icon

Nedokážem sa vyrovnať so stratou zvieratka

kingus
15. máj 2023

Momentalne papagaja…prosim,nepiste mi utocne veci,potrebujem pochopenie…nedokazem dychat,existovat a asi ani dalej pisat

Strana
z3
oblecenie99
17. máj 2023

@elmivelmi ja sama som vytvorila akýsi odstup od zvierat, lebo som veľmi oplakala nášho psa. Ale to nebol len pes, bol to člen rodiny, bol so mnou stále, spolu som sa ním učila ešte aj na maturity a o pár rokov na štátnice, nebol to štandardný vzťah zviera človek, ale naozaj som cítila, keď odišiel, že som stratila kamaráta, člena rodiny a aj kúsok samej seba. A veľmi veľmi ma trápilo, že bol sám, keď naposledy vydýchol, celý čas sme boli s ním, ale potom otec vyhlásil, že musíme ho nechať, lebo nevie odísť a tak aj bolo, potom už odišiel a ja som si nevedela dlho odpustiť, že som ho takto zradila. Jeho odchodom som prakticky oplakala aj nejakú minulosť, éru, ktorá s ním symbolicky odišla.
K iným zvieratám som takýto vzťah nemala a ani nemám, predpokladám, že ani nebudem. Autorku i tak chápem, ona je citlivejšia a je to veľmi čerstvé Ty nie si necitliva, len sa na to pozeráš inak.

kingus
autor
17. máj 2023

Ja stale cakam,ze sa zobudim a pridem na to,ze sa to nestalo :( dnes som bola vo vsetkych zvieracich obchodoch v meste,aby som pocula spievat vtaciky 😭 ako keby som dufala,ze ho niekde uvidim… :(

slovakboy
18. máj 2023

@kingus Oh moja. Veľmi ti rozumiem. Skús sa s ním v mysli rozlúčiť a predstavuj si, že je na onom svete a šťastný.

kingus
autor
18. máj 2023

@slovakboy stale sa mi tie momenty vracaju,viem,ze to bude casom lepsie,ale toto preklenut…fuh. Nieco strasne.

mergimar
19. máj 2023

@kingus Tak pomohlo v zmysle, ze prehlusila to ticho, ktore po nich ostalo. My sme tieto andule kupovali v chov produkte a ostali plache. Ani som ich neskusala navyknut na ruky. Pri takom pocte a z obchodu je to takmer nemozne. Ine je, ked ich mas odmala a este aj prikrmujes. Vtedy su krotke. Ale jedna zo styroch sa necha pohladkat ked uz je ulozena na svojom mieste na spanok- na klietke, visi za zobacik a potom kolkokrat sa stane, ze v noci spadne a preplasi zvysok.

magdusaaa
19. máj 2023

@kingus najlepsi liek na smutok je cas, neboj vsetko preboli ,drzim Ti päste ,nevh je to cim skôr❤️

slovakboy
20. máj 2023

@kingus ako sa máš?

kingus
autor
21. máj 2023

@slovakboy bola som cez vikend na farme s ostatnymi zvieratami,aj papagajik je tam pochovany…no cas pomaha,je mi lepsie ako tie prve dni,ale prave pred chvilou som nasla blocik od veterinara a zase sa mi to cele vratilo…a zakazdym,ked pridem do bytu,ked odchadzam a nepocujem jeho spev…no je mi smutno stale,stale si to cele prehravam… uvedomujem si,ako mi tu chyba kazdy den…nepocujem luskanie,spievanie…:(

kingus
autor
21. máj 2023

@mergimar aj nas bol z obchodu,tak sme ho dostali a najprv bol strasne plachy…pustali sme ho von a nejako som sa mu ja zapacila,podla mna si myslel,ze som jeho mama…stale za mnou chodil,stal mi na hlave,na ramene, lietal za mnou,piskal na mna,tancoval mi ked som ja tancovala…bol uzasny.ale myslim si,ze aj preto,lebo bol sam,keby boli uz dvaja,to by bolo ine…

