icon

Naši susedia hádžu od rána petardy

edien
31. dec 2021

Už od rána hádžu naši retardovaní susedia petardy. Bývame v dome ...oni majú dom rovno za nami a tieto sragoly hádžu samozrejme tu pri nás. Slušne som im povedala,nech idú aspoň ďalej a nič. Ja som za debila. Okolo každý jeden má psa,ja dvoch je to super. Ako fakt nechápem čo z toho máte ľudia.

dianaana
31. dec 2021

@emm_i Tak ho nenicme, treba zacat od seba. Mozno by si sa cudovala, kolko ludi od seba naozaj zacalo.
A v praveku 🤣 ludia mali bohatsi spolocensky zivot a traposiny ako petardy im urcite nechybali 🤣 Teraz sa par teenegerov opije a par rodiniek, teda oteckov, dobije sebavedomie ze narobia ramus. Fakt uzasna spolocenska akcia 👍🤣

emm_i
31. dec 2021

@edien ja som nenarážala na lockdown, ale celkovo na to, že zatiaľ čo v zahraničí sa ľudia snažia nejako spestriť si bežný život, tu sa snažíme všetko zakázať (toto nemá nič spoločné s lockdownom a pod. teraz)... aj ja mám doma psíka, ale jednoducho sa teším, že budú ohňostroje a nie, nevadia mi ani petardy 🙂 beriem to, že aspoň na chvíľku ľudia konečne prestanú byť pochmúrni a trošku si urobia radosť, a ostatní by mohli byť trošku tolerantní a 1 deň prežiť... 🙂 ale ako píšem, tu na SK by ľudia najradšej len všetko ofrflali a sedeli doma na riti, žiadna zábava ani nič. to je môj názor

emm_i
31. dec 2021

Predpokladám, že každý z nás v tejto diskusii si v mladosti tiež ohňostroj a pijatiku užíval a nehovorte, že ste len sedeli doma zatvorení a pozerali TV :D Tak prečo by si ju nemohol užiť aj teraz mladý človek a deti s rodičmi? 🙂

dianaana
31. dec 2021

@emm_i Mne napriklad vadi, ked nieco ZABIJA zvierata. A este dokonca nieco, co je len na pobavenie ludi. Ak tebe nie, tak potom sa tu nehraj na dobreho cloveka.

leskovael
31. dec 2021

Ja psa nemám, ani niesom nejako extra proti ohňostrojom... Ale naozaj by sa nemuseli búchať vkuse už neviem od kedy. Jeden ohňostroje o polnoci a vybavené, myslím ze by stačilo aj dospelým, aj deťom aby mali radosť a nebolo by to take otravné ani škodlivé.

polovnicka92
31. dec 2021

Ak nepomohlo slušne požiadanie, zavolala by som policiu, urobila som tak pred 2 tyzdnami, nie na susedov ale nejakych chlapov co sa pri nasej ulici zabávali. Trva to mesiac co strielaju ale dneska je to extrem aj u nas z kazdej strany len co sa zotmelo akoby bola vojna. Tiež mame psov a aj ta co sa nebojí uz toho ma dosť. Nerobi to dobre ani mne, nie len skrz mojich psov ale aj inych zvierat. Skoro mi vtak na hlavu spadol, co nejaky "dobrak" robil ohnostroj pred hodinou skoro nad nami

jana_eyre_2
31. dec 2021

@emm_i nerozumiem prečo píšeš v množnom čísle, ja nič také ako zabíjanie zvierat nepraktizujem, mäso jem veľmi málo a snažím sa pomáhať prírode tak ako je v mojich silách.. nemusím sa tváriť v jeden deň roku na nič.. keď to ty tak robis, nesud podľa seba ostatných

prvosienka88
31. dec 2021

@emm_i a nevieš sa zabaviť inak ako rachotom petard? Ak niekoho poteší len petarda a nič iné tak bude asi problém niekde inde, nemyslíš?

