icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

anjelicek26
22. jún 2011

@maca_p - dokonale zeny? Mne to prijde normalne. A aj ja mam doma casto neskutocny prevadzkovy bordel, a nepanikarim, dohrame sa, dopecieme, domodelujeme a upraceme. Ja neviem, ako sa inak deti naucia, ako to ma u nich doma vyzerat...

ani3012
22. jún 2011

@maca_p mne zase Evička skúmala ,čo to z nej vlastne vyliezlo..chodí už sama cikať na nočník-ja vždy len vynesiem.... neostalo mi nič iné ako vytepovať koberec( ešte že je kusový) a ona sa kúpkala dobrú pol hodinku,než to z nej zliezlo 😀

maca_p
22. jún 2011

@anjelicek26 ved ja som nepovedala, ze neupratujem vobec a ze kym z chalanov nebudu pubertaci ani nebudem. len ze to pri dvoch detoch do dvoch rokov ide dost tazko, najma ked ma jeden 3 mesiace a druhy 2 roky. + problemy veku, ziarlenie na mladsieho surodenca. ja si potrpim na to, ze za kazdeho pocasia ideme 2x po dve hodinky na prechadzku.

a teraz ma ospravedlnte, idem si deti obriadit 😀

zuzkat1
22. jún 2011

@anjelicek26 no nemam ani susicku a drahy doma prstom nepohne 😠 navyse sa dal na VS a odvtedy teda poriadne ani doma nie je...

anjelicek26
22. jún 2011

@xlucia - jednotku resp. "pre" mliecko davas bez obmedzenia casu a mnozstva. Dvojku mliecko uz musis dodrziavat maximalne mnozstvo za den a aj minimalne dve-tri hodiny medzi jednotlivymi flasami. Lenze dvojku mliecko davas az od pol roka a dieta nenechas revat od hladu, ale namiesto toho mu ponuknes prikrm.

ani3012
22. jún 2011

tak ja budem sebakritická....domácnosť sa mi lepšie udržiavala,keď som nemala net.....

anjelicek26
22. jún 2011

@zuzkat1 - ja som pri Saske dokoncila vysku, tak drzim palec, je to narocne sklbit jedno aj druhe 🙂 Ale ta hrdost na konci, ze si to zvladla, no proste to za to urcite stoji 😉

kilian
22. jún 2011

@pici neviem,ale z nahody som si vsimla,ze hocikde sa pozriem do nejakej temy,vsade sa hadas a diskutujes s niekym.padlo mi to tak do oka.

anjelicek26
22. jún 2011

@ani3012 - juuuj aka pravda, zabijak casu 😅 😅 Ale tak Max spi na obed 4 hodiny a Saska je do tretej v skole, tak stihame jedno aj druhe 😉

zuzkat1
22. jún 2011

@maca_p ja netvrdim ze sme tu dokonale... aja uz teda vobec nie som dokonala 😉 ja len si myslim ze dieta sa ma aj toto naucit aj keby som tu sedacku hned chcela zajtra vyhodit, dnes este malej poviem ze na sedacku sa trusit nema... a teda mala by si vidiet aky tu ja mam bordel ked mala nespi... vsade hracky a kopec veci co nestiham popri nej porobit... ona je maly hyperaktiv a ked nespi stale jej musim byt v patach....zial porobim vecer...su aj dni ked neporobim lebo nevladzema priznam ze idem spat a riad umyjem na druhy den rano...

zuzkat1
22. jún 2011

@anjelicek26 no ma za sebou prvy rocnik🙂 tak este 4 roky a mala bude mat aj otca🙂

zuzkat1
22. jún 2011

@anjelicek26 to co mu davas ze spi 4 hodiny??🙂 moja spi na 2x dokopy cca 2,5 a 4 nespala nikdy... ani v noci tolko neprespi

veve39
22. jún 2011

@xlucia pici to nikde takto doslovne nenapisala ako to ty interpretujes. a keby aj napisala, ze prave preto nebude kojit, je to LEN a LEN JEJ VEC a rozhodnutie a nikto nema pravo vynasat sudy a pisat napr. ze je to chore....
opat sa diskusia zacina zvrtavat nespravnym smerom.

aknaj
22. jún 2011

@zuzkat1
tak ti poviem, že je konkrétne poznám taký prípad s alergiou na materské mlieko, máme ho v rodine

zuzkat1
22. jún 2011

@aknaj ved ja som nepovedala ze neexistuje len ze to nie je bezne...

veve39
22. jún 2011

@xlucia prosim o zdroj, odkial mas info o tom, ze sa nema davat castejsie ako za 3 hod. - to nie su antibiotika...
malu som mala isty cas bez prikrmov na cisto UM, bez doplatku, plna uhrada - nestalo nas to nikdy viac ako 72,-eur mes. Papala primerane, aj priberala...

