icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

mawiya
autor
18. máj 2014

@tomiholjubavi ahoj moja. tak ty máš nielen zmiešané manželstvo kvôli inej národnosti, ale aj farby auta 😀 😀 😀. a len tak mimochodom, toje bolo určite krajšie. Puntiatko. 🙂 je to krásne mať takéto spomienky a takéto začiatky vzťahu. My sa doteraz na tom smejeme. ale som fb vďačná za šťastné roky. prajem ti všetúúúúúúúčko dobré. 🙂

tomiholjubavi
18. máj 2014

pridam trochu svojho pribehu 😀 na internete som sa spoznala s mojim milovanym muzickom este ked som bola prvy krat vydata...moj prvy muz bol kapitola sama o sebe, dost som tu uz o nom popisala, vacsinou vo forach, kde zeny maju zlych muzov a vahaju s rozvodom.... 10 dni po rozvode sa so mnou skontaktoval vtedy kamarat Tomi. Blahozelal k narodeninam a pytal sa, co som taka smutna. Tak som mu napisala, ze som sa akurat rozviedla. jemu som sa pacila uz dlho, tak vyuzil sancu a zbalil ma 🙂 nemusel sa ani moc snazit, lebo aj mne sa uz dlho pacil 😝

a teraz to podstatne: ked som s nim odchadzala do HR, to bolo rečííííí...že je to nebezpečny juhoš, balkansky mafian, že ma berie bud za prostitutku, alebo na organy, že ma už nikto živu neuvidi...že si mam davat pozor na tieto južanske natury, že su to k*rvoši, dominantni patriarchovia, že budem neštastna ...a dristooooov za plne tačky.... a že mam brat ich rady k srdcu, lebo oni sa o mna BOJA a chcu mi len dobre.

nakoniec, ked som sa uz isla vydavat, sa ukazalo, ze sa naozaj bali....ale o seba...o to, aby som nahodou neodišla byvat niekde, kde by som mala vyšši standard ako v priemernej dedine stredneho považia 😠 ... a to ešte len potom, ked som sa vydala začali reči....cele hufy kamaratiek aj "kamaratiek" sa pozyvali aj s celymi rodinami dole na more a ked som ich odmietla (lebo z toho, čo sa zarobi cez sezonu sa žije cely rok), alebo som im povedala, nech pridu v septembri, ked uz nemame hosti - tak sa velice uražali ako som spyšnela, aka som teraz doležita panička a podobne... 🙄 pocitila som, ze z 300 mojich fb kamošov mam skutočnosti možno len 10tich (vratane rodiny) a všetci mi skrytejsie, alebo otvorenejsie zavideli...

najviac zabila jedna znama, ked mi napisala: To akoze fakt ides zit na more??? a ja ze hej...a ona: a to tam budeš cely rok zadarmo??? (no nie, muz mi bude učtovat za apartman 😠) ...a ona: TO NIE JE FER! ty si to nezasluzis!!! ved ani nemaš rada leto!!! a ja co sa potrebujem opalit mam sediet na slovensku?!
OZAJ reakcia 😠 😠 😠

takychto primitivnych vypadkov bolo sice malo, ale zavisti a ohovaraciek v jemnejsej podobe som si uzila az az...dve dovtedy vynikajuce kamošky sa smrtelne urazili a uz dva roky sa so mnou nevypravaju, lebo som ich nechcela aj s celou pereputou hostit dva tyzdne na mori...a pritom sa pozname uz 12 rokov a v zivote som nebola u nich ani na navsteve a to su z p. bystrice, teda ozaj na skok od ilavy 😠 kym oni ma nepozvali nikdy ani na obed, nejako citili, ze mam povinnost ich pozvat na pag 😠 a ked nie, tak urazeneeee, ani jediny lajk mi na svadobnu fotku nedali...hoci uz zo slusnosti by sa patrilo.

jooooj vedela by som o tom pisat este cele state, ale jednoducho som si povedala, ze uz to neriesim...jednoducho slovač je taka...

