi do sukromnej skolky, lebo do statnej teraz nezoberu ani v 3 rokoch, takze fakt to ma pre nu velmi pozitivny ucinok. Aj pre nas samozrejme. Samozrejme, obaja boli (mala este je) vzdoroviti a hlucni, ale vsetko sa to vekom nejako spravi a myslim, ze prave tieto deti su nejako lepsie pripravene do zivota a su aj samostatnejsie, napriek prvotnej a dlhej prilepenosti k mame 🙂 a je to dane asi aj tym, ze im venujete vela casu (ci chcete, alebo nie 🙂) Tak vsetkym maminkam a tatinkom drzim palce, urcite sa to bude zlpesovat, aj tak to tak rychlo ide, ze clovek akosi zabudne na vsetky problemy a pamata si len to pekne 🙂
@bellie
tiez mam obidve deti narocne ... 🙂
si vobec neviem predstavit, ze niekto polozi dieta niekam - do lehatka, do kociara, na gauc - a moze pri tom nieco urobit .... to sa mne nikdy nestalo ... 😀
a tiez som veeeelmi verila, ze druhe bude kludne dobre babo ... ale nevymenila by som ich za nic na svete 😀 😀 😀
Ahojte maninky narocnych deti,ja mam druhe dieta-syna narocneho.Vcera mal 2roky,robi nam radost ale aj vela starosti.
@bellie citala som ze si davala deti skor do skolky.Ja uvazujem dat syna o mesiac aspon na doobedie do skolky ale velmi sa bojim.On este nerozprava a je velmi na mna naviazany,az tak nezdravo ale casto to doma s nim nezvladam a som stale v strese.Ako to zvladli tvoje deti?Ak mozes,daj nejake konkretne rady ako to s takym narocnym drobcom zvladnut 😀
@mummy01 AHOJ mummy01, mne syn nerozpraval do 3 rokov, rozpravat zacal po pol roku v skolke , az sme sa cudovali, kde sa to v nom nabralo 🙂 Vzdy su tie prve tyzdne v skolke tazke, prezili sme to dva krat, ale myslim, ze cim su deti mensie, tym to zvladaju lepsie, ale urcite zalezi aj od uciteliek, My sme pri synovi mali stastie, kedze sme moc informacii o skolke nemali, ale ucitelky ho mali v laske a brali ho takeho aky je. Pri malej sme uz skolku vyberali a tiez nelutujem, Mne sa osvedcilo /kedze deti boli fakt na mne nalepene 🙂/, ze rano s nimi chodil manzel, jemu nerobili take sceny, ako mne a tym padom lucenie bolo pre nich jednoduhsie a poobede sa uz tesili na maminku. Teraz uz je dobre, mala uz dobre zvlada, ale taky mesiac dva su narocne, ale potom to uz ide. Kym som bola na materskej, tiez som bola v strese, lebo takymto detom treba venovat vela casu a neda sa inac, ale navratom do prace sa vsetko nejako utriaslo , deti akceptovali, ze to tak musi byt a odplatou za to boli dovolenky, kde sme sa im venovali naplno.Tiez cez vikend im vyplname program ako sa len da, taze ono sa vsetko casom nejako spravi a s vekom je to lepsie a lepsie. Tak drzim palce, dufam, ze som aspon trochu pomohla. Dobru noc 🙂
