icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

pici
22. jún 2011

@kilian hocikde mi mozes prosim ta napisat do IP v akych hocikde sa pozries temach sa ja hadam?

denisekkk
22. jún 2011

@andika10, @weverka11 ja to chapem ze je to draha zalezitost a nikoho neodsudzujem ani nic podobne, len som poukazala na to ze by sa to malo stat sucastou vybavicky kazdej buducej mamky, lebo predsa stat sa moze hocico. kazda mamka ma inak vyvinuty materinsky pud, a ak ste proste take ze jednym uchom pocuvate ci babo dycha a zobudite sa na akykolvek divny podnet tak to obbdivujem, Ja som si proste v tomto neverila a bola- aj som hrozne uzkostliva takze tak. Len mna niekedy proste zaraza ze si baby kupia kocik za 700€ ale monitor je im drahy alebo znackove oblecenie s ktoreho aj tak eticky vyrastu či si kupuju lacne autosedacky s argumentom - ved je to len na rok 😖 to je len moj nazor. Moja mala tiez spava v postielke natisnutej na moju postel a niekedy si ju dame k sebe do postele- to mam najradsej- ale bojim sa ze sa jej daco stane.

sorciera24
22. jún 2011

nepouzivala som monitor dychu a pokial to nebude niekedy nutna, ani nebudem (aj to je hlavne rekalma a hlavne dost to strasi maminky), ved ani anse mamy take vymozenosti nemali....ked ho niekto pouziva je to jeho vec 😉
som za kojenie, nic nie je zdravsie ako mm, neodsudzujem ale zeny, ak nekoja,lebo z roznych pricin nemozu, nemaju mlieko, zdravotne problemy....aj aj som bola pripravena na moznost, ze mliecko enbude a buedeme na UM , ale nepaci sa mi, ak niekto odstavi svoje dieta od mm v 2.mesiacoch zo sebeckych dovodov (napr. ze ide na Silvestra na chatu, tak odstavi....poznam take ☹ ), nie aom tabulkovy typ, ze v knizke pisu tak, tak dam tak...v kazdej knizke pisu inak, kazdy doktor povie inak...riadim sa materskym instinktom 🙂 a fungujeme a sme zdravi.....
ako mam dieta, dsot som presla na prirodne veci, cize ziadni Martankovia, ATB (pokila to nie je nevyhnutne) a uz ani ockovanie.....samozrejme, je to kazdeho vec, ale nech mame v tomto slobodnu volbu......mne sa to pri mojom dietati oplatilo....maly je zdravy a na nadachu anm staci vit. C 😉 ....asi tak (takze aj zubna pasta bez fluoru u nas)....
no a k tej cistote a hygiene...ja som mala vzdy byt vypucovany ako zo skatulky....ako sa narodil nas maly, nestiham nic...a halvne, ked zacal behat.....ak niekto ma take narocne dieta ako ja, pochopi 😉 uz si z toho nerobim tazku halvu a halvne opat som zistila, ze prehnana cistotu je viac na skodu ako na osoh, tak ako prilisne obliekanie a pod. ....nech si dieta zvyka na bakterie, posilnuje imunitu (my sme jedli skaly, kamene, piesok,cencule...tu sme 😀 )......lebo potom vyjde von a ofukne ho a bol by chory....ako mnohym mamnikam......
ja len tolko, ze mam kamosku, ktora je tabulkova, pise si do zositka, kolko ml, ejj mala vypije UM, ked vypije o 10ml menej, tak uz je hotova....akoze nechapem....to iste s obliekanim, liekmi, prikrmami...no mna by asi drblo.....moje dieta je sice narocne, ale je spokojne a zdrave a naozaj idem na to so sedliackym rozumom, co sa pred 2. rokmi nedalo o mne povedat 😀 vsetci sa ucime skusenostou!!! vela stastia, maminky! 🙂

veve39
22. jún 2011

@denisekkk ja len doplnam - zapozicanie monitoru Babysense II, ktory pouzivaju aj na novorodeneckom odd. na 6 mes. v porodnici vo FN BA stoji 34,-eur

gubcikova
22. jún 2011

monitor dychu nám zapožičala svokrova frajerka v bojniciach.stál na pol roka 40€ a kde skončil?v skriny,ako veľa nepotrebných vecí,ktoré som ako prvorodička nakúpila,takisto plno hračiek.malá spávala snami v posteli,lebo odmalička nechcela spávať v postielke.a že prestane dýchať som sa nebála,lebo cecala aj 15rázy za noc a ked už si dlhšie nepýtala zobudila som sa na to sama.
@sorciera24 stebou len plný súhlas.ach jo naše náročné deti

