icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

ikke
20. jún 2011

@bambi2
@piacere
tak vam prajem, aby vas vase informacie a "vlastne ruky" nesklamali 😉

@kaja73 nechcem sa tu hadat o ockovani, na to je tu ina tema nez tato, ja som to uviedla len ako priklad, ktory mi pride naozaj dost "vtipny", pretoze ak by som chcela prostrednictvom internetu v akejkolvek oblasti ovplyvnit velku masu ludi, oslovim na spolupracu koho?- novinara, aby to pekne napisal a informacneho technika, aby tomu dal pritazlivu internetovu formu... 😉 /inak som vsetkymi desiatimi za zrusenie povinneho ockovania, toto ma byt jednoznacne rozhodnutie dotycnej ockovanej osoby alebo v pripade ak ide o dieta- jeho rodicov. lekari maju mat v tomto vylucne poradnu ulohou./

a nebojte sa, nerobim si iluzie o nezavislosti lekarov, akurat dnes vysiel celkom zaujimavy clanok
http://ekonomika.sme.sk/c/5944063/byvaly-sef-ne...

bambi2
20. jún 2011

@veve39 ja sa na to citim a dovolim si ich zastupit u nas v rodine. nemam chut niekomu len tak za nic darovat peniaze, to si radsej zaplatim dovolenku niekde... ak viem, ze to zvladnem aj ja...
to este neznamena, ked sme nestudovali medicinu, ze nemozme vediet toho viac ako oni... oni tiez vsetko nevedia a dnes nie je potrebne vsetko vediet... ved existuje 75 000 rozlicnych liekov. staci ked hodi do pocitaca a najde ten spravny liek... bohuzial, ja si vzdy urobim po svojom, ci sa to niekomu paci a ci nie... 😉

bambi2
20. jún 2011

@ikke aj ja tebe, aby lekari nesklamali... 😉

weverka11
autor
20. jún 2011

veru tato tema nieje o ockovanie neockovanie ale o tom ze kazdy si voli svoju cestu... kto si to nastuduje a zda sa mu to zle, tak nech neockuje, kto veri lekarom nech ockuje, ani jeden z tychto smerov nie je zly ani dobry...ja povinne ockovat dam, ale take ako rotavirusi, proti kliestom, besnote a neviem čomu tak take nedam.... a mozno o mesiac zmenim nazor lebo si volačo naštudujem... tak nech

nice202
20. jún 2011

joj, to mala byt ina tema a nie o ockovani. kto chce nech si da ockovat a kto nie nie.

ani_sama_neviem
20. jún 2011

@weverka11 mas super nazory, zdravy rozum ludsky pristup,,super holka musis byt i nazivo 🙂 taku kamosku by som potrebovala tu v ds :D hihihji

kaja73
20. jún 2011

@ikke Ved ani ja a je to presne o tom co pises-nech sa každy rozhodne sam a netyka sa to len očkovania-ale aj kravskeho mlieka,monitorov a podobne.Ja som napr použivala latkovky-tu tak odsudene a nenarobila som sa 😉 ,maly sa nepokakal od 5 m a od 16m aj niečo je bez plienok-myslim, že aj latkovky to maju na svedomi-v dobrom.Nechcelo sa mi prat okakane plienky-tak som ho naučila kakat do vecka od 3M a od 5 sa nepokakal a od 11m sa pyta kakat.Proste mna to neobtažovalao,byvame v rod.dome a smetiak nam na jednorazovky ani nestačil-prve 2m som použivala jednorazovky a vypadavali nam von zo smeti a valali sa po okoli 😝 -proste každemu vyhovuje niečo ine a tak to ma byt. 🙂

