icon

Nepamätám si tváre

4. nov 2021

Bože, ja som už kvôli tomu zažila toľko trapasov!!! Má to niekto podobne? Mne je z toho tak neprijemne a hrozne sa hanbím. Dnes opäť a mňa normálne boli žalúdok, lebo tomu chlapovi to už nemám možnosť vysvetliť. Prihovoril sa ku mne jeden chlap, bol s kolegom, že,,my sa poznáme, nie? A ja som na neho pozrela, hovorím ,,no netuším " .. lenže bol okolo chaos , veľa ľudí...už som sa k nemu nedostala. Teraz spätne som si uvedomila, že vyzeral veľmi zaskočený, až urazený. Ja naozaj neviem, odkiaľ sa poznáme. Ja si nepamätám ľudí. Kým ich nepoznám dlhšie a nestretneme sa pravidelne, skratka ich nepoznám a nemôžem každému povedať ,,keď vás na ulici nepozdravim, nehnevajte sa, ja si vás skratka len nebudem pamätať.
Niekedy to naozaj poviem, a už sa mi stalo ze mi niekto kývol a hovoril ,,čau,ja viem, že ty si ma nebudeš pamätať, ale poznáme sa.

Strana
z4
ysseba
7. nov 2021

Ja mam zas take, ze ked spoznam noveho cloveka, tak mi vacsina vzdy niekoho pripomina a mam pocit, ze uz sme sa videli. Alebo aj na ulici mi je vzdy niekto povedomi a rozmyslam, ze ci sa pozname 😆 a ked som bol v puberte, tak sa mi stavalo, ze som aj niekoho pozdravila a nebol to nikto koho poznam. Ale to som zistila ked dotycna alebo dotycny na mna kukali ako tela na nove vrata 🤪 a teraz mam novu robotu, obe moje nove kolegyne mi strasne pripominaju moje zname. Ta jedna dokonca tak, ze som jej vopred povedala, ze Zuzka strasne mi pripominas moju byvalu kolegynu, tak ked sa pomylim a poviem ti Baška, tak prepac 😆 keby mi to nahodou uslo, nech si o mne nemysli, ze som mešuge 🙈

zuzkaa111
7. nov 2021

Sorry necitala som to tu vsetko.. Ja si tiez nepamätám tváre, musim človeka párkrát vidiet, aby som ho rozoznala. Momentálne som na MD, no v práci mávam pod sebou ľudí a riešim to tak, ze si zapisujem, kym si zapamätám napr. priezvisko, blondína, vysoka.. priezvisko, hnedovlasy, okuliare atd. Robim to aj v sukromnom zivote do mobilu napr. suseda meno, farba kocika, mena detí... veľmi mi to uľahčuje život.
To čo si opísala sa mi nestáva, ja by som reagovala inak, dotyčnému by som povedala, prepáč nespomínam si, môžeš mi priblížiť odkiaľ sa poznáme, mám zlú pamäť na tváre a tuším si sa aj zmenil 😊

dundulica
7. nov 2021

úplne rozumiem, aj ja mám problém si ľudí zapamätať po prvom videní, dokonca aj druhom a treťom 🙂 je to zlé, lebo pracujem s klientmi, mám takú historku, bol u mňa klient (nie prvý krát), dohodli sme sa, že mi niečo pošle e-mailom. Popoludní som ho videla cez cestu, kývla som mu a zakričala, že ďakujem, dostala som to. On mi kývol, že čau, a je to v poriadku? Vtedy som zistila, že je to iný chlap, lebo ten môj mi vždy zdravil bozkávam, žiadne čau.😂 reku už dokončím, čo som začala, vravím mu, je to v poriadku, zajtra to urobím a pošlem. On mi poďakoval a povedal, že sa bude tešiť. No ja som sa pol hodiny nemohla prestať rehotať😂

dupinka
7. nov 2021

Skús sa poradiť s nejakou babou psychologičkou alebo personalistkou prípadne nejaké "koučky". Nech Ti dajú pár viet, ktoré ti pomôžu naštartovať konverzáciu tak, že sám človek povie, čo je zač a ty si nájdeš správny spoj v mozgu.
Proste nejaké pomocné formulky, ktoré neurazia a ty dostaneš tie informácie, ktoré potrebuješ.

laurika999
7. nov 2021

@klarissa25 ja tak isto.

