Nenosenie rúšok
Ahojte, ako sa správate? Nosíte zodpovedne ruska? Priznám sa, že som sa pod tlakom tiež prispôsobila. Bola som na kurze s polročným dietatom, ktorý som si zaplatila na konci júla, keď korona nebola. Hodiny sa normálne konajú. Lektorka by mala nosiť štít, všetko dezinfikovať. Keď som došla na hodinu, všetky Maminy aj lektorka mali ruska dole a bolo mi oznámené, že ruska mat nebudeme, lebo sme sa tak dohodli, že sme na materskej a určite nikam nechodíme(určite Ani otcovia deti, ani rodina, ktora deti navštevuje,..). Takze pod tlakom pohľadov som si rúško dala dole. Manzel si dorába skolu a dnes v nej bol a vraj z 20 ľudí nikto nemal rúško v triede, ani učiteľka. Tak nemal ani on. Vycitat mu nemam čo, lebo tiež som podľahla tlaku väčšiny, keď rúško nemali a dala som si ho dole. V nedelu som mala ist pozriet mamu po operácii. Ale rozmyslam, že to nie je vhodne. Je aj po ožarovaní tento rok, nad 60, tak tá imunita nebude teraz asi nič moc. Len teraz za nou nemam ist niekoľko mesiacov, lebo nikto nedodržiava opatrenia a ešte udáva, že sa dodržiavať nemajú? My sme sa s mužom dohodli, že ich už nosiť budeme, aj keď druhí nie... vy ako? Dodržiavate ruska v interiéroch? Deti v školách?
Beriem to ako silnejší ročník chrípky, ktoré tu boli ako v minulosti. Do pozornosti dávam roky 1995/96, kedy zomreli 1000 cky ľudí "navyše" a nikto z toho nerobil apokalipsu, vždy to tak v prírode bolo, že umierajú najslabší, je jedno koľko ročný. Nebudem tu vypisovať referáty. Múdry človek sa rád informuje a informácie si nájde.
Myslieť si, že Vás rúško ochráni je ako zakryť sa novinami v daždi. Je to skôr symbol snahy. Z potravinových doplnkov užívam C a D3.
Mne osobne sa v rúšku zle dýcha, ale rešpektujem to a nosím v verejnej doprave a v interieroch, ale iba pod nosom, lebo v uzavretom nevetranom priestore na mna idú mrákoty, je mi zle a dakedy aj čierne pred očami.
Napr. v potravinách, kde ide silno klíma som OK a dokážem mať aj na nose, ale ináč nie.
@dusankomoj prepac, ale mne sa este nikdy nestalo, ze by som bola prisla medzi viacerych fajciarov ako nefajciar a niekto by sam od seba zhasol cigaretu, lebo vie, ze ja nefajcim a prekaza mi cigaretovy smrad. Zhasli to jedine vtedy, ak som ich o to vyslovene poziadala.. takze autorka, ak jej to prekazalo, mala sa ozvat. Ak by napriek jej prosbe ostali stale bez rusok, vypytala by som si na jej mieste spat peniaze za kurz. Bodka.
Nememu dietatu ani vlastna mat nerozumie. Ak mi nieco prekaza, treba sa ozvat. Nie prisposobit sa a hned po tom sa stazovat na internete, ze to a hento mi vadi.
@viestta môžem sa spýtať, že odkiaľ vieš, že budú tam len tvoje baktérie? Pýtam sa neofenzivne 🙂 inak k tým namnozeniam tvojich baktérií, pokiaľ viem každe prepuknutie choroby závisí aj od množstva baktérií. Takže tvrdenie, že z tvojich baktérií sa ti nič nestane, je bohužiaľ nesprávne.
@queen_mary
""ak sa vies o ruky starat, tak ziadne krvave ekzemy z toho nemas.""
Tak v tomto ti musim oponovat. Asi si nikdy na rukach nemala ekzem, ktory ti praskal, mokval, krvacal....ked sa takto vyjadrujes
@zuzana2910 Máte pravdu, úplný súhlas s vami. Nevšímajte si menej inteligentných ľudí, ktorí nechápu.
@janinah v tom nemáš pravdu, vrchný český infektolog hovorí, že aj také nosenie má zmysel, ale mne je to jedno, ja sa pred koronou chránim životným štýlom nie handrou na ústach.
K tým pitvám, no ved musia vyzerať nezdravo, keď zomreli. To čo je za argument, to je ako keby sa niekto divil, že nemá vzduch v pneumatike, keď mal defekt..
Osobne mi dáva zmysel chrániť sa tak, že keď to dostanem budem mať ľahší priebeh ako žit v skafandri, vystrašený a v strese.
