Návštevy majiteľky bytu každé dva týždne
Boli by ste Ok s tým, keby majiteľka bytu chodila na návštevu kontrolu každé dva týždne ?? Štýlom “idem do schránky pre poštu, tak sa zastavím”
Spiste si dodatok k zmluve. Ohlasena (tyzden vopred) kontrolna navsteva raz za 3 mesiace. V pripade nevyhnutnej potreby jedna nestandardna za stvrtrok. Ked bude mat problem, tak dovidenia. Platite si za najom a nie za nevyziadane navstevy, ktore sa nudia doma.
No to sa dalo čakať zas čakám ako idiot od rana ani do obchodu som nešla a majiteľky nikde. Kašlem naňu 👍🏼
Ja by som ju poprosila o dodatok k zmluve s uvedenym presnym datumom a casom,raz v mesiaci. Všetci predsa chodia do prace,do skolky,do obchodov,bla bla,to je uplne fuk,nie si na spagate.My sme nikdy neprisli na kontrolu "len tak".Uz len je to minimálne neštandardné a pre mna osobne maximálne neslusne a hrube narusanie sukromia.Takisto ked som bola ja v podnajme,majiteľ dokonca nemal ani kluce,dal mi vsetky,pre mna aj deti.Prisiel osobne iba pre peniaze aj to len na chodbu pred bytom.Vnutri nikdy nebol a to som bola rizikovy typ s malymi detmi.V zmluve bolo uvedene,v pripade potreby atd kontrola,ale nikdy nebol.Ja by som jej zavolala,ze odchadzas,mas pracovné stretnutie a poziadala o pisomne urcenie terminu.A raz do mesiaca,idealne raz za dva mesiace v tvojej prítomnosti.
Ja nechapem na co na nu cakas 😂🤦🏻♀️ ved to tu citas cely vecer... Zdvihnut si mala ráno mobil, o kolkej chce prist, nachystat si predslov ked pride ze toto je naposledy, nie ste kamosky aby ta chodila navštevovať kazde 2t... Ak nepride v stanoveny cas, nie si doma.. Predtym, ani potom.
@kubkovamama my sme si dokonca zamky vymenili na byte.. (ano nie je to asi standard ale ja by som v klude nebola keby niekto cudzí mal od bytu kľúče)
@hanelka1 AK sa bavíme o zmluve o nájmy bytu podľa občianskeho zákonníka, tak pri výpovedi platí jeho ust. § 710 ods. 3, a to: Ak bola daná písomná výpoveď, skončí sa nájom bytu uplynutím výpovednej lehoty. Výpovedná lehota je tri mesiace a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola nájomcovi doručená výpoveď. Prenajímateľ môže nájomcovi písomne určiť dlhšiu výpovednú lehotu. Ide o kogentné ustanovenie, od ktorého sa nemožno odchýliť ani dohodou zmluvných strán. Pokiaľ je v zmluve dohodnutá kratšia lehota, je táto časť zmluvy neplatná.
K otázke autorky: ak to nemáte v zmluve upravené, odporúčam navrhnúť majiteľke, aby sa podpísal Dodatok k nájomnej zmluve, v ktorej si presne dohodnete kontrolné návštevy, ktorá bude aj pre teba vyhovovať, ideálne a primerané je maximálne dvakrát ročne, ale závisí to od vašej spoločnej dohody. Prenajímateľ má právo kontrolovať svoj majetok a je oprávnený požadovať prístup k veci za účelom kontroly, či nájomca užíva vec riadnym spôsobom. Na druhej strane má povinnosť zabezpečiť nájomcovi plný a nerušený výkon jeho práv spojených s užívaním bytu a rešpektovať jeho právo na súkromie a nedotknuteľnosť obydlia. V žiadnom prípade nesmie chodiť do bytu neohlásene, svojvoľne - nájomnou zmluvou totiž preniesol na nájomcu časť svojich práv spojených s vlastníctvom bytu. Navyše, nájomca v tom byte má aj vlastný hnuteľný majetok.
@hanelka1 Zákon o nájme bytov neexistuje. Existuje zákon o krátkodobom nájme bytov, kde je už postavenie majiteľa bytu výhodnejšie, v porovnaní s občianskym zákonníkom. Veľká väčšina nájomných zmlúv na byty sa stále robí podľa univerzálnych vzorov z internetu zvyčajne podľa občianskeho zákonníka, a tam je upravený nájom bytu ináč. Nie je preto jedno, akým zákonom sa riadi tá ktorá zmluva.
My sme v nájme 2roky a bol u nas majiteľ asi 2x s toho kvôli oprave a 2x boli robotníci s nim lebo nam zatepluju....a to mame v zmluve ze môže kedykoľvek skontrolovať....Ale takéto niečo sme mali mat v predošlom a odmietla som tam bývať...nezniesla sa by som to...
@janai1 to mame aj my,ale ľudí zbytocne neotravujeme🙂🙃
ak ti to vadí, tak si budeš musieť nájsť niečo iné. ono je to ťažko, takéto veci by mali byť nejakosi zakotvené v nájomnej zmluve

Vsetko by ste mali mat uvedene v zmluve tak isto aj taketo navstevy, takze je fajn si to pozriet, ako to tam mate. Ak to tam je, asi s tym nenarobis nic