marca12
31. dec 2021

@edien ja tomu tiez nerozumiem. Ked o 18 susedia pustali ohnostroj este som si povedala fajn maju 2 rocne decko,chcu mu pred spanim dopriat ohnostroj. Kurna,ale od poobedia vkuse petardy ohnostroje. Nas pes sa uz ide zblaznit. Vsade naokolo stekaju psy a mna uz ide porazit. Uplne fasa silvester

zuzanazu85
31. dec 2021

No a niekde sa nesmie ani kosiť v nedeľu,nie som si istá,asi Nemecko. Ževraj pokuta,ale nie som si fakt istá 😁. Brat tiež búchal dakedy ako pako,teraz povie,,e radšej si peniaze dá do auta 😆. Tie petardy ...no des a besy a úplná volovina.

marca12
31. dec 2021

@emm_i ja som vzdy sedela doma pri tv uplne vazne. Ohnostroj sme pustali raz a nikdy viac. Ale pustili sme ho o polnoci a nie celu noc bachat ako trafeni. Od zaciatku decembra vkuse petardy strielaju a este najblizsi tyzden budu strielat.

marca12
31. dec 2021

@cyberk noze sa prid pozriet,co pes stvara. Vies toho malo o zvieratach maju vyvinuty sluch a pre nich je utrpenie ten rachot a o strachu,ktory prezivaju ani nehovorim

mjk40
31. dec 2021

Raz ročne sa to asi dá vydržať. My tiež nestrieľame, ale tolerujeme potreby susedov. Deti už spia a vôbec im to neprekáža.

jana_eyre_2
31. dec 2021

Inak ešte doplním ohňostroj som neznášala od decka, (dodnes si pamätám keď ma naši zobrali na nejaký ohňostroj k strkovcu ako 5rocnu a ja som hystericky revala z hluku) neznášala som ani Silvester a nechápala.som ani kamošov v puberte čo hádzali pod nohy piraty.. neznášam hluk a buchoty a príde mi fakt smutné, že niektorí ľudia si nevedia predstaviť zábavu inak ako drbnutim bordelu okolo seba.. je to prízemné.. ako pubertacka som zažila všeličo, aj som popila aj som sa bavila a čuduj sa svete aj bez petard..

katrinka8
31. dec 2021

@zuzanazu85 - to aj na Slovensku majú niektoré obce VZN, že sa nesmie v nedeľu kosiť. Mne sa to páči, aspoň jeden deň je kľud 😁

Jeden centrálny ohňostroj, ktorý organizuje mesto - OK. Ale mne tiež ide na nervy, že celý večer (niekedy aj vopred) vybuchuje nejaký ohňostroj na sídlisku, kde sa to mega ozýva. Svetlá - nesvetlá, väčšine ľudí to ide na nervy. Áno, niekedy sme sa na ohňostroj tešili, lebo bol jeden veľký v meste, ľudia mali akurát prskavky a všetci boli spokojní. Teraz to už vzácne nie je a čo mám ľudí v okruhu, drvivej väčšine tých xy domácich ohňostrojov počas týchto dní vadí.
Keď vedia urobiť v Bratislave alebo v Košiciach Bielu noc, určite sa dá pokochať a zabaviť v noci svetlami aj lepšie a sofistikovanejšie ako vyhadzovním €€€ do vzduchu a búchaním.

abab
31. dec 2021

@emm_i Určite nie všetci v zahraničí sú s tým v pohode. Naozaj by ľudia mohli dostať rozum. Takéto veci patria do rúk zodpovedným, vyškoleným o d b o r n í k o m. Možno tak o polnoci centrálny ohňostroj chvíľu áno, ale nie takáto anarchia a egoizmus idiotov. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...

