Návštevy rodiny v čase lockdownu
Ahojte chcela by som vašu radu. Otec mi dnes volal stým že babka nás (mňa a priateľa) pozýva na obed v stredu. Budú tam 4 domácnosti (9 ľudí). Babka má 71 rokov. Keďže sú opatrenia aké sú ja nechcem ísť ale budem za tú zlú. Prosím vás ako vysvetliť že nechcem ohrozovať babku a nás. aj ked mi nikde nechodíme ale predsa. Otec pracuje aj ostatný príslušníci. A ešte babka býva v malej dedine tak určite to bude ako pes na ako keď pred domom budú 3 auta. Ďakujem.
Stari ludia sa najmenej chrania a doplacame na nich my,co dodrziavame opatrenia. Svokru som tez odmietla,je nahnevana,vraj som poblaznila aj jej syna. Ja som slusne povedala,ze neprideme,nebudeme sa ohrozovat. Nepochopili,nevadi. Ale aspon budem mat ciste svedomie,ze ja som ich nenakazila.
Neviem, či ste sem neprišli iba “rozdúchať oheň”. Neverím tomu, že stará pani v rizikovej vekovej skupine ku sebe zavolá 4 domácnosti, tým pádom veľa ľudí. V súčasnosti je to zakázané, takže aby sa babka ešte do basy nedostala. Každopádne, neprovokujte vymyslenými témami. Čo sú tu za psychopati.
mimochodom Tvoja babka nevie o tom, že je prísny lockdown a zákaz stretávania?
@asia83 Nemusi byt tema vobec vymyslena. Pred par dnami davali v spravach, ze maju v nemocnici covid pozitivnu 80 rocnu babicku, lebo vo velkom v rodine oslavovali 80tku.
Autorke - podakovala by som sa za pozvanie a povedala, ze rada pridem, ked na to bude vhodnejsia doba a s babkou si teraz rada zatelefonujem.
Ani babka ani jeden z rodinnych prislusnikov nechape termin zakaz vychadzania? Urobte si konferencny hovor, precitajte si vynimky z tohto zakazu a ked medzi nimi najdete obed u babky tak chodte. Ak sa uz doma nudite a pisete si na MK temy tak poradim Dostojevskeho, Huga, Capota alebo Kukucina.
Dobré vedia že je lockdown ale ked to ocovy poviem veď sú návštevy zakázané atď tak povie aký zákaz jemu nikto zakazovať nebude. A tam to skončí. Neviem ako mám im to vysvetliť.
@zuzanaete Nemusí, viem, že sú starí ľudia, ktorých psychika nedokáže uniesť vážnosť situácie, preto sa správajú akoby táto choroba ani neexistovala. Máme takých v rodine. No toto vymyslené je. Už dlhšie sem anonymne (nie vždy, aby to bolo menej nápadné) prispieva jeden človek (muž) s vymyslenými témami, a sleduje reakcie. Je to inteligentný sociopat. Tí sú najhorší.
A nemate nahodou zakaz navstec? To su ludia fakt taki sprosti a nevedia vydrzat? Boze!!! To snad nie je mozne. Pozdrav babku!
Tak ich nechaj, nech robia ako chcu a ty sa zariad po svojom. Vies ake su to vycitky ak babka/dedko koncia na pristrojoch, pretoze dostanu nieco od "navstevy"... teraz nepisem, ze sa to musi stat... mne za to, ze sa takymto veciam vyhnem, par mesiacov "dusna", lebo sa nevyhovelo pocas najvacsieho lockdownu a neslo sa "hodovat" stoji.
😳
Cumim. Nevysvetlovat. Babicke zavolat, ze dakujete ale pridete, ked bude lepsia situacia. V jej aj svojom zaujme.
Ak má otec takýto postoj, tak by som mu len povedala, že kvôli takýmto tupcom je situácia aká je. A určite by som zrušila stretávanie sa s otcom, ak má takýto postoj a teda chodí kade tade. Veď najviac sa choroba prenáša práve na takýchto stretnutiach, nie že sa niekto spustí na sánkach na kopci. V každom prípade, ak si svojprávna, nepotrebuješ náš názor.
Ak pocuvas otca na slovo od malicka do dospelosti chod, ak mas aj vlastny nazor a usudok tak sa naobeduj doma s priatelom a zatelefonuj babke.
Svagor mal okruhliny,vsetci sa tam trieskali,zlanarili napokon aj mojho muza ..
A ja som just nesla!
A este som im to aj vytmavila,co vymyslaju hluposti!
A boli prekvaoeni,oreco nejdem,oreco nesuhlasim...
Ich problem...
Niekto musi mat aj rozum!!!
Nechoď ak nechceš. Ak si dostatočne asertívna, zavolaj otcovi, že nepôjdeš aj s odôvodnením. Babke tiež zavolaj, ospravedlň sa z neúčasti aj s vysvetlením. Ak na to nemáš odvahu, vymysli si nejakú výhovorku, napr. že si bola v kontakte s nejakým pozitívnym a preto chceš byť doma, alebo si v karanténe, alebo si chorá, alebo čokoľvek. Ale nenechaj sa dotlačiť do niečoho čo nechceš a s čím nesúhlasíš.