slovakboy
21. máj 2023

@kingus to sa bude vracať v takých vlnách dôležité je to prebolieť. Netvarit sa že to nebolí. Ale súčasne v tom neostávať a vyciťovať čo ti robí zle. Keď to zacitiš že tá myšlienka bolí identifikuj ju pozoruj môžeš tú bolesť navnímať, prijať ale potom stopni tie myšlienky. Hlavne tie ďalej sa rozvíjajúce. Môžeš si aj posmútiť a akoby si zliezť na to dno smútku. Posedieť si na ňom aj s tvojim papagájikom v mysli ho podržať na rukách na tom dne a potom sa odraziť a ísť hore.

kingus
autor
22. máj 2023

@slovakboy skusam to stale. Pozorujem vobku vtaciky,na eanci pre nich mame domceky,ako si tam chodia,ako sa spravaju,su uzasne…snazim sa na to takto pozerat,ako pises,ale potom sa nadranom prebudim prepotena ,sniva sa mi s nim,stale sa mi s nim sniva,kazdu noc.

77daniela77
22. máj 2023

@kingus Kup si noveho vtacika,ver mi ze pookrejes.....jasne ze nezabudnes,ale budes mat dovod na lepsie myslienky🍀

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
77daniela77
22. máj 2023

No,zvieratko sa musi vydarit,to je loteria....mali sme ich vela a na niektore spominam s vacsou bolestou v ❤️ a castejsie.....

kingus
autor
1. jún 2023

@77daniela77 myslis? Neviem sa rozhodnut…ci je to lepsie,ci by to pomohlo…kazde zvieratko je ine…

77daniela77
1. jún 2023

@kingus No len pocitaj vzdy s tym ze zvieratko moze ochoriet,alebo zomriet.Vzdy to velmi boli,ale zivot je s nimi krajsi ked sa vydaria.....

kingus
autor
4. jún 2023

@77daniela77 ved prave. Ja viem,ze zivot je krajsi,mame vela zvieratiek a stale,ked sa nueco stane,som uplne hotova…a potom sa mi velmi tazko pracuje s emociami

77daniela77
4. jún 2023

@kingus Aj mne je vzdy smutno ked niektore zomrie,aj si poplacem,ale to je zivot,to sa neda zmenit....

slovakboy
20. jún 2023

@kingus kvôli tvojmu príspevku už týždeň nejem mäso. Neviem či vydržím ale chcem ti povedať že si ma motivovala.
Ako sa máš?

kingus
autor
21. jún 2023

@slovakboy ajoj 🙂 fuha … to vazne? Uplne si mi vycaroval usmev na tvari 🙂 wow … dakujem,mam sa lepsie ,cas pomaha,to je velka pravda,ale nemozem sa velmi zamyslat … to veru nie. Joj ale normalne som rada,ze na mna niekto myslel v tejto suvislosti a ze sa nieco pohlo…dakujem 🙂

kingus
autor
22. jún 2023

@slovakboy no a vcera som toto napisala a vecer som mala krizu…okna vsade otvorene a pocula som spev vtacikov a bolo to podoben,ako ked on nam tu pospevoval,tak som si zase premietla cele,mala som ho pred ocami,posledne chvile,atd…dnes vecer idem na farmu a budem taˇ cely vikend, spolocnost zvieratiek mi pomaha,mozno aj preto,lebo v zivote nemam naozajstnu “spriaznenu dusu” a zvierata su mi velmi blizke…pred 8 rokmi sme sa prestahovali a tu som si nenasla blizkyvh kamaratov a horsie prezivam…:(

slovakboy
22. jún 2023

@kingus napísal som ti do správy môj príbeh. Verím že vtáčiky aj mŕtve majú svoj další a pekný život. To čo som zažil nie je náhoda.

Strana
z3