anjelicek26
22. jún 2011

@zuzkat1 - no on spi 4 na obed a hodku po obede - tak medzi 5-6-tou a tych 11,5 hodky v noci s 1 zobudenim, niekedy s dvoma... ale vravim, to on uz od porodnice... a 8 mesiacov bol na MM a az potom aj UM...takze ani stravou to nie je 🙂 On je proste taky spachtos 🙂 Flegmosko 🙂

ani3012
22. jún 2011

@veve39 Evička ,keď bola v nemocnici,tak mlieko nedostala skôr ako za tri hodinky ( vyrátali jej presné množstvo,ktoré som do nej napumpovala sondou) ..je pravda,že sa k tým trom hod. nikdy nezobudila a v brušku mala ešte nestrávené mliečko (lebo predtým som sondou musela pozrieť obsah žalúdka)
doma som jej potom dávala mliečko až keď si pýtala...to znamená,že aj po 4,5 hodinke(nebudila som ju) a niekdy bola viac akčná a tak aj hlad sa skôr ohlásil ešte než uplynuli tie tri hod. 😉

maggie2
Odpoveď bola odstránená
ani3012
22. jún 2011

@maggie2 veď aj bola ,to asi každý pochopil,veď písala som,že v nemocnici....išlo tam o to,že tam im dávali len každé 3 hod. mlieko...a to je jedno,či to bolo na pat. novorodencoch,alebo internom alebo chirurgii....
išla som tou sondou povedať,že ja osobne si myslím,že každé dieťa má iný metabolizmus ,iné trávenie a tak aj to mlieko aj keď je presne vyrátane na ml (podľa tabuľky) tak v reály to mliečko nestrávila-pretože mala dosť....

inak si treba dávať pozor na slovníček ,to slovíčko psychopatiny sa ma dotklo....:-/

maggie2
22. jún 2011

@ani3012 veď áno, to nebolo mierené na Teba. Nezdá sa Ti ale niečo nelogické?

ani3012
22. jún 2011

@maggie2 a čo ?

maggie2
22. jún 2011

No to, že prečo by som dávala dieťaťu mlieko po troch hodinách keď nepýta a nemala dávať do troch hodín keď pýta. pretože keď pýta, tak jednoznačne strávilo. Navyše aká chcemická reakcia prebieha v žalúdku, keď sa dostane do žalúdka s nestráveným mliekom ďalšie nestrávené mlieko? No asi nijaká nie?

ani3012
22. jún 2011

@maggie2 veď o tom bol môj príspevok

poleva
22. jún 2011

@xlucia musím povedať že máš pravdu v tom,že dieťa je prvoradé a je to veľká obeta,ale sme predsa mamky a deti sme chceli / ja mám dvojičky/
absolutne nesúhlasím s názorom na UM,ty kojíš alebo si kojila,neviem,,,,ja som kojila mesiac,a potom sme prešli na UM z dovodu že sa mi prestalo tvoriť mlieko,UM sme dávali podľa potreby,neviem odkiaľ máš že sa nesmie podať skôr ako každé 3 hodiny,mne sa takto ozývali na papanie,každé 3 hodiny,vieš asi si nebola v takej situácii,že treba prejsť na umelé mlieko,preto som názoru že každý robí tak a obhajuje to ,čo jemu pasuje,preto sa tu nehádajte,lebo je to smutné...

m.i.r.i
22. jún 2011

@maca_p ja sa ta zastanem kedze tak dost negativne vnimaju ten tvoj prispevok.. ja mam len jedneho a kludneho, ale aj tak sme si domacnost zariadili tak, ze to mame mozno na nejaky cas, ked sa znici tak nech..nech ma maly priestor a pokoj a ze nebudem chodit ako policajt okolo nejakej bielej kozenej drahej gaucovky aby mi ju nepocmaral fixkou alebo lestit skleneny drahy stol kazdy den, lebo ho ocapka ruckami...my sme si kupili lacnejsi nabytok, nic moc s tym, ze mozno o par rokov ked maly (alebo deti celkovo) vyrastu, tak potom si to zariadim mozno vkusnejsie a modernejsie...pritom ale ucim maleho co smie a nesmie, papame vzdy len v stolicke, nidky nedostal nic niekde pri hrani - ale, to je zas vyhoda, ze mame dobreho papkaca co sam prilezie ku stolicke a pyta sa do nej...nezazlievam preto mamickam, ktore musia mozno deticky aj nahanat po byte aby im nieco zjedli...tak ak by som musela, tak nech...ale nemusim..maly nekrusi po byte, ale ak by som teraz mala mat druhe, isto to neustriehnem....nechodi mi do zasuviek, nevybera zo suflikov, povie len no no..mame pritom vsade ochrany rohov a vsetko mozne, ale on je maximalne opatrny a poctivy..ale co ak....gauc mame skoro permanentne rozlozeny na letisko, lebo do malicka na nom lezkal, gulal sa a hral sa..tak sa tam rad hrava..ma zakazane skakat, to nepodporujem, ale je mi jedno ako co vyzera a ze nabytok je lacnejsi..nech ma dieta svoju slobodu..pritom samozrejme s hranicami urcenymi, ale nezblaznim sa ak sa nieco stane..ked najdem coskoro popisanu stenu farbickami, tak mu vysvetlim, ze sa to nesmie a budem ho k tomu viest, ale proste premalujem...gaucovku tiez vyhodime o par rockov...takze len ti chcem povedat, ze ta chapem, mozno to mate uz doma extremnejsie, lebo mas viac deti a ozaj sa to neda ustriehnut..( preto ja planujem druhe az s 5-6 rocnym rozdielom 🙂)

