Názory na ženy, ktoré nechcú mať deti
Natrafila som na temu, kde zena riesila svojho partnera, ktory je extremne zatazeny na sport a vykony a ze ona mu nestaci. Autorka iba medzi recou spomenula, ze on by uz mozno aj chcel deti, ale ona sa na to este neciti. Viacero zien jej tam zacalo pisat, ze pokial sa vztah neposuva smerom, deti, svadba, ze ten chlap zachvilku zdrhne za inou :D este nedavno som citala príspevok, kde dalsia zena bola zufala, ze jej partner bol odjakziva velmi aktivny, obaja sa dohodli na dietati a ten potom zistil, ze on si vlastne takto zivot s dietatom nepredstavoval a ich vztah sa otocil o 180 stupnov. Tak ma zaujíma, ze odkial tu niektore beriete taky nazor, ze pokial do vztahu nepridu deti alebo svadba, ze automaticky taky vztah skonci, lebo sa nema kde posunut. To naozaj nepoznáte pary, ktore su bezdetne a ziju naplneny zivot? Samozrejme, ze ked su dvaja ludia, ktori maju rozdielny pohlad na buducnost, ze je to pruser ale hanit zeny za to, ze sa sa necitia na dieta vam pride v pohode? A pisat im, ze chlap ti zdrhne za inou, lebo mu nedas dieta...no neviem, nepaci sa mi to. Ja sama poznam viac parov, kde chlap zdrhol po narodeni dietata, ako naopak. Tato tema sa ma dotyka, lebo ja sama som bezdetna, mam 39 a obaja s partnerom sme deti nikdy nechceli. Ale ked citam nazory, ze zena bez deti je nieco menej a moze ocakavat ze jej chlap zdrhne, tak mi to pride dost necitlive.
@bludna vies co, nie som, do prace chodim stále, a staré bezdetné dievky, co som stretla v mojom živote, absolútne nepraktické, nárocné extra na svoje vizáže, cestujuce po svete, ale co, aj ja cestujem, vela ludí cestuje, ale aj s rodinami a detmi, zdá sa ti myslienka, ze matky s detmi, ktoré zvládnu to isté , co tie bezdetné, presne to isté, len cas , ktory ma vymedzený ta bezdetná na svoju vizáž a tento cas, zasa tá matka povenuje deťom, že tu mam mat ja nejaky osobný rast? No nie, dakujem, neprosim si, radsej prirodzena krasa a vzhlad nez hocico umele a radsej tento cas investujem do prác, ucenia, sportu a detí. Nemam rada časy strávené zábijanim na kávickách s cigaretami , ktoré praktizujú tie bezdetné, ja radsej idem na turu s detmi do prírody a venovat svoj cas sportu, jedna matka s detmi moze desattisic razy viac napredovat nez bezdetna. Preco sa ti zda, ze by som mala malý rast, v com? Mozes nam kludne konkretizovať.
@kassandra25 nie, o tebe. Ale ty si presne ten zadubený typ, ktorý musí mať vždy posledné slovo. Síce trápne a hlúpe, ale musí😎 Enjoy😉
@tiezjedna tak sa tes teda. Neviem, sice comu, asi tomu, ze si bezdetna s vlastnym napredovanim na prezidentku a karieru, ale este aj tá bývalá prezidentka má deti, a urcite by na ne nedala dopustit a sama vidis, kde sa karierne vysplhala. Je mi sympaticka. Nie stare dievky, ktore z vlastnej vole su nimi.
@tiezjedna a hlavne, ze ty nie si tym zadubenym clovekom s tym poslednym slovom, ako si mna nazvala. Preco ho mas potom ty?
