Nechuť na sex - sprievodný jav prechodu
Ahojte baby, mám 42 rokov a totálnu nechuť na sex. Je to zrejme tým, že som už 3 roky v prechode, no keď mi nasadili hormóny, bolo mi zle po zdravotnej stránke. Dá sa s tým niečo robiť aj bez liekov? Ako to riešite doma s partnermi?
@alaguema
@evuska32
Maca je vyborná , no ani v eshopoch nieje tak lacná
Vo forever stojí 27,50 s 15% zlavou ktoru moze mat hocikto .a ak si povedzme kupime cistu Macu v eshope a k tomu fytoestrogeny , a neviem čo este zaplatíme v celku asi rovnako .
Nechcem robit reklamu ... no tato obsahuje vsetko čo treba aj na hormonalnu vyvaženost a potrebne vitaminy preto sa volá MULTI MACA .
S cvičením je ok , len nie kazdemu sa chce .... ak pomyslim na robotu , cestu domov , doma deti , robit veceru atd .... a cvičit 🤔 tak to sa mne nechce .
Inak časty sex je dobré cvičenie 🙂
Pekny vecer
@evuska32 napríklad: https://www.docsimon.sk/tovar/iswari-bio-maca-p...
Aký máte inak s manželom vzťah mimo sexu? Žena sex berie inak ako muž, ak je emocionálne naplnená vo vzťahu, vtedy sexuje rada. Ak to vo vzťahu nefunguje, tak žena má tendenciu sex odmietať. Treba sa na tento problém pozrieť komplexne. To si vážne už 3 roky v prechode? Viem že je to individuálne, ale budem mať 44 rokov a prechod sa ma ešte netýka, preto ma to zaujíma, ako u teba začal prechod?
@0silvia0 áno máme dedičný skorý prechod....aj mama mala v 41. Normalne mi v 38 začal štrajkovať menzes, chodil kadejako, potom raz za 3 mesiace, potom raz za rok a teraz už vôbec. Gyndoska urobila hormonálny profil a povedala, že proste to už nefunguje. Či chcem lieky, či mám návaly alebo búšenie srdca. Nič z toho nemám, tak lieky zatiaľ neberiem....a vzťah mimo sexu doma je onicom....teda hodne tomu prispieva aj tá moja nechuť 😔
Ahoj tiez som v menopauze..mam len 38 a teraz je to uz druhy rok ja som vsak po operaciach a nemam uz maternicu ani vajecniky..zazivam tazky klimaktericky syndrom...patri tam aj totalna nechut na sex hormonalnu liecbu nemozem a prirodna baza je na nic u mna bez efektu..zacala som vsak cvicit 4-6 krat do tyzdna je to tazke obe moje deti maju aspergerov syndrom ale musim lebo inak je to na nervy...myslite ze by mi pomohla ta maca?dakujem
@evuska32 ja som v prechode rok a pol-po odstránení vaječníkov a maternice. Som bez estrogénovej liečby,lebo som mala endometriózu. Beriem fytoestrogény vo vysokej miere. Už som tu písala do kategórie hysterektómia, tam som to rozpísala podrobne, musíš brať všetky 3 druhy fytoestrogénov aby zaberali(izoflavíny, kumány, ligestany). Našla som iba 2 prípravky,kt,. obsahujú všetko spolu-aby si si si nemusel a zvlášť kupovať sóji, zvlášť ďatelinu atď.
rok som brala menagold, teraz som našla menoxin. Lež začnú fyt. účinkovať trvá to tak 2-3 mesiace a musíš to brať ozaj stále. +beriem prípravky proti osteoporóze.
Mne pokrývajú tak trištvrtinu príznakov.
Nemáš klimakterické príznaky bez liečby?
