icon

Nechcem stárnuť

fatima30
12. apr 2012

baby aj vy mate pocit ze vam zivot unika pomedzi prsty?mam uz po 30,jedno dieta a muza ktory robi od nevidim do nevidim.akosi som zacala pozerat po mladych ludoch a zacinam im strasne zavidiet.ked ostaten sama s krpcom cele dni,tak nemam cas na ostatne.nezijem svoj zivot,uz sa nebavim stale iba domacnost a povinnosti.je mi z toho nanic a ked este aj moj muz nevidi vo mne iba"sluzku" tak mi to neprida.nikam nechodime lebo nemame ochotne svokry a strasne mi chyba pocit byt obletovana,milovana("asi si najdem frajera lebo mi nic ine neostava").............a nie ten strasny stereotyp.ked sa pozriem na mladu dvojicu je mi z toho smutno ze uz budu na mna chlapi pozerat ako na staru korculu.mate recept na to ako sa s tym vyrovnat?a nezavidiet?ako sa citim teraz tak nechcem vediet ako sa budem citit o 10 rokov.

fatima30
autor
12. apr 2012

@petkave
to by som musela mat take kamosky po obchodoch ale ja mam len take ihriskove

petkave
12. apr 2012

@zabka88 jj, žabiek vás tu je viac, na prvý pohľad sa líšite iba číslami a je ťažké vás rozoznať. Viem, že už som s jednou žabkou diskutovala, ale fakt netuším, či s tebou 😅

petkave
12. apr 2012

@fatima30 to nemáš ani jednu bezdetnú?

bodka70
12. apr 2012

@zabka88 , no rovno sa priznaj, že som ťa ja nakriatla na tú foto. 😀 . Pre všetkých ostatných neznalých , žabka na chvíľu ukázala svoju žabaciu - rosničkovskú identitu 😉 .

fatima30
autor
12. apr 2012

@alenka600
dakujem pekne si to napisala

wild.horses
12. apr 2012

Hmmm, my zijeme v zahranici, na VSETKO sme sami, obaja pracujeme na plny uvazok. priatel dost casto taha 12-tky a viac. Okrem toho mame 3 psy. Ked som bola na materskej, citila som sa podobne, ale rozhodla som sa pracovat z domu (1-2- hodky denne ked drobec spal). Popritom sme pristavovali a rekonstruovali nas starucky dom.
Ono je to vsetko velmi individualne, zalezi co clovek chce, co ho tesi a tak.
My mame po tridsiatke, ale ked sa pozriem spat som spokojna s vacsinou mojho zivota. Este spokojnejsia vsak budem, ked vyplatime hypoteku 😀
A zalezi aj do akej miery je clovek sebecky resp. co si vie a co nevie odopriet a ake ma priority... napr. buduci mesiac mam moznost ist na vikend s kamoskami do kupelov. Nejdem, 1. neviem si predstavit, ze necham drobca a priatela cez vikend, kedy mozeme byt konecne spolu a uzit si to 2. tie peniaze viem pouzit aj lepsie na nieco uzitocnejsie....
A ako tu uz bolo spomenute, zalezi aj na vztahu. Communication=key to success 😉 drzim palce!

fatima30
autor
12. apr 2012

@petkave
mam ale ta ma depku ze nema chlapa

fatima30
autor
12. apr 2012

obcas chodim na diskoteky ale tiez sa tam citim najstarsia chodia tak kadejake 20,nastky a neviem kde je diska pre postarsich 😀

