icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi No tak si jej to krasne vysvetlila, este, ze bola chapava 😀 😀 😀 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona oo keby nebola, tak sa dostaneme aj k nazornemu prikladu...ved uz komensky odporucal nazornost vo vyucbe... 😀 by si buduci rok dobre rozmyslela komu sa bude predstrcat 😀
inak volala sa inez...

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi No to je sedlana,,, to co ma byt? Prisla aj o rok, ci ostala doma?

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona aj o rok prisla, ale do zadaru ...vraj na pagu su nevdacni a neprijemni ludia 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Aha,,, no fajn, tak pomalicky do tridsiatky prejde cele chorvatsko, jedine, ze by sa na nu niekto ulakomil 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona ja by som sa teda moc nezlakomila na zensku co ma dlhsiu historiu ako moj internet prehliadac 😀 ale mozno niekde pride, zahra cnostnu a ulovi nejaku tu chalupu na mori, po ktorej tak tuzi 😅
hrozne tie zlatokopky 😠 a to mam len takeho obycajneho priemerneho chorvata...ake skusenosti moze mat @kuwait ked je vydata za bohateho kuvajtana ...ta musi mat asi v prirucnej kabelke kalasnikov a pod postelou sekeru, aby ho ochranila od vsetkych naletov 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Ved ta nam tu uz pisala,,, mas uplnu pravdu,,, nema to lahke si ho ustrazit,,, v EU ide na odbyt 😀

alice107
19. máj 2014

@tomiholjubavi ja som tak prbehla dnes zo zvedavosti forum. tvoj sposb pisania je ozaj prinajmensom zvlastny.a havne zvastne je, ze v krajine , kd ezijes , nevies sako su pomery len v nedavnej minulosti. 😨 alebo to neches vediet?
no vies, v chorvatsku sme boli naposledy v roku2004 😉 a zazitok s tym autobusom je presne z toho obdobia. no mozno za tie roky sa naucili aj prvidelnemu autbusovemu spojeniu. 😀 presli sme za 6 tyznov zname letoviska./od severu az po dubrovnik/ . ale mentalita a sposby ludi zostali take,a ake som si ich pamätala z obdsobia navstev tejto krajiny z obdobia mojho detstva
takze zbytocne ty presvedcujes niekoho o tom, ze mentalita ludi sa zmenila. ti mladiciobtazuju turistky ako pred 30-timi rokmi. cim viac na juh, tym horsie spravanie sa.
ale pre takuto mentalitu nemusism ist ani do chorovatska ci moslimskej krjiny
dnes som toto obtazovanie zazila na vlastnej kozi na ulici v de
idem po chodniku . atu trubi auto vedla mna v prudovke plnej potmavsich muzov. pokrkuju po mne, piskaju, jedne votvorenom mokne skoro vypadol z hneho. cely trup mal vokne .bol nepriputany.
oni tito ´´juzni´´ muzi/ako v de periodikach ich oznacuju/aby nemuseli priamo napisat etnikum, ked ide o nejaky takyto akt / su mentalitou ako jeden.akoby ich jedna matka mala. 😝a vychovala k takemuto v europe/halavne severnej/ nepripustnemu chovaniu.

@kuwait ako ty viesd, ako sa chovaju kuwaitanky a ci chodia na policiu?ved sa snimi podla tvojho opisu nestykas 😕
no a vkuwaite ako to opisujes tak to vobec nemohlo ani byt na policii. pretoze prave v tejto krjine ako v akzdej moslimskej krjine zena je nerovnopravna muzovi.jej svedectvo nestaci na obvinenie muza.auz vbobec nie znasilia. nikdy nezavru muza/co vlastne tym terminom myslis? 😕/ na zaklade obvinenia zeny, ze ju zbil jej manzel.
to kde si vzala
v kuwaite plalti zakon, ze muz za urcitych podmienok moze vlastnu manzelku aj zabit.a to legalne. nieto e este zbit.a prave aj nevera je tym cinom, zaktory moze legalne muz svoju zenu zabit.aj jej milenca. preco tvoja svokra nesla na piliciu, ked ju muz bije? a tvoje svagrine? muzi v rodine tvojho muza ako aj v celej moslimskej krajine pokladaju bitie zzien za normalne
aver, ze sudy nema inu mienku.

mohi toto vyuzivaju aj proti cudziakam-manzelkam. ked sa ich chcu legalne zbavit.
muz podla saria/co plati v kuwaite/ a ty to dobre vies, zemu moze byt.tak ako ten tvoj bil teba,a ked si sa spytala, kde ide. ☹
by si bola skusiila ist na policiu, ze ta tehotnu zbil. ci by ho boli´´zavreli´´. nechapem, preco pises taketo veci.ked dobre vies, ze to nie je pravda.

