icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

nice202
20. jún 2011

mne fotky brusiek nevadia, to su uz hluposti cim sa tu zaoberate. ci ma dakto fotky s bruchom a ci nema.... vsak sa im to asi paci,ked ich maju. druha vec su hole deti.

indapich
20. jún 2011

@dominika1988 Ahojte mamky, konecne diskusia,ktora ma zmysel! 🙂 mesiac aj 2 tyzdne (tak staru mam dcerku) rozmyslam o vsetkom moznom. A síce sa niekedy chcem aj ja poradit (pisala som do nejednej diskusie a pod.) vzdy som dsla na to ze najlepsie sa ucim z vlastnych chyb a bez urazky a bez barsakych rasisitickych myslienok, ozaj len v dobrom ( na oddeleni sestonedelia aj sám pán primár nám hovoril pri vizite) Pozrite sa dievky na cigánky, tie si z nicoho nerobia tazku hlavu. toto je to podla coho treba fungovat. Je mlieko? je. tak dobre, nie je dame sunarku. nic to nepokazi (sama som na tom vyrastala dokonca mamina sa mi priznala ze mi dala kakao ked som mala 2 mesiace :D) ja sice kojim a som rada, ale predsa to ma svoje negativa, bolia ma krize, a prelezim takto denne x hodin, lebo v teple malej nestaci ani voda a na nic ine nevie zaspat len na didike, cumel nechce ani vidiet. Na margo monitorov, som prvorodicka a aj celkom mlada mamina, ano kupili sme monitor, je funguje a predsa mala spi asi viac somnou ako v postielke 🙂 urcote uz zachranilo vela zivotov, a usporilo vela prebdenych noci mamickam, i ked nase mami ani nevedeli co to je. Vsetko sa v tomto svete toci o peniazoch, sama to viem, a mame vzdy na vyber... Nase deti vedia najlepsie co potrebuju, ked chcu chodit, tak im pomozme ci je to v 6 mesiacoch alebo 12tich, ked su uz natolko sikovny ze vedia papa v 4 mesiacoch tak im dajme papat, predsa kazdy cloviecik je individum. Preto je zatial a stale svet pestry a pekny, ak by sme mali zit podla tych knizocok co dostavame v porodnic tak by to vyzeralo asi ako v Orwellovom romane 1984.... dobre no teraz som sa uz odklonila od temy. Este taky dodatok, maminky ako moja sestra, ktore su schopne kurit aj v lete a dieta odmietaju vystavovat rozlicnym okolnostiam bakteriam, maju potom chorlave dieta, predsa aj ockovanie je o tom, ze do organizmu sa dostane minimalne mnozstvo danej choroby proti comu je dieta ockovane a cloviecikovia si samy vytvaraju protilatky... Jedno je iste ak sa budeme riadit podla slov toho nasho pana primara, urcite narobime menej zleho ako keby sme nase dieta nosili v pomyslenej sterilnej bublinke 🙂)

pici
20. jún 2011

po mojich zazitkoch na internete, najlepsie je nikde nefigurovat pomaly ani pod svojim menom, a nie to davat mejl, adresu, nebodaj fotky.. nasla som totiz par nickov s mojimi fotkami s ponukou sexualnych sluzieb , plno stiahnutych fotiek atd... tak tolko moje skusenosti s fotkami a vlastnou identitou...

ivettka74
20. jún 2011

@sisaha Uplne suhlasim, tiez by som sem take foto nedala a taktiez ani fotku z porodnej saly kde sa dietatko prave narodilo je este zakrvavene a matka s roztiahnutymi nohami...Podla mna tieto fotky maju zostat v sukromnom archive ale ked som si tu citala jednu diskusiu pod takou fotkou tak napisat ze sa to nehodi bola spolocenska samovrazda... 🙄

sisaha
20. jún 2011

@cartridge vobec nie si staromodna, len si uvedomujes, co dnesna spolocnost dáva, ale aj čo berie. A v tomto pripade berie celé súkromie daného človeka. Cudzích ľudí si do bytu nepustíme, ale prostredníctvom fotiek ukážeme hocikomu ako bývame, s kým a veľakrát sa dá zistiť aj kde. Na facebooku si fotky blokujeme proti neopravnenym osobam, tu ich vystrcime na obdiv celemu svetu a pritom niekomu ani nedôjde, ze protistrana to môže kdekoľvek a akokoľvek zneužiť.