pastinka
7. nov 2021

Tak tu som sa uplne nasla. Pamat na tvare nula bodov. Ludi, ktorych stretavam pravidelne si (po case) viem zapamatat, ale ked ich stretnem na nejakom inom mieste, inac oblecenych, v inej spoločnosti, tak som stratena. Napriklad ked niekoho pravidelne stretavam so psom tak si zapamatam toho psa, a ked potom je ten clovek sam napriklad v obchode, tak netusim kto to je. Vdaka mojej praci ma pozna vela ludi z okolia, tak uz som si zvykla proste odzdravit a neriesit. Blbe je, ked sa prihovoria...
A co sa filmov tyka, to sa tiez moj chlap smeje, ked vzdy zacnem hovorit, ze tento herec hral aj v tom filme co sme minule pozerali... On na mna kuka, ze to urcite nie, potom si to vygooglim, a uplne iny herec, ani sa len nepodobaju 😂
Ale s tymi cislami to na mna sedi, ze si pamatam datumy narodenia a telefonne cisla z dob davno minulych 🙂

dundulica
7. nov 2021

@pastinka s tými hercami to isté, ak sú v jednom filme dvaja fúzatí, už mám problém a film s Aziatmi ani nedokážem pochopiť, proste neviem kto je kto

magnetka
7. nov 2021

Ja si tváre pamätám, no neviem k nim priradiť mená. A keď ich viac rokov nevidím, tak musím rozmýšľať odkiaľ sa poznáme, či z práce alebo zo školy.
Minulý rok som stretla spolužiaka zo základnej školy. On ma spoznal hneď, ja som sa musela opýtať kto je. 🙂
To isté sa mi stalo so spolužiačkou zo strednej školy a s kolegyňou z bývalej práce. Tiež som ich stretla po rokoch a tipovala som v rozhovore s nimi odkiaľ sa poznáme. 🙂 Nehanbila som sa spýtať, ved bud to povedia alebo nie. 🙂🙂

marsmykkok
7. nov 2021

@dadis s tou inteligenciou môže byť, bola som v 14 rokoch na IQ testoch u psychológa a IQ mám nadpriemerné. Inak ja nemám problém len s tvárami ale aj s tým že zabudnem že si s niekým potykam. Potykam si s niekým, stretnem ho o 10 dní napríklad a neviem o tom, začne vykat alebo zdravit dobrý deň. Až po čase zistím že sme si potykali, ale to je už neskoro. Tak potom si s drvivou väčšinou ľudí vykam.

adriana2503
7. nov 2021

Ani ja si nepamätám tváre a mena tiez....musím veľakrát nielen stretnúť človeka ale aj viesť konverzáciu s nim aby som si ho zapamätala ... ale zato si pamätám dátumy a ľudí rozoznávam podľa hlasu, proste mam skor "sluchovu" pamat 😅
Ja si u seba myslím ze to nie je neurologická porucha ale ja sa ľuďom veľmi nepozerám do tváre a do očí veľmi malo...som taká ostychava...a preto si myslím ze si tých ľudí nepamätám podľa tváre ale podla hlasu🤭 mňa skôr do trápne situácie dostáva ze zabudnem meno hneď po zoznámení 🙈

alex666
7. nov 2021

Haha, aj ja si pamätam datumy narodenia. Niekedy nie presny den, ale minimalne mesiac a rok. Ak mi niekto povie kedy sa narodil, tak si to uz navzdy zapamatam

aurorastone
7. nov 2021

@janulka182 mne sa stal trapas naposledy v júli, keď som šla na príjem rodiť, doktorka sa ma pýta, ze prečo ma poslali na toto poschodie už, a ja, ze tiež neviem, lebo doktorka z poradne ma poslala tam a nie sem, a to bola ona ta ista u ktorej som bola doobeda na poradni a teda bola som tam asi 4krat a vobec som si ju nepamätala 🤣🤦‍♀️

tipstertime
7. nov 2021

Wau, ďakujem, super som sa zasmiala. Sme v tom spolu. Tiez som 3 roky byvala v panelaku a nevedela, kto je moja suseda, mala dvere meter od mojich. Veru trapne situacie, tiez si o mne myslia, ze som namyslena. Ja som bohuzial mila len na ludi, ktorych poznam, na ostatnych vyzeram skor, ze zazeram...a povedzme si pravdu, poznam malokoho 😂
Pozerat filmy bez manzela nema vyznam, bez ohladu na pocet postav. Mena vypustam z hlavy skor ako dotycny, s ktorym sa zoznamujem dokonci uvodnu vetu. Aj tieto prispevky som precitala všetky, pamatam si obsah, ale kolkym zenam sa stali trapasy...mam pocit, ze kazdy komentar pisala nova osoba. Vobec necitam od koho je ktorý prispevok, moja hlava vypúšťa fakt, ze sa jedna o konverzaciu par ľudí. Este som aj na materskej 5 rokov, neviem, ako sa vratim do prace, esteze pracujem s ludmi 🤦‍♀️ Nespomeniem si ani na mena kolegyn, s ktorymi som v kontakte, o byvalych ani nehovorim. Ale blbosti si pamätám, vacsinou aj dátumy.