usiko
12. apr 2012

hm...ani ja sa tak necitim.....mam 34, dcerka 1,5 roka, muz v praci od nevidim do nevidim....ale pracovat som nikdy neprestala....takze svokra a mama povaruju tych 10.hodin co som dokopy tyzdenne v praci......mam pocit, ze je toto najlepsie obdobie mojho zivota, ale to si vravim o kazdom obdobi🙂 mam pocit, teda som si skoro ista, ze roky mi pridali na pritazlivosti, mam lepsiu postavu ako kedysi a charizmu,lebo som sa stala matkou...a to je nieco...byt matkou...je to krasne, a robi to zenu krajsou aj stastnejsou.....som spokojna, aj ked penazi vela nie je a vela si musime odopierat...ale aj tak som spokojna......a budem aj kompletne stastna, aj sa naucim prehliadat priatelove muchy 😀 😀 😀 😀 aaale pracujem na tom🙂a nie, nemyslim,ze zivot mi uteka, lebo viem, ze predo mnou je KOPEC krasncyh rokov......nikdy som starnutie nepocitovala, nepouzivam drahu kozmetiku, ani kremy na vrasky a podobne somariny...vrasky patria k starnutiu, takisto ako aj skusenosti🙂

bonaquaba
12. apr 2012

@alenka600 super si to napisala, clovek uz citil prazdnotu vsetko videl, vsade bol,ale ked zrazu prislo babatko tak sa vsetko zmenilo, zrazu zacal novy zivot, a co sa tyka tej traumy z soferovania, tak ja som to este nepreklenula, stale sa bojim sadnut za volant, ale verim si, ze pride jeden den a ja budem skvela soferka a to ze sme na deti same, pretoze mms su v praci nas robi silnejsimi a zistuejme, ze vsetko dokazeme,leboo tak to aj je kazdy clovek dokaze vsetko len musi chciet a verit, a jednoducho matersku si treba vychutnat, lebo ked budeme v robote tak si povieme kde su tie zlate casy, ked som boola doam s detmi a nemusela som rano v strese vychystat deti a utekat do robky 🙂

petkave
12. apr 2012

@fatima30 a vieš, že aj ja mám nezadané kamošky? A výhodou je, že majú na mňa a na krpca vždy čas. Po víkendoch sa chodia spolu zabávať na diskotéky, po poobediach chodievajú so mnou na kávu a všetko mi referujú. Ja sa posťažujem na svojho chlapa, dieťa a oni na svoj osamelý život. Ale keď im opíšem, aké je to žiť s chlapom (občas trochu preháňam), hneď sú veselé a ďakujú bohu, že nemajú na krku nejakého muža 😀

fatima30
autor
12. apr 2012

@petkave
no to robim aj ja🙂

tea333
12. apr 2012

@fatima30 ja mam len 23 rokov. tvoj problem podla mna nie je az tak o veku, ako o zivotnom style. ina mlada baba by uz mozno na mojom mieste mala depresiu 😀 cakam druheho syna, chodim na vysku a moji znami ziju uplne iny vesmir. vacsina znamych si so mnou nema co povedat a ani mi nezavolaju stare kamosky ci kamaratky. vacsina ludi ma odpisala. mam len par kamaratok, s ktorymi som v kontakte. Moji kamarati maju plny facebook fotiek z oslav a chat a inych zurok. a vies co? mne to vobec nevadi 😀
to ze si doma s detmi vobec neznamena, ze musis byt umazana gazdynka a mastnymi vlasmi. najdi si nieco co ta bavi a naplna, staraj sa o seba. V dnesnom svete vyzeraju baby po 30 casto lepsie nez tie 18 rocne. vedia co im pristane, vedia zo seba spravit kocku a aj sa tak spravat.

petkave
12. apr 2012

@tea333 tie kamošky, čo ťa odpísali, asi nestáli za veľa. Ja mám kamošky stále tie isté + nové, mamičkovské. Síce s tými pôvodnými sa nestretávam po baroch a diskotékach, ako to bolo voľakedy, ale stretávam sa. A to je hlavné. A o pár rokov možno oni budú na materskej a ja už budem mať synčeka vyrasteného, tak to bude naopak.
Ty si fakt mladučká, ale zrejme vieš, čo robíš a takýto život sa ti páči. A o tom to je. Treba žiť tak, aby sme boli spokojní. Či už máme 20 alebo 50 rokov. 😵

