Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

kto má čas a chce sa mu vyrábať domácu kozmetiku: http://www.fler.cz/blog/domaci-prirodni-bio-kos...
Pekna tema...presne sem zapadam 🙂
aj ked zatial este nemam dieta / no dufajme ze do tyzdna uz bude 😉 / tiez mi pride uplne prirodzene nepchat ho pri kazdom sopli antibiotikami, neobliekat mu 4 vrstvy ked je vonku 5 stupnov, nevrieskat po nom a nemlatit za kazdu blbost, nezakazovat vsetko co je pre neho prirodzene a ucit ho hodnotam, ktore su mozno pre tuto konzumnu spolocnost uz menej doleezite, ale tiez nepovazujem za prioritu aby moje dieta malo znackove veci a drahy mobil, travilo hodiny pred telkou alebo surfovanim na nete a vobec...dobry pocit mam z toho ze ste tu aj taky ludkovia, co to so mnou zdielaju...
@marionmarion ahoj vitaj medzi nami, odkadial si? 😵
Na tu prdelku doporučuji měsíčkovou mast! Můj otec ji vyrábí pro potřeby rodiny a velice se nám vyplatila. Malý se mi oprudil do krve a ráno, po namazání neměl po opruzeninách ani památky! Dá se koupit v lékárně nebo doma vyrobit.
@hexi vdaka, som z myjavy...
@adriana7 raw spodok na kolac ktory sa nepecie si urobis
1 hrncek kokosovych supiniek (nie nastruhany nadrobno,ale do takych akoby rybich supieniek)
1 hrncek mandli
6 datli
na spicku noza soli
- vsetko dat do mixera a posekat na jednotnu masu. vypnut ked to uz zacina mat maslovitu konzistenciu, ale este stale to musi byt hrudkave.
Namocenymi rukami to natlacit a vyhladit vo forme.
@marionmarion coze uz tak zavcasu rana na konikovi? Ja uz tiez od rana redukujem vsetko co je plastove vmojej domacnosti a vyhadzujem, a riedim kozmetiku , ktoru som nakupila a zbytocne nestacim ju minat 😀
nemozem spat, cakam kedy uz konecne pridu nejake kontrakcie 😀
ja som plasty prestala vyhadzovat, teraz ich zbieram a ak ma kopne muza, nieco z nich vytvorim...poslednu dobu patram po nete po handmade vecickach co su vyrobene recyklovanim...clovek by neuveril ake pekne nausnice sa daju spravit z obycajnej pet flase 😉
@marionmarion kedy mas termin? videla som na sashe z recyklovaneho odpadu nausnice 😀
@hexi zajtra 😀
aj ja prave pozeram na sashe...no raz to fakt vyskusam...ale teraz mam v hlave ine veci 😉
na sashe aj nakupujes/ predavas ci len tak obkukavas?
@marionmarion nakupujem, som zatazena na satky , tak od jednej stale kupujem xi, a tiez rada obkkukavam co by ma zaujalo 😀 . takze zajtra uz by mohlo byt babetko a coze to bude? chlapec alebo dievcatko? 🙂
@marionmarion ideš na MY? na vyvolávačku? 😵 ja som tiež z okr.MY, nakukujem sem, ešte som nemala čas rozpísať sa tu 😀
už som sa raz pýtala, nie tu, ale v inej téme. Potrebujem pre staršie deti niečo na nápoje do školy, takéto by ste mi odobrili? http://www.zdraveflase.sk/zdrava-flasa/
ahoj, ke kosmetice, nikdy jsem nebyla na to, abych si vystavila tisíc flakonků různých serepetiček na vanu 😀 a pak se na to jen práší. Na to mám v rodině jinačí experty.
o Citricidalu jsem nikdy neslyšela, ale už načítám informace a nejspíš ho pořídím, ani jsem netušila, že je to taková bomba 😉
@oscarka3 kto nema cas alebo sa mu nechce, odporucam tento link: http://www.sashe.sk/fibska/detail/prirodny-krem... este som sice neskusala, ale namotana som poriadne 😅
@hexi chalanisko je to 😀 ale zajtra asi nie...este sa nic nedeje, nechce sa von lenivcovi jednemu 😒
@luba41 rodit budem sice na Myjave, ale na vyvolavacku nejdem. Som poburena tym, ze sa tu porody vyvolavaju ako na beziacom pase...preco by som mala rodit s infuzkou ked mozem rodit aj prirodzene? ked sa maly rozhodne ze pojde von, tak vtedy von pojde. a nie skor...a je mi uprimne luto ze si baby neuvedomuju ze vyvolany porod moze mat neblahe nasledky ako na nich tak aj na dieta...doktori to preferuju, ako nejaku samozrejmu vec, co nam ma pomoct aby sme to uz mali za sebou, ale pravda je trosku inde. keby niet tolko vyvolanych porodov, niet ani tolko nastrihov, pridusenych deticiek a inych komplikacii 🙄
@swead ja vacsinou vyhadtujem po rokoch tie co som dostala a nepouzila. sama si vystacim s mydlom, samponom a zubnou pastou 😀
teraz vynimocne ked som tehotna tak mam detsky olej na natieranie pokozky, lebo sa moc taha a vysusuje...ale inak to povazujem za zbytocne vyhadzovanie penazi mat milion kondicionerov, pletovych mliek, kremikov na kazdu hovadinu...na co?
@marionmarion ved to ze clovek je ovplyvneni reklamou a krasnym obalom na kozmetike, a potom zisti ze mu je to zbytocne, a ja som este zatazena na levandulu a ja mam vsetko s vonou levandule 😀
@marionmarion hlavne sa drž, nech Ti to výjde tak ako si predstavuješ 😉

@oscarka3 , a potrebujem od teba poradiť, aj od iných vás, čo "pečiete" raw zákusky...ja som si akurát od mariána kúpila novú raw kuchárku, lebo miuška už začína byť na sladké a musím bez mlieka...no a k veci aďka...tak potrebujem vedieť, že ak do akože cesta - spodku ide múka, tak to "cesto" sa len vyvaľká a hotovo, alebo sa suší v sušičke? nie je to tam, zrejme pre skúsených je to samozrejmosť, ale ja sa bojím tej surovej celozrnnej múky...asi bud treba v bio kvalite, že?