pici
22. jún 2011

baby preco sa tu vadite za monitor dychu? ja vam poviem, ze ja ho mat budem. ci je to reklama a tucny odrb na ludi, neriesim. bojim sa. dieta nemam a ked ho mat bude, urobim aj nemozne preto aby bolo v bezpeci... myslim co sa toho syndromu tyka. kto ho kupil a nikdy nevyuzil, chvala bohu za taku skusenost., kto ho nekupil a dieta umrelo, mozno by si to druhy krat rozmyslel... a ja osobne niekedy tak tvrdo spim, ze by som sa jednoducho bala, ma ho svagrina tak si ho poziciam.

maminuska
22. jún 2011

@pici, berieš si niektoré veci príliš osobne.
Totižto ak napíšeš že chceš mať poriadok a starať sa o manžela, zákonite podráždiš 90 % prítomných mamičiek lebo ten poriadok nemaju a nestíhaju sa venovať manželovi , lebo behaju okolo drobca. Ver tomu, že oni by aj chceli, tak ako ja trebárs, len niekedy je to zbytočný a vopred prehraný boj.
Ale mna sa to napríklad vôbec nedotklo, lebo som prešla obdobnu cestu ako ty, od osôbky s večne behajucou handrou a vysávačom až po bojujucu sovietsku ženu o aspon ako také zachovanie poriadku.

vejula
22. jún 2011

neviem či sa to tu hodi ale ak ste nepozerali reporterov o pupočnikovej krvi, tak si kuknite, ako sa obchoduje so strachom rodičov v zaujme velkeho zisku, ako sa citovo vydieraju matky počas tehotenstva, ešte že som sa na toto nedala nahovoriť.. mam pocit že to trochu suvisi aj s tym o čom sa tu bavime, o tom ako chcu ženy urobiť to "najlepšie" pre svoje dieťa a vyhodiť z to neskutočne peniaze len aby si utišili svedomie že pre svoje dieťa urobili všetko na svete http://www.stv.sk/online/archiv/reporteri/

sorciera24
22. jún 2011

@vejula presne tak, bububu, zamrazte si pupocnikovu krv, ale ekd som ju chcela dat do verejneho registra, som nemohla, lebo mi pri porode podavali ATB, ale pre vlastnu potrebu by som mohla 😀 no, zas dobry oblb.....ako skoro so vsetkym (napr. ockovanim pomaly aj proti blbosti...)....ako ja to chapem, lebo so zdravim sa dobre robi bububu a obchoduje(lebo je pre vacsinu z ans to najdolezitejsie...)

bambi2
22. jún 2011

a kto chce, ja vam jeden monitor dychu predam. cisto novy, nepouzity. je od nanny, platila som zan este sk 3990,- za 75,- eur ho dam. podmienka je, ze az v juli budem na SK 😉

pici
22. jún 2011

@maminuska ale ja som to tak vobec nemyslela. ved som to vzdy stihala ked som chodila do prace, a do dvoch .. tak dufam ze to bude v pohode aj s babom. jasne ze nie som sibnuta do upratovania, mam len rada poriadok, ale robim ho raz za tyzden. nie kazdy den a urcite nebudem decku behat pri riti s vysavacom... ja som nikomu nenapisala ze je neschopny lebo nestiha upratat. ved mam kamosky s detmi, vsetky do jedneho maju doma bordel a ked ho upracu rano je to iste. a ja to chapem. ale bordel a spina neni to iste. 😀
a beriem veci osobne, pretoze ja mam svoje problemy, ktore mi pridu o dost vaznejsie ako ci dam alebo nedam UM a podobne, a tu mi napise zena ktora o mne nic nevie, precita si ulomok diskusie a pise mi ze nie som zrela na deti? a ze potom pochopim ze lepsie je nebyt ani tehotna? tak pardon... a za to ze myslim na poriadok a jeho udrzanie a manzela, tak za to nemusim byt chora a nezrela na dieta.

titkovamiriam
22. jún 2011

@vejula ja som darovala,vobec som nerozmyslala nad tym ju uschovat pre potreby svojho dieťatka,nech pomože a využije sa,ved snad keby niečo tak sa tak isto najde vhodna aj potom-je to len fakt ,,veľky odrb,,na city maminiek.

pici
22. jún 2011

@vejula
@sorciera24 suhlasim. ale porovnavat monitor dychu, ktory preukazatelne dieta dokaze zachranit a pupocnikova krv, ktora vas s ovela vacsou pravdepodobnosti vycicia z penazi naproti zachrane dietata, je podla mna neporovnatelne.