matiniki5
20. jún 2011

Ahojte baby super tema 😎 Ja si myslim, ze vsetko aj z internetu aj od doktorov, treba brat s mierou a spravit podla svojho, ved kazda matka chce len to najlepsie pre svoje dieta. A lekari niesu ziadny svatci, mna keby zobrali farma spolocnosti na "skolenie" na Kubu tak tiez vychvalujem ich vyrobky 😀 Ja neodcudzujem nikoho a nikoho radami sa do bodky neriadim. Pri prvom synovi som si nechala radit do kojenia od jednej mamicky a vdaka tomu som po 3 tyzdnoch dokojila. Pri druhom kojim kedy moje dieta chce a v pohode kojime uz 4 mesiac. Ale raz som skoro odpadla ked tu na MK koniku jedna mamicka pisala,ze jej dieta je na UM. Maly podla doktorkinych tabuliek pribral vela za mesiac a ma mu 1 davku denne zrusit. Ona to vyskusala a z kludneho babatka bolo klbko nervov. Nechapem tu doktorku, ved kazdy zjeme inak aj dospely. Moje deti obe vazia viac a su vyssie ako ich rovesnici, ale mm aj ja sme vysoky, tak jasne ze aj oni budu. A to ich mam teraz hladnych ked viacej zjedia a spalia?? Podla mna sa treba riadit dietatkom ked vidim co mu vyhovuje a samozrejme aj svojou intuiciou 😉

sisaha
20. jún 2011

@ivettka74 mozno keby z niekoho fotky urobil niekto fotomontaz, tak by sa ta dotycna rychlo zobudila... Tiez si myslim, ze intimne fotky (dietata, zeny, muza) patria len a len do sukromneho albumu.., nie pre všetkých. Je pekné ak sa niekto, kto dlho čakal na dieťa chce s ním pochváliť, ale treba si zvážiť aj riziká, ktoré to zverejnenie so sebou nesie.. A zial tých proti je viac, ako za...

pici
20. jún 2011

@sisaha na to su predsa tie kolonky, ze pre kazdeho, aj pre neregistrovanych, pre priatelov atd. nie? nechapem. ale ked niekomu to nevadi, tak ok... ja mam svoje skusenosti, ktore zial musim riesit na policii

ani_sama_neviem
20. jún 2011

@sisaha presne ja akonahle som zistila ze uz aj tu su podvody a nizka ochrana sukromia tak som fotky okamzite dala prec aj malej aj svoje jedine profilovku tu mam a facebook to iste vsetko mam bloknute v zivote by som si nedala verejny album lebo viem aki su ludiaa uz sa neda nikomu verit fakt :/ tieto mamicky to myslia v dobrom chcu sa pochvalit babatkami no bohuzial ludia su zli a zavistlivi a je kopu uchylakov co to velice rychlo vedia zneuzit. a preto radsej ozeliem fotky mojej malej na tychto forach lenayb som sa pochvalila ostatnym , ako potom doplatit na to ze nejaky uchyl to zneuzije alebo da niekde na nejaku nechutnu stranku .. :/

sisaha
20. jún 2011

@nice202 dospela osoba, ktora zverejni svoje polonahe foto aj s tvarou je jej vec. Ona sa s pripadnym zneuzitim musi vysporiadat a zodpoveda si za to..

cervena_ciapocka
20. jún 2011

@vejula len teraz dúfam, že keď ti vysvetlí prečo je podľa nej zlý sa nezačnete hádať 😀 aj my ho používame a aj keby mi niekto povedal, že je neviem aký, asi by som ho nezmenila. Ale nebudem nikoho presviedčať, že je dobrý a ten druhý sa isto míli. Mne sme napríklad doma presvedčený, že na pranie sú lepšie len pracie prášky a nie gély. Ale je to náš názor a nepotrebujem o tom nikoho presviedčať, ani tvrdiť že je to svetosvete pravda, lebo viem, že napríklad na koníku by ma hneď zasypali príspevkami o ktoré ani nestojím. A to ešte som ani nikde nenapísala, že periem všetko len v Lovele a len občas používam aviváž (tiež Lovelu) a prečo to už radšej ani nepíšem 😀 😀

