icon

Návštevy majiteľky bytu každé dva týždne

14. dec 2021

Boli by ste Ok s tým, keby majiteľka bytu chodila na návštevu kontrolu každé dva týždne ?? Štýlom “idem do schránky pre poštu, tak sa zastavím”

Strana
z3
ertlovik18
15. dec 2021

Vsetko by ste mali mat uvedene v zmluve tak isto aj taketo navstevy, takze je fajn si to pozriet, ako to tam mate. Ak to tam je, asi s tym nenarobis nic

liljana
15. dec 2021

Spiste si dodatok k zmluve. Ohlasena (tyzden vopred) kontrolna navsteva raz za 3 mesiace. V pripade nevyhnutnej potreby jedna nestandardna za stvrtrok. Ked bude mat problem, tak dovidenia. Platite si za najom a nie za nevyziadane navstevy, ktore sa nudia doma.

autor
15. dec 2021

No to sa dalo čakať zas čakám ako idiot od rana ani do obchodu som nešla a majiteľky nikde. Kašlem naňu 👍🏼

kubkovamama
15. dec 2021

Ja by som ju poprosila o dodatok k zmluve s uvedenym presnym datumom a casom,raz v mesiaci. Všetci predsa chodia do prace,do skolky,do obchodov,bla bla,to je uplne fuk,nie si na spagate.My sme nikdy neprisli na kontrolu "len tak".Uz len je to minimálne neštandardné a pre mna osobne maximálne neslusne a hrube narusanie sukromia.Takisto ked som bola ja v podnajme,majiteľ dokonca nemal ani kluce,dal mi vsetky,pre mna aj deti.Prisiel osobne iba pre peniaze aj to len na chodbu pred bytom.Vnutri nikdy nebol a to som bola rizikovy typ s malymi detmi.V zmluve bolo uvedene,v pripade potreby atd kontrola,ale nikdy nebol.Ja by som jej zavolala,ze odchadzas,mas pracovné stretnutie a poziadala o pisomne urcenie terminu.A raz do mesiaca,idealne raz za dva mesiace v tvojej prítomnosti.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
15. dec 2021

Ja nechapem na co na nu cakas 😂🤦🏻‍♀️ ved to tu citas cely vecer... Zdvihnut si mala ráno mobil, o kolkej chce prist, nachystat si predslov ked pride ze toto je naposledy, nie ste kamosky aby ta chodila navštevovať kazde 2t... Ak nepride v stanoveny cas, nie si doma.. Predtym, ani potom.

simca06022011
15. dec 2021

@kubkovamama my sme si dokonca zamky vymenili na byte.. (ano nie je to asi standard ale ja by som v klude nebola keby niekto cudzí mal od bytu kľúče)

oblecenie99
15. dec 2021

@hanelka1 AK sa bavíme o zmluve o nájmy bytu podľa občianskeho zákonníka, tak pri výpovedi platí jeho ust. § 710 ods. 3, a to: Ak bola daná písomná výpoveď, skončí sa nájom bytu uplynutím výpovednej lehoty. Výpovedná lehota je tri mesiace a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola nájomcovi doručená výpoveď. Prenajímateľ môže nájomcovi písomne určiť dlhšiu výpovednú lehotu. Ide o kogentné ustanovenie, od ktorého sa nemožno odchýliť ani dohodou zmluvných strán. Pokiaľ je v zmluve dohodnutá kratšia lehota, je táto časť zmluvy neplatná.

K otázke autorky: ak to nemáte v zmluve upravené, odporúčam navrhnúť majiteľke, aby sa podpísal Dodatok k nájomnej zmluve, v ktorej si presne dohodnete kontrolné návštevy, ktorá bude aj pre teba vyhovovať, ideálne a primerané je maximálne dvakrát ročne, ale závisí to od vašej spoločnej dohody. Prenajímateľ má právo kontrolovať svoj majetok a je oprávnený požadovať prístup k veci za účelom kontroly, či nájomca užíva vec riadnym spôsobom. Na druhej strane má povinnosť zabezpečiť nájomcovi plný a nerušený výkon jeho práv spojených s užívaním bytu a rešpektovať jeho právo na súkromie a nedotknuteľnosť obydlia. V žiadnom prípade nesmie chodiť do bytu neohlásene, svojvoľne - nájomnou zmluvou totiž preniesol na nájomcu časť svojich práv spojených s vlastníctvom bytu. Navyše, nájomca v tom byte má aj vlastný hnuteľný majetok.

oblecenie99
15. dec 2021

@hanelka1 Zákon o nájme bytov neexistuje. Existuje zákon o krátkodobom nájme bytov, kde je už postavenie majiteľa bytu výhodnejšie, v porovnaní s občianskym zákonníkom. Veľká väčšina nájomných zmlúv na byty sa stále robí podľa univerzálnych vzorov z internetu zvyčajne podľa občianskeho zákonníka, a tam je upravený nájom bytu ináč. Nie je preto jedno, akým zákonom sa riadi tá ktorá zmluva.

kiara3
15. dec 2021

My sme v nájme 2roky a bol u nas majiteľ asi 2x s toho kvôli oprave a 2x boli robotníci s nim lebo nam zatepluju....a to mame v zmluve ze môže kedykoľvek skontrolovať....Ale takéto niečo sme mali mat v predošlom a odmietla som tam bývať...nezniesla sa by som to...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
luckalucinkalucka
16. dec 2021

@janai1 to mame aj my,ale ľudí zbytocne neotravujeme🙂🙃

henriettak
16. dec 2021

ak ti to vadí, tak si budeš musieť nájsť niečo iné. ono je to ťažko, takéto veci by mali byť nejakosi zakotvené v nájomnej zmluve

Strana
z3