icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

andrejka1974
24. jún 2011

@zuzkat1 ano je pravda ze sa to nedalo inac spravit najstarsieho syna som kojila 15 mesiacov ziadne umele mlieko ale dalsi dvaja synovia proste prkrm hned od prveho mesiaca a mala tiez su zdravi chori len obcas a ten najstarsi najviac kojeny je najviac chory nie je pravda cim dlhsie kojis tym zdravsie dieta ale mame to za sebou som stastna spokojna hoci kojit som vzdy chcela ale ked to neslo a deti nepriberali ina moznost nebola vsetky deti sa mi stravuju zdravo mliecne vyrobky, vela zeleniny ovocia nic im nechyba ani nechybalo mozno iba mliecko moje teraz uz maju 17,5 13,5 11 a Sinduska 2 roky a 9 mesiacov

zuzkat1
25. jún 2011

@andrejka1974 to s tym zdravim je individualne.... moja ma teraz nejaky virus v puse prvykrat (17 mesiacov)...nieco chytila na pieskovisku ale je uplne bez nejakych priznakov len na jazycku na dake fliaciky.... kamoska ktora kojila 9 mesiacov este nemala chore dieta a on uz ma 10 rokov... dalsia kojila obe deti vyse roka jedna zdrava ako repa druha chorlava...a kamoskyn syn, 5 rokov, je chory kazdy mesiac....ten bol na UM... je to neviem cim... podla mna viac faktorov nielen mlieko... inak moja priberala tiez malo... narodila sa ako 3760gramova a ked mala 3 tyzdne mala 3200g... teraz ma 9 kil...

inak baby od veci otazka🙂 sli by ste s detmi starymi rok a pol do jaskyne?

titkovamiriam
25. jún 2011

@zuzkat1 do akej soľnej či klasika krasovej?Do krasovej urcite ano a do solnej neviem či by to tam dietatko-45-60 min vydrzalo.

zuzkat1
25. jún 2011

@titkovamiriam klasicka jaskyna🙂 v tatrach🙂 v solnej by som ja nevydrzala...nuteny "relax" nie je vymysleny pre mna🙂

monika15
25. jún 2011

hmm, ja tiez som na tom pol na pol.... aj citam ale vacsinou sedliacky rozum 🙂)

len momentalne si neviem poradit s 6 hodinovym spankom ..... od 1 do 7 rana.....
tolko spi nas maly :( 10 mesacny..... :((((
co podla mna je strasne malo..... :(((((

emka25
25. jún 2011

Ahojte dievčatá. Idem vás poprosiť, že ak si nájdete čas, skočte kuknúť do témy: Idú nám zúbky. Je tam diskusia ku ktorej som prispela aj ja. Ak so mnou súhlasíte, podporte ma svojim názorom, lebo si tam pripadám ako blbec-jediná. Ďakujem.

zuzkat1
25. jún 2011

@emka25 😀 bola som kuk a aj som sa vyjadrila lebo ten tvoj nazor ma neskutocne pobavila a plne s nim suhlasim🙂 to pred tym som presla len letmo,lebo k tomu aby som s tym co si napisala suhlasila nepotrebujem poznat predoslu diskusiu 😉

zuzkat1
25. jún 2011

@monika15 to ako az o 1nej zaspi? cely den nic?

monika15
25. jún 2011

@zuzkat1

no prave nic :(((((

sa to len teraz zacalo tyzden tomu.... :((((
v pondelok ideme k lekarovi ........ je to strasne malo.....

zuzkat1
25. jún 2011

@monika15 no to je fakt malo... a je aj mrzuty? nemozu to byt zubky? ja sice neviem mojej vysli ani neviem ako, ale deti zvyknu byt vraj vtedy mrzute a vy mate vek kedy uz mozno aj stolicky idu a to vraj je najhorsie... no tak drzim palce nech sa to zlepsi.. a nic nezabera?

monika15
25. jún 2011

@zuzkat1

No zubky zacali ist ked mal 7 mesiacov a tak ze za 7 dni 7 vyslo... a odvtedy vobec nic.....
pozeram sa ale nevidno zeby sli zuby nic dasienka su take iste ako predtym..... :(
tak uvidime ze co povie lekar, naprv som si povedala vsak pockam kus ale zial uz tyzden tak
taha sa bojim zeby sme mu nejak neposkodily....
sme skusali dost vela ale nic nepomaha a aj ked ho okupeme tak tam akoby druhy nadych hehehe 🙂
to uz vobec....sa tak preberie ze az.....

