icon

Neschudnem ani gram aj napriek snahe

luckajanko
4. jún 2018

Ani neviem ako začať..viem že sa tu rozoberá veľa tém ako schudnúť do leta do plaviek 5 vylúžených kilečiek ktoré ženám vadia pri ceste za dokonalou postavou. To žiaľ nie je môj problém. Ani 5 ani 10 kilečiek dole mi totiž nepomôže. Ale idem na to od začiatku. Pred 6 rokmi som sa aj ja mohla chváliť dokonalou postavou - 170cm, 58 kg - ktorú som si vtedy vôbec neuvedomovala a nevážila...ale po pôrode som začala priberať, a nie trochu ale dosť, za pol roka som dosiahla váhu 120kg. Je to neuveriteľné keď to teraz takto napíšem! Ani neviem ako od vtedy prešlo 6 rokov, stále som si hovorila že s tým musím niečo začať robiť a nič..až teraz po ďalšom pôrode som si povedala dosť ! - pretože moja váha neobmedzuje len mňa ale aj moje deti- nechcem nikam chodiť lebo sa necítim dobre, je to šok aj keď stretnem niekoho koho som 6 rokov nevidela, mám problém kúpiť si niečo na seba a často z toho všetkého mávam depresie. Po zime som sa rozhodla že to zmením, prestala som úplne jesť cukor, piť sladené nápoje, varím zdravo, zjem tretinu porcie ako kedysi, denne chodím dvakrát na prechádzky, vždy po dve hodinky..A? Neschudla som ani gram !! Keď sa raz za čas postavím na váhu plačem, znova sa dostávam do stavu depresíí a bojím sa že sa vráťim k starému životnému štýlu - a to by som určite pribrala ešte viac.. Prosím vie mi niekto poradiť, pomôcť, čo robím zle? Ako je možné že sa moja váha nemení? Cítim, že oproti stavu po zime mám úplne super kondíciu ale to je asi tak všetko..za každú radu budem nesmierne vďačná

sense
11. jún 2018

@prevenar nie je v pohode a vie to aj autorka sama ale 1000kcal je hladovka, mozno schudbe prvych 10kg rychlo coby nie voda a svaly a po mesiacu dvoch sa tovzasravi a potom co poradis jej 500kcal?

Si vobec cital co a kolko je? Ak je to teda pravda a to vue len autorka sama...ci je to naozaj tak...a ona sama oriznala te nue vzdy tak jedavala ale uz nejaku dobu tak jedava...a ba tych 120kg neptisla z vecera di rana....tak ani ich tak neschudne...a drzat duetu a este drasticku je uplna hovadina lebo raz pol raz dvakrat polqvi a naberue to aj s urokami a dokafre si metabokizmus este viacej

zenaajmama
11. jún 2018

Jednoducho neexistuje aby niekto jedol 2mesiace toľko koľko ona napisala,a nechudla. Ak by naše telo tak fungovalo ako píšu niektoré,že keď je veľmi nízky príjem, tak sa TAK spomalí metabolizmus že sa nechudne, tak by nikdy nikto nezomrel od hladu.
Toto funguje v malom.Nie po dobe 2 mesiacov ako píše autorka.

extempore
11. jún 2018

@zenaajmama ale existuje, ja som ďaľším príkladom v poradí. A to nieže dva mesiace, ja už dlhodobo, roky jem tam, že z povinnosti, nemám pocit hladu. No a keby na mňa nezainteresovaný pozrel tak určite povie, že žijem na chipsoch, hamburgeroch, Cole a zajedám to pizzou. To je tá nespravodlivosť. Bohužiaľ, je to tak. Dokonca vo výsledkoch krvi mi vyšla abnormálne vysoká hladina keto látok, čo je znak toho, že človek hladine (a chudne).... V mojom prípade nechudnem

extempore
11. jún 2018

@zenaajmama joj, aká si len múdra... Ty si myslíš, že ona to nevie? Len nie vždy táto matematika platí...

zenaajmama
11. jún 2018

@extempore to znamená že jej telo dokáže vyrobiť energiu z ničoho? Mám tomu teda rozumieť tak že existujú ľudia, ktorý príjmu 1000 kcal, spotrebuju cca 2500, a nechudnu? To vlastne znamená že 1500 kcal majú odkiaľ vlastne?