že sa vôbec pýtaš,jasné,že choď ...a rovnako početne sa potom stretnite na babkinom pohrebe počítam tak cca o mesiac...sorry,buď nemá vaša rodina tv,net a pod. alebo zdravý rozum
nechapem, my sme nasli k rodicom ani na vianoce, prvy krat po 10 rokoch v zaujme ochrany ich zdravia. takze vysvetlit babke, ze ked bude lepsia situacia. nestoji to zato. teraz akurat kolegyna, ktora pol roka nechodila do prace, robi iba z domu. nikam viacmenej nechodi, aby sa chranila, k rodicom isli s priatelom na vianoce, kde bol aj brat s frajerkou a vsetci su chori momentalne.
no, ja to chapem. Moji rodicia su tiez taki, ze nechapu, ze sa nemame stretavat. Tiez sme boli povodne dohodnuti,ze prideme 6.1. na obed..lebo cez Vianoce sme sa nevideli,kedze muz bol pozitivny....
ale kedze teraz je lockdown, tak som im vravela,ze teda neprideme, a tiez to nevedia pochopit ze preco a ze sa bojim,ze nas nakazia. No, otec ma 82 rokov a nechcem ho mat na svedomi...
navyse ho poznam a viem,ze si ruky neumyva...aj ked predtym prisiel k nam a som ho nahnala ruky umyt tak sa tvaril,ze vsak on nic nechyta.....isiel MHD k nam....☹
malemu decku das na zadok,ked neposlucha,ale starym ludom co?
@asia83 uprimne.... je to podla mna uuuuplne bezne. Aj muzova babka mala vcera "tradicnu" rodinnu stretavku, kde boli ludia z minimalne 4-5tich domacnosti, z toho jedni mimo okresu. A myslim si, ze nie je jedina. Nas volala teta, ale odmietli sme, co ma mrzi, lebo sme sa nevideli vyse roka a je sama. Ale nesli sme, nevezmem ai ju na svedomie.
my sme tiež nešli na Vianoce ku starkým , ani k jedným, prvýkrát. Oco je onkologický pacient, takže určite nie a svokrovci majú pomaly 70-tku. U nich som za zlú, lebo čo sa už toľko bojíme, niekomu nepomôže ani vysvetľovanie. Poďakovala by som za pozvanie a zostala pekne doma, komu niet rady , tomu niet pomoci, žiaľ 😔
Aj to som zabudla dodať že mi sme z iného okresu a otcova žena tiež. Plus pracuje v nemocnici aj ked teraz mala dovolenku sa mi zdá a pred vianocami mala negatívny test ale že všetci kolegovia boli pozitív. 🙄
Ja toto nepochopim, sprostota ľudí, prepac ale v tomto pripade tvojej rodiny, nemá konca. Do prdele tak my s malym synom sedime doma uz niekoľko týždňov, ja ani do potravín nejdem, bojim sa lebo som aj tehotná. Vianoce, narodeniny, všetko sme zrušili, boli sme len 3 doma. Muz ma možnosť robiť z domu. My rodičov, syn babky, dedkov nevidel ani nepamätám. A volakto si ide robit oslavu, keby viem kde sa to koná, normalne to udam. A este stará žena, tá sa vôbec neboji? Potom ked ju budete pochovavat za 3 týždne dobre jej tak. Uz mam fakt nervy na tuto sprostotu ľudí. A ty jedina máš rozum ked tam nepojdes, co povie zbytok rodiny by mi bolo úplne jedno.
Mas rodinu plnu ignorantov a hlupakov.
myslim, ze tvoje vysvetlovanie im nepomoze ak su taki ako opisujes a maju taketo nazory, proste by som opat zopakovala, ze kazdy sa rozhoduje za seba a svoju domacnost a vy nechcete ohrozit seba a ani ju a teda nepridete, popraj pekny den a ignoruj
Si rit robis😂😂😂😂😂
Nechapem co riesis. Nikam by som nesla. Presne toto sme riešili zaciatkom mesiaca, ked to ešte nebolo ani zakazane,muzova babka chcela oslavovat meniny aj s celou familiou. Nikam sme nešli, ja som tehotna. Jasne ze nas ohovorili, aj s muzom som sa pohadala, je mi to fuk. Nasledne polka familie co tam boli - pozitivni. Vrátane babky 🤣 niektori ludia su proste blbi, ale netreba ich v tom podporovat.
autorke - drz sa svojho nazoru a hotovo. Povedz, ze sa bojis ze babku nakazis, resp. ze sa naopak mozes nakazit aj ty, kedze oni zjavne nedodrzaivaju socialny distanc. Asi ti je tazke protirecit otcovi .... zavolaj babke, a vysvetli jej, ze skratka su take pravidla a obmedzenia a nebudes riskovat, ze ju nejaky sused uda na RUVZ. Ak predsa len budes hladat vyhovorku, povedz, ze ste museli ostat v karantene a basta.
Keby takíto ľudia zostali pozitívny a zistilo by sa, že boli na nejakých rodinných oslavách, všetkým by som dala preplatiť celú liečbu.

Kto chce kam, pomôžme mu tam...... prepáč, ale čo iné na to povedať. Nešla by som a nech sa aj postavia na hlavu.