zuzkat1
25. jún 2011

@monika15 no neviem povedat na to vobec nic, lebo to je fakt malo, keby som bola zastancom vyplakavania tak poviem sup s nim do postielky...ale to je nie som, pride mi to hrozne, takze ten lekar je lepsia volba...ak nic nenajde (co dufam ze nie) mozno aspon poradi,alebo taky napad🙂 moja mala par dni ze vecer nie a nie zaspat a pomohlo ked sme si lahli uplne vsetci a ona medzi nami... do hodiny spala... a my tiez🙂

monika15
25. jún 2011

@zuzkat1

ked ho dame ku nam tak nam tuka do oci aby sme nespali heheheh 🙂 hodku sme vydrzali ale dalje sa uz nedalo ihihi 🙂))

zuzkat1
25. jún 2011

@monika15 🙂 tak evidentne unaveny nie je🙂 huncut maly🙂 no neviem teda...ja malu kojim a ked je najhorise narazim ju na prsnik a tam dudka sice aj hodinu ale potom zaspi... iny sposob uspania som nemusela este pouzit - bud zaspi sama alebo teda pri kojeni... takze neviem poradit - ale tych 6 hodim je asi naozaj dost malo..

monika15
25. jún 2011

@zuzkat1

no prave energiou nabity 🙂 ehehhe
tak uvidime 🙂 ze co povie lekar....
dnes zaspal poobede a nahle sa zobudil ale strasne strasne plakal az sa nevedel nadychnut....
tak som utekala.... a ked ma videl tak prestal.... tak sa asi zlakol alebo fakt nam tie stolicky idu....vzadu....
ale nic necitim....

titkovamiriam
25. jún 2011

@emka25 ja si už ani nepamatam kedy a ako detom zuby vyšli 😀 😀 musela by som pozrieť ich denničky 😉 no viem že som to neriešila,objavili sa-potom vypadali,a narastli nové.Marek má zubky este komplet-krásne biele perličky.chodíme raz rocne vsetci na preventívky a máme pokoj 😉

@monika15 a tebe tiež neviem poradiť ja som mala detičky spachtosov,marek aj teraz spava poobede a vecer zalahne o 21,00 a spí do 7-8 cez tyzden sa to o hodinu posuva kedze chodí do skolky 😉

katka.ott
25. jún 2011

@monika15 a nemoze byt, ze mu spanok staci? mozno je to len prechodne obdobie...
terezi mala take obdobie, sice ako 18mesacna, ale po cca 10 dnoch sa to upravilo. vtedy jej stacilo spat 11-12hodin v noci a cez den moja pritomnost.

a co sa tyka zubov. podla tabulky maju mat deti prve horne stolicky v 16mesiacoch. nasej terezi 1 chyba, ale dole uz vykukli druhe stolicky. takze aj tieto tabulky su len orientacne a zuby si rastu ako chcu 😎

nadezdah
25. jún 2011

@monika15 Nejdu mu zuby. My sme v pondelok aj utorok až o pol 3 zaspali, cez deň mi pospal, čo inokedy nezvykne, no tie dve noci boli pre mňa zabiják.

emka25
25. jún 2011

Dievčatá ďakujem.

atrami
25. jún 2011

@weverka11 , toto je presne dovod, prečo sa nezapájam už do diskusii na MK. Mám pocit, že všetci lekári vymreli a matky stratili sedliacky rozum porodom. V dnešnej dobe-internetu stačí ,,vygugliť" problém. Je predsa toľko odborných stránok, venujúcim sa problematike deti.

monika15
26. jún 2011

@nadezdah

no sme na tom rovnako.... dnes zaspal o 9 ... tak som zvedava udfam,ze do rana lebo
posledne 4 noci boli strasne ..... :(

rozmyslam, ze ci ho to brusko neboli lebo som mu dala chlebik :(((
a mama hovori ze takym malym moze boliet ze este nevie spracovat brucko kvas.......
:(((

monika15
26. jún 2011

@katka.ott

No neviem, dufam,ze sa to zmeni.....
nechcem utekat vzdy k lekarovi bo povie ze som sisi heheheh 🙂))
ale on povedal ze hocikedy kedby nieco hned ist.... 🙂 je super lekar .... 🙂)