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Kuk moja, co som ti vravela 😀 😀 😀 😀 SISKA funguje a nesklamala 😀 😀 😀 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona akurat nam ti prace neschopni a lenivi juzania doviezli dvere na instalaciu, tak nemam cas si to vsetko precitat, ale urcite sa k tomu vratim, lebo to vyzera ako zaujimavost 🙂

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona neodolala som 😀 dvere počkaju ...

@alice107
dufam, ze sa na mna nenahnevas, ale z toho čo pišeš som ziskala dojem, že trpiš schizofreidnym stihomamom. Postihnuti clovek si to vobec neuvedomuje, ale všade vidi (alebo počuje) ludi, ktori ho sleduju, pozoruju, bud ho chcu napadnut, alebo na neho piskaju. Taketo neobjektivne vnemy sa volaju bludy. Pišem ti celkom seriozne, bez ironie a bez posmechu. Da sa to liečit medikamentami. Vysledky su v dnesnej medicine vyrazne a velmi ti to zlepsi kvalitu zivota. Nechcem ta strasit, ale takyto stihomam sa moze rozvit az do nebezpecnych psychotickych stavov, kedy je pacient nebezpecny pre okolie aj pre seba...

tomiholjubavi
19. máj 2014

@kuwait
@erjona

je zaujimave, ze alicka nezije v kuwaite, ale lepsie sa vyzna v miestnych zakonoch ako ty, ktora tam byva uz dlho... a rovnako je zaujimave, ako perfektne pozna chorvatsky narod a ako ma klame dojem cele tie roky co som tu 😀

ali08
19. máj 2014

@mawiya ahoj.odkial mas manzela?

tomiholjubavi
19. máj 2014

hiiii ze postihnuti clovek...teraz si to po sebe citam 😀 v chorvatskom jazyku nepoznaju Y...vsade pisu len I - riba, riža, jezik, mlinar ...tak sa začinam prisposobovat 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Sak ona je pani odbornicka.... 😀 😀 😀
@alice107 NEKLAM PROSIM TA, ten prispevok od kuwait som citala aj ja,,,ich hadka skoncila tym, ze ona jeho pricapila o stenu,, takze tu laskavo nezavadzaj a nevymyslaj si sprostosti a klamstva,,, ked sa takto skaredo niekto s manzelom pohada, tak samozrejme je nazlosteny a vyjadri sa o nom ako o najhorsom idiotovi,,, Takze uz prestan klamat alebo sa nauc poriadne citat.... 😀 😀 😀

alice107
19. máj 2014

@tomiholjubavi nie, ja sa nenahnevam. pretoze ty nemas uroven. ako by ma mohol nahnevat prspevok od niekoho ako ty?,kludne si posluz apis dalej v podobnom duchu,ak ta to upokoji. 😎
inak, prekvapuje ma, ze si byvala ucitelka. 😕
kultivovanost prejavu a vyrovnanost /ako poukazuju tvoje prispevky / nie je tvojou silnou strankou.
vies, ja debatujem len skultivovynymi pisatelmi. 8-. takze tymto je pre mna debata s tebou a tvoje prispevky pase.

tomiholjubavi
19. máj 2014

@alice107 😀 😀 😀 😀 to som rada 😀 ked nabuduce nechces mat so mnou do cinenia, tak ma ani neoslovuj 😉

mariuskaa
19. máj 2014

@tomiholjubavi Inac z tvojej odpovede bolo zrejme, ze si pisala velmi kultivovane...
Ziadne urazky ani nevhodne slova.

kuwait
20. máj 2014

@alice107 ty chuderka v novinach je toho plno,na ulici u susedov mame 40 sused kuwaitaniek pocujem a vidim sledujem ich 20 rokov vidim ako ziju a co robia nemusim ich mat za kamaratky aby sa mi isli na rameno vyplakat ako ty robis 😀 aby som videla ake su.Nerob sa tu expertka na Kuwait ked si tu v zivote nebola a ani anglicky nevies,podavala som tu dost linkov z kuwaitskych novin prave o tom ako kuwaitanky s kazdou malickostou idu na policiu ako BIJU SVOJICH MUZOV lenze ty si si to nedokazala precitat kedze anglicky nevies!Ja svoje tvrdenia dokladam vzdy faktami,linkami,fotkami,ty len placas sprostosti!Tu by mohol muz beztrestne zabit zenu?Preco trepes ked VIES ZE TO NIEJE PRAVDA? Moj muz ma nikdy nebil ty to dobre vies,a kde ide to mna vobec nezaujima,nech si ide ved aj ja si chodim kam chcem.Naopak ja som mojho zbila a nie raz aj tu aj v Parizi na ulici a preco?Lebo zle zaparkoval.Mna sa moj muz boji a vychodisko nema lebo kuwaitanky su take iste,ked som videla ze susedy muzov biju tak som aj ja zacala.(je odo mna o 20 cm nizsii nieje problem ho zbit 😀 )Nestrapnuj sa tu stale vypisovanim sprostosti vzdy ked sa ti podari odniekial pripojit na net.Vieme my kto si, co si, sme si zistovali od admina tvoje IP 😀aj z konika aj z exilu.sk

kuwait
20. máj 2014

dokaz o tom ze kuwaitanky biju svojich muzov je to studia robena kuwaitskou universitou

http://www.bananaq8.com/articles/new-study-10-o...