Zdravím vás maminky.. 🙂 Hned na začiatok vám chcem povedať,že máte všetky moj velký obddiv 🙂 🙂 🙂 Som matkou 11 mesačného dievčatka....Moj porod trval 26 hodín,vyvolávaný na 5 krát.V tehu som užívala magnezium čo vraj tiež može byť toho následkom..Do troch mesiacov sme si prešli kolikami sústavným večerným plačom niekedy aj 5 hodinovým...Pomáhali všetci...žijeme zatial u mojej maminky a na pomoc musela prísť niekedy aj moja babka...Asi od 4-6 mesiaca bola celkom v pohode stále sice uumrnčaná ale dalo sa to vydržať..No asi od siedmeho mesiaca je to hotová tragédia...V byte musíme byť aspon dvaja aby domácnosť nezbombardovala..venujeem sa jej nonstop 24 hodín denne..od siedmeho mesiac jej stačí niekdy len 30 minut spínku v lepšom prípade maximalne hodina a pol...Nikdy sa este sama nezahrala( takže sme s tým sekli a už hračku nedostane)Už tri mesiace chodí za ruky...len vysterlí ruku kam chce isť a čo chce musí to dostať,lebo spustí taký rev že je až fialová...V kočíku obsedí maximálne 20 minut.... 😢 Rozhodla som sa stým niečo robiť potom,čo som ju včera vzala ku kamoške na navštevu...jej syn oslavoval ročik sám sa hraje ,chodí maminka s nim nemá žiadnu starosť...Naša Stella u nich bola 3 hodiny na mne zavesená....ani jedna teta na nu nemohla pozrieť,lebo spustila pol hodinový rev... 😢 Som smutná,ale predovšetkým vyčerpaá ja a celá rodina..Neviem si predstaviť,že som slobodná mamička..to by som už skončila v ustave 😢 😢 😢 Ak poznáte nejaký trik ako takémuto diťatu pomocť dajte mi prosím vedieť...Nestíham vás čítať,lebo dieťa mi reve do ucha 😀
pomoc,dnes si to už priznávam ☹ ,mám náročné dieťa.Do 3 mesiacov bola ako tak,potom nastal zlom a ja už nevládzem.Vkuse reve,chce byť len na rukách a keby aspoň tak to bolo ok,ale musíme s ňou chodiť hore dole.Zaspí len na rukách,najnovšie ešte aj v kočíku na prechádzke jej musím spievať,inak je k neudržaniu.V noci sa budí,ale nie kôli jedeniu.Proste začne revať-ak sa to tak dá nazvať,lebo vreští tak,že aj mrtveho zobudí-, začne sa ,vypúčať,hádzať nohami a celá sa mätať.Keďže cumlík nechce,musela som to riešiť prsiami.Čiže chodiaci dudlík.Prejde to vôbec niekdy a bude z nej usmievavé dieťa?Syn bol úplne kľudné a pohodové dieťa.
@kaara1980 u nás aké také zlepšenie po roku 😖 položiť na koberček že sa bude hrať sa dalo až okolo 10mesiacov...ale odkedy začal behať je to lepšie.
všetci nás strašili, že užívajte si pokoj pokiaľ je malý a nebehá, ale u nás je to naopak 🙂 teraz je to lepšie.jasné že sa nič nedá urobiť,stále sa mu treba venovať ale skončil ten nekonečný neprestajný rev! on neznášal ležať možnože sa aj nudil či čo 😀
spánok otras stále-mrví sa, hýbe každé 2 hodiny hore...horor.podľa neurologičky začne spávať okolo 2rokov,alebo troch 😠
držím palce. koľko má malá? inak presne takto sa choval aj môj, len sa nechcel kojiť.a spať.
@bobsent no aspoň že je tam tendencia,že sa to zlepší.Malá má teraz 7 a pol mesiaca,Ona maximálne vydrží ležať 5 minút a to má hračiek,že ich môžeme aj predávať.Stále vymýšľame nové a nové,čo by ju mohlo aspoň trochu zaujať 😠 .Keď chcem navariť,tak to musia byť iné fofry a hneď z rána,kým je ešte ako tak.A keď chcem povysávať a pozmývať,musím ju v hojdacom lehátku ťahať do každej izby,nech mi aspoň na zadok hľadí a aj to za chvíľku vreští-keď vysávam,aspoň ju to prehluší 😀 .Kým bola malá,to ešte šlo,ale už má vyše 8kg a chrbát mám úplne ko
Ja si myslim, ze deti, ktore su "narocne", zivsie, viac neposlusne (co je relativny pojem), neposedne...tie sa viac ujmu v kolektive, ako keby mali byt doma.