vejula
22. jún 2011

@sorciera24
@titkovamiriam tiež som chcela dať tu krv do verejneho registra ale to mi rovno povwedal lekar že je to pase, pretože len maloktora krv sa tam dostane kedže musi prejsť obrovskymi testami... už to mi prišlo na hlavu, tak pre moje dieťa mi budu zskladovať za obrovske peniaze krv ktora ani neprejde poriadnymi testami a zrejme je na prt ale pre cudzie deti musi byť tip top eno nuno 😕 😝

@pici ja nič neporovnavam len som tu hodila tento link, podla mna o tom treba hovoriť lebo poznam mnoho kočiek čo na tento odrb naleteli 😉

bibione
22. jún 2011

Zeny,zeny,zeny... 😅 a tak sa mi dobre citalo...polovicu som musela preskocit,uz to zavanalo carodejnictvom a upalenim...budem reagovat len par veci:
monitor dychu- nepouzivala som,ale chcela som...nastastie nebol potrebny a nemyslim si,ze su to vyhodene peniaze
diazepan- kazde dieta reaguje na vysoku teplotu inak,jedno ani nevie,ze hori a beha kade tade,ine je malatne a upada do stavu,kt by ste nechceli vidiet...febrilne krce ma fasa neurologicke dopady na dieta,takze ak dieta horsie vnima teploty,preventivne podavat- do 5kil 2,5mg nad 5kg 5mg...stretla som sa s matkami,kt sa tvarili ako super matky,ale dietatu pri 40C sa neunuvali premieravat teplotu,nedajboze decku podat paralen cipok alebo nurofen sirup...poviem to tak,ako mi huba narastla...maximalna vytretost!
sondovanie a stravovanie UM- dieta sa zasonduje na kazdom detskom odd pokial nieje schopne prijimat potravu ustami a tak isto sa kontroluje obsah zaludka,vlastne ani nie tak obsah,ako to,ci je sonda fukcna a priechodna a ano,v nemocni sa UM nedava skorej ako za 3 hodiny
KM- davat ci nedavat...ja osobne davam a malemu chuti viac nez UM,je to vzdy len o tom,ako dieta na KM reaguje
ockovanie- ockovala som,nenapadlo ma neockovat
kojenie- ked mate MM,kojte do kedy to ide
CS- odradil ma od druheho dietata 😔

pici
22. jún 2011

@vejula ved ok. ja som zase nepovedala ze ty konkretne, len som to tebe adresovala lebo si to pisala. ano je smutne ako niekto dokaze zarobit na druhom. ja som tomu tiez verila ako hlupucka... ale brat mi to trochu objasnil ze nech sa spamatam...

kaja73
22. jún 2011

ja len tolko k monitoru-hovorite o nom niektore ako o zbytočnosti-tak prečo ho použivaju v nemocniciach-u nas aj na normalnom novorodeneckom aj na patologickych novorodencoch.A ozaj to FUNGUJE , deti-mnohe už zachranil-naozaj v realnom živote-nie v dakych hypotezach.Nie je to ako pupočnikova krv-že možno raz,alebo pofiderne očkovanie-kde sa len typujú počty asi zachranenych-ziadny relevantny dokaz o ich prospešnosti neexistuje.Ak mal niekto plane poplachy tak mal bud nekvalitny monitor,alebo ho mal zle umiestneny.Ved aj zdrave babo si može grcnut ,vdychnut to a prestat dychat. Možem povedat, ze ako zdarvotnik som o tejto pomocke ani na sekundu neuvažovala,že by som ju nemala mat.Radsej sme kupili polsky kočik-a som s nim spokojna-,ale na tomto by som určite nesetrila.Viem, že v minulosti toto nebolo,ale deti na SIDS umierali aj vtedy.A dnes v dobe milionov očkovani,ked je dokazane ze par tyždnov po nom stupa počet pripadov SIDS ma ani nenapadne ho nemat.V Japonsku napr daku dobu neočkovali deti do 2 rokov a SIDS sa dostal takmer na nulu. 😔 Takže reči typu-ja mam zdrave babo sa možu zmenit vo sekunde grcnutia,aleb kratko po očkovani. ☹ Samozrejme, že je každeho osobna vec či ho ma,ja som len chcela problematiku trochu približi pre tie čo sa este rozhoduju. 😉

denisekkk
22. jún 2011

pupocnikovu krv som aj ja chcela uschovat ale nakoniec som pochopila ze je to biznis , no monitor dychu je nieco ine...chcela som ju darovat ale mala som hekticky porod a zabudla som na to ☹