@kassandra25 Hm, a s akymi zenami sa stretavas v praci? Ja mam uplne inu skusenost, tak preto ma to uprimne zaujima. Bezdetne zeny, ktore z prace poznam ja, sa praveze venuju same sebe a maju plno aktivit. To co pises ohladom vizaze je uplne bezpredmetne. Ved o vizaz sa staraju(aj nestaraju) aj matky aj bezdetne. Ja napriklad som bezdetna, venujem sa sebe a absolutne sa nemalujem, nemam doma ani spiralu, nic. take To by som povedala, ze je celkom irelevantne. Ale uprimne ma zaujima, ze preco pises, ze sebarozvoj je taka sebecka a nehodna aktivita? Ty travis cas s detmi, tiez ta to nejak rozvija. Taka bezdetna travi cas v praci, v utulku, pri sporte alebo comkolvek chce a moze. Obe sa rozvijate ale v inych veciach. Na konci svojho prispevku pises, ze mozes desattisickrat viac napredovat nez bezdetna. To si ale protireci s tym, ze pises, ze nepotrebujes sebvarozvoj. Z toho co si napisala ta vnimam tak, ze si zatrpkla na bezdetne zeny, ktore chcu mat cas len pre seba a svoje pohodlie. Ved nic na tom nie je predsa. Nie su o nic horsie. Pre mna je stretavanie sa s priatelmi, kavickovanie, sport a praca rovnako naplnujuce ako pre teba staranie sa o rodinu. Preco neakceptujes, ze niekto to ma inac nez ty?
@darina77 ano, ludia zavidia vsetko a velakrat aj mamicky bezdetnym, lebo oni nemaju zavazky a oni maju. A tvrdit, ze kazda s detmi ľutuje tie bezdetne je uplne odveci. Pretoze ja sama mam vsetky kamosky s detmi a jedna sa so mnou prestala bavit len preto, ze ona ma dve deti, ktore ani nechcela a jej oartner chcel velmi a teraz ju podvádza a prestala sa so mnou bavit, lebo nezneslia to, ze ja tie deti nemam a tym padom si mozem zit zivot len tak, ako to tu jedna spominala, ze len tak prezivat :D kdezto ona tie deti nemoze len tak odlozit.
@kassandra25 sama si nie si ocividne zmierená so svojim osudom, tak absolutne neprijemne a az povysenecky ides hodnotit zivot bezdetnym :D
@bludna mila kassandra je presne ten typ zien, ktore tu spominam. Absolútne agresivna na kazdu bezdetnu...preco asi?:D ja narozdiel od nej zeny s detmi obdivujem a nemam potrebu ich urazat, kdezto ona tu potrebu ma. Nebude to tym, ze sama nezije zivot po akom tuzila a zrejme ho obetovala cely pre deti a teraz ju to neskutočne irituje, ked vidi, ze tie bezdetne maju voľnosť a ona nie. Za kazdou takouto zenou prskajucou jed je velmi nespokojna frustrovana zena. Moze tu aj 100X napisat, aka je spokojna s detmi a nazyvat ine starými dievkami, aj tak kazdy pricetny vie, ze za tymi jej trápnymi slovami je len obycajna chuderka, ktora zije zivot, ktory nechce.
Nie, svoj zivot by som nenechala nikomu. A teba vobec nemam potrebu hodnotit, ci ty presne zijes zivot, aky by si dajme tomu chcela. Nemam taku ani potrebu, a ani jasnovidectvo, co si ty na rozdiel odo mňa tu predviedla , ale omylne. Mna vela múdrych ľudí naučilo, vieš, že čím nás bude viac, doma, tým len lepšie, a mali pravdu. Tie tvoje slová a vety, to je čistý odpor, ktorý si mozes ako celý svoj zivot vychutnať vlastne s ľuďmi, ktorí sú nie tvoji vlastní. Ja žijem veľmi aktívne, tvrdim, ze zdravie je najdolezitejsie, lebo ked neni zdravie, ani športovať nemozes a kto nešportuje, ten nežije. No? Si teraz znovu v jedoch? To to verím. Byť štastnou si nesie svoju disciplínu. Ty musis poslúchat celý život iba samú seba. A ti, co majú deticky, vedia, ze sa musia poslúchať navzájom. 🙂 neboj sa, je veľa ľudí, co nejakým nedopatrenim nemohli mať deti, ale veľmi si cením na nich už len tú snahu, že sa o to pokúšali a v súvislosti s druhými ľuďmi nesú vyjadrenia, ako sú napr., jeje, aj ja som škoda, ze nemala také..., a sú velmi dobrí k tym, co majú rodinky, z teba je cítiť niečo veľmi iné.
