icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
petra2184
16. máj 2013

dakujem za odpoved, zajtra mam vysetrenie, chcem to tiez odmietnut.

xlucia
16. máj 2013

@petra2184 a preco si to neodmietla dopredu??

jachin
17. máj 2013

@janano môžem tento prípravok na kliešte použiť aj na malého syna? nie je ten rozmarín príliš aromatický?

luthien.k
17. máj 2013

@jachin já bych to aplikovala určitě raději na oblečení...

petra2184
17. máj 2013

@xlucia som to mala spojene s internym vysetrenim,

mimi
21. máj 2013

zienky, pouzivate niekto kozmetiku Weleda,Lavera alebo Alverde? zaujima ma denny krem, nemaju vzorky a rada by som vedela, ci su dobre, nie moc mastne. Dakujem.

kessinka
22. máj 2013

@mimi Závisí samozrejme od krému, určite majú aj mastnejšie krémy, aj menej mastné. Ja používam Laveru a momentálne mám v pláne odskúšať aj Weledu, Alverde mi vôbec nevyhovovalo. S Laverou som ale spokojná, nie je mastná, ale hydratuje dostatočne 🙂

loralo
23. máj 2013

ahojte. prosim vas, neviete mi poradit nahradu kvaseneho chleba pre 10mesacne dieta?

mirka
13. jún 2013

@janano prosím ťa, ten roztok proti kliešťom sa dá používať aj na psíkov? máme doma psíka, bývame v paneláku a nechcem mu už dávať tú chémiu, len neviem ako je to účinné pri nich, ďakujem

janano
14. jún 2013

@mirka my psika nemame, neviem, ale nemyslim si, ze keby si ho nastriekala, ze by mu to ublizilo...skus a po vychadzke skontroluj.

bubulka722
23. jún 2013

Ahojte! Chcem si začať sama vyrábať krémy a potrebovala by som info kde sa dá za naj cenu zohnať bambucké maslo. Ďakujem!!!

lucyvivien
23. jún 2013

@bubulka722 nevím jestli ti to pomuže, dobrá stránka http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/... 😉

lucyvivien
23. jún 2013

@petra2184 nemyslím, si že cukrovku možeš dostat len z toho, že nadmerne konzumuješ sladké..su 2 druhy cukrovky a toto vyšetrenie ti nejak neublíži , takže by som na neho išla... mna čaká v pondelok 🙂

bubulka722
23. jún 2013

@petra2184 Nemusíš nič a ak vnútorne čítiš, že to nepotrebuješ, jednoducho to odmietni. Mne príde viacero vyšetrení počas tehu viac ako zbytočných. Ja som tomu hovorila, že zase na mne idú hľadať chyby a dosť vyšetrení som počas tehu aj pôrodu odmietla hlavne pre ochranu zdravia dieťaťa a aj môjho. Prajem všetko dobré!

bubulka722
23. jún 2013

@lucyvivien Super, si zlatá. Objednala by som to, ale neviem či je to bude možné poslať aj na SK. Myslím, že ceny sú prijateľné, čo povieš?

lucyvivien
23. jún 2013

@bubulka722 Myslím si, že by sa to mohlo dat aj na SK zaslat 🙂 Daj potom vediet 🙂

mirinka114
3. júl 2013

môj recept na repelent - alpa + klinčeky (30ks), nechať lúhovať 24 hodín, prelejem do rozprašovača aj s klinčekami a je to🙂 postrekujem oblečenie

mirinka114
3. júl 2013

na opaľovanie je dobrý avelánový olej

ivanka.7
3. júl 2013

@bubulka722 zasielaju aj na SK 🙂 pytala som sa ich kedysi mailom. Bambucke maslo ale zozenies aj na www.murumuru.sk napr. 🙂

bubulka722
3. júl 2013

@ivanka.7 ĎAKUJEM!!!

loralo
4. júl 2013

@mirinka114 tento repelent je vhodny aj pre male deticky? moj syn ma 11mesiacov ideme na dovolenku do bulharska

mirinka114
5. júl 2013

@loralo to neviem posúdiť, moje majú 2 a 8 a postrekujem na oblečenie, na telo by som to nedávala

bagira89
20. aug 2013

@marinka Ahoj, kde na Valašsku bývaš ak sa smiem spýtať? 🙂

marinka
20. aug 2013

@bagira89 Ahoj, bydlím přímo na Vsetíně 🙂 A ty?

bagira89
20. aug 2013

@marinka Haha ja tiež, na Rybnikach

marinka
20. aug 2013

@bagira89 Já na Jasence, ale na Rybníkách jsem bydlela v dětství 🙂

lono
20. aug 2013
martinka1981
18. sep 2013

Ahojte dievčata...mam na vas otazku nemate niektora overeny neaky box na desiatu z eko plastu? Moja mladšia nastupuje do školky a potrebujem niečo take 😉

oscarka3
18. sep 2013

@martinka1981 pozri album hajanka, ona má

martinka1981
18. sep 2013

@oscarka3 dakujem. Uz som ju oslovila.