maminuska
22. jún 2011

@pici ved ja verím tomu že si sa nikoho nechela dotknút, na niektoré veci jednoducho netreba reagovať, možno ani tá čo to napísala to nemyslela až tak zle ako to napísala , len to zobrala ako osobný utok na seba.
Ak by si takto rozpísala svoj postoj hned na začiatku, inak ten postoj je z môjho pohľadu úplne normálny , tak by si nezožala taku kritiku .
To ako ho budeš korigovať neskôr ukáže len čas, možno vôbec, možno uplne 🙂

pici
22. jún 2011

@maminuska lenze ma vo sne nenapadlo ze to takto vypali. a je docela jasne ze ked dieta nemam, mozem naozaj len snivat o tom, ze to budem vsetko stihat. ale ja som zo seba superzenu nesla robit. ale ani urazat sa nenecham

titkovamiriam
22. jún 2011

@vejula nieco na tom bude lebo napriklad pri michalovi sa ma to hned opytali že jej je ,,dosť,,,aj pri Marekovi .no ked som rodila Milana tak bud sa este take nerobilo lebo sa ma nepytali nic 😉

andika10
22. jún 2011

na ten monitor dychu, ja som ho nemala kôli financiam, ale kamoška si ho kúpila keď mala jej dcera 3m, raz sa v noci zobudila a že dieťa jej nedýchalo, ale našťastie ho prebrala, hneď utekali na pohotovosť, týždeň boli na pozorovaní, ale všetko bolo v poriadku zo zdravotného hladiska, a keď prišli domov hneď si kupila monitor a po mesiaci sa jej stalo to isté, tiež utekali na pohotovosť, a po rôznych vyšetreniach jej dr. povedal že mala smolu, že akurat jej dvcere sa to stalo 2x, nechcem tym prehovárať nikoho na monitor l

sorciera24
22. jún 2011

@pici a jaj som mala tvrdy spanok, dokym sa nenarodil maly 😀 potom si proste v strehu 24 hodin denne, z toho ked sa ti dieta zobudi za noc v priemere 6krat a za kazdym cicia dost dlho, ver tomu spanok to nie je...proste pre mna monitor dychu nie.....a popravde ako vravim, som ho ani predtym neriesila....len posledne roky sa akosik velmi riesi, predtym ho nitko nepouzival a teraz podme vsetci......ale ako vravim, ak tu porebu pre istotu niekto ma, nech si ho kupi.....mne pri zdravom dietati a jeho budeni a nocnom spanku nebol potrebny.... 😉

pici
22. jún 2011

@sorciera24 tak tak. ja ho chcem. comu predist mozem, tomu predist chcem :DDD

maminuska
22. jún 2011

@pici no ono stačí keď si niekto predtým než napíše hocijaku necitlivu vec pozrie profil toho druhého a to čo ten človek tam má. Ja to tak robím vždy ked chcem napísat nejaku ostrejšiu odpoveď.
Pozrela som si tvoj profil, pozrela tvoje články, prečítala a pochopila že tá veta že by si nikdy nemala mat deti sa ta musela dotknut, možno keby tak urobil aj niekto druhý nestane sa tak 🙂

pici
22. jún 2011

@maminuska jednoduchsie je niekoho zhodit.

veve39
22. jún 2011

@kaja73 presne tak, odd.fyziologickych novorodencov (cize nielen patologickych) maju kazdu jednu postielku vybavenu monitorom...asi preto, ze je to zbytocnost ich nemocnice v ich zlej financnej situacii tak precizne pouzivaju ?
ja monitor vyuzivam a nevyjadrujem sa k matkam, ktore ho nevyuzivaju ako k nezodpovednym...je to ich volba
avsak vyjadrenia o tom, ze monitor je zbytocnost, su tiez netolerantne (a z mojho pohladu aj povrchne a nespravne...)

zuzkat1
22. jún 2011

@anjelicek26 tak to mas super🙂 ja take spanie nepoznam🙂

zuzkat1
22. jún 2011

jej pozeram ze rozoberate monitor dychu...to bola jedna z prvych veci co som kupila i ked ani raz nepipal...klop klop klop... investovala by som zas do neho...ja mam taky co je k nemu aj vysielacka teda ho pouzivam dodnes a malu pocujem ked sa sprchujem aj ked ma zavrete dvere a ja vysavam alebo pozeram telku...proste pocujem ked sa zobudi a zaroven viem ze ked nepocujem pipanie tak je vsetko ok🙂 takto 2 v jednom je naj naj🙂

pici
22. jún 2011

@zuzkat1 taky angelcare 401?