najinka
11. jún 2018

@zenaajmama 2 mesiace moze byt..ja co som urobila bolo, ze som sa dala na vegansku stravu a zacala som behat hodinu kazde druhe rano na lacno..a stalo sa to, ze som schudla prvy mesiac 2kg, ale co som najprv nevedela, ze to boli svaly, ktore sa mi premenili na tuky, kvoli nizkemu prijmu potravy..takze pekne za 3 mesiace tohto uzasneho napadu som dalej neschudla ani gram, a vyzerala som ako mlandrava babka, zelatinove stehna, zadok a aj ramena. Takze asi tak. Tak ako mi vysvetlite, ze za 3 mesiace nizkeho prijmu a obrovskeho vydaja som nic neschudla? 🤔

zenaajmama
11. jún 2018

@najinka sama pises že si schudla 2 kg.Stravovala si sa zle, tvoje telo odburavalo svaly, zároveň si sa zavodnila.Autorka píše že nič, ze sa tam nič nedeje.Neviem aká bola tvoja startovacia váha, no predpokladam že to nebolo 120kg.
Je to úplne ine keď žena chce schudnúť z 65 na 60, ako keď sa bavíme o nadvahe 60 kg.To je toľko tuku a vody, že je nezmysel riešiť %svalov a tuku.Musí ísť hmota dole..

najinka
11. jún 2018

@zenaajmama na vahe som schudla 2kg, mozno dokonca len 1,5.. Ja hovorim o tom nizkom prijme a vysokom vydaji, neveris, ze je mozne to robit pocas 2 mesiacov a neschudnut nic.

extempore
11. jún 2018

@zenaajmama ale áno, matematický máš pravdu, ale holt v realite je to iné. Ja už som na sebe odskúšala všetko... Tri mesiace som takmer nejedla, doslova len jedno jablko a 4 plátky uhorky denne a schudla som, podrž sa, 300 g. Môj muž si už zo mňa robí srandu, že popieram fyzikálne zákony zachovania energie...

celasapremenim
11. jún 2018

@extempore postuduj si stranku mira veseleho....jasne, ze neschudnes ked nejes, metabolizmus sa spomali tak, ze budes mat problemy aj zopar rokov sa dat z toho do poriadku

zuzuliennka1
11. jún 2018

@extempore ketolátky v organizme znamenajú, ze clovek chudne!??? tak ty si pekne mimo... u zdravych ludi sa ziadne ketolatky v moci nenachadzaju

prevenar
11. jún 2018

@sense pozri, nechce sa mi citat po tebe. autorka chcela radu ..radu dostala ..moze s nou nalozit ako chce. ..netusim, aka je tu tvoja uloha. vsetko dobre.

sense
11. jún 2018

@prevenar necitaj a moja uloha je taka ako tvoja

zuzuliennka1
11. jún 2018

@najinka pretoze si sa dala na vegansku jednostrannu stravu, ako si sama napisala... boze kedy to ludia pochopia, ze treba jest v PRIMERANOM mnozstve vsetko - aj tuky, aj cukry,... staci len zmensit porcie a pridat pohyb... jednostrannymi bielkovinovymi, sacharidovymi, paleo a podobnymi somarinami a dietami, vylucenim lepku,... neschudnete dlhodobo a zdravo, akurat si znicite zdravue

slimstar
11. jún 2018

@zuzuliennka1 presne, takto sa dá udržať aj dlhodobo váha, ja som toho príkladom. Väčšina ľudí tomu nechce veriť.

viera27
11. jún 2018

@zuzuliennka1 len malokto si vsak uvedomuje, ze sacharidy mas aj v zelenine, orechoch a strukovinach, ovse, samozrejme vela v ovoci..... Telo nestrada ked sa vylucia z jedalnicka rychle cukry 🙂.