mariuskaa
20. máj 2014

@kuwait niečo takéto?
Akože ako ho mlátila. Vidí ho na ulici s tou druhou.
Co tam stojí ako stĺp.
Obidve vypadaju dost podobne.
HK woman slapping her BF on the street.

https://www.youtube.com/watch?v=S51xk68WO_g
kuwait
20. máj 2014

@mariuskaa na ulici tu v Kuwaite sa skor zeny medzi sebou biju ale videla som aj zenu ako fackovala muza a v Londyne kuwaitanka muza aj kopala do noh az spadol na zem a potom ho este kopla a vrieskala po nom a on nic len si rukami hlavu chranil.Tu zeny hlavne doma muzov mlatia ,ja mam susedy z oboch stran ta jedna velku panvicu pouziva a on chudak uteka po celom dome pred nou a druha fackuje,zabavne im pozerat do okien. 😀 a taki mladi co su tu ta zacne jacat ako cirkularka a potom po nom hadze taniere,minule tam u nich bola zachranka a chlapik na druhy den zafasovana hlava.Byvaleho korunneho princa zena(on uz zomrel) ta ho bila topankou vonku pred ich palacom a on si rukami hlavu chytall ludia to videli a ona nic bila ho a bila.

erjona
20. máj 2014

@tomiholjubavi To, ze ukoncuje debaty, na to si zvyknes 😀 😀 😀

jahodnicka
20. máj 2014

@alice107 Nechci se montovat někam kde mě netřeba, ale ty jsi fakt pozoruhodná osoba, fotoblog prázdný, fotka nikde, žádné příspěvky, jen si tě vždycky všimnu v nějaké diskuzi, kde akorát děláš zle. Proč sem chodíš? Nemáš se doma s kým pohádat? Nebo já fakt nechápu význam tvého působení zde 😕

tomiholjubavi
20. máj 2014

@erjona vobec mi to nevadi 😀 len som jej chcela poradit, lebo taketo spravanie je patogolicke a moze byt pre nu samu nebezpecne...ak sa aspon zamysli nad tym a navstivi odbornika, tak jej to velmi pomoze 🙂 ludia s bludmi sa zvyknu agresivne branit, lebo su presvedceni o tom, ze je to pravda a myslia si, ze im druhi chcu uskodit...

mawiya
autor
20. máj 2014

@ali08 Pakistan Karachi

erjona
20. máj 2014

@tomiholjubavi Len vsimas, kolko nahod tu, je, tak nahodne spomenieme to jej popiskovanie pocernejsich po nej a hla,,, hned v ten den ju pocernejsi zasa otravuju - tod jej komentar:
"dnes som toto obtazovanie zazila na vlastnej kozi na ulici v de
idem po chodniku . atu trubi auto vedla mna v prudovke plnej potmavsich muzov. pokrkuju po mne, piskaju, jedne votvorenom mokne skoro vypadol z hneho. cely trup mal vokne .bol nepriputany."

1, tak moja, my sme asi nejake naramne carodejky na kosteti, ked len spomenieme jej popiskovanie a uz ju zasa obtazuju a vsimaj, stale len ti pocernejsi A PRAVE VCERA - tak sme jej to chuderke asi privolali, tym, ze sme ju pospominali - AKA NAHODA 😀 😀 😀
2, zaujimave je, ze do tejto temy uz mesiace ani nevkrocila a zrazu si to tu nahodne citala - jasne, ze ANO - ale musim uznat, ma dobreho informatora 😀 😀 😀
3, muz vyleze do pol pasa z auta na viacprudovke a riskuje zivot, ze ho druhe auto skoli, len aby si po tej nasej alici popiskoval 😉
4, no myslim, ze si jej pomocnu ruku podala, takze ja som nic nekultivovane u teba nepostrehla
5, ale teraz smrtelne vazne,,, ako sa moze nechat jedna osoba takto dobrovolne zosmiesnovat,,, stale to iste vypisovat a nejako sa nezapajat do komunikacie,,, len to svoje hust dookola,,, nepochopim to jednoducho 😕 😕 😕 😕

mawiya
autor
20. máj 2014

@tomiholjubavi ako vidím už si sa zoznámila s alice hhhhhh. uži si 🙂))

erjona
20. máj 2014

@mawiya 😀 😀 😀 😀 😀

tomiholjubavi
20. máj 2014

@mawiya my uz sa pozname z jednej temy, kde na nu popiskovali počernejší chorvati, ked tu bola na navšteve politbyra 😀 a ak by si nevedela, tak je to jedna zaostala nerozvinuta krajina, kde ani autobus nerači chodit načas 😀