Samozrejme su aj vynimky...
Ja si tiez myslim, ze mam narocne deti...ale iba pri porovnani so sestrinou dcerou. Tiez mi to povedala cela moja rodina, od baby, dedka, ujka, tetky, sesternice....az po mamu, ze moje deti su ako "perpetum-mobile" vecne beziaca masina...
Sestrina dcera bola jednoznacne bezproblemove dieta..
ALe vsetko je relative...kazdy ma inu hranicu unosnosti... 😉
Ahojte.Len sa chcem pridať k maminám ktoré majú náročné deti ako ja.Mám dvoch synov 6 rokov rozdiel a prvý bol náročný tiež.Stále reval stále na rukách bol tešila som sa keď začne sám sedieť že bude lepšie .nič až keď sa trocha začal pohybovať bolo ako tak lepšie ale stále pri mne.Preto som tak dlho otáľala s druhým ale vraví sa že druhé býva iné. Ano je iné ešte horšie 🙂 Ten druhý je na mne tak závislý že sa pred nim schovávam aby som aspoň niečo porobila.Musím ho dať na zem zaujať nejakou hračkou a potom zdrhať a už sa neukázať.Akonáhle ma zbadá koniec.Mama je tu a ja idem na ruky a hotovo 🙂 Keď je chvíľku u rodičov a ja tam nie som pohoda prehrá sa keď prídem len ma začuje a už húka ako taká malá sova 🙂 Prosí ma pohľadom aby som ho zobrala ja samozrejme tým očiam neodolám 🙂 To má pól roka a čakám kedy začne loziť ale prvé 4 m.boli o život a k tomu ešte aj koliky. Ale strašne sa ľúbia so starším takže aspoň ten ho sem tam zabaví ale nesmie ma vidieť !!! 🙂)))
Najviac so všetkého ma štvú tie reči okolia že ho rozmaznávam a nemám brať na ruky ale nikto s ním nebol ešte celý deň rady by som videla ako ho niekto dokáže nechať revať celý deň.Aj sním bývam sama teda dosť často.
ahojte....nas drobcek,nevie usediet a ani ulezat ani sekundu,ze je narocne dieta je jasne od prveho dna 🙂 🙂 🙂 ]-....idem k vam po radu,neviem,nedokazem ho udrzat chvilku lezkat a on nevie zaspat,potebuje chvilku lezat aby zaspal ale niak to nevie....Do 19mesiacov som kojila a zaspaval na ceciku,no cecik uz neni a sme zufali lebo zaspava neskoro vecer,je hodne mrzuty,unaveny.....na obed zaspava v kociku,no sme chory a vonku pekne mrzne takze nespinkame 😠
@senoble ahoj, no tak ja mam takuto malu neposednu, ako moze spat,ked nevydrzi lezat dve sekundy. Myslela som,ze sa vratim k spanku v kociku. Do roka spavala len v kociku,potom konecne par mesiacov vonku aj dnu a od roka a pol niekedy vobec. Teraz ma dva a je na nevydrzanie ked nespi. Vecer o 18tej je uz taka zla, ze ani okupat sa nechce dat. Proste hroza, len reve a reve. Najnovsie uz nechce zaspat ani v aute,lebo sa stale cosi pyta a vsetko ju zaujima. Ja ze sa vratim k tomu kociku,tak som ju tam napakovala v mraze do fusaka. Samozrejme by som asi pre dvojrocne dieta musela mat nejaku karu na spanie a nie kocik, sak sa tam uz nezmesti poriadne. Povedala,ze bude spat, no len co sme vysli za branku,tak uz revala,ze chce ist cupotat. Takze neoblezi ani v kociku par minut,aby zaspala. Asi som Ta moc nepotesila ☹