zuzuliennka1
11. jún 2018

@viera27 samozrejme.. ale je rozdiel, či si od chuti na sladké dám horalku, alebo 250g balenie jahôd

luckajanko
autor
11. jún 2018

@santeema Ďakujem za rady, znie to dobre, pozriem sa na to

viera27
11. jún 2018

@zuzuliennka1 ako ja vzdy vravim. Horalka/Tatranka = energia zbalena na cestu. Takze kludne Horalku, pokial ma teda caka vyslap na Krivan :D

najinka
11. jún 2018

@zuzuliennka1 veganska je ako jednostranna? Dostavas aj tuky aj cukry aj bielkoviny...len nie zivocisne

luckajanko
autor
11. jún 2018

Už som prečítala toľko zaručených a overených receptov ako schudnúť a čo treba jesť že už v tom mám až zmätok. Vedel by mi niekto jednoducho vysvetliť ako sa dá naštartovať metabolizmus, čo jesť napríklad na raňajky? Dnes som mala dilemu, dala som si len čisté avokádo lebo každé pečivo niekomu vadí

cottonwomen
11. jún 2018

@extempore mozem sa opytat, riesila si to aj s odbornikmi? Lekarmi nie koučmi.

sense
11. jún 2018

@luckajanko popozeraj v skupine cesta k mojej premene pod oznacenim ranajky, najdes tam velmi vela tipov aj s receptami al. Si pozri album @adkat13

sazumak
11. jún 2018

@luckajanko Skús smoothie. Ja potrebujem dať dole asi 10 kg a začala som pred týždňom, už som schudla 3 kg. A to beriem celoživotne lieky, po ktorých priberám, keď som ich pred tehotenstvom vysadila, tak tých 10 kg, čo mám navyše, bolo hneď dole. Po nasadení po pôrode zase hore 🙂 Vysadila som sladké, obmedzila pečivo. Ja si na ráno dávam smoothie, u nás letí špenát, jablko, ovsené vločky, chia semienka, banán. Nie je to ani drahé. Nejem to každé ráno, často si dám aj vajcia...domáce, prípadne aj sem tam kvalitné párky 🙂 Na obed teraz v teple zeleninové polievky, sem tam pridám hríby, alebo vývar, brokolicovú, šalátovú. Ako druhé často kuracinu, lososa, prípadne aj hovädzinu, máme domácu. Ku tomu veľa zeleniny, robím si normálne nad parou, alebo šalát. Dávam si aj kávu a k tomu kúsok 74 % horkej čokolády, asi pásik každý druhý deň. Ale teraz, ako pijem smoothie a je teplo, tak ani nemám chuť. Na večeru už len smoothie...hlavne špenát u nás letí, je výborný 🙂 Pijem asi 3 litre vody, buď čistej, alebo citrónovej. Ja som vyrastala na takej tej pravej slovenskej strave na dedine, samé zabíjačky...takže teraz varím zdravo pre celú rodinu. Deťom veľmi chutí smoothie na rôzne spôsoby, obmedzili sme pečivo všetci. Pijú ho na raňajky, aj večer. Skúšame rôzne kombinácie, je ich na nete plno. Kľudne mi napíš správu, môžem Ti napísať, čo budem variť každý deň a môžeme chudnúť spolu 🙂

extempore
11. jún 2018

@zuzuliennka1 no tak si naštudujte niečo o ketóze a potom vyskakuj.

extempore
11. jún 2018

@celasapremenim tie stránky mám dávno prelúskané odpredu odzadu... U mňa to nefunguje. Ja som asi nejaký perpetuum mobile alebo čo....

extempore
11. jún 2018

@cottonwomen samozrejme, endokrinológ, diabetológ.. žiadne tabuľky ale na mňa neplatia. 😂😂😂