denka259
7. nov 2021

Som na tom podobne. Pamätám si tváre až keď sa niekoľko krát stretneme

dori92
7. nov 2021

No ja som taka istá. Manžel si pamätá aj ľudí ktorých len zhliadol pred 20 rokmi a ja si nepamätám susedov z bytovky kde som bývala 6 rokov 😂 dokonca si pamätám, že keď som stretla muža prvý raz tak celý druhý deň som rozmýšľala ako vlastne vyzeral 😂😂😂

denithestrange1993
8. nov 2021

Jooj ludia nosia ruska,hockedy iny uces,oblecko,schudnu,priberu,zapoznas ich atd. Niektori ludia si myslia ze su natolko specialni ze ich musis vidiet aj v tme odzadu. Pricom ty si ides svoje.

derdia
8. nov 2021

Jaai nepamatam mena, taktiez nsi nepamatam s kym som si potykala takze potom kokcem ako krava, a najskor vykam potom tykam a potom sa spytam uzuplne debilne, ze ci sme si nahoodu nepotykali... A tak. Mena neviem vobec, robim vambulancii a nepoznam vlastnych pacientov... Bohuzial. Poznam len tCh "vynimkcnych, ktori vynikaju spravanim" 😂🤦‍♀️a ostatnych bohuzial nie. Moja hlava to nedokaze vsetko vnimat a pamatat si...teda poznam mena na kartach napisane, ale nie cloveka ktory patri k tomu menu🤦‍♀️ked sa ti nabuduce stane ze ta niekto oozdravi, normalne. Povedz +Ze boooze prosim ta primen sa mi, lebo ja uz som z toho zufala, ale nepamatam si odkial sa pozname. To vobec nevadi, ze to tak spravis... Vzdy bud uroimna a v pohode... Nech ai kazdy mysli co chce.

andreatytler
8. nov 2021

Ja to mam takto s menami. Uz som zacala kazdeho varovat a hned ako sa mi predstavia im poviem ze ich meno zabudnem. A uz sa bez okolkov pytam na meno znovu a znovu, vzdy ked sa stretneme. A najhorsie je ked si zapamatam nejake meno zle a potom tu osobu cele roky oslovujem zlym menom.

janadidiova
8. nov 2021

Mám to rovnako.pristahovala som sa k manželovi do domu, do cudzej obce, a zdravia má stále "cudzí" ľudia. Všetci ma poznajú,ja nikoho. Najhoršie je, že som sa už 3x šla zoznamovať s jeho kamarátmi, s ktorými sme boli vraj na káve a v bare. A ja zakaždým natiahnem ruku a idem sa predstavovat, akoby sme sa videli prvýkrát. V práci sa mi to dialo bežne. Som lektorka a s veľa účastníkmi sa stretávame pravidelne, máme zavedené týkanie ale keď sa stretneme na ulici,vôbec netuším kto to je..až keď mi to niekto povie .tiež sa cítim blbo kvôli tomu a už viackrát som zažila veľmi nepríjemnu situáciu kvôli tomu :(

7rebeka11
8. nov 2021

Som druhý rok na materskej a v piatok som stretla kolegu. Bola som prekvapená, čo robí u nás v dedine, tak som sa mu prihovorila. A on, ani po pár minútach nevedel kto som, ani keď som povedala, že kolegyňa z práce 🤦🤦🤦 až keď som povedala meno 🤣 nie že by sa ma to dotklo, skôr som si hovorila, či je ok 🤣🤣🤣

modra_kolobezka
8. nov 2021

Tuto chorobu mam presne aj ja! Kym niekoho neuvidim 5x, tak neviem o koho ide. Najhorsie bolo zapametat si svokru mojho brata, vobec som si ju nepametala ani po 4-5 videniach! Inak pamet mam vybornu, dokonca ma moja pamet aj zivi. X krat sa mi stalo, ze si ludia mysleli, ze som namyslena, lebo sa nepozdravim. X krat sa mi stalo, ze sa s niekym na ulici rozpravam a netusim o koho ide 🙉

mimamino
8. nov 2021

Tiež mam ten problem a tiež som zazila kvoli tomu veľa trapasov. No už nato kašlem hovorim si mňa pozná takmer každý, ja piznam tych čo su pre mňa dôležití. No a teraz pod tými rúškami sa ani neda spoznať ľudí.

guiseppinka
8. nov 2021

@mimamino pripomenula si mi jednu situaciu. Muz ma kolegu kamosa, jeho zena je z juznej ameriky, spolu kvakaju po spanielsky... Boli raz u nas. Raz sme sa stretli v lidli a cakali sme v rade na kase a kedze u nas je rozna zmes jazykov, tak pocas cakania skusam spoznavat jazyk. Tu som rozmyslala medzi spanielcinou alebo rumuncinou. On po mne kukal a ja nic... Potom len po muzovi odkazal, ze asi sme sa stretli v lidli. Tak mu vravim, ze ked sa stretneme, tak nech sa ozve... Druhykrat zase v lidli sme presli okolo seba, on na mna kuka a ja nic🙄 ale ozval sa, takze sme pokecali...

