Nemám rada, keď ľudia klamú
Nasla som inzerát na podnájom. Mala som záujem. Zbytočne. Nepísalo tam že nechcú dieťa v podnájme. Realitná maklérska sa neozvala par dni aj keď to sľúbila až majiteľka bytu mi volala s tým ze jej dôjde neter z anglicka na par mesiacov a tak jej dá byt k dispozícii. Realitka byt z ponuky nestiahla z ponuky a keď o pár dní zavolala moja kamoška len tak ci je byt voľný hneď jej maklérska povedala ze majiteľka bytu si neželá tam mat dieťa. Nemám rada ak ľudia klamú. Preco ľudia majú predsudky voči deťom? Sami majú deti v rodíne a nevedia pochopiť matku ktorá potrebuje podnájom pre seba a pre dieťa? Na konci telefonátu sa ma majiteľka spýtala ci pracujem. Samozrejme. Ved kto hľadá podnájom bez práce a príjmu! Nelogicke
Pre Teba nelogické, pre vychcancov bežná prax. Nasťahujú sa, dva tri mesiace zaplatia, potom prestanú platiť a ak majú maloleté dieťa, majiteľ sa môže postaviť na hlavu, vysťahovanie je na dlhé lakte. Bohužiaľ, v dnešnej dobe doplácajú féroví ľudia na podvodníkov a vychcancov. Dúfam, že čoskoro nájdeš.
jednak ludia stale maju v hlave zafixovane, ze dieta nemozes vyhodit ani keby rodic neplatil podnajom (co je stale pravda ak prenajimas v zmysle obcianskeho zakonnika), riesenie je zmluva podla zakona o kratkodobom najme, tam uz nie je ta podmienka o poskytnuti nahradneho byvania v pripade ak je tam aj maloleta osoba ale stale je to neprijemna situacia
kazdopadne, vidis to tu na dennej baze, zeny riesia, ze nemaju z coho zit, zamestnavatel ich castokrat prepusti, lebo matka samozivitelka a OCR/PN = nestabilny prijem, komu sa to chce riesit a pripadne vyhadzovat male dieta 🤷♀️ akoze na jednej strane to chapem, na druhej strane kazdej tu radi radime odid od partnera, no ale kam?
no je tahsie si hladat byvanie s dietatom, je lepsie mat uz svoje byvanie...ak svoje byvanie nemas, tak sa musis zmierit s tym, ze budes hladat dlhsie...co sa tyka otazky, ci pracujes...ja by som sa to tiez opytala..mozes totizto aj studovat, alebo mat na nejaky cas nasetrene ...majitel bytu chce vediet aspon co to, aspon zhruba...
No minule tu bola nejaka, co chcela odist od muza, uz si aj byt nasla, akurat pracu este nie 🤷 takze za mna legitimna otazka
Je taka realita, ludia davaju do podnajmu aj byty, ked nevladzu napriklad splacat a dat si tam niekoho kto nebude platit a mat dalsie starosti, tak ja to chapem, ze kvoly niektorym potom na to doplacaju taki co za to nemozu.
@sheila121 no, vieš, pomáhať ako pomáhať, moja kolegyňa prenajímala byt, mladej rodine s dieťaťom, prišla korona, chlap prišiel o 3/4 príjmu, nemali na nájom a ona, súcitná, sa s nimi dohodla, že kým si nedohodnú s rodičmi bývanie budú platiť iba energie, dohodli sa na 2-3 mesiace, bolo z toho 8 mesiacov, a keďže energie mali písané na seba, tak nevedela a ani sa nemala ako dozvedieť že neplatia, čo bolo nakoniec aj šťastie, lebo keby energie platila ona, tak tam asi sedia doteraz, ale blížila sa zima a nemohli kúriť, tak konečne vtedy vypadli. Povedala, že nikdy viac, a ďalšieho nájomcu si preverila pomaly cez sis,
@sheila121 veď to som písala v prvom príspevku, féroví doplácajú na somárov, bohužiaľ, nikto to nemá napísané na čele
@sheila121 a co to ma spolocne so Slovenskom? Taketo reci neznasam. Niekto prenajima byt, tak z toho asi chce nieco mat, inak by ho neprenajimal. To nie je o pomoci. Myslis, ze inde v zahranici su ludia lepsi, milsi a ochotnejsi?
Podla mna vzdy zalezi na tom, na koho natrafis, ale kazdy chce ist radsej do istoty. To nema s ochotou pomahat nic spolocne.
@sheila121 v rôznych aspektoch života je správne byť sebec a nikto sa za to nemusí cítiť zle. Tam nejde o to, či z toho niečo budem mať. Veď človek bez dieťaťa bude platiť v rovnakej výške. Tam ide o to, aby človek neriskoval svoje zabezpečenie, kvôli inému nezabezpečenému človeku. Chrániť treba v prvom rade seba. Pomáhať je pekné, tebe žiaľ nepomôže nikto, keď sa budeš ťahať po súdoch kvôli vyprataniu bytu či zaplateniu zvyšného nájomného. Už prenajímanie ako také prináša mnoho rizík, toto sa ti môže stať aj keď prenajímaš bezdetným. Ale len predsa s dieťatom sa riziko zvyšuje a nie je správne ich zvyšovať, práve naopak, pre vlastnú bezpečnosť. Takže sa nikdy nebudem cítiť zle či neľudsky za to, že budem znižovať riziká tam, kde môžem.