V živote som nemal kožné problémy a teraz sa mi objavil exem na rukách, prestal som používať tie gely v obchodoch a kade tade do týždna je to preč..
Opakujem, nie som žiadny antisystémový geroj a hrdina proti príkazom, nosenie rúšok rešpektujem. Sám nosím, ale, akonáhle sa dá a nekuká na mna očné gestapo, dávam pod nos, lebo osobne pocitujem zlý stav pri takomto dýchaní.
Osobne si myslím, že najväčší problém s nosením rúšok je ten, že tým ako jedinci prispievame predovšetkým k ochrane ostatných. Keby malo rúško chrániť primárne jeho nositeľa a nie brániť jeho šíreniu, bol by postoj určite iný. Nuž, žijeme v sebeckej dobe.
My rúška nosíme poctivo. Sme však ľudia, ktorí veria relevantným vedecky potvrdeným tvrdeniam vzdelaných ľudí a nie konšpiračným bludom.
@diewcatqoo máš pravdu.Aj s fajčením, ale ja mám skúsenosť, že keď kolegovia nefajčili,tak sme ich akceptovali a prispôsobili sa. A myslím,že sa mala ozvať aj keď bola v menšine,alebo si rúško nechať aj keď jediná! Zaplatím za to a ešte sa mám cítiť ohrozená,to určite nie.Ja by som krik narobila určite😠
@zuzana2910 co ak si ty pochcanek?
Áno nosím, chodím na strednú školu a celá škola to nosí tak ze im trčí nos alebo si to dajú dole. Dokonca aj učiteľ povie ze si to môžu dat dole. Co mi teda fakt normálne nepríde. Alebo keď ideme von tak povedia ze si to môžme dat dole ako keby sa vonku nakaziť nemôžme. Hrôza.
@queen_mary inak mojim komentom som nikoho neurazala, napísala som svoj názor. Tvoj komentár je na druhej strane urazlivy a hovorí o tvojej inteligencii. S takýmto prístupom chod radšej diskutovať do krcmy.
Nerozumiem, tak vy ste sa s mužom dohodli, že budete nosiť ruska aj tam, kde ostatní nie a napriek tomu ste si ich na nejakých kurzoch dali dole pod 'tlakom pohľadov'?
@zuzana2910 ten kto rusko nenosi si nezasluzi ine pomenovanie.ja poctivo nosim chranim svojich blízkych. A za debila sa nepovazujem mimochodom
@moonlight1210 stále nechápeš, škoda...
@lenuliatko84 ale možno druhí áno, považujú Ťa
@fiona203 gueen_mery ona má vyjadrovanie hodné svojho nicku..
@asia83 ďakujem, nevsimam si už názory zmanipulovaných ľudí covid19..tu ich je...a kto s nimi nezdieľa názor je debil, no bohužiaľ sami sú na tej iq úrovni
@fiona203 presne tak...80% populácie na svete tým vírusom prejde, spomalujeme jeho rýchlosť opatreniami - to je všetko..netreba sa toho báť..nikdy ste nemali kašeľ, nádchu, teplotu???veď toto je ono.
@zuzana2910 pozri, ty tym ruskom chranis ostatnych nie seba. Ak by islo iba o teba je vsetkym srdecne jedno ci ho nosis alebo nie a ci ochories alebo nie. Ak vsak mas ohrozit mna, mojich blizkych, kolegov atd. tak si ho laskavo nasad, inak budes (a vsetci tebe podobni) pre mna za nezodpovedneho a sebeckeho debila.
@makova333 dodrziavaj odporúčaný odstup a nič sa Ti nestane...ja ho nosím, kde treba a kde sa cítim ja ohrozená..mne je tiež jedno, že Ty v s rúškom možno aj spavas..
ako je možné, že si tu tlieskajú tí, ktorí sú "za" nosenie rúšok a tí, ktorí tvrdia, že pomôže premorenie obyvateľstva? lebo to sa vzájomne vylučuje 😀
Nie nenosim, len tam kde je to nevyhnutne...a aj to mame usite ruska z gazoviny aby sme mohli dychat
@zuzana2910 myslim ze nie.nepoznam nikoho kto by ma k nim zaradoval

Čudujem sa autorke, že sa prispôsobila proti svojej vôli! Keď je 10 fajčiarov a príde nefajčiar,tak sa automaticky prispôsobuje tomu jednému! S rúškom by to malo byť podobne a ak nie,mala kľudne zavolať aj policajtov. Hlavne, keď ten kurz je vlastne platená služba!