ivettka74
20. jún 2011

@jonas17 Vies este celkom pochopim polonahe fotky tehu mamiciek tu na MK lebo v podstate tu su skoro same zeny ale tiez niesom toho zastancom...No ovela horsie je ked si take fotky das napriklad na Facebook, mam vela kamaratok ktore si fotia bruska a davaju to na Face. Ako podla mna je to nevkusne a nieje to pre oci vsetkych...Su to intimne zalezitosti tak preco to ma vidiet nejaky moj sused z horneho konca ktoreho mam v priateloch? Suhlasim s tebou

yanni
20. jún 2011

No babenky, paci sa mi tato temicka 🙂

Takze, je vobec nemam nic proti inemu nazoru. Kolko ludi, tolko nazorov. Len nech ma nik silou mocou nepresviedca, ze to co ja poviem ci urobim je zle. A ked si dupnes a povies, ze aj tak si budes robit podla seba a nie podla kniziek, tabuliek a neviem coho este, tak si cudna. No co uz, tak som cudna 😀

Ja som za kravske mlieko, pampersky, monitoru dychu, ked si myslim, ze mi na nieco bude, UM tiez neodsudzujem, ak je potrebne (nedam predsa dieta zomriet od hladu), ked niekto chce davat poharikovu stravu, nech dava, nech streilizuju aj xkrat za den, umyvaju dlazku len cistym sagrotanom, bez vody 😀 (este lepsia dezinfikacia 😀 ), dieta nech nepustia von aby nahodou nezjedlo dazdovku a pod. Je toho dost. Kazdy nech si robi ako chce, len nech nevymyva ludom verejne mozgy, ze prave to, co on/ona robi, je to najlepsie.

Nie som proti informaciam z netu, ujo gugl je moj kamos 😀 ale tiez odtial potial. Moj zdravy rozum ma este nesklamal a mi sepol, ze to ci ono je blud. NIe som proti lekarom, ved jednemu dakujem za moj zivot. Keby nebolo jeho, uz by som asi vonala fialky odspodu, ale to tiez nie su bohovia a mozu sa mylit. Tak isto ako mi vsetci.

Pouzivam vlhcene vreckovky (bez ohrievania 😀 ) lebo sa priznam, ze som line kure zakazdym sprchovat prdel. produkujem odpad, nech ma ekologicky zmasakruju. Pouzivam zeleny elmex, ale asi zo zvyku a nie ze by som videla nejaky rozdiel, ked si kupim na SK pastu v Kauflande za 35 centov. Ta mi tiez chuti 😀 😀 Pouzivam vodu z vodovodu, nefiltrujem, neprevaram. Periem v normalnom prasku, nedavam nijake 99,9% zabijakov bakterii a dokonca davam aj avivaz. Znama Nemka ma skoro roztrhala v zuboch, ze si dovolim tak zatazovat zivotne prostredie avivazou. No nech si trhne 😀 😀 😀

No je toho dost aka som ja nedokonala 😀 😀 😀 😀

jonas17
20. jún 2011

čo sa týka samoliečby, musím podakovať netu, lebo pred rokmi, ked mi dieťa zakašľalo, tak som utekala k lekárke a prišla domov s dithiadenom, atb, a milion sirúpmi. dnes má moje dieťa 15 mesiacov, atb brala raz, ked po druhej hexe hnačkovala a moja múdra dr., ktorá mala vedieť, že vedľ.účinok očkovania sú aj hnačky, mi namiesto ryžového odvaru dala biseptol a vzala výter, ale výsledok prišiel až o týždeň, ked mne, podotýkam z netu, bolo dávno jasné, z čoho moje čisto kojené dieťa hnačkuje, ked dovtedy kakala len raz za 5 dní.a výsledok výteru? negat.tak mi povedala, že asi to bolo vírusové! tak ako jej mám dôverovať? tak sa liečime sami.od narodenie trikrát soplila, prešli sme to odávaním, odsávaním a odsávaním, nahrievaním a teraz zase začala kašľať, prvýkrát a po rade z netu, zvýšila som céčko, zase nahrievanie a moje dieťa je bez atb a skoro v poriadku.
podľa mňa, si treba z netu vziať len to dobré. určite nekúpim monitor dychu, ale rada si prečítam, ako pridávať pokrmy.to určite nie je na škodu, že nedám 6 týžd.dieťaťu mrkvovú šťavu, alebo termix. a veľa vecí som sa tu dozvedela.