lujza123
12. apr 2012

@fatima30 ehmmm tak toto poznaam...stale mam pocit ze som mala dieta velmi mlada (mam 29) no keby mam dieta v 20tke tak asi explodujem..najhorsie to bolo ked mala dcerka 1 -2 roky..stereotip, chybal mi normalny zivot, nemala som cas ani na sport ani na blbu kavu s kamoskami. Bolo to tesne po rozchode s ex a ja som zistila ze po 10 tich rokoch vztahu a uprednostnovania chlapa pred vsetkymi ostatnymi vlastne ani nemam nejakych iba "svojich" kamosov
Kazdopadne treba si uvedomit ze niesi stroj, okolie a mozno aj tvoj chlap asi ocakava ze teraz ked mas dieta musis byt zakonite len nonstop s nim a na ziadny nocny zivot alebo zabavu nemas pravo ani mysliet..omyl...je vela zien ktore aj ked maju male dieta stale maju chut zit aj nejako inac ako matersky. Podla mna by si si mala zacat robit povinne PRAVIDELNE vyjazdy...maleho nechaj s velkym a chod aj na tu blbu diskoteku..no a co ze su tam 20 tky ..ze si stara to je len tvoj subjektivny pocit..v tej polotme a hladine alkoholu ta to okolie od nich nerozozna. Skus si najst aspon daky sport..napriklad zumbu, tanecne hodiny alebo cosi..aspon spoznas kopu novych tvari
Mozno by ti pomohlo aj ciastocny navrat do prace ( toto pomohlo mne najviac..aj financne aj psychicky)
Skus najst opatrovatelku..mozno nejaku sviezu dochodkynu alebo studentku co ti maleho aspon pocas spanku postrazi a vy mozete ist dvaja niekam sadnut

tea333
12. apr 2012

@petkave ono je to naozaj trosku ine, ked mali moji znami 21 a zatial co ja som porodila prveho syna, oni sa na mna pozerali ako na uplneho ufona. jasne, par stalych kamosiek ostalo, ale vacsina tak mladych ludi ta rychlo vypusti z hlavy pri studentskom zivote 🙂
ono sa to naozaj o par rokov otoci, oni budu na materskej a ja budem mat deti odrastene..
o tej spokojnosti mal byt moj prispevok 🙂 Ci ma zena 20 alebo 40, moze sa citit mlada a plna sily, ak ma dobry vztah, konicky, kamaratky a vsetko v jej zivote je ok. To nestastie, vnutorny neklud a pocit ze nam nieco uteka je len odrazom akejsi vnutornej psychickej nespokojnosti so sebou samymi.
mnoho ludi stravi zivot cakanim na cosi lepsie, na lepsie casy, na lepsieho partnera..alebo si cely zivot hovoria, ze to najlepsie uz bolo. Treba tazit z kazdeho okamihu, kazdej situacie a kazdeho obdobia zivota, lebo kazde je v niecom to najkrajsie. najviac ma mrzi ked nejaka baba pise o tom ako sa tesi ked deti odrastu, alebo ako nemoze zniest byt na materskej lebo ma pocit ze jej unika skutocny zivot.
ja som na materskej, ale citim ze zijem naplno a ze si uzivam aj toto obdobie

petkave
12. apr 2012

@tea333 často to tak býva. Vidím to na niektorých svojich známych a priateľoch. Tešia sa na budúcnosť a nevnímajú prítomnosť. A keď už tá budúcnosť príde, tak zase len nevnímajú prítomnosť, lebo smútia za minulosťou. Začarovaný kruh, ale pre niekoho realita. 😅

tea333
12. apr 2012

@petkave nechapem vsak, ako to ze si chcu niektore zeny deti len tak odkrutit, este sa len narodia, a uz aby boli velke ☹ ved to aj tak tak strasne rychlo uteka a deti rastu tak rychlo