Ahojte, som rada , že som objavila túto tému a že sa môžeme podeliť o naše starosti s našimi dobcami. Môj tretí syn je veľmi temperamentné dieťa, dokonca aj inštruktorka na plávaní nechápe ako si vie všetko vydupať a dať najavo čo sa mu páči a čo nie. šestonedelie som len kojila a prebaľovala, na tom by nebolo nič hrozné keby som nemala doma ďalšie dve deti s ktorými sa bolo treba učiť. M"j manžel ma vždy zachránil, ,ale do teraz som zúfalá ako to všetko stíhať aby to bolo ako tak v pohode. V kočíku spíme len keď ide a aj to zaspávame po novom hodinu, v noci našťastie spinkáme ale o 5.30 sme už hore.tak budíček poriadny.TIež sa nosíme len na rukách alebo sa trošku zahráme ppri každej činnosti len trošku a potom sa oškierame .S jedením tiež problémy , musím ho veľmi veľmi zaujať aby sa napapal, pri pití mlieka musí ležať na posteli a v ruke má dečku s ktorou sa hrá, keď nemá nič v ruke ani sa nenaje,.....takto by som mohla písať a písať a písať , ale určite to raz prejde a moja snaha a maximálna oddanosť môjmu najmladšiemu dúfam prinesie ovocie a vďaka mojim dvom starším synom za toleranciu a pochopenie, že Alex je živel, a že sa na neho nehnevajú keď ich ruší pri hrách 😀 aj tak ho veeľmi ľúbia a najôepšie na tom je že si pýtajú ešte jedného takého bračeka 😀 ale stačilo 🙂
@karamelinka a akosi sa odhodlala na dalsie dieta? mala uz bola ina?
@andreapata a neviem ani malz akosi podrastol aj ked doteray je svojsky a niekedy sa mi yda ye stracam nervy uz som si zvykla ze som v jednom kole ale co uy...mala je ina aspon to ale ja tak sa trapime nakolko maly jej stale nieco robi stale jej nieco berie a stale mame zvady dakedz uz nevladzem riesit ale zasa na druhej strane mam pocit ze aj ked jej robi zle ked ho mala dlhsie nevidi ze je v skolke alebo kde tak sa normalne nudi a stale chodi za mnou takze mam s nou viac robotz...
Ahojte,aka hracka bavila vase dvojrocne narocne dieta?blizia sa nam narodky,mame odrazadlo a este nieco k tomu.Zatial vsetky hracky skoncili ,,spí,,na policke.Vkladacky,vlaciky s melodiov,auticka a vlaciky,garaz ,zvieratka nie su ako hracka zaujimave 😒,naj hracka je hadzat tlcik na maso o plavajucu podlahu,no to zas ja nedovolim🙂🙂
Ahojte baby pridavam sa aj ja do klubu narocnych deti...moja dcerka sa narodila predcastne,prve 2mes. sme ani nevedeli ze ju mame ale teraz je to o drzku..,musim ju uspavat kolisanim,a ked nespi tak ju len nosim na rukach,chodim po byte a vsetko co robim komentujem,vtedy je ako tak spokojna...ale ked ju polozim ci do postielky,hombalky alebo na hraciu deku,koniec .... spusti rev ako tur
No chcem sa opytat mala ste niektora problem s kocikovanim ??? mala mi tam vobec nechce byt...teraz som prisla z nakupu a celu cestu prerevala,uhanala som domov o 106 .... nic sa pri nej neda stihat,uz vyzeram ako vyjav z inaj planety 😅
asi sa mi to teraz zratalo lebo prvy syncek bol ukazkovy ,kazdy mi ho zavidel ake je to usmievave a spokojne babo ☹
@silvia.t moj starsi syn musel byt stale noseny,inak len reval-do 6m to bolo hrozne,ale aj potom bol strasne urevany-vtedy satky ,nsice neboli,takze ruky som mala vytahane ,chrbticu znicenu. ☹
Mladsieho som uz automaticky nosila,hned som si kupila ergo nosic a ani neviem ako to ubehlo-bol v nom skoro cele dni,ale mna to vobec neobtazovalo,brala som tu uplne inak ako pri prvom synovi-aj som si to vychutnala 🙂 .
teraz som sa riadila tym, ze babo je mlada,ktore sa ma nosit.
