icon

Návštevy rodiny v čase lockdownu

4. jan 2021

Ahojte chcela by som vašu radu. Otec mi dnes volal stým že babka nás (mňa a priateľa) pozýva na obed v stredu. Budú tam 4 domácnosti (9 ľudí). Babka má 71 rokov. Keďže sú opatrenia aké sú ja nechcem ísť ale budem za tú zlú. Prosím vás ako vysvetliť že nechcem ohrozovať babku a nás. aj ked mi nikde nechodíme ale predsa. Otec pracuje aj ostatný príslušníci. A ešte babka býva v malej dedine tak určite to bude ako pes na ako keď pred domom budú 3 auta. Ďakujem.

adka176
4. jan 2021

Babke zavolaj, že si nedávno bola s pozitívnym a nechceš riskovať...povedz, že si v karanténe...

Mimochodom ja by som zavolala aj tým 9 ľuďom a riadne im vyčistila žalúdky.... iné je ak majú negatívne testy alebo už prekonali COVID...to by bolo prvé čo by som sa ich opýtala a ďalšia otázka by bola či sú si na 100% istý, že nie sú pozitívny....sa babka asi tiež nechápe.... pustiť jej zábery z nemocníc...to by možno pochopila...cez 700 ľudí zomrelo vo veku nad 70rokov to sa jej zdá málo...????

janai1
4. jan 2021

Ľudia nemajú kúsok rozumu 🤦‍♀️ keby sme všetci sedeli doma na zadku a nestretavali sa ako sprostí mohol byť už kľud... Takto sú furt len nejaké nariadenia a zákazy ktoré furt tí istí ľudia porušujú a potom sa ešte tvária urazene 🤦‍♀️

autor
4. jan 2021

Už som si myslela že som divna že nechcem ísť na návštevu. Uz si viem predstaviť ich odpovede 'ved ti nič není, a do Lidlu vieš ísť, choď na testy keď sa tak bojíš atď

kubkovamama
4. jan 2021

@asia83 myslim,ze je to realita,moja 73r exsvokra nema zabrany behat po susedoch v dedine,ze sak iba na chvilu,potrebuje neustale nieco rozoberat,klebetit..Niektori (nielen) stari ludia toto proste nechapu a v malych dedinach kde sa mozno nakazilo minimum ludi sa citia uplne bezpecne.

kubkovamama
4. jan 2021

Nechod,si dospela a svojpravna.Ak sa urazia aj sa odrazia.A ked ta odkazu,ze posera chod na testy,tak povedz,ze si bola a mas pozitivny takze neprides uz detto

loginexistuje
4. jan 2021

jasne je to realita v mnouych rodinavh potom zaberu miesto v nemocnici a kvoli nim ochorie a zomrie otec od malych deti a pod

ja by som babke zavolala ze nepridem ale teda nech ti povie ake kvety chce na truhlu ked sa takto sprava stari ludia su horsi niekedy ako male deti

panelacikova
4. jan 2021

@asia83 by si sa čudovala. ja som mala také nervy na ex, keď som sa po návrate dcéry od neho dozvedela, že nielen on s dcérou bol u svojej matky (ešte pred Silvestrom a do Nového roka) - o tom som vedela, OK. ale že jeho sestra s mužom okrem toho, že behali k materi hore dolu "od seba", tak sa, jebnutí, stretávali veselo aj so svojimi kamarátmi. a teraz perlička..... stará - čiže mojej dcéry babka - ukončila PP v nemocnici ako lekárka len v novembri!!! má 70 rokov preč a ešte ich po Novom roku volala na obed! oni nechceli prísť, vraj zákaz návštev, ešte ich ona sama prehovárala, že veď to akoby boli jedna domácnosť, že sa nič nestane, atď. viem, lebo mi to dcéra hovorila, bola ešte v tom čase u nej... pre pochopenie pre prípadné útočiace sršne: dcéra mala po dohode vyhradený čas s otcom - mali ísť spolu od 25.12. do Nového roku k jeho matke. ona - už mesiac doma a bývalý sa otestoval tesne pred odchodom. no i tak.... aj on je chujec, celé dni lietal hore dolu s kamarátmi... proti mojej vôli. akože, škoda reči. a stará sa ešte vyjadrila, že ona pre vírus predsa s deťmi nepreruší kontakt. sú to predsa jej deti.... no nonsens....

panelacikova
4. jan 2021

autorka: tak ty povedz otcovi, že ty už nemáš 5, ani 10, ani 15 a teba pre zmenu nebude nikto nič prikazovať. aké jednoduché....

hettinka
4. jan 2021

A čo babku omrzelo voľačo?

bmuller
4. jan 2021

Ospravedln sa a povedz, ze jednoduco nechcete byt riziko pre babku ani ostatnych.
Ale inak, neviem, preco sa vsetci tu tvaria, ze sa ziadne stretavanie nedeje. ved uz len to kvantum aut z kazdej strany po meste, na Novy rok i cez vikend, i po veceroch... to asi nebudu len ludia, ktori idu z prace, na nakup alebo do prirody... Mentalita "co mne budu rozkazovat" a "nam sa to nemoze stat" funguje...

nevludna
4. jan 2021

@pupavka89 asi tak

sense
4. jan 2021

Nemusíš vysvetľovať, podskuj za pozvanie ale ze vzhľadom na situáciu neprides

senta_sofia
4. jan 2021

Tym, ze je to zakazane. Nechapem, preco by si si mala hladat vyhovorku.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
4. jan 2021

@bmuller ja sa netvárim, ja dodržiavam nariadenia. ani u našich som tento rok nebola vôbec na sviatky. ani pred sviatkami... naposledy už ani neviem kedy. len dcéra šla podľa rozpisu k otcovi. no i ten sa správal ako idiot...