zuzanazu85
31. dec 2021

Moji hafani sú s tým v poho,ale treba asi len výcvik či sedatíva už v krajnom prípade. Ale určite by mali ľudia v dnešnej dobe laserov a iných nehlucnych efektnou byť trošku viac vnímaví a empatickí ku okoliu,k prírode, ľuďom. Je to proste zbytočne vyhodených nemálo eur na niečo,čo viac škodí,ako poteší 😏

zuzanazu85
31. dec 2021

Efektov 😉

juliasb
31. dec 2021

@edien pre mňa je toto čistý primitivizmus. Ako, ja nepoznám nijakého človeka na zemeguli, čo by mal zvieratá ešte menej rad ako ja. Ale v živote by som im neublížila. Nechápem, kto dal ľuďom právo robiť komukoľvek zle... Fuj

tani777
31. dec 2021

@emm_i predstav si,ze napriklad v rakusku su uplne zakazane ohnostroje a pyrotechnika..uplne cely rok,ani na silvestra nemaju...svokor je rakusan,dnes sme sa o tom bavili.. 🤷‍♀️

bobrina1
31. dec 2021

@tani777 ano, v AT je to sice zakazane, ale od obeda tu buchaju jedno cez druhe... je to sice lepsie ako minule roky, ale klud tu teda nie je

tom_i
31. dec 2021

@emm_i predchvilou v NR ratovali auto, lebo veď len petarda

frida88
31. dec 2021

@marca12 ona to podľa mna nepochopí.Ja som od piatej pri mojom psíkovi,čo sa tak boji a ja sa bojím o neho.Srdiečko mu bije rýchlo,dychči,nemôže spat.Viem že je Silvester rešpektujem to,ale aby vkuse buchali od poobedia to je moc aj na mna.

jana_eyre_2
31. dec 2021

@frida88 inak nám dnes v lekárni poradili Persen, máme malých psov - polovicu dať doobeda a polovicu večer.. a musím povedať že je to omnoho lepšie ako po iné roky.. jedného totiž máme takého že je mimo aj z toho ak praskne balón, našli sme ju vyhodenu ako šteniatko na ulici koncom januára, ktovie čo si zažila,.že je taká.. nie že by sa nebála, ale je len nekludna, inak doslova knucala a celá sa triasla..

bajka16
31. dec 2021

@dianaana mimochodom nemali by to polícia kontrolovať? Keď už je ten logdan? U nás ešte furt trieskaju a to bývam na dedine

mb2021
Odpoveď bola odstránená
michaela789
31. dec 2021

Našťastie už nebývame v meste a tieto zdebilnené aktivity typu "Kto šľahne megu skôr - ty či ja" sa nás už netýkajú.
Ale užili sme si tiež svoje aj s vtedy ešte malým starším synom a aj so psom, ktorému nezabrali ani sedativa od veterinára 👍 tiež nám pri prechádzke - ja s kočíkom a manžel so psom na voditku - jedna vymetená hlava hodila petardu rovno pod nohy. Manžela to tak nasralo, že ju holou rukou zdvihol zo zeme a napchal dotyčnému výrastkovi do kapucne, rachla mu tam, debilovi, a skoro sa z toho po*ral 👍
Je rozdiel o pol noci pustiť rimsku sviecu a od 11tej doobeda šľahať petardy medzi barákmi, kde sa to ozýva ako v megafóne. O tom bordeli z toho ani nehovorím. Všetkým takým, ktorým nie je rady od rána by som priala, aby stretli niekoho rovnako nasrateho ako bol vtedy môj muž.

cocolino234
Autor odpoveď zmazal
leeo
31. dec 2021

cele to buchanie je nezmyselne a chore. Vela z vas tu spomina psov, ja sa zas bojim o deti, ktore toto musia trpiet. Cely ten blazinec musim pretrpiet pri nich /ako aj teraz/ aby ked sa zobudia som ich mohla ukludnit. Neda sa to spravit v mestach aj dedinach na jednom mieste, ked uz bez toho sa neda existovat? Ozyva sa to z kazdeho roha ako na fronte. Clovek je vazne v tomto ovela primitivnejsi nez akykolvek iny druh zivocicha. Je z toho viac skody nez uzitku. Ale ludstvo robi pre svoje chvilkove pobavenie aj horsie veci, nie? Tak toto je zrejme "zanedbatelne". Keby ze existuju mimozenstania, tak by isto len kyvali hlavami nad ludstvom.

orangiiina
31. dec 2021

@leeo súhlas. Práve som pri 1,5 ročnom dieťati, ktoré sa mi zobudilo a nemôže ďalej spat a nemá to konca. Ide ma rozhodiť.