@erjona @mawiya

mawiya
autor
18. máj 2014

@olgahupkova ahojky. v prvom rade sa riaď nielen srdcom, ale aj rozumom. mňa tu odsudzovali, že som išla do takéhoto vzťahu, ale aj ja som si veľa vecí preverila skôr, ako som sa do vzťahu úplne vrhla. áno, je pravda, že veľa mladých chalanov hľadá ženu kvôli vízam. A nikdy netvrdím, že to nie je pravda. Ibaže ak potrebujú na vstup do EU víza, pre nich je ľahšie odísť do GB, kde sa za prvé poľahky dostanú a za druhé poľahky aj oženia. Potom sa skús spojiť aj s jeho rodinou. či nemá problém hovoriť o tebe ako o manželke, či jeho rodine nevadí, že si kresťanka (muslimovia sa môžu ženiť s kresťanmi, ale niektorí to robiť nikdy nebudú), určite by som riešila Nikkah - čo je muslimská svadba a samozrejme, ako si predstavuje váš spoločný život. Ono nie je až také jednoduché nájsť prácu na SK, nám sa to vďakabohu podarilo 🙂 . A ak budeš naozaj presvedčená, že on je ten pravý, že jeho rodina ťa akceptuje a že ty sa dokážeš vyrovnať s ľuďmi, ktorí stále vidia v Islame zlo, tak potom vám prajem krásny vzťah, manželstvo a budúcnosť. A všetko dobré v ňom. Nám to zatiaľ vyšlo. Ale viem, že ak by sa niečo pokazilo - čo sa môže aj keby sme boli brahmani 🙂 alebo eskimáci 🙂 tak nikdy nebudem viniť vieru, alebo národnosť. jednoducho budem viniť povahy. 🙂 . Všetko dobré 🙂

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi Krasny pribeh, no vidis, ake stastie si mala, ze si nemala doma skodovku, ale punto,,, 😅 ,, Veru,, aj ja by som vedela napisat romany o tom ako najprv mna otitulovali, potom mi vymalovali tu najcernejsiu buductnost a nakoniec, ako ze somnou sympatizuju a chcu mi LEN DOBRE mi odporucili si precitat knizku bez dcery neodidem, a to som sla len do AT byvat 😀 Aj a som na to prisla, ze je to jednoducho ludska zavist a nie, ze by mi chceli pomahat,,, no mne pravidelne, ludia, co som pocula, ze si najviac otvarali usta, vyvolavali, nech im najdem robotu v AT... A co som? Nemam inaksej roboty,,, pomaham zasadne ludom, ktori si to zasluzia a nie tym, co len hraju na priatelov...!!! 🙄 🙄 🙄

mawiya
autor
18. máj 2014

@tomiholjubavi jaj mojaaaaaa. Som si aj ja užila. a vieš čo? časom aj tie najväčšie skeptičky, myslím kamošky pochopili, že môj muco nie je taký, ako si mysleli. Ich manželia, alebo priatelia si s ním rozumejú, dokonca niekedy lepšie ako so slovákom 🙂. No a ty čo nehovoríš, že bývaš na Pagu? pozývaš ma? hhhhhhhhhhhhhhha 🙂 🙂 🙂 ono toto je také typicky slovenské. všetci by chceli, aby si ich pozvala, ale tipujem zadarmo. Však ako na návštevu. Ja mám takýchto známych, ktorí majú domček v LM pri tatralandii. A celé leto hostia, hostia a zarobia veľké prd. Keď sme tam boli my, tak som normálne zaplatila, (vedela som ceny z netu) a kamoška sa rozplakala, že to odo mňa nemôže prijať, ale že im to teda pomôže aspoň energie zaplatiť. Vieš aj tak to bolo pre mňa lacnejšie ako keby som šla niekde do hotela alebo k cudzím, ale ako by som tam mohla byť zadarmo? proste lakomá slovač. ☹ .

mawiya
autor
18. máj 2014

@erjona 😀 😀 aj mne, aj mne aj mne kázali prečítať Bez dcéry neodídem a Púštny kvet 😀. tú prvú som čítala asi ako 12 ročná a tú druhú som videla sfilmovanú. pekné knižky. len nechápem, čo to malo spoločné s mojím vzťahom 🙂

erjona
18. máj 2014

@mawiya To je oblubena veta Slovakov, ked pocuju, ze si ides brat moslima 😀 Varuju ta knihou Bez dcery neodidem, lebo ti len dobre chcu 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona @mawiya aj mne odporučili čitat bez dcery neodidem a to mam katolika 😀 a ešte som dostala par zarucene dobrych tipov ako neist do juhoslavie lebo je tam vojna, bieda, hlad...a samozrejme mafia 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@mawiya na pag samozrejme pozyvam 😀 a nikto z tych dotycnych nehovoril o peniazoch...vsetci chceli ist zadarmo, niektori sa dokonca pytali aj na plnu penziu 😀 tak ja si napozyvam vsetkych spoluziakov z vysky a pol dediny a budem im aj vyvarat a vypekat tri krat denne, aby ma neohovorili...sa mozem na nich akurat tak vysr*t...ti tvoji kamosi z LM si musia spravit vo veciach poriadok...mne najskor tiez bolo luto, chcela som samozrejme pozvat ludi a podelit sa o radost, ale ked som videla taky hyenizmus, uplne mi tato aktivita odpadla od chuti....radsej by som pozvala cudzich ludi ako niekoho, kto sa sam nanominuje a potom sa oduva a ohovara 😒 u nas na svk je strasne vela ludi, co su s tebou kamosi, ked nieco od teba chcu ale keby prosis o pomoc, ani pohar vody ti nikto nepoda 😖