svetlankat
20. jún 2011

presne tak, keby clovek dopredu vedel, ze jeho rozhodnutie je spravne 😝

estterka
20. jún 2011

ja mam predcasne narodenu dceru a ani mi nenapadlo kupit monitor dychu,ani sme nad tym neuvazovali,po pobyte v nemocnici som ju chela mat stale pri sebe a teda ja som bola jej monitor,ktory reagoval na kazdy jej pohyb zo zaciatku.
a k prikrmom,na mna sa u nas pozerali ako na blbca,ze davam dcere spenat,spenat sa odporuca pre deti ako posledna zelenina v spanielsku..hlavne ze od 4teho mesiaca piju pomarancovu cerstvu stavu. iny kraj,iny mrav.
k farma biznisu sa ani vyjadrovat nejdem,lebo ten velakrat hra na city mamiciek,najlepsie tych tesne po porode a vsak kazda chce pre svoje dieta len to najlepsie a viac sa nezaujima. len bez rozmyyslania uveri nejakej reklame,propagacii alebo tomu,co povie lekarka ktora ma meno vyrobku na salke,pere,tricku a podobne.
raz,ked mi traja lekari radili ohladne malej nieco ine,mi moj otec povedal presne to,co je v nazve tejto temy "pocuvaj svoj zdravy rozum" a fungovalo to.

weverka11
autor
20. jún 2011

😎 @ani_sama_neviem 😀 😀 😀 😀 no ja som v skutocnosti ze uplne super 😀 😀 😀 😎 sak dojdi do Senice, skocime na kavu, ktoru by som pri kojeni namala pit, ale pri mojom opičákovi by som asi skolabovala uz o dvanastej 😀 😝

bambi2
20. jún 2011

@weverka11 no ved o to tu ide.. zvolit su tu spravnu svoju cestu... a nie rypat a rypat do niekoho, pretoze nemam taky isty nazor ako niekto iny...

sisaha
20. jún 2011

Ahojte baby, ja by som napriklad do fotoblogov urcite nedavala fotky nahych deti, ani cerstvo narodenych, kde im vidno genitalie...napr. aj kvoli takymto ludom, ktorí sú spomenutí v článku. http://korzar.sme.sk/c/5943972/pedofil-dal-na-w... Nezniesla by som pocit, ze nejaky uchyl sa odbavuje na fotke mojho dietata, pripadne ju zverejnuje na pedofilnych strankach... Suhlasite so mnou?

svetlankat
20. jún 2011

@sisaha ja suhlasim a nikdy som taku fotku na net nedala

veve39
20. jún 2011

@zuzikkaa ohrievac vlhcenych utierok - nema chybu 😀 😀 😀

bambi2
20. jún 2011

@sisaha to niektorym mamickam bohuzial nedochadza... ☹

zuzanockamt
20. jún 2011

ja napisem svoj nazor a skusenosti
- moje dieta je nekojene, na UM je od 2.tyzdna, ciastocne kojeny bol do 6.tyzdna, kym sa ako-tak este dalo a hlavne bolo cim 😝 ... vela matiek ma odsudilo a kritizovalo, ze bude urcite viac chory ako ine deti ... doteraz ziadna choroba, ziadna potravinova neznasanlivost, co mu dam, to zje, nic mu nerobi problem, na nic zle nereaguje ... z mojho okolia mam skor skusenosti, ze kojenci su na tom horsie ako nekojenci
- nosenie ... nosila som krpca velmi intenzivne od 4. tyzdna do toho 6.mesiaca, potom sa zacal "osamostatnovat", teraz satku uz nechce, manducu este ako tak znesie ... zase ma mamicky strasili, ze uz sa ho nezbavim, rozmaznam atd ... no len zasmiat sa mozem ... latkovky to iste ... vraj kolko casu navyse s tym zabijem 😀 ... zase sa mozem len zasmiat
- ockovanie neriesim, v tomto proti muru nejdem, je to povinne, tak dam 😔
- prikrmy uz nestudujem od ktoreho mesiaca co mam dat ... davam podla svojho rozumu a riadim sa dietatom ... ma asi viac rozumu ako ja, lebo zdrave tabulkove grcky pred nedavnom odmietol ... doteraz pekne papal ovsene vlocky a pohanku, no teraz je to bieda 😀

weverka11
autor
20. jún 2011

@sisaha ja som ich par dala, ale teda nahe genitalie nikdy... ale uz nebudem davat vobec, potom co sa tu aj inde vymyslaju identity a privlastnuju foto...

weverka11
autor
20. jún 2011

@veve39 coo take nieco existuje???