petkave
12. apr 2012

@tea333 To máš ako s tými múdrymi radami z okolia: "A ty sa chystáš do práce? A čo si nespravíš ešte jedno dieťa? Odkrútila by si si to naraz, a potom by si mala od detí pokoj." ... Dobré, milé tetušky ale nechápu, že ja si deti nechcem "odkrútiť", ja si ich chcem užiť. Ak sa podarí, ďalšie chcem až o pár rokov, keď Vincko vyrastie a keď už pomaly ani nebudem vedieť, aké je to držať malé bábätko v náručí. Jednoducho som si to tak vysnívala, užívam si môjho malého diablika a verím, že druhé si o pár rokov užijem rovnako. A bez nejakého "odkrúcania" 😀

mandragora22
12. apr 2012

@fatima30 ja ti neporadim, mne sice nevadi, ze starnem, lebo mam tiez tolko povinnosti a na vsetko takmer sama, ze nemam cas nad tym premyslat, ale vadi mi vsetko to okolo toho, ako uvadzas ty. presne ako pises. velakrat sa citim ako taka sluzka, vonku sa nedostanem (myslim sama) takmer nikdy, lebo dieta je sustavne nalepene na mna a to ma uz 2 roky prec... predpokladam, ze este min.5rokov sa na mna lepit bude, takze neviem, kedy si nejak vydychnem,
@tea333 no ja som z tych, co sa tesia, ked im dieta odide na vysoku skolu 😀 😀 😀 ale za tym nie je ziadna krkavcia povaha, ale to, co som si s nou zazila za tie dva roky a co ma este caka.. proste je to dlha historia a nechce sa mi to tu opakovat, uvadzala som ju v niekolkych prispevkoch v minulosti, ale som z tych nedockavych matiek, ktore sa budu tesit, ked sa im dcera vyda 😀 😀 😀 😀

lenka311
12. apr 2012

@fatima30 Máš depku, ja mám rovných 30 som slobodná matka bez partnera a fakt že nemám chuť nejako nadväzovať známosti, takže kým sa z môjho ex nedostanem, tak ani nič riešiť nemôžem...
Ale zase na druhej strane môžem povedať, že za svojich 28rokov som si užila dosť aj diskoték, ja zábavy aj všetkého....
Máš depku, nečítala som všetky príspevky ale odporúčam Ti pozrieť si správy - keď vidíš tých ľudí ktorý prišli napríklad pri zemetrasení o svoje domovy a musia začať od začiatku, budeš si pripadať že máš v živote všetko....
A ten partner - no zapoj ho viac do starostlivosti keď príde z práce a choď niekam kamoškou, odporúčam buď to bezdetnú alebo tak aby ste na stretnutí nemali ani jedna so sebou dieťa... aj Ty si potrebuješ oddýchnuť..... 😉

tea333
12. apr 2012

@petkave ja som zas vzdy planovala maly rozdiel, ale mam na to ine dovody. hlavnym je, ze mam dvoch bratov s malym rozdielom a detstvo sme si neskutocne uzili a mame ten najlepsi surodenecky vztah. dalsim dovodom je, ze by som chcela aby som mohla robit s detmi v podobnom veku podobne aktivity a dalsim je, ze som vzdy snivala o tom, ze budem mlada mamicka 🙂

petkave
12. apr 2012

@tea333 už sme o tom písali... každý si robí tak, aby bol spokojný. Ja som si vysnívala väčší vekový rozdiel, ty minimálny. A je nám takto fajn. 🙂

danteska
12. apr 2012

@fatima30 tak tie pocity co mas prezivam aj ja...ako keby si o mne pislala..tesila som sa ked sme spolu s muzom chodili,tesila som sa na svadbu,tesila som sa na babätko a ked to mam vsetko "za sebou" tak zistujem ze prisli problemy a ja by som chcela vratit cas,mat 18,zacinat pracovat,chodit po poobediach von ako sme chodili,znova by som isla do zahranicia robit,znova zazit to co som zazila.lebo az teraz zistujem aky som mala bezstarostny zivot...zboznujem maleho,moc ale ten zivot je iny,som v inom leveli ako hovorim..a zavidim mladym,proste to co prezivas to prezivam aj ja.prave sme sa prestahovali,nemam tu okrem svokry absolutne nikoho,ani len ihriskove kamaratky... 😒 citim sa tu sama,muz je v praci 3 dni a 2 dni doma a naopak..sama doma s depkami..pritom som stastna ze mame maleho len mi je luto ze mi ten cas pred tym ubehol ako voda,zijem v CR,nikoho tu nemam,starych znamych mam v Bratislave väcsinou,sme spolu v kontakte ale len cez PC..takze ja ta chapem ako sa citis.....

