icon

Nenávidím vstávanie

19. aug 2023

Priznam sa, ze slovo "nenavidim" je silne, ale ja z duse neznasam rano vstavat (neratame tie vynimocne dni, kedy si mozem pospat, do ktorej chcem). Neustale som rano podrazdena, nastvana, dokonca mam az stiahnuty zaludok a citim zufalstvo. Moj muz je pravy opak, vstava cca 4:30, deti tiez skoro, aj cez volne dni. Povedzte prosim, ako s tym pracovat a co vam pomaha, ak ste nocna sova😬😔

Strana
z2
anonymanonym
19. aug 2023

@vroni aj ja si myslim, ze je svet nastaveny pre ranne vtacata. Zavidim takym ludom ako ty 😁 Ono vacsina prac vyzaduje ranne vstavanie a aktivneho cloveka v prvej polovici dna, skolsky system je tiez nastaveny rovnako (ked sa odo mna vyzadovalo, aby idem na dolezitu skusku skoro rano/doobedu, tak to som mala co robit, aby mozog vobec funguje 🙈🙄), tak isto k lekarovi, vybavit nieco na urady, atd atd. Vsetko nahrava ludom, ktorym to páli v prvej polovici dna. Mne sa mozog prebudi az v poobednych hodinach a ide na plne obratky az do neskorych nocnych hodin. Len co z toho ked ako vravim, spolocnost je nastavena skor na tu prvu polovicu dna, v tej druhej uz nevybavis nic. Co by som ja dala za to aby sa prirodzene budim o 6 🤔

vroni
19. aug 2023

@anonym, ja im naozaj neublizujem a teda ani nenadávam. Len ma dráždia ako teba ti, co sú večer mimo prevádzky. 🤣🤣🤣 Inak, ja som nespavec, idem spať o polnoci a i tak o šiestej straším. Len najneskôr o piatej sa v mojom mozgu dvíhajú chodníky a už len dobieha na voľnobeh, nejakú analyticku činnosť z neho nevydolujes. A napriek tomu, ze som ranostaj, moje recove centrum sa vždy budú tak pol hodinu až hodinu po mne, čiže chcieť po mne bezprostredne po zobudení konverzáciu znamená riskovať pohryzenie 🤣🤣🤣

vroni
19. aug 2023

@anonymanonym, tu všetky firmy začínajú najskôr o deviatej, mnohé až o desiatej a potom sa ťahá do aleluja. Ja tam od tej štvrtej sedím len do počtu, ak musim a zabíjam čas. A slepo závidím vlastnému mužovi, ze môže začínať už o šiestej (obvykle chodí na pol siedmu, čím je starší, tým dlhšie ráno spi. Vždy vstaval so mnou, teraz víkendy vydrichmava aj do deviatej.) Ja do deviatej nemám do čoho pichnúť (v podstate)

sense
19. aug 2023

Nemám problém s ranným vstavanie, ale s čím mam problém je keď na mňa hneď začne niekto hovoriť... Preto nemám rada keď vstávam rovno s chlapom ten otvorí oči a zarovno tým aj ústa... A je jedno ci sú 4 ráno alebo 10.hod doobeda
A radšej začnem v práci 4.30 a 12.30-13.00 padla ako ist do prace na 7-7.30 a ťahať do 16.00 - 16.30, komplet den zabity

akvi
19. aug 2023

Celý život som sa snažila upraviť si biorytmus na tento svet. Nepodarilo sa. Ja nedokážem zaspať pred 23:00 a vstať pred 8:00 je pre mňa utrpenie. Chvalabohu, dopracovala som sa k tomu, že už skoro vstávať nemusím. A teda fakt si to užívam a mám dosť energie a oveľa lepšiu náladu.

adrianka2606
19. aug 2023

@maruniakovaeva Ake magnezko si brala, v tabletkach alebo sumive?

maruniakovaeva
19. aug 2023

@adrianka2606 najprv mi naordinoval konské dávky magnézia od galvexu 500mg, a potom som prešla na magnosolv a ten si dávam predpisovať

zmrzlinka2021
19. aug 2023

@zuzanockamt ja som si nezvykla, mala som z toho zdravotné problémy, ak som si potom po obede nemohla pospať. Pre mňa je moje zdravie podstatne. Potrebujem normálny režim. Všetci do školy teraz vstavané 6:30.

kristinapetronela
19. aug 2023

Ja milujem vstávať .teším sa vždy na nový deň 🙏

adrianka2606
19. aug 2023

@maruniakovaeva Dakujem 🙂

liz_lemon
19. aug 2023

prečítaj si knihu Proč spíme, všetko je v nej vysvetlené

holdviola7
17. aug 2024

@tosaneda ani ja, pre mna to je horor :D fungujem od 14:00 vyssie :D

holdviola7
17. aug 2024

@akvi top 😊

haraburdova
17. aug 2024

Ja milujem rana a nemam rada byt hore v noci. Rano je pre mna velmi prijemne, ked este vsetci spia a ja si mozem v klude posediet, pozerat do blba, urobit si caj, dat si sprchu v uplnom pokoji. Moj muz nerad vstava skoro, bol by hore aj do jednej, nieco si cital alebo pozeral serial :D Ked som bola mladsia bol to presny opak ale uz niekolko rokov som nastavena na skore vstavanie a zo zaciatku to bolo tazke, lebo som vstavala kvoli praci velmi skoro, teraz si to uzivam, ze mam taky cas navyse pre seba. Vsetky okna tmave, uplne ticho na ulici, vsetci spia a ja mam vtedy svaty pokoj.

katulienkax
17. aug 2024

@babulkomale chvalabohu mne obe deti vstavali rano az po 7 od narodenia

Strana
z2