Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
@mawiya prajem veľa šťastia, lásky, tolerancie - ako hociktorej inej novomanželke a snažilke. Držte sa 🙂 (btw tiež sme z BB 🙂 )
...a k tvojej téme...je pravda, že "medzikultúrne" manželstvo je určite komplikovanejšie, ale pri rozvodovosti 50% , naťahovačkách o deti a podobných "moderných rodinných záležitostiach" na Slovensku si myslím, že nemáme právo kohokoľvek iného súdiť...
@mawiya my slovaci sme akí sme...no zeny tu maju svoje prava..nemusime sa schovavat za nejake satky..zahalovat sa od hlavy po päty 😖 😖 😖 Tu sme si viac-menej rovnocenní...no TAM je to o inom...myslim,ze ty to dobre vies..len si to nechces pripustit 😉 Zatial mas tie ruzove okuliare..a tie nepustia 😉
@maminuska tu nejde iba o pravdepodobnost, tu ide o realne pripady. Ci SK alebo tu, UK, nepoznam jediny stastny vztah Pakistanec-europanka. Dokonca poznam babu z Honk kongu, co si zobrala Pakistanca, konvertovala na Islam, zili spolu 17 rokov, nechcel s nou mat dieta, vraj sa boji, ze ich nezabezpeci a zatial si nasiel inu a s nou to dieta v pohode ma. Teraz sa rozviedla. Poznam baby, co odisli do Pakistanu zit, aj ked ich tam netyrali a mali tam vsetko, aj tak to tam nemohli vydrzat, vratili sa a dnes su uz rozvedene. Pravidelne su tu v novinach spravy o vrazdach zo cti, kedy otec zabije vlastnu dceru len preto, ze si s nejakym mladikom pisala. Alebo manzel zapalil dom, neuniesol, ze zena je vzdelana a sa angazuje, ze proste nesedi doma a tak ich zapalil, zhorela ona a ich 4 male dcery. Takisto, v Pakistane oblubena cinnost, oblievanie zien kyselinou, mladik ide po ulici na motorke a obleje dievcata, len preto, ze jedna ho nehcela, no co na to povedat? A takychto pribehov je strasne vela. O inych kulturach toto necitas.
@aliza ano , máš pravdu , preto je tá štatistika taká vysoká v neprospech takýchto manželstiev.
Viem že ani slovenskí muži nie su ukážkou cnosti a mužnosti ale na druhej strane žena má aspoň ako taku oporu v zákonoch, môže od neho odísť beztresne.
Ja osobne mám spolužiačku vydanú v Saudskej Arábii, musela povinne podstúpiť obriezku a teraz mi písala, že vydáva svoju 13 ročnú dcéru za 35 ročného bratranca.
Pre slovensku ženu toto predsa nemôže byt normálne.
@aliza , no mne je tiež divné, že zatiaľ sa počas celej diskusie neozvala jediná Slovenka vydatá za moslima, ktorá by podporila @mawiya a napísala, že žijú spolu x rokov, majú detičky a napriek veľkým náboženským a kultúrnym rozdielom spolu žijú šťastne a spokojne 😝 . Som zvedavá, či sa nájde aspoň jedna jediná 😉 .
PS: hodila som do foto. to len pre tých, ktorí myslia, že vymýšlam 🙂
@amexa presne tak, indovia su inak vychovavani ako my, aj my sa snazime naseho syna vychovavat na trochu inych zakladoch. Ale hinduizmus je vseobecne povazovany za mierumuilovne nabozenstvo, v podstate to nema ani pravidla, nemaju prikazy ani zakazy, nemaju obmedzenia ( dokonca ani nie je zakaz jest hovadzie maso, je to le kvoli tomu, ze krava je posvatna a okrem toho 80 % indov su vegetariani), no a hinduistom sa mozes len narodit a nikdy sa nim nemozes stat. India je ale obrovska krajina s neskutocnymi rozdielmi, je tam strasne vela rozdielov v ramci Indie, takze Europa je fakt ina. napriklad osobne poznam manzelstva, ktore su dohodnute rodicmi. Ja sama to nechapem, ale ono to fakt funguje. Ale zavisi to od spolocenskeho postavenia, kasty, profesie a pod. Ine je to v meste a ine na vidieku. No ale spat k teme, poznam strasne vela moslimov, hlavne v Dili ( najma Pakistancov), sama by som si nikdy moslima nezobrala. Ale je to vecou rozhodnutia, ale napriek tomu, ze moj muz nie je Slovak, tak viem, co to je kulturny rozdiel, ale ono nabozenstvo v nasich zivotoch hra rolu ( aj ked nemusis byt aktivna katolicka/moslimka/hindustka atd), je to vychova a kultura. Moslimovia su iny, netreba ich vsetkych hadzat do jedneho vreca, ale proste to maju zakorenene. No a ja by som tiez mojho muza kolkokrat prizabila🙂 ale to sa hadame ako muz a zena a nie ako katolicka - hinduista🙂
@mawiya Ahoj. Čítala som len po tretiu stranu a ďalej sa mi nechcelo. Zaujímalo ma len, že o čom táto diskusia je a "nesklamala". Presne som očkávala samé bububu a to tu aj je. Ja osobne skúsenosti s muslimami nemám a taktiež som si prečítala "bez dcéry neodídem" a ďašie príbehy s katastrofickým priebehom, ale aby som tvrdila, že teraz všetci moslimovia sú zlí a všetci si vymýšlajú kompletne iný život aký žijú a podobné veci, čo tu už odzneli, tak to mi príde pritiahnuté za vlasy. Každá jedna, čo sa tu zapojí, tak urobí bububu a pritom je úplne jasné, že aj na sk je plno týraných žien, čo aj keď majú "možnosť" sa rozviesť zo zákona, velakrát to nie je možné a keď je, tak ich nakoniec muž zabije. Nejeden prípad. Patriarchálny systém rodiny je vidieť v nejednej dedine na sk. Muž talian unesie deti a talianske súdy mu dajú za pravdu a to je EU. Je plno, ale naozaj plno príkladov, kde sa takéto veci dejú. Predsudky, predsudky...
mawiya zapoj sa tu do týchto tém, ak si ich teda ešte nenašla:
https://www.modrykonik.sk/forum/sukromna-skupin...