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi Jaj,,, tak to sa uz asi odporuca tato knizka standartne, pre istotu kazdemu 😀 Tak o tom som sa aj ja napocuvala, ked som oznamila, ze ideme do Kosova na dovolenku, ci som normalna, sak ma ti mafijanski albanci zahlusia 😀 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona tak priemerna suseda asi nerozlisuje medzi chorvatskom a kosovom 😀 lebo dost podobne postrehy, tipy a napady som dostavala aj ja 😀 sak to je jedno, balkan ako balkan ...všetko su to pričmudeni nebezpečni a dominantni mafoši, ktori sa živia prostituciou 😀 ...

tomiholjubavi
18. máj 2014

@mawiya @erjona dievcata, mali by sme si uvedomit, ze robime hroznu vec!!! akym pravom sme si dovolili hladat stastie za hranicami nasich statov? ved naco su tie hranice? aby sme si tu z toho robili holubnik? fuj na nas...šup všetky hladat jankov, števkov, ferkov...a najlepšie z toho isteho okresu, lebo kto to kedy videl miesat zapadniarov s vychodniarmi, alebo zilincanov s komarnanmi...alebo meštanov s dedinčanmi...sa necudujme, ze sa to tu zvrhava 😀

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi Asi nie, najviac sa mi ratalo, pred odchodom, ked sa ma spytali, kde budem spavat, sak je to tam rozbombardovane,, a ja ze, sak u manzelovej tety, kde by som spala? Manzel tam ma aj byt velkometrazny 3 izbak so surodencami, aj tam sa da prespat... A ja, ze preco sa pytaju, tak nakoniec vysvitlo, ze si myslia, ze tam ludia byvaju v nejakych bozbijanych drevenych chatrciach,,, Su na velkom omyle,,, take domiska, co som tam ja videla, sa Slovakom ani nesnivalo 😀 😀 😀

mawiya
autor
18. máj 2014
erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi 😀 😀 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona verim 🙂 my planujeme dovču toho roku v skadare v albansku 🙂 je tam krasne prostredie. krajina ma velky potencial pre turizmus. ked trochu doriesia infrastrukturu, tak to bude hotovy raj pre hosti. maju tam krasnu a v podstate nedotknutu prirodu. bolo by super teraz tam kupit nehnutelnost, alebo podu, kym je to este lacne a ked pride turisticky boom, tak zacat podnikat. 😉

inak podla slovakov su zase typicki chorvati bohati..ziju sice vo vojnovje krajine, ale vsetci maju velike vily, jachty, auta, restauracie...ALE to co je hrozne je ich juzanska mentalita...kedze vacsina z nich je urcite polodementna, zla, sadisticka...su to muzi co cely den len na plazi vyvaluju vajcia a vypiskuju na preatraktivne slovenske turistky aby ich mohli noc co noc zvadzat...a teda, zena takeho chorvata musi byt zakonite nestastna, tyrana a zit v zlatej klietke 😠

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi Hej, uz ich chvalia aj v AT, ze maju najcistejsie more,,,,ze mnohi maju predsudky, ze ich tam okradnu a zavrazdia, preto tam nejdu na dovolenku a prave naopak,,, ukazovali nadmieru spokojnych dovolenkarov a este si aj ceny chvalili,,, Ja som bola aj v Ulcine a tak lacnu dovolenku, som este nemala,,, Albansko je cenovo, priblizne na rovnakej urovni,,,

No zasadite musi byt aj zena Albanca veeelllmi nestastnaaaa, nemysli, ze mas privilegia od nasich domacich, len preto, ze mas Chorvata 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona inak som si spomenula, ako slovensko organizovalo ms v hokeji a hned prvy den zmizli notebooky a cennosti celej danskej reprezentacii ... 🙄 😅 ..
a uz som sa nadejala, ze mam nejake to privilegium 😀 ale takto sa mozeme aspon viacere zdruzit a trpiet spolu, nech sa nam lahsie nesie ten nestastny osud, ktore sme si same dobrovolne vybrali 😀 ...teda kym nam to nasi dominantni muzi neobjavia a nezakazu 😀 😀