@kassandra25 ale veď aj tvoje deti sa môžu rozhodnúť nemať nikdy deti. To aj vlastnú dcéru budeš nazývať starou dievkou? Či ju vydedíš, keď ti nedá vnúča?
@0silvia0 a nebude to pravda, (stara dievka). Naco by dedila, ked nebude dalsi dedic, ale ona ako posledny. Ked da na utulok, na kostol, vyhodi z balkona, je to jedno... Takyto podraz sa stal kamaratke, vdove. Dcerenka ju len balamutila, studovat, cestovat, rodit. 30.rocna stale nic, 33.,35.,37.....vybuch💥
-uz si snad pochopila, ze ziadne vnuca nebude.
Nebavia sa 10.rokov.Tu neviem, akoby mala jasno od mlada, ze neporodi, ale aj mozny motiv pomsty,( keby sa matka lepsie chovala k otcovi, mohla s nim ona rast a nie ako polosirota) vzdy sa najde nejaky dobrak v rodine, co pusti info. Miliony na uctoch, ale vnuca si za ne nekupi. Velmi schopna zena... a vyhynuta. 🦕🦕🦕
@kassandra25 ty co tu furt tlačis ten sport?:D to akoze bezdetni nesportuju?:D vsak ja moja mila behavam maraton, chodim na skialpy, na bajk, uz par vrcholov som zdolala tu na svk a aj v zahranici :D mne pride, ze ty pozdvyhujes ssmy seba na ykor inych zien :D a nie, ja z nas dvoch nie som ta jedovata. To ty ;)
@0silvia0 vies co, ze uz to par razy povedala dcera? Ked vidi, ze surodenec neposlucha? 😃 a neriesim, sa ti divim, ze ty to riesis. Je este malá na to, a absolutne zbytocné o niecom dopredu. Ak nezijes v pozitívnom duchu, tak sa vzdy takto budes starat a riesit druhých a to este aj v období , co sa stane o 25 rokov. ..... , tak to nerob. Niekomu je nadelené, a niekomu nie. Ale ak si mozem co i len vybrat v zivote, tak urcite variantu mat dieta/deti. Sto percentne. Budes velmi prekvapená, lebo to beries z iného uhla, mna mozno, ale predstav si takú situáciu, ze ja si sedím , ( uz s 2 detmi), na kávicke, s mojou sesternicou, o veku 40 rokov, slobodnou, bezdetnou.....; tá mi hovorí ( mne s 2 deťmi 😃) : povedz mi, co je uz len na deťoch dobré, ved sa aj pobijú, aj kricia, aj problemy, choroby...., starosti. Vravím jej ; to by sme tu ani my neboli. Aj my mame pravo na život, aj oni. - ďalej mi hovorí : mne je fasa, po robotke idem sa venovat len priatelovi a mojim zalubam, vsetky peniaze si miniem iba na seba, a to, co chcem. / nic som jej neoponovala, nic som jej nenamietala, iba som sa usmievala, a to aj vtedy, ked vyhlásila, ze ona decko mat nikdy nechce a nebude. Načo. Nemozem riesit zivoty druhých, ked mám a som povinná riesit iba ten moj a to, co je dobré pre mňa. A deti tam patria. Čuduj sa svete, dnes, moja sesternica, o skoro 2 rôčky nato, vycerená a šťastná nosí pod srdcom bábo, caká ju porod, sama priznala, ze nestretla doteraz chlapa, ktorý by za toto stál a uz sa vyjadrila, ze je tam velké percento dat zivot este dalsiemu dietatu po tomto. A ja sa opäť iba usmievam a velmi jej želám, aj ked po 40tke uz, nech vsetko dopadne co najlepsie. Sú to radostné udalosti. Netreba nikoho nútiť nato, ale kedze autorka sama bez nutenia zalozila diskusiu s otázkou, iba som odpovedala a nie, moje deticky by som rovnako za nic nevymenila ani ako ty, a ano, ak sama niekto dajme tomu moze mat deti a len nechce, robí chybu o ktorej nevie, a potom miesto iných vytúzených cinností tu zakladá zial diskusie s cudzími ľuďmi, ktoré jej nedaju to, co by sa dostalo od vlastnych detí.