andrea_ff
Autor odpoveď zmazal
andrea_ff
4. jan 2021

Pobedz im, ze na teba nieco lezie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

elizabet173
4. jan 2021

@zuzanaete aj ja som to pocula, ze babke urobili velku oslavu k 80. A babka je teraz v kritickom stave

macekovam
4. jan 2021

Ja by som išla... Keď už budú 3 rodiny a vy nemáte ťažkosti tak choďte... Ak sú. Setky domácnosti ôk zdravotné..

marryen
4. jan 2021

@macekovam len tak mimochodom, môžu byť aj bezpríznakoví a napriek tomu prenášať ochorenie. Neznamená, že Covid má len ten, čo má ťažkosti.. Prípadne už môžu byť pozit., len ešte nemajú príznaky. .Presne kôli takým ako ty sme tam kde sme 👎

macekovam
4. jan 2021

@marryen ok. Aj tak by som išla.

oblecenie99
4. jan 2021

Nie je to vymyslené. V mojom okolí som široko ďaleko jedine scvoknutá, lebo ja sama nependlujem hore dole na návštevy k rodičom a svokrovcom. Okrem nás neviem o nikom, kto by na toto dával pozor. Ani teraz. A to idú z okresu do okresu. Bývame v KE, ale pochádzame z menšieho mesta, máme tu známych, čo sú na tom rovnako a bez rozmýšľania lietajú na víkendy domov k rodičom a svokrovcom. Základné heslo: však to aj tak nikto nekontroluje! Čiže tak.. darmo je to zákonom zakázané, darmo je evidentné, že v nemocniciach je zle, základná argumentácia je, že aj tak to nikto nekontroluje, haha. A tu máte vysvetlenie, že ako je preboha možné, že u nás od marca je rúško povinné, a máme obmedzenia a predsa sa to šíri! Lebo sa to šíri v rodinách.

elizabet173
4. jan 2021

@macekovam moja kolegyna nemala absolutne ziadne tazkosti. Antigenovy test negativny, nastastie sa nikam netrepala a objednala sa na PCR testy, lebo muz zacal kaslat a zle sa citit.PCR test bol pozitivny. Keby chodila kade tade, nakazi dalsich a citila sa vyborne cely cas.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
4. jan 2021

@mamickadusicka A písala som niekde, že zomreli?

oblecenie99
4. jan 2021

@mamickadusicka A áno, opravujem, opatrenia nemajú formu ZÁKONA, neboli prijaté národnou radou v legislatívnom konaní. V tomto dávam za pravdu. Ale pokiaľ dobre viem, tak sú a sú vykonateľné. A máme zákaz vychádzania.. aj z okresu do okresu.. či som nebodaj niečo zmeškala a už to zrušili?

betka233
5. jan 2021

@mamickadusicka neviem preco sa diskusia o korone u "zlahcovatelov" stale zvrtne na to, ci to niekoho zlozilo na smrt alebo nie... ja som chvala Bohu nemala plucnu formu ale po skoro 3mes este stale nie som ok, mam caste srdcove slabosti, brutalne mi skace tlak (minule som zjedla chipsy a mala som pocit ze si budem musiet volat rychlu), ma to vela dosledkov, ktore mozem len dufat ze casom pominu... jedine ze by nie... keby nie som na rodicovskej tak PN ako vysita... a co pozeram diskusie, nie som jedina... a nakazila som sa presne u brata na navsteve (ktore neboli v tom case zakazane), sak mu nic neni 🤦‍♀️ a hrajkat sa tu so slovickami, co je zakonne, co vlada smie v tejto nudzovej situacii a co nie a obchadzat kvoli tomu opatrenia je na hlavu a stale sa cim dalej tym viac utvrdzujem v tom, ze sme ako narod este vobec nedospeli...

noami12
5. jan 2021

Toto je už fakt nemysliteľné, načo je potom lockdown? Načo zodpovedný ľudia sedia doma a rešpektujú opatrenia keď nezodpovedný si robia čo chcú jak keby sa nechumelilo?
Tak ku**a dokedy budeme koli takýmto ľuďom znášať takéto obmedzenia?! Keď si robia čo chcú. Fakt už nemá ani dospelý svojpravny človek rozum a robia si ako keby není nad nich?
Ja som tehotná, za dva mesiace rodim a už sa naozaj bojím ze Zachvilku ma nebude mať ani kdo odrodiť lebo vďaka takýmto nezodpovedným ľuďom kolabuju nemocnice...
Ja mam 80 ročnú babku a mam o ňu taky veľký strach jak keby bola moje dieťa! V noci nemôžem spávať a rozmýšľam a stresujem lebo 80 ročný človek keď sa nakazí tak hotovo... Bojím sa ze sa nakazí už len keď ide do schránky, nie to aby ešte sa konala nejaká rodinná oslava preboha... Na druhý týždeň je objednaná k doktorovy, lebo ako skoro každý 80 ročný človek už predca ma nejaké zdravotné problémy... A nedá mi spávať že pôjde do polikliniky, skratka mam veľký strach a rešpekt! ... Radcej aj keď mi je smutno, si zavolám s nou aj 2x za deň než ohroziť jej život za to ze ju uvidím na par minút alebo hodín a potom plakať že sa nedajbože niečo stalo, ved ľudia budme zodpovedný iba tak to porazime! A potom kľudne oslavujme aj kazdy deň! Keď bude po všetkom...

letfenixa
5. jan 2021

@pupavka89 čo máte všetci so školou?! Prvoradá je výchova a vzdelávanie doma

natyreggae
5. jan 2021

Tvoja rodina má už toho dosť... A ja ich aj chápem... Veď už rok nás obmedzujú... A ľudia už majú neskutočné nervy.. Dokedy ?! Toto ešte bude?