sissik
11. jún 2018

Takze si dobre uvedomujes, kde problem zacal a kde vlastne je. Chutna strava, velke mnozstvo. Ak takto pribera cela ich rodina, bude to jedlom. Chod k obvodnej na preventivnu prehliadku, v ramci nej vysetri aj stitnu zlazu. Pokial nie je problem so stitnou zlazou a ani sa dalsi problem na preventivnej prehliadke neobjavi, tak si nainstaluj do mobilu aplikaciu kaloricke tabulky a zacni si poctivo vazit a zapisovat vsetko co vlozis do ust. ALe uplne vseko, aj 1 arasid, ktory si das.
Bez vazenia a zapisovania jedla to nepojde. Ze zjes tretinovu porciu a stale nechudnes? Asi aj ta tretinova porcia je vela k tomu, co spotrebujes. Pri chudnuti plati jedna jedina vec - prijem musi byt menis, ako vydaj, Inak neschudnes.
Ak nebudes vazit a zapisovat jedlo, nikdy nezistis, kolko toho prijmes.
Na aliexprese si kup fitness naramok, da sa kupit za 20 eur. Bude ti pocitat kroky, tkore si presla a priblizne energiu, ktoru si spalila.
Vsetko to spocita aplikacia kaloricke tabulkya budes vidiet, ci si v pluse alebo minuse.
Pokial si v hlave nenastavis, ze to chce vela usilia a bude to obcas aj tazke, tak to nedokazes. Musis sa motivovat sama a uvedomit si jeden jediny princip, kedy sa chudne - prijeme je mensi ako vydaj.
Na FB citaj clanky z tejto skupiny - https://www.facebook.com/Fitclansk/. Vsetko perfektne vysvetlene.
Nerob naraz velky sek so stravou. Uprav jedno jedlo denne, po tyzdni-dvoch uprav druhe jedlo,...az si upravis vsetkych 5 jedal denne. ALebo ak chces jest velku porciu, daj si iba jednu - dve porcie denne. Potom uz nic, lebo dve velikanske porcie jedla urcite pokryju tvoj prijem.
Detoxy s ovocnymi stavami a diety s rozpisom jedla su dost o nicom - vysvetluju to v clankoch na linku, ktory som poslala.
Ja tiez nie som modelka a rada cvicim aj jem ale povedala som si, ze schudnem. Kazdy rok 10kg, pekne pomaly, nech nemam velke kaloricke deficity a nech sa si zvyknem na novy styl jedenia a viem,z e k tomu staremu sa vratit nechcem. Zatial som schudla 11,5kg, potom som prestala pisat na 3 mesiace a nic som nepribrala. O tom je zmena zivotneho stylu. Nie dieta a potom sa zase vypapat. Musis zmenit zivotny styl. Manzel si tiez pise, co zje a on chudne kontinualne, schudol uz 25kg a ma takmer idealnu hmotnost a ostava mu cca2cm vrstva tuku na bruchu.
Takze jedna jedina podstatna vec - prjem je mensi ako vydaj, inak to dole nepojde

sissik
11. jún 2018

A pocas chudnutia som jedla aj cokoladu - 2 kocky denne,teda pol radu, horku. Ked zacnes pisat a sledovat kalorie, tak zistis, ze napr. horka cokolada ma viac kalorii ako mliecna. Ale tie 2 kocky si patricne vychutnas. A jedla som aj palacinky - jednu plnenu cistym tvarohom bez cukru, iba so skoricou. Lebo cisla nepustia. AK som isla trenovat, tak som mohla zjest 2 palacinky. Tie kaloricke tabulky ukazu, ako naplnas makra. Jasne, ze to nenaplnis na 100% idelane, ale treba sa k tomu priblizit. Ak si nedas dostatok kvalitnych bielkovin, tak budes hladna, lebo bielkoviny zasytia. Zo smoothie, kde je samy cukor, vyhladnes neuskutocne rychlo - jedine, ze by si si to mixla s odtucnenym tvarohom alebo cottage 😉 Ak chces chudnut zdravo, vaz, zapisuj a hyb sa

anabeth
11. jún 2018

@luckajanko jno, tie bludy čo ti píšu 🙂 🙂 🙂 - a to som ani všetko neprečítala -veď ti vybuchne hlava z toho, pracujem s chudnutím a zdravým životným štýlom, nie ako "výživová poradkyna" a aj na MK som už pomohla (dobrou radou, zadarmo) schudnúť babám
teraz veľmi nestíham- ale:
1. samozrejme, že sa dá chudnúť bez váženia a zapisovania do kalorickách tabuliek a počítania aj bez toho aby si skracjovala v potravinách
2. vyradiť chlieb, pečivo a sacharidy je sprostosť, pretože to neudržíš
3. netreba ti žiadny platený tréner a vypracované jedálničky
atd. atd.
teraz nechudneš, pretože si si nešťastným životným štýlom (ak s zdravá!) spomalila metabolizmus a urobila si v zúfalstve veľkú chybu, že jedávaš málo
pracujem s tým a aj na MK som už pomohla (dobrou radou, zadarmo) schudnúť babám