@kassandra25 nechceš ísť už športovať s deťmi??? 🙄Pretože tie tvoje šplechy, to sa nedá čítať. Ja ich preskakujem, ale plevelíš tu diskusiu autorke.
Športuj si, bud si stastna a nezakladaj teda diskusie s otazkami, ked mas na ne odpovede. Ja ti ani klamat nebudem, ani neuprimna nebudem, ja mam vsetko in 1. Aj tie deti, aj sa venujem, co ma bavi, som celkovo spokojna a stastna a nikdy by som nechcela byt bezdetna. To, uz ci raz moje, niektore z deti, bude alebo nebude bezdetne, ja neovplyvnim a nezariadim mu v zivote. Zariadila som si svoj zivot a nebudem sa ani spravat ako nechutna babka ci svokra, ze budem pchat nos do druhych, aj ked pojde o moje vlastné deti. Nepotrebujem to. Ale povedat mozem len pravdu, ze zivot bezdetnej je na hovno. To ti neklamem, lebo pracovat, studovat, manazovat, sportovat, cestovat, sa dá i popri detoch. Sú prípady, i ked jedno z detí moze mat tých vlastných detí az - az, aj 4, a druhé dieta ziadne. A co? Hlavne, ze ziju, ze ich mam a ja som ich mama, a kazda mama si zela pre svoju rodinu zdravie a to, aby deti boli stastné, vrátane nej. 😀🤷♀️
Ženy tu kasandru neriešte, pozrite si jej príspevky aj v iných témach, ona očividne nie je absolútne v poriadku a bohvie co z tých bludov co sem o sebe píše sú vobec pravda a nie iba jej fantasmagorie …
@tiezjedna mozes ma dat kludne odstranit moderatorom stránky alebo aj necitat ci nereagovat. Je to na tebe. Mne je to jedno, co ty s kym píses, ja ta nesledujem, nie si pre mna významná
@kassandra25 prosim ta, uz odpal :D lebo trepes dve na tri 🫣 ty sa nestaras do druhych, ale mne tu nieco diktujes. Ty vies, ze zivot bezdetnej je na hovno, ale ako to mozes vediet, ked si ho neprezila? Uplne zbytocne vyplody a iba si potvrdila to, o com som tu pisala. Vsak chod si diskutovať k temam, ktore su ti blizke a nesmrad mi to tu bay 😁
@tiezjedna este ze ja necitam takto nikoho diskusie ako ty čmucháš po tych mojich, ako pátrací pes
Mozno ty uzivas tie lieky. Ked o nich píses. Kludne ma daj vykazat moderatorom, ked uz sa nevies slusne spravat, lebo si si zalozila sama diskusiu s otazkami, v ktorych pises o nejakych hmlistych nazoroch druhych ludí. Nad cím si vtedy rozmýslala? To si bola pod vplyvom tých liekov?
@kassandra25 ja netuším, kde ty prihadzuješ svoje slaboduché perly, to si zbytočne fandíš. Aj tvoje príspevky v tejto diskusii dlhšie ako jeden riadok preskakujem, pretože ty si celkom zjavne mentálny atlét.
@kassandra25 a co ja riesim? Ved ja neriesim praveze. Ja mam dospele deti a neriesim, ci budu mat deti ci nebudu, je to ich vec.
@tiezjedna lenze ty nechápes nic. Ja neprikazujem nikomu. Ani mne nikto. Iba pisem moj názor. A x inych názorov tu bolo, ze co je lepsie, ak mas deti. Drvivá väcsina deti má. A neprikazujú ti. Ani ja nie. Iba vsetci vedia, ze dobre, ze tie deti sú. Iba tolko mozem napísat, co by mozno napísali aj druhi, ze nevymenil by nikto za to nemat deti.

@kassandra25 prosím ťa, daj si obklad a skús písať zrozumiteľne, lebo ty si ako generátor náhodných slov...