Nemala som rakúsku diaľničnú známku. Dostanem pokutu?
Dobrý deň dnes sa mi stala taká vec že navigácia má hodila do Kittse cez hranice na diaľnicu a nemala som diaľničnú na prvom výjazde som hneď zišla dole ale na hranici si opisovali SPZ takze pokuta pride za ten kusok?
Keď raz za sto rokov ideme do Rakúska, tak vždy po neplatenej ceste č.9, takže tam som sa s kontrolou známok nestretla. A dnes som na tu diaľnicu nabehla pri letisku, lebo boli blízko seba dve odbočky, prvá na diaľnicu, nebolo kde uhnuť a ta ďalšia na letisko, čiže som cez diaľnicu robila kolečko nazad na letisko, hodiť známych. Na tom úseku diaľnice som nevidela nikoho kontrolovať. Len teda ten vysoký stĺp s dvomi kamerami.
@luliu, poriadne kukaj, pochybujem, že by riskovali, že ich nejaký iniciatívny blbec nahlási, že prekračujú svoje právomoci. Keby si povedala, že kdesi na výjazde ťa ulovil nejaký miestny šerif, tak beriem, ale na hraniciach ma ASFINAG celú stanicu, neexistuje, ze by tam boli len policajti. (Netuším, prečo mi to mobil píše veľkým, ale nechce sa mi to opravovať 🤣)
@vevesh my sme dostali 150 eur v rakúsku presne na tom malom úseku bez diaľničnej známky.......Asi 8 rokov dozadu.......
@pieksamaki a kedy vám to prišlo
mne sa dnes podarilo to iste.zla odbocka-smer kitse a hned som bol na rakuskej dialnici.n prvom vyjazde som to otocil naspat na bratislavu.nikto ma nezastavil,nikto nekontroloval.co kamery?tiez mam cakat pokutu?
Ahojte mne sa stalo podobne. Vo Viedni som zbehol omylom na koniec toho obchvatu bola tabuľa že diaľničná bolo to asi 1km a tam konci ten obchvat smerom na prater kamery som si nevšimol tak uvidíme či príde pokuta bol to fakt len kúsok
ahojte, dnes sme platili pokutu 120€,isli sme par km po dialnici (navi nas naviedla plynule cez kitsee zo SK dialnice na rakusku. pri odbocke kitsee stala kontrola. Policajt vravel ze s tou pokutou mozme ist 2 dni po dialnici. Nechapali sme tomu,aj sme sa spytali este raz a vravel zwei tage ... tak teraz neviem,ci by sme mohli pouzit dialnicu aj zajtra.... :D :D
ahojte, dnes sme platili pokutu 120€,isli sme par km po dialnici (navi nas naviedla plynule cez kitsee zo SK dialnice na rakusku. pri odbocke kitsee stala kontrola. Policajt vravel ze s tou pokutou mozme ist 2 dni po dialnici. Nechapali sme tomu,aj sme sa spytali este raz a vravel zwei tage ... tak teraz neviem,ci by sme mohli pouzit dialnicu aj zajtra.... :D :D
@vargabee, netuším, čo vravel, ale pri pokute nekupujete žiadnu diaľničnú známku a môžu vás znovu zastaviť aj o hodinu, nieto ešte o dva dni. Takže nie, nemôžete použiť diaľnicu bez známky zajtra. Teda môžete, ale zrejme ešte budete vidieť v systéme a zacvakate minimálne dvojnásobok (ak vás chytia)

@vroni ďakujem za podrobné info.
Nie som si vedomá iného priestupku, policajtov som videla len v protiidúcich autách. Tak uvidíme, či niečo príde. Ach joj, je to kopa peňazí.