a baby nehadajte sa tu prosim..je to taka mila tema ale niektore slova co tu volite by ste si mohli odpustit...

a @pici suhlasim tu s babami, ze na to, ze skusenosti este nemas volis prave ty dost hrube slova...mozes mat svoj nazor samozrejme a nik ti ho neberie, ale tato tema zvlast ma byt o akceptacii vsetkych moznych pohladov a trosku baby skaredo niektore reagujete...zas ale co sa tyka UM, chapem ako to myslis a s mnohym suhlasim...tiez sme si presli kadecim s kojenim...
skuste trosku krajsie prispievat a reagovat hm?

katecameron
22. jún 2011

@denisekkk sa nepokakaj teraz vsetky do mna rýpte ako harakiri proste nebudem si citat nic o SIDS nezaujíma ma to este raz písem ja som ho nemala a a moj nazor je ze nieje potrebny ak mas iny nazor je to v poriadku ja ti ho neberiem tak nerobte so mna 🤐 sloboda slova a nazoru na vsetko poprosím TIE CO CHCETE SI KUPTE ja ho nekupim sorry uz ma nebaví reagovat na tieto príspevky

zuzanockamt
22. jún 2011

@xlucia ja mam krpca na UM od 2.tyzdna, do 6.tyzdna bol aj ciastocne dojceny a nikdy som nedodrziavala interval 3 hodiny medzi davkami, jest dostaval a aj dostava na poziadanie, ziadne striktne casy neriesim ... a teda 130€ som za mesiac na UM este nedala a to som ho nikdy nemala preplacane poistovnou ... do 6.mesiacov ma stala krabica 9,96€ a teraz 8,99€ ... davam Bebu

pici
22. jún 2011

prepacte.. zjavne sa to tu zvrtlo, nebudem davat vsetkych koho sa to tyka. ja som vyjadrila jednoznacne za kojenie som. dalej som vyjadrila hypoteticky ze ak by mi bolo ako alergicke lekarom odporucene dlhodobe nekojenie ako tu niekto spominal tusim tea, tak by som to zvazila. pisali mi baby ze je to financne narocnejsie, jedna ze to je rychlejsie, jedna ze to trva dlhsie ako kojenie. na margo mna a hadania v inych temach. temy su dve, o tom istom, a diskusia je aj o tom, ze sa ludia vyhadaju. koho som urazila , tomu som sa ospravedlnila. ale ja si vyprosim, aby mna niekto oznacoval za choru, alebo moje spravanie za chore, za to, ze poviem, ze budem upratovat a starat sa o manzela. nechapem preco to bolo prekrutene, akoze dieta odlozim bohvie kam a ja si budem fajnovo luxovat od rana do vecera a vyckavat na muza. povedala som iba, ze mam rada poriadok. preco tu panuje nazor, nerodila si, nemozes sa vyjadrovat absolutne nechapem. preco tu pada, co chcem odmietnut v porodnici vs.umele mlieko a kojenie, takisto nechapem. ako to suvisi?ja mozem predsa suhlasit aj vecami, ktore sa na oko zdaju vam ako protichodne- napr, co chcem v nemocnici pri porode odmietnut vs. to, ze ak to bude nutne UM pouzijem. a vynasat sudy, ako ja nie som pripravena na dieta, povazujem za velmi nechutne, ze nie som zrela na dieta a ked takto uvazujem, dieta ani nemam mat. to si vyprosim. ked ani jedna nenosite moje topanky a nezijete moj zivot, nemate pravo ma sudit. a vobec nie v takej citlivej teme ako nemoct mat deti. tolko. nakoniec ja mam krajsie prispievat. ani v jednom prispevku som nikoho neurazala, a nikoho nezhadzovala a dokonca ani nikomu nehovorila, ze ci mal alebo nemal mat deti, za jeho nazory.

denisekkk
22. jún 2011

@katecameron nejaka si prchka, ukludni sa . je to tvoja vec ja som len napisala co si myslim tak neutoc..