jonas17
20. jún 2011

@ivettka74 a vieš čo? ja dokonca niektoré tie matky osobne poznám a obliekajú sa a sú konzervatívne a na nete holé brucha! 😕

pici
20. jún 2011

@jonas17 presne tak. tu je ten rozdiel nechat si poradit zenami ktore maju skusenosti, ako sa nechat opantat fatalnymi debilinami

estterka
20. jún 2011

baby,aj tak si myslim,ze kazda jedna z nas robi pre svoje dieta to,o com si mysli,ze je to najlepsie. vidime veci rozdielne,ale ciel mame rovnaky 😉 🙂 nieco si z tych protichodnych informacii vybrat musime.

jonas17
20. jún 2011

@estterka vieš, nemám rada také obhajovanie matiek, ktoré samozrejme nechcú zle svojim deťom, že robia pre nich len to najlepšie, čo vedia. lebo si myslím, že každá matka by mala v záujme svojho dieťaťa sa informovať,zháňať informácie a tým robiť pre svoje dieťa len to najlepšie. lebo aj moja suseda, ktorá má detí 5, je z nich psychicky na dne, ale samozrejme, robí pre nich len to najlepšie, tak ich dosť často trepe, nemyslím tým len výchovnú po zadku, alebo im strčí do ruky miesto raňajok horálku a kašle na to, že dieťa potrebuje zdravú stravu, lebo aj oni jedli všetko a sú tu. a neznášam, ked matka pdľa hesla " robím pre svoje dieťa len to najlepšie, čo viem" tak bez nejakého predošlého informovania natlačí do neho za sebou 5 atb alebo všetky vakcíny, na ktoré je reklama..lebo je najlepšia a má na to...

zuzanocka11
20. jún 2011

A viete co mne vylepsuje náladu? clánky o nestandartných,nadsandartných,nárocných,hyper-super-extra........a este neviem akých detoch. 😵 minule som cítala dokonca o krystálových a indigových detoch,a to som uz vázne mala dost...
a tu sú reakcie na to,ze kojím skoro dvojrocného syna a vecer pije Hami:
-jeej,to je super,závidím ti...
-co? to je nechutné,takého velkého kona kojit
-no ako myslís,ale naco,uz to nemá význam
-Hami je najlacnejsí humus,Nutrilon JE mlieko..
Lenze: moj "velký kon" prvé co ráno povie: Minko moze cicinku (miesto chce hovorí moze)))))) nedávno mu liezla 5ka,nechcel jest tak som povedala,ze mu dám aspon mliecko. pár hodín nato ma tahal za ruku do izby,vraj " pod, dás Minkovi aspon cicinku".... a odkedy pije hami,prespí mi celú noc (ostatné um neznásal)
vacsinou si vypocujem a precítam názory,ale veci riesim aj tak podla toho,ako uznám za vhodné.kazdý má právo rozhodnút sa,aký výrobok kúpi,a ci chce zit v sterilnom prostredí alebo zit stastne a nenervácit sa zbytocne. a rozhodne svoje dieta neporovnávam s inými.milujem ho takého aký je.... 😉