@evuska32 čo to znamená že váš vzťah je o ničom? Nerozprávate sa? Nejdete spolu sa prejsť, do kina, na kávu? Toto treba tiež budovať, budovať vzájomnú blízkosť s partnerom. Mnoho žien si neuvedomuje, že deti odrastú, časom sa od rodičov odstrihnú a manželia zostanú zrazu sami spolu. A bez spokojnosti vo vzťahu ja si ani neviem takéto spolužitie predstaviť, prídeš domov z práce, nemáš si s kým uvariť kávu, porozprávať sa, robíš si svoje, on si robí svoje ako dvaja spolubývajúci? Veď si mladá žena, vieš si predstaviť že budeš takto fungovať ďalších 20-30-40 rokov? Veď z nejakého dôvodu si si svojho manžela vybrala za partnera, za otca tvojich detí...
@0silvia0 ja osobne si neviem predstaviť telesný kontakt s mužom s takou veľkou nadváhou, nech by sme si boli akokoľvek blízki. Pre mňa by to bol problém a keď sa k tomu pridružia príznaky sprevádzajúce menopauzu, tak ani nehovorím. Telu nerozkážeš, ani hormónom a ani chuti do sexu. Môžem si byť blízka s priateľmi, kamarátkami, sestrou a predsa ma sexuálne nepriťahujú. Neviem prečo je pre ženy také ťažké priznať, že láska medzi mužom a ženou je aj fyzická a ak tam nie je fyzická príťažlivosť, tak sa môže zredukovať naozaj na tú osobnú blízkosť, ale nič viac. Chlap má 160kg, pani píše, že je vôbec problém odhaliť pod bruchom jeho mužské prednosti...Úprimne - hnala by si sa do postele s takým pánom? Ja nie.
@evuska32 ahoj inak ani ja lieky žiadne neberiem , tiež už rok nemám menzes , mám 45 rokov , nemám žiadne problémy okrem navalov ,tak mi dr neponúkol žiadne ,bola som unho minulý týždeň . Síce známa mi vravela zas (má 60 rokov ) , že na taký skorý prechod sa musia brať lieky , že pozná ženy čo ich brali ,tak neviem kde je pravda .
@alaguema ale tento pan urcite nepribral zo dna na den, okrem toho autorka pise ze celkovo vztah je o nicom. Cize ani telesna ani ina blizkost, nic. To je jedno ci ja osobne by som isla do postele s takouto vahovou kategoriou, ludia sexuju aj tucni, aj chudi, stari, atd. Len musi byt na to vzajomna ochota a chut. Otazka je ak by tento pan aj schudol na primeranu hmotnost, ci by sa autorke vratila chut na sex...😔
@0silvia0 no, ak píše, že aj to málo chuti, ktorú má, ju prejde, keď sa naňho pozrie, tak dedukujem, že prekážkou k sexu nie je nedostatok blízkosti, ale celkom prozaicky jeho obezita. Osobne si myslím, že s vhodnou suplementáciou (napr. spomínaná maca), by sa jej libido mohlo upraviť, ale fakt, že ju vlastný manžel nepriťahuje, maca nespraví.
@alaguema nuž, ak si to zhrnieme, tak je to takmer neriešiteľný problém, pretože:
- chlap je pri sexuálnej chuti, ak je cca približne vekovo primeraný, tak je to ešte mladý chlap ktorý sex potrebuje, ale odmieta robiť niečo so svojou váhou. Samozrejme pre chlapa je nedostatok sexu veľký problém a na dobrej nálade a dobrej atmosfére to určite doma nepridá
- žena je po menopauze, hormóny sú na odchode, chlap ju nepriťahuje, ale vyžaduje sex, o ktorý ona nemá najmenší záujem, samozrejme tým, že ona ho odmieta a on je frustrovaný z nej a ona z neho, takže domáca atmosféra opäť nič moc...
- takže čo z toho vyplýva? obaja sú frustrovaní, nikto nechce urobiť ústretový krok ani kompromis, intimita 0 bodov, tým pádom ani nejaké spoločné hrkútanie ani nič... máš nejaký nápad ako by sa títo dvaja mohli zblížiť? Lebo ak neurobia obaja nejaký kompromis, takéto spolužitie je fakt o ničom...