Presne ako bolo povedané vyššie, féroví doplácajú na hlupákov. Tie férové a zodpovedné matky nemôžu za to, aký obraz majú prenajímatelia. Ale nikto sa nemôže hnevať na nich, že nie sú ochotní znovu podstúpiť toto riziko. Takže nie, o prenajímateľoch to nie je.
Aj my prenajimame a po poslednej skúsenosti s matkou a dvomi deťmi sme povedali ze uz v živote ..
Odpoved na tvoju otazku je jednoducha..ked stratis pracu, je tazsie ta vystahovat, lebo mas dieta, ano prenajom na zaklade zakona o kratkodobom prenajme to ako tak riesi, ale pre majitela ani toto nie je vyhra...teoreticky 2 mesiace a 15 dni nemusis platit najom (aj ked nemas dieta)...pri zmluve podla OZ sa to moze aj so sudom teoreticky vysplhat na 2 roky....je lahsie vystahovat bezdetnych...aj co sa emocii tyka...najomcovia totiz tiez nie su sprosti a tiez sa brania ako vedia.. a nedat najom matke s dietatom pre nich presne to branenie sa...jednoducho dieta je komplikacia, kt.nechce nik...
Mrzí ma to, čo sa ti deje. Bohužiaľ ale naše zákony sú tak postavené, že matka s dieťaťom je chránená, aj keď neplatí. Moja mama prenajímala byť 2x s deťmi, raz mamičke s dieťaťom. Tá presne zaplatila 3x, ďalšieho pol roka neplatila a odišla až vtedy, keď sme dali odpojiť elektriku. Ešte na nás chcela podať trestné oznámenie. Druhý krát sme mali rodinu - matka, otec ZŤP a 2 deti. Ti zas platili, ale posledný krát nezaplatili a pokradli z bytu, čo sa dalo - garniže, dvere, sporák 🙈. Potom sme byt predali, naši si znížili hypotéku na dom. Ľudia nie sú charita, investujú do toho svoje ťažko zarobené peniaze a chcú mať aspoň niečo z toho.
Vies kolko ludi hlada byvanie bez primu?..by si sa cudovala...maju nasetrenych par drobnych a tie sa minu...a potom nie je z coho platit..ja som raz mala zaujemkynu so 4 detmi...nepracovala, ale ubezpecovala ma, ze jej manzel posiela mesacne peniaze z ameriky....vies si predstavit ako som jej uverila...neubytovala som ju...no a potom prisla sprska nadavok, toho ako budu pod mostom, aka som hyena a pod...tak som musela byt tvrda a vysvetlit jej, ze nie som socialna ubytovna, nech hlada dalej....a kedze pottebovala ubytovanie hned, tak pravdepodobne niekto vyhodil...jednoducho povedane, radsej dam byt do neobyvatelneho stavu, akoby mi tam mal byvat niekto bez platenia...samozrejme energie musim platit za nich...no vyhra ako svina, takze radsej byt volny a neobyvatelny ako mat neplaticov
@sheila121 odkedy je najom pomoc?..je to sposob zarobku, pre niektorych jediny...pomoc hladaj v socialnej ubytovni
@sheila121 akoze ja rada pomozem kde mozem, ale byt je sakra drahy spas na to, aby som ho niekomu nechala len tak ze mam dobre srdce, to zas odtial potial s tou pomocou. Ten byt ma raz ostat mojim detom a ja si ho mam nechat opotrebovat, v horsom pripade zdevastovat len tak? Mne ten byt nepostavili zadarmo, takze ano, ak ho bude vyuzivat niekto cudzi, je uplne na mieste, ze z toho budem nieco mat. Uz aj to je pomoc, ak som ochotna ho prenajat niekomu, kto to potrebuje.
@sheila121 ja som pokojna...ty mas s tym evidentne problem...ja stojim na tej druhej strane ako ty a moj nazor a skusenost je taka ako som opisala...
@sheila121 zial, ako citas, skusenosti hovoria za vsetko...clovek sa nerad vystavuje riziku a komplikaciam...o nicom inom to nie je...
Tiez neprenajimam matkam s malymi detmi. A kludne ma ukamenujte, ale je to pre mna prilis velke riziko.
@sheila121 vies, ze uz som sa stretla aj s tym?...byval u mna pan s manzelkou, z nejakeho dovodu sa prestahoval ku bratovi a ze tam budu byvat jeho rodicia, suhlasila som...byvali a platili asi 1/2 roka...az raz prestali platit a ich syn prisifl za mnou, ze bemaju kam ist a ze tam mam nechat byvat, ze kef budu mat zaplatia...aj takto drzi ludia existuju
Este podotknem, ze mi klamal, co sa tykalo ich zamestnania...manzelka vraj robila v skolke, v skutocnosti bola nezamestnana a on mal pracovat ako veduci zmeny v jednom nakupnom centre, v skutocnosti tam upratoval...
@sheila121 este som tam dopisala nieco...vies, takych a pod.pripadov je tak strasne vela...ze si 2xrozmyslis, komu prenajmes...

Vela majitelov nechce prenajimat matke s maloletymi detmi lebo v pripade ak by neplatila nemozu ju vystahovat myslim ze je taky zakon