susi111
8. nov 2021

Ani ja si nepamatam tvare, keď som robila v obchode, jedna starsia pani ma poprosila ci by som jej nezaniesla do zlatnictva dať vycistit zlatu retiazku, tak som isla a hotovu som vratila inej tetuške. Podla mna to bola ta ista, ale smola...nebola. Ta sa cudovala ze som jej dala retiazku. Po 3 dnoch som ju bola pytat. To bol trapas! Ale cakala ze pridem lebo sa jej to nezdalo....

pastinka
8. nov 2021

@aurorastone teraz si mi pripomenula co sa mi stalo tento mesiac na preventivke. Isla som po dvoch rokoch s tym, ze pred tymi 2 rokmi sa mi menila doktorka, moja isla do dochodku. Vtedy som tuto novu videla prvy krat, samozrejme bez sance si ju zapamatat. Prisla som do cakarne, vysla prijemna osoba (sestricku som si pamatala ako ofucanu, tak som si vravela, ze asi je tu nova sestricka). Vypytala si karticku, poslala ma do kabinky. Potom v ambulancii ma cakala pani doktorka, vysetrila ma, pokecali sme aj o inom, a ked som uz bola zase v kabinke tak len pocujem "pani doktorka, tu este budem potrebovat podpis... A ja ze to sa bavi sestricka s doktorkou (pre vysvetlenie, aj ja mam titul doktor, ale mimo prace vobec nie som zvyknuta aby ma tak oslovovali). Rozuzlenie... Ta moja doktorka tam ziadnu sestricku nemala, bola to ta ista osoba, len z druhej strany dveri, a ja kedze som to vobec necakala, a tvare teda nula bodov, tak riadnu chvilu trvalo kym som pochopila, ze "pani doktorka tu potrebujem podpis" patri mne 😂😂😂

margaretka_
8. nov 2021

Ani ja si niektorych ludi nepamatam. Napr ludi co stretavam ked vencim psa, by som spoznala hadam iba podla psa.
Ale najlepsie bolo na vyske, ked ja som pol roka nechapala, ze nas jeden predmet ucia 2 zeny a ze ktora je ktora. Nikdy som ich nevidela naraz, mne prisli brutalne rovnake. Po dlllhom case som zistila, ze nemaju nic spolocne. Absolutne, ani vlasy, asi len nizsie boli obe alebo co 🙈

tanuuulka
8. nov 2021

@margaretka_ hahaa toto sa stalo aj mne 😅 jeden ucitel nas ucil v prvom rocniku 2 semestre. 3.rocnik vs, p. docent prechadzal po chodbe. Zacala som ho zameriavat, ze aha, toho som uz niekde videla. Moje spoluziacky na mna kukli "co tak zazeras???" Odpoved: "toho chlapa odniekial poznam" 😁😁😁😁 spoluziacky v nemom uzase: ved to je xy!!! 😄

olivka84
10. nov 2021

Ja som na Tom podobne tváre si absolútne nepamätám. V práci mi trválo aj mesiac kým som spoznávala kolegyne. Vedela som mená aj priezviska ale nevedela som ich priradiť. A tiež sa mi stane že sme vonku s mužom ten sa dá do reči s niekým ja som ticho usmievam sa apotom sa ho pýtam to bol kto?no veď bývalá suseda ...ja koľkokrát ani vlastných príbuzných nespoznam .minule som tak tetu v buse nepozdravila . Ale zato mena si pamätám všetky aj priezviska aj cudzokrajné aj s filmov a seriálov mena postáv hercov...všetky čo som videla snáď. Čítať neviem či som vedela skôr to si nepamätám. Ale čítala som veľa a často už od prvej triedy. Inak ja mám aj farebné videnie že keď počujem slová vidím ich farebné tak možno mi to nejak vytlačilo to obrazové vnímanie . Nemôžem mať vsetko

dominikak4
4. júl 2022

Ja si tiež nepamätám tváre, ale pamätám si hlasy, človeka si vybavím aj po čase podľa jeho hlasu, proste viem, že áno toto je on, ale tvár si nevybavím, musím ho vidieť viackrát a pravidelne. Problém je aj keď pozeráme s mužom film, mne trvá chvíľu kým priradím postavy podľa tváre, preto neznášam filmy s titulkami. Ak je tam dabing, tak aspoň tie hlasy ma usmerňujú....=D

Strana
z4