ivettka74
20. jún 2011

Tato tema sa mi velmi paci zakladatelka ma u mna velku pochvalu..Neda mi teda neprispiet...Aj ked sa na materstvo len chystam, nemozem to tu posudzovat z ulohy matky a tak sa aj vopred ospravedlnujem pokial napisem nejaku hlupost, ale vo svojom velmi blizkom okoli mam dostatok deti aby som mohla pozorovat ktora matka sa ako o svoje dietatko stara a aky to ma vplyv na babo...Tak napriklad moje krstna 3 rocny chlapcek...Zdravy ako buk, kym maval cumlik vehementne sa on delil s nasim psom, takisto ked ma dobosku odhryzne si on a nasledne da psovi, permanentne papa ovocie odtrhnute priamo zo zahrady,jahody ktore sa valaju v hline ofukne a otrie o nohavice a veselo si na nich pochutnava...bol kojeny do jedneho roka ale potom pil pekne krasne kravske mliecko, papa vsetko aj solene aj sladke...Nedavno si rozbil hlavu a ked mu ju u lekara zasivali traja ludia mali co robit aby ho udrzali co je taky silny (podotykam ma 3 roky) Odvtedy co sa narodil si nepamatam ze by bol chory, nikdy som ho nevidela mat sopliky, ked ho nieco potrapi je to akurat tak dvojdnova hnacka a to je vsetko...A teplota? tak to v zivote nezazil...Naproti tomu moja neter...Svagrina jej da vzdy poriadnu nakladacku len za to ze si olizne ruky ked ich prave nema umyte, stale ju obliekaju babusia aby neprechladla, ked sa narodila prisli s napadom ze jej nebudu davat cumlik, cumlala si prst, tak prisli na to ze cumlik bude asi lepsi...Nechceli jej davat cajik lebo je to vraj "droga" ( 😀 ) Nakoniec ked malu trapili tri dni koliky prisli na to ze mozu skusit feniklovy cajik..Odvtedy na caj nedaju dopustit.. A bohuzial mala je stale chora...Staci ze na chvilku vyjde von alebo nema obute ponozky uz ma sopliky jak traky...Taktiez moja kamaratka...Hned co si nasla na tehu teste // bezala do knihkupectva kupit si knihu mama a dieta a tu citala od rana do vecera a od vecera do rana...V tehotenstve sa k nej nas pes nemohol ani len priblizit lebo co ak od neho chyti toxoplazmozu stale bola s vylozenymi nohami a stonala aka je strasne unavena a to nemala pomaly ani ukonceny trimester.Samozrejme ze uvazovala o latkovych plienkach lebo predsa chce pre svoju malu to najlepsie..Kocik jej kupili udajne nejaky strasne moc nebezpecne drahy pretoze jej mala musi mat dostatocny komfort a prosim pekne..Ked sla rodit vbybrala si porod do vody ale dozvedela sa ze tam neprikladaju dieta hned matke na prsnik tak bola pripravena trestne oznamenie na sestricku ktora jej malu neprilozi k prisniku pokial tak neurobi...No strasne cosi...Teraz ma jej mala rok a dva mesiace ale kupuje jej oblecenie na 6-9mesiacov... Ja samozrejme nechcem nikoho posudzovat ani nic podobne...Ved ako napisala zakladatelka tejto temy kazda mamina ktora miluje svoje dietatko je dobra mamina, ale podla mna niekedy v snahe urobit pre dietatko co najviac to ma uplne opacny efekt....
A este pridam nieco z vlastnej skusenosti a ineho fora na ktorom som zaregistrovana...Pisu si tam tiez tehotne zeny ako som ja..Minule Jedna rozoberala ze bola na utz a jej babatko je o 1cm mensie ako babo je kamaratky ktora je s tehu o tyzden po zadu od nej...Tak som si hned pomylslela ze ja som nejaka nevzdelana v tomto lebo ja napriklad ani neviem kolko moje babo v brusku meria...mne to moja Dr nikdy nepovedala...A dalsia vec...Minuly tyzden som pisala na to forum ohladom pohybov babatka...totiz ze som v 21tt a este nic necitim a to som robit nemala pretoze ma tam iba zbytocne vystrasili...Samozrejme jedna mamina napisala ze ona citila pohyby v 18-19tt a ze toto nieje v poriadku a ze sa mam urychlene objednat u lekarky, dalsia zacala skumat ci nemam bolesti alebo nekrvacam....Ale v podstate to bolo len o tom ze ja som pohyby citila ale nevedela som ich rozoznat...A keby som mala este napisat co vsetko by sa nemalo jest a co vsetko by sa nemalo davat babatkam boli by sme tu do rana...Kazdopadne ja sama neviem akou budem maminou, ale rozhodne viem, ze sa budem radsej riadit radami mojej mamy ako vyhladavacom Google...Aj moja Dr sama povedala ze nase mamy ani poriadne neabsolvovali UTZ a predsa sme tu...Zive a zdrave...

