icon

Návrat na Slovensko z Anglicka s deťmi

lucka.holka
2. jan 2017

Ahojte, chcela som sa spýtať, či sú to aj mamičky, ktoré sa vrátili s deťmi na Slovensko z Anglicka. Mám 7 ročného chlapčeka a 5 mesačného. Sme v UK uz 10 rokovaní mužom. Ide mi hlavne o to ako na to pripraviť toho staršieho chlapčeka. Ďakujem🙂🙏🙂

Strana
z2
juraj700
18. júl 2017

lucka.holka Tak ako Vam to dopadlo? 🙂 My sme v podobnej situacii, rozhodli sme sa odist z UK na Slovensko tiez. Viacmenej koli rodine..
Zaujimali by ma pribehy a skusenosti ako ste to prezivali a ako to dopadlo..
Alebo je Vas tu takych viac?

maruska_5
14. sep 2017

@juraj700 My sme sa toto leto vratili z UK spat po 12 rokoch s dvoma detmi 3 a 5. Pre mladsieho sme vybavili skolku, do ktorej velmi rad chodi a 5 rocny zacal skolu - trosku sa trapime so slovencinou, ale inak su deti spokojne. Ja som sa trosku obavala ako to bude starsi syn znasat, ale na SK je rad, lebo je blizsie k starym rodicom a zvysku rodiny. Takze nase rozhodnutie vratit sa bolo spravne rozhodnutie v spravny cas...

biokozmetika
14. sep 2017

Ahoj, my sme sa vracali po 10tich rokoch z IE a neľutujeme (sme na SR už 3 a pol roka). Deti mali necelé 3 a 1 rok a hlavný dôvod bol určite ten, že tiež som necítila, že to bol "rodinný život". Na SR to ľahké určite nie je ale ani v zahraničí peniažky z neba nepadajú takže za mňa určite radšej tu a žiť ako rodina ak to je čo i len trochu možné (práca, bývanie atď...) P.S. určite tým nechcem povedať, že v zahraničí to možné nie je len je to asi o dosť náročnejšie.

adusa31
10. jan 2018

Ahojte, prosim vas babenky, tie co ste sa vratili na Slovensko, budete mi vediet poradit, na co vsetko by som nemala zabudnut pri odchode z UK? Mam tiez dve deti (1rok a 6rokov). Odchadzame po 12tich rokoch. Prosim poradte tie, co ste boli v rovnakej situacii. Velmi by ste mi tym pomohli. Dakujem vopred 😉

maruska_5
10. jan 2018

@adusa31 Ahoj, v podstate nic take tam nie je. Budes potrebovat akurat P45 o ukonceni pracovneho pomeru v UK, aby si sa mohla prihlasit do zdravotnej poistovne na SK, a potom aj deti prihlasia; ukoncit tax credity ak niake poberate a ukoncit aj child benefit.

wewerka01
4. sep 2021

@lucka.holka vrátili ste sa na Sk?

Strana
z2