veronikam
26. jún 2011

Nas maly ma 8 tyzdnov, taktiez odsavam, pretoze mam ploche bradavky a nepodarilo sa nam kojit, natrapila som sa teda poriadne, aj som si vela poplakala, ze mi to nejde,niektore poznamky okolia typu "a ty mu nedavas z prsnika" ma neskutocne vytacali, ale povedala som si, ze som preto spravila vsetko, a to, ze mu davam papat mlieko z flasky zo mna nerobi zlu matku. Takze odsavam, zvykla som si na to, vobec mi to nevadi, naopak, je to super v tom, ze hocikedy mozem ist na nakup, alebo na masaz 🙂 , a manzelovi mozem maleho nechat a v pohode nakrmi. Takisto je to vyhoda v tom, ze raz za cas si ho cez vikend zoberie v noci do vedlajsej izby, a krmi ho v noci z flasky a ja sa vyspim celu noc 🙂 . A co sa tyka stravy - cele tehotenstvo som jedla uplne vsetko a takisto aj teraz jem uuuuplne vsetko, dokonca posledne dva tyzdne zjem kilo hrachu za pol dna, a malemu vobec nic neni a nema ziadne problemy. Takze asi tolko.

zuzkat1
26. jún 2011

@veronikam tak to je super ze ti manzel vstava k malemu🙂 moj nevstal ani raz... aj rano ked my dve uz vstaneme tak jeho nechame za zavretymi dverami spat este kym mala nema ist spat svoj prvy spanok takze cca do 9tej🙂

anjelicek26
26. jún 2011

@veronikam - ja som mala pri dcerke ploche bradavky, kojili sme tri mesiace cisto cez klobuciky + ficali na odsavacke, potom sa uz bradavky zväcsili - vytiahli tak, ze sa mi mala zrazu pri spolocnom kupani prisala, ja kukala ako puk - ze ty toto vies (????) no a uz sme ficali bez klobucikov. Skuste to, mozno bude maly este chciet. Aj ked teda mas pravdu, ze moze manzel dat malemu flasu je fakt super vyhoda a MM dostava tak ci tak 😎

kaja73
26. jún 2011

@zuzkat1 U nas to bolo naopak-kym maly zle spaval,tak cez vikendy,mm po tom, čo som maleho nakrmila mliekom,vždy zahajil "službu" bral si ho do detskej a ja som do tej 9h mohla spat 😉 -apon tie dve rana do tyždna-.Teraz už vyse 4m toto nemusi robit,maly spi pomerne dobre-max raz za nim v noci idem a ked aj vstane o 6h,tak do 7 vydrži v postielke a nasledne už obaja-mm aj ja - vstaneme.Mne tie 2 h navyse spanku cez vikend velmi pomohli. 🙂

veronikam
26. jún 2011

@kaja73 hej je to super, mne tiez tie dve tri hodinky spanku navyse moc pomozu 😉

veronikam
26. jún 2011

@anjelicek26 ty si asi nemala ploche bradavky, ale vpadnute. mne sa totiz nevytiahnu odsavanim 😒 , klobuciky nepomohli tiez, skusala som niekolko druhov a velkosti. ale uz to neriesim, zvykla som si na to ze odsavam a da sa to v pohode. mlieka mam tolko ze dokonca zasobujem jednu maminu, co ho ma malo 🙂

zuzkat1
26. jún 2011

@kaja73 ja som mala parkrat taky vystup ze by k nej mohol vstavat , to som bola uplne unavena, ale potom som to nejak vydrzala a zvykla som si... a hlavne ...asi je to blbost ale ja to tak vnimam... manzel chodi do roboty plus teraz aj studuje tak si potrebuje oddychnut...ja som doma a obcas (raz za mesiac) sa da, ze si pospim cez den hodinku🙂

kaja73
26. jún 2011

@zuzkat1 ved aj moj chodi,ale spi cele noci v kuse 😉 ,nikdy k malemu nevstaval ani nevstava.Takže ma každu noc nerušeny aspon 7h spanok,co sa o mne až na posledne 4m nedalo povedat-tak max 2h v kuse a dokopy ked bolo 5h za noc tak bola super noc.Nehovoriac, že po cisarskom som ani cas nemala na regenaraciu a už sa riešili koliky maleho,horučky dokola v 3-4 t intervaloch,pobyt v nemocnici-2krat-bola som s nim-bol to horor,tam som nespala ani tie 2 h za noc a cez den len na rukych maly,čo stale plakal,potom problemy po očkovani,proste stale niečo bolo 😔 a ja som bola uplne KO 😝 .Takže, to že moj muž bol dva krat do tyždna po 2h s malym,kym som ja ako tak dospavala považujem za uplnu samozrejmost. 🙂 A som rada že to tak bral aj on 🙂