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/islamske-mamicky-ii-ozvite-sa/
Myslím, že sú tam baby, s ktorými su budeš mať viac čo napísať, nie len varovania a strašenie. Prajem všetko dobré.
@mirka285 nič v zlom, ale čo si teraz myslíš, že keď tu na ňu všetky budete hádzať strach, tak ona opustí manžela, ktorého miluje, lebo baby na MK to písali, že on je zlý a klame ju??? Alebo ako, keď si sa tak do nej obula? Keby som ti povedala napríklad, že tvoj manžel je sukničkár a budeš sklamaná, tak by si sa s ním rozišla? Tak ako ja nepoznám tvojho, tak ani nikto z nás nepozná jej manžela, tak nemôžeme povedať aký je alebo aký nie je!!! Nie všetci cigáni sú špinavý a lenivý, nie všetci taliani sú hluční. Ludia, kedy sa už na SK zahodia predsudky a začneme život a ludí posudzovať podla toho akí sú a nie podla nejakých štatistík?
@mawiya precitaj si tu prispevok od discovery8080 z 16.3. 00:43...........
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/islamske-mamicky-ii-ozvite-sa/
@zuzana581 nerobime ziadne bububu a ani nebrojime proti moslimom celkovo, pise sa tu konkretne o Pakistane. kazdy moslimsky narod je iny, ma ine tradicie, vychadza z inej kultury a preto sa nedaju tieto narody porovnavat. Ty skusenost nemas, ja mam, ja medzi nimi zijem uz vyse 10 rokov, zila som medzi nimi na SK a teraz aj tu, v UK, takze nemyslim, ze moj nazor je cisto subjektivny, zalozeny na jednej skusenosti. A tych katastrofickych scenarov je naozaj viac, ako tych dobrych, zial, to je realita. Nikto @mawiya nestrasi, ani od neho neodradza, radime jej len, aby bola opatrna lebo jej pribeh je az prilis 'idealny', nie ze by som jej to nepriala, ale bola by fakt unikat, ak by to bola pravda, to je vsetko.
@mirka285 nič ti do úst nevkladám, nepísala som, že to píšeš ty, ale toto sú tvoje slová: vies co,a ty si odbornicka na moslimov???ved si v tej krajine ani nezila...stale si hudies len to svoje,baby ti tu napisali viac nez dost,je mi jasne,ze sa nedas peresvecit,jedine co ma mrzi,ze ty nato prideskto mal pravdu,az ked sa to stane.... na ktoré som ja reagovala a ešte raz sa ťa pýtam, myslíš, si, že keď tu budete do nej hustiť, tak opustí svojho manžela, lebo vy ste napísali to alebo to zlé na jej vzťah. Veď jej manžela nepoznáme, tak nemôžeme povedať aký je, alebo aký bude. Žiadna z nás nevie, aký jej manžel v budúcnosti bude. Prečo jediné kritérium, pre ktoré to manželstvo odsudzujete je farba jeho pleti, jeho národnosť, alebo náboženstvo???
Presne ako pisala @zuzi2 ja zijem vo Svajciarsku,manzel Svajciar a je katolik presne ako ja ale tiez badam rozdiely v kulture a je skratka "iny"ako Slovaci.tiez som pracovala u jedneho moslima a to bola hroza 😠 ten mal respekt k manzelke ako ja ku sliepke s prepacenim keby som podvolila tak by sme mohli aj sexovat pred jej ocami a ona by na to nic nemohla povedat 😒 ani nie po mesiaci som sa odtial pakovala,lebo som mu svoje vzdy narovinu povedala a on ze taku zenu ako ja by nemohol mat,lebo ze papulujem a som drza no bodaj by nie,ked ona musela cusat 😒 dalej teraz som bola na vypomoc u jednej Tureckej rodine no hruza dalsi priklad 1000 a jednej noci zena mala dve deti,jedno chore tak som jej musela chodit pomahat lebo nestihala,no bodaj by stihala,ked bola handra v celom dome mlady pan sa zobudil o 11 a musel mat cely obed pripraveny a ked dojedol bolo na stole ako by tam prasa zralo 😠 ...ziadna pomoc nic.
@mawiya vela stastia snad tebe to manzelstvo dopadne podla tvojich predstav..

@mawiya ja si nemyslím že by ti tu niekto chcel zle alebo že ty si sa vydala a s dvoma !!!!! deťmi a za mladšieho a to by ti chcel niekto závidieť.
Tu ide len o blbú štatistiku , že je vyššia pravdepodobnost rozporov v manželstve a kultúrnych , náboženských, politických , majetkových , zvykových ako v manželstve ktoré je vytvorené osobami pochádzajúcimi z rovnakého prostredia.