Takze ak mas take babo ozaj zainvestuj do kvalitneho nosica a bude ti lahsie. 😉
ahojte, aj ja mam 3 mesacneho syna - narocne dieta.narocne na komunikaciu a pozornost. hed je hladny (umele mliecko), strasne krici, nikdy som taky vreskot u deti nepocula.niekedy si az vyrazi dych, mliecku musi byt ihned, ani cumlik dovtedy nestaci. tiez ked je nanapany,vyspinkany, vykakany (brusko neboli), su dni, kedy spi max pol hodinku, inak sa chce vkuse "rozpravat", dotykat. nemozem ho ist ani kocikovat , lebo mi strasne krici, takze bud ho mam na rukach a ukazujem mu kadeco,ale chodim zohnuta nad kocikom 🙂
@bobsent ahoj! je to uz starsi prispevok.... ale mna by zaujimalo, ako to u vas pokracuje. uz je to s malym lepsie?
moja krpata ma teraz 9 mesiacov a u nas to bolo presne ako pises.... tiez sa to u nas zlepsuje tym, ze sa vie sama pohybovat. mam taky pocit, ze ju frustrovalo, ze sa nevie hybat, ked bola mala. znie to smiesne, ale tiez si myslim, ze sa nudila 🙂 teraz sa uz vie dostat kam chce, tak je ovela spokojnejsia. ked bola mala, tak som ju musela cele dni nosit a vsetko jej ukazovat, zabavat ju, 5 minut nevydrzala niekde sediet alebo lezat... bolo to veeelmi unavne 😖
ako to mate teraz? bude sa to casom zlepsovat?
este stale mame problemy so zaspavanim.... aj ked sa to pomalicky zlepsuje.... ale to je asi do inej diskusie 😉
@paris3 ahoj, nuž poteším ťa že isté zlepšenie naozaj je 😉 to čo je pre mamičky pokojných detí náročnejšie keď začnú behať (nepohnúť sa od malého, stále v strehu, v pohybe a je im ľúto za dobou keď bábo ležkalo v postieľke) je pre mňa už len relax 😀
vie sa sám dostať kde chce, vie sa trošku zabaviť, hlavne na pieskovisku, nemusím ho maž nonstop na rukách.
ale ten spánok!!! 😖 už som bezradná. spí ale nespí, celú noc sa hádže, mrví, sadá si dlhšie ako 2hod. nespí vo dne v noci, uspávanie horor, iba v kočíku...
držím palce aby sa vám to zlepšovalo čo najrýchlejšie. je to neskutočne únavné 😠

@andrema ahoj,ja varim vacsinou vecer,rano zvyknem len polievocku,aby bola cerstvucka na obed. a papame asi tak,ze rano spolu,pripadne co nedopapa,to dojem ja,potom desiatu berieme so sebou von,ja si do tasky vzdy hodim nejake ovocie a jem po ceste do obchodu ;) Obeduje najprv mala,dam ju spinkat,potom sa napapam ja,upracem si a ked spi dlhsie ako 1,5hod,tak si este nieco dzobnem. A olovrantujeme tiez vonku vacsinou,to si tiez vezmem nejake ovocie,alebo si dzobkam nejake malej tycinky,alebo chrumky. Veceriam az ked ju uspim,okolo deviatej. S vahou problem nemam,ani som nikdy nemala. Skus jest viac suroveho ovocia a zeleniny ,dzobkaj cely den nieco a uvidis,ze ti sladkosti prestanu chutit 😉 Pripadne skus susene ovocie,to je vyborne na dobytie energie 🙂