adriana7
12. apr 2012

@tea333 , napriek tomu, že si mladá, názorovo mi prídeš ako skúsená ženská 😉 , napísala si to krásne, fakt, veľa novozaložených tém tu je o tom, ako majú baby na materskej depresie, ako ich nič nebaví, ako nevládzu....ale fakt je v tom veľakrát to, že si myslia, že to dobré len príde a teraz to treba pretrpieť...ale život je cesta, nie cieľ! ja som veľa kamošov stratila, keď som začala podnikať, zmenili sa hodnoty a všetci si mysleli, že na nich kašlem, lebo som pracovala cca 6 rokov od rána do večera, šesť dní v týždni...a moje deti všade so mnou...nebrala som to, že ma to obmedzuje, že nestíham kávičky, kozmetiku, gardenparty a deti sú nonstop so mnou...a teraz zas žijem druhý extrém, odkedy som porodila najmenšiu, do roboty som nevkročila...nejak mi došlo, že už potom nič podobné nebude a že už potom budem len robiť a robiť...
@fatima30 , ak máš pocit, že toto ťa neuspokojuje, musíš si jasne povedať, čo ťa robí šťastnou a spokojnou a nehambiť sa za to, aj keď to bude "krkavčina"...lebo iba šťastné mamy majú šťastné deti...keď som na koníku začínala, tak jedna babenka tu bez okolkov v téme o kojení písala, že je rada, že nekojí, lebo raz za dva týždne dajú malú svokre a majú s mužom večer pre seba, ale povinne vonku, vždy kultúra (divadlo, opera - aby mentálne nestrádala) a potom romantika, večera, sauna...a bolo jej jedno, čo jej na to napísali iní, ona tak bola vyrovnaná a šťastná na materskej...každý sme unikát...nebuď ako niekto, ty buď ty

fra
12. apr 2012

@fatima30 nečítala som celu diskusiu, len prvú stranu, ale myslím si, že Tvoje pocity sú uplne oprávnené a podla mna to tak cíti v podobnej situácii velké množstvo žien ... dobre to osvetľuje kniha Jamesa Dobsona Žena si přeje aby jí muž rozuměl , aspon mne teda pred pár rokmi ked som sa cítila možno podobne ako Ty veľmi pomohla utriediť si myšlienky... a vidieť že nejako podobne je na tom kvantum žien...
... inak podla mna je dost doležité,napriek tomu že muž je celé dni v práci aspon nejaky pravidelny čas na par hodin tyzdenne si ustanoviť že budete traviť spolu nech sa deje čo sa deje, nebrať vtedy telefony, jednoducho byť pri niečom spolu ... a ešte keby sa ti niekto mohol aspon 1-2x tyzdenne postarať na 2-3 hodiny o malého aby si sa mohla venovať sama sebe ... to je jednoducho nutné v zaujme prežitia a nezblaznenia sa ... ale určite sa budeš citiť lepšie, ako malý bude rásť a nebude ta potrebovať každú sekundu, možno ti za tym časom ešte bude aj smutno 🙂... veľa šťastia...

andrejjka
12. apr 2012

@bodka70 Svetlo na konci tunela 🙂

ritusuk
12. apr 2012

@viki2912 Poznas? 🙂 Ako to, aj ty? 🙂

fatima30
autor
12. apr 2012

@lujza123
tak to sa mi paci co si napisala o tych diskotekach a mas uplne pravdu 😀

svetllana
12. apr 2012

@ritusuk Poviem Ti len jedno..aj ked si len "25-rocna zaba", ako si napisala..dala si to za 100 bodov! 😉