ani_sama_neviem
20. jún 2011

@weverka11 jj jasnee vobec to nemam dlaeko z DS hihi :P ale co ty vies mozno raz:DD ja sice kavu nepijem ale neodsudzujem to no a co su horsie veci nasvete pane boze kao dat si kavu aj ked kojis :D

sisaha
20. jún 2011

@bambi2 a to je skoda...narodene dietatko je krasne, ale nahe fotky patria do sukromnych albumov. Nie pre oci inych... ja som mozno staromodna, ale napr ani na dovolenke nenecham behat po plazi svoje dieta nahe. Vzdy musi mat plavky... Prave kvoli takym deviantom..

bambi2
20. jún 2011

@sisaha a na plazi sa ich tiez pohybuje habadej... a prave koli tomu... 😉 ja ziadne fotky nahate ani nemam, neviem, ale vzdy som bola proti takym fotkam... naco??? ked chces niekomu ukazat pekne fotky, tak poriadne. naha ritka aj tak nikoho nezaujima okrem uchylakov... 🙂

veve39
20. jún 2011

@weverka11 spomina@zuzikkaa ...

cervena_ciapocka
20. jún 2011

milá téma 🙂 držím palce aby sa to tu nezvrtlo k hádke časom ....
vôbec nejde o to či kojíte alebo nie, či máte monitor dychu alebo nie, či očkujete svoje dieťa alebo nie, či používate látkovky alebo jednorázovky ... často tu mnohým ženám chýba rešpekt. Ani mne sa tu nepáči kopec tém, no a ... tak sa radšej ani nezapájam aj keď ma vedia poriadne vytočiť 😀 ale kto sa dostal pod paľbu slov "supermatiek" si už naozaj rozmyslí, čo kde napíše 🙂

Úplne chápem ako myslela zakladateľka túto tému, ale pozor, je tu veľa vecí, čo si tie "supermamy" môžu hneď zle vysvetliť a vykreslia vás ako tyranky 😅 😀

Navrhovala by som časom prejsť na súkromnú tému a tam by sme si mohli spoločne "vylievať" srdce alebo aspoň bez napádania vyjadriť svoje rozhorčenie či iný názor ...

veve39
20. jún 2011

@bambi2 asi nase dalsie vymeny nazorov pre ich protichodnost nemaju zmysel 😉

jonas17
20. jún 2011

@sisaha nie len fotky nahých detí, ale aj fotky polonahých tehotných mamičiek, toto som dodnes nepochopila, ako sa matky na obraz demi moor dávajú fotiť s bruchom a šupnú to na MK.. 😕

sisaha
20. jún 2011

@jonas17 no ved ano, vlastne fotky mozu rovno rozvešať po stlpoch v meste, lebo to ma ten isty efekt...volny pristup hocikoho k vlastnemu sukromiu. Skoda, ze to vela mamickam nedochadza.... Ale deti, to je kapitola sama o sebe.., tie sa nedokazu same chranit..Od toho sme tu my, ich rodicia

ani_sama_neviem
20. jún 2011

@cervena_ciapocka ano myslims ze sukromna tema by bola lepsie riesenie lebo jak to tu vzdy skonci to je snad kazdemu jasne- hadkou :DD takze tak a pokial sa tu nechceme zase rozhadta vsetci tak bolo by okey dat to ako sukromnu akonahle sa tuzacnu naznaky hadok ci vy na to? 🙂

vejula
20. jún 2011

@bambi2 prosim ťa čo je na elmexe zle????? ja ho použivam pretože mam velmi citlive zuby a po nom ma nebolia... je nejako škodlivy? alebo prečo je zly?

nice202
20. jún 2011

naco sukromnu, verejne lepsie. o chvilku by ta sukromna skoncila tak ci tak. podla mna sa tu nikto nehada. diskutuje sa a pridava nazor k veci

cartridge
20. jún 2011

Chcem sa pridať aj ja k tejto téme - mám krásne detičky, ale na nejakú stránku by som ich fotky /či už oblečené alebo polonahé/ NIKDY nedala. No a fotky tehotných mamičiek a ich rastúce brušká - je to síce krásne, ale podľa mňa je to čisto súkromná vec, ktorá by sa takýmto spôsobom vôbec nemala prezentovať.
Nepatrím síce medzi "staršie" ročníky, mám asi staromódne názory, ale takéto "prezentácie" by na rôznych stránkach nemali čo hľadať - ale je to čiste len a len môj názor.