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi Este si zabudla na jednu veeelllmi podstatnu vec!!!
Nieze potom pojdes vyplakavat do televizie, ked ti to nevide, lebo ta varovali,,,,, a z ich dani budes potom robit sudne spory!!! Aj tuto vetu si uz zvykli nasi standarizovat,,, tak, daniam Slovakov, musime dat potom pokoj 😅 😅 😅 😅

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona no sak toto 😀 minat slovenske dane na nestastne rozvedene zeny! nehorazne 🙄 ved sme ich radsej mohli investovat do stavby romskeho panelaku ...
inak na medovych tyzdnoch sme boli v bosne... chceli sme sa pozriet ako vyzera mesita, lebo sme nikdy neboli ale nepustali tam bez pokryvky hlavy. hned pred vchodom predavali krasne orientalne satky, vysivane ako keby pozlatkom. tak som si jednu kupila, lebo respektujem tradiciu. Ani my neznasame, ked sa nam polohole turistky chodia fotit do katedraly... Spravila som si takuto imidžofku fotku zo Sarajeva a dala na fb...a hned asi 20 komentarov, ze - Preboha!! hadam si tam dole neprešla na islam! 😅 ...ano za tyzden v bosne sme obaja aj s manzelom konvertovali... 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@mawiya a odkial je vlastne tvoj drahy 🙂 ?

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi Jeee, aj ty si blondinka - modrooka, ako ja 😀 Ta satka ti sekne 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona inak šatka mala velky uspech 😀 tomik mi ju zobral a hral sa na tureckeho pašu 😀 😀 😀 asi moc pozera sultana 😀 ledva som ho presvedcila nech mi ju vrati 😀 je ozaj krasna..z jednej strany zeleno-zlata, z druhej zlato-zelena a krasne ziari na slnku ...

mawiya
autor
18. máj 2014

@tomiholjubavi jaj dievka moja z tej najhoršej krajiny, od kiaľ sú iba podvodníci a tyrani. z pakistanu z karachi. 😀 . Takže preto rady ohľadne tých kníh a tak. ale ja neposlušná, furt si svoje tvrdím. že je jedno od kiaľ pochádzame a akého sme vierovyznania, dôležité je porozumenie a pochopenie.

mawiya
autor
18. máj 2014

@tomiholjubavi aaaaaaaaaaaaa ten tvoj muž ťa isto bije 😀 presne má taký milý face, že na 100% ťa bije, lynčuje, znásilňuje a nedáva ti jesť. ach si si vybrala 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@mawiya on je moj anjelik <3 nikto na svete nema krajsiu tvar a milsi pohlad 🙂
ale uz som mu nakazala, nech ma kroti v tom jedle, lebo odkedy som prisla do hr, pribrala som 26 kil 🙄 uz som nastastie polku z toho schudla, ale este mi dost chyba 😠 😠 😠 a aj za to mozu moslimovia - lebo tie kebaby, bureky a baklavy su tak hriesne dobre 😝

no a samozrejme ze ma bije, tyra, zakazuje mi vsetko, no jednoducho balkansky horor..a ked pre neho nešlapem, tak momentalne predava moju ladvinu 😀

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi No teraz aj lutujes, ze si ich nekupila dve,,, je vazne pekna 😀

erjona
18. máj 2014

@tomiholjubavi No a este by som chcela dodat, co som sa na fore dozvedela, ze su lenivi ti nasi balkanci a nemaju pracovnu moralku, aby si bola v obraze s kym zijes 😀

tomiholjubavi
18. máj 2014

@erjona oo tak toto na mojho sedi dokonale 😀 on je stelesnena lenivost 😀 ale napr. jeho tatko je zase typicky workoholik, neposedi ani minutu a ked nema raz co robit, ide aspon trhat travu do mora 😀 mne sa podarilo uchytit pre seba takeho lenivca, lebo aj moji rodicia su posadnuti robotou, vkuse ma niekde hnali a ja som to neznasala 😀 takze som spokojna nadmieru

tomiholjubavi
18. máj 2014

ozaj a videli ste baby co sa robi v bosne a v srbsku? najvacsie zaplavy za poslednych 1000 rokov...domy su az po strechu zatopene, strasne velke skody, kopu mrtvych, len tak plavaju tela po zaplavenych dedinach ☹ je to uplne hrozne...vsetci sa im skladaju na humanitarnu pomoc, este aj chorvati, posielaju peniaze, material, jedlo...