@0silvia0 nie je neriešiteľný. Ona sa primárne pýta na suplementy počas menopauzy, takže ochota riešiť problém z jej strany je a má to jednoduchšie v tom, že riešenie jej nechuti, je pomerne jednoduché - maca skutočne funguje na 99% ľudí a nie len na libido. Manželovu obezitu nerieši ako primárny problém, ale ja úplne chápem, že jeho tučnota tomu rozhodne nepomáha a z toho, ako by sexoval aj každý deň, mi vyplýva, že on žiadne zábrany ohľadom svojho tela nemá. Čo je síce fajn pre jeho sebavedomie, ale celkom na prd pre jeho sexuálny život v konečnom dôsledku. Tak asi mu treba delikátne zdeliť, že 160kg bytosť má asi tak gram sex appealu a to je žalostne málo na to, akú frekvenciu kontaktov tretieho druhu by si on predstavoval. Pre mňa je to až neuveriteľné, že niekto takých charakteristík disponuje takým apetítom. Mne to príde až bezohľadné voči tej žene. On by mal schudnúť, čo je pre človeka, ktorý to s ručičkou na váhe dopracoval do takých cifier, asi ťažké. Ale nejde mu len o to, koľko krát do týždňa sa mu podarí mať sex. Ide aj o to, aby ho pri tom neporazilo. A je úplne jedno, prečo si ho brala. Toto je jednoduché, ako samotný sex. Buď ma niekto priťahuje, alebo ma nepriťahuje. Aj keby to bol ten najlepší muž na svete a ja by som ho ako človeka milovala, nepriťahoval by ma sexuálne, keby bol obézny. Toto je tak strašne nekorektné napísať, nenosí sa to, možno to nie je fér, ale taká je realita.
Ono je to tak, že atmosféra je hustá z veľa vecí....fakt je, že to ze ma nepritahuje nie je len dôsledok jeho vzhľadu, ale aj správania k deťom, zurivej povahy, ochote pomáhať doma, žiadne spoločne záujmy....otázky okolo sexu kedy bude konečne to len vyostruju. Čím viac cítim tlak z jeho strany, tým je odpor k spoločnému intímnu väčší. Možno keby tam bolo aspoň zamak lásky, dal by sa urobiť nejaký kompromis. No po 19 spoločných rokoch ani nie.
@alaguema
@evuska32
aj som si myslela že tam bude toho oveľa viac ako nepríťažlivosť kvôli váhe... vždy tie dôležité záležitosti vyplávajú na povrch až keď sa debata rozvinie ďalej. Myslím, že vzhľad a neriešená obezita je v tomto prípade snáď na poslednom mieste. Ono to všetko so všetkým súvisí, ja sa vôbec nečudujem že žena, keď má doma takéhoto nevšímavého chlapa tak chuť na sex nemá a to nemusí byť ani v menopauze. Tak isto chlap je zasa doma zúrivý z nedostatku sexu a vrčí na všetkých okolo. A tak je to zamotané dokola a ťažko z toho von a riešenie nie je ľahké. Je ťažké spolu nájsť spoločnú niť vo vzťahu keď je to už takto odťažito popretŕhané a je tam až takýto odpor.
@yukki ahoj, tuším sme si už niekedy písali vo fóre endometrióza. ako sa máš, nepohoršila sa ti?mne urobili pred rokom radikálnu operáciu, už a nedalo inak.
na osteoporózu beriem pro osteo od generiky vo forme sáčkov. obsahujú vápnik, vit. D, vit. K všetko vo vysokej koncentrácii.
Po operácii som si všetko kupovala zvlášť, aj na menopauzu, zošalieť som išla z toľkých liekov a aj zo sumy:( toto stojí cca8 eur na mesiac, berie sa 1x denne.

@lucia1974 davkovanie je 2x denne ja si davam rano a vecer
Cena s 15% zlavou ktorú môze mat kazdy je 27,50€