estterka
20. jún 2011

@jonas17 presne viem ako to myslis,ale zas viem sa na to pozriet aj z druhej strany,pretoze ja u nas uplne vybocujem z davu a prave o mne si vela ludi mysli,ze nie som normalna. ked som doniesla naposledy zo slovenska latkove plienky,tak uz ani nevedeli ludia co povedat. a proste som typ matky,co spava s dietatom v jednej posteli,kojim o dusu,ockovanie a liecenie chorob je kapitola sama o sebe. a vadi mi,ked mi niekto dava dobremienene rady co a ako mam robit a co robim zle,ked si ich nepytam. tak aj sa snazim naucit,ze tiez nedavam rady,ak si niekto nepyta a nekomentujem. susedu nezmenis,ale ak k tebe pride ina,ze chce radu,tak mozes sa podelit so skusenostami. aj ta tema kojenie,je to tak haklive,tolko mamiciek kojit chcelo a nedalo sa(na dovode nezalezi) a tak necitlivo sa to rozobera kolkokrat. a dalsia vec,je dost tazke v dnesom svete najst informacie jednoznacne k nejakej problematike,da sa dostat ku vselicomu,vsak o tom vieme svoje 😉

pici
20. jún 2011

@ivettka74 absolutny suhlas

nice202
20. jún 2011

@ivettka74 budes rozumna mamicka

ivettka74
20. jún 2011

@nice202 Dakujem, po tvojom komente mi vbehli slzy do oci.... (tehu hormony) 😀 😀 😀

anjelicek26
20. jún 2011

@weverka11 - jej tak som sa pobavila moc, pretoze na toto forum musis mat nastaveny FILTER a citat len to, co ta zaujima, zvysok nechat tak. Lebo keby sa chces riadit vsetkymi radami, ktore vcelku casto odporuju jedna druhej, tak ta asi porazi alebo budes schizofrenik 😅

Rovnaky filter ma clovek nastaveny na svokru, precita, premysli, odkyva a robi si po svojom. Do niektorych diskusii sa proste neoplati zapajat. UM/MM ani nahodou. To by cloveka roztrhali v zuboch. Kojis dlho? Kratko? Malo? Vela? Suma sumarum nic neni dobre. Uz davas na nocnik? Tak skoro? Este nie? To chces aby v dvoch rokoch este behal v plienkach?

No bavim sa riadne, pri prvom dietati som to este brala ako tak vazne a studovala tabulky, co ma kedy vediet ale dnes... mam dve uplne zdrave deti, ktore nebyvaju chore, o prevarenej vode obidvaja nechyrovali, ci na pitie,varenie ci kupanie (to niektore maminy vazne robia 😕 ), nepanikarim, ked sa doslova "zaserinkaju" vonku, chodia obleceny, no asi ako anglicke deti, skor menej ako vela 😅 A ked mi kamoska pisala, ze pri 25 stupnoch este dava decku mikinu a ciapocku, tak ma skoro prekotilo... to uz sa my opalujeme 😅

No co som tym chcela povedat...treba robit podla seba... jedine, na co davam pozor, su prikrmy, pekne postupne, nemame sa kam ponahlat... nic nam neutecie...

ianitka
20. jún 2011

@anjelicek26
no filter by mal byt samonastavitelny 😀 😀 😀
nechcem sa opakovat no rozculuje ma velmi, ked niekto so svojou pravdou prispieva do mnohych tem - a zakon schvalnosti je, ze prave do tych, v ktorych nieco hladam ja.... 😀

yanni
20. jún 2011

@ianitka to sa aj mne stava. No fakt asi zakon schvalnosti 😕

tanja61
20. jún 2011

@dominika1988 suhlasim s clankom ale co sa tyka toho mlieka tak jednoznacne kojit pokial matka moze nic nenahradi materske mlieko a ze mi sme vyrastali na umelom a sme tu?no to je snad jasne ze um nas nezabije ale jednoznacne sa to len tak nevola ze umele 😉 materske mlieko dava najlepsi start pre dieta a strasne vela zien len preto ze su pohodlne alebo sa boja ze uz nebudu mat krasne prsia tak prejdu rovno na um jednoznacne sebectvo 😉

marika80
20. jún 2011

@anjelicek26 No tak s tym oblecenim, mas pravdu. Ja este nechapem aj ciapky v lete, ze aby nenafukalo do usiek, a co tam ma nafukat to slnko?
Nasa mala chodi viac vyletnena ako ja, (ja som fakt zimomriava), najskor som bola z toho trocha zufala, ale teraz ju necham,sak citi ci jej je zima alebo nie. Chora nebyva takze nie je co riesit.

lenka268
20. jún 2011

@ivettka74 pekne napisane, drzim palce 🙂