Netradičné mená
Su tu nejake maminky s detickami, ktore maju naozaj netradicne mena?
moja sesternica má dvojičky chlapčekov, ktorí sa volajú Alex a Simon a jedna kamarátka má Ráchel
@anjelicek26 tak kazdy ma iny vkus, v inej krajine su celkom beznymi mena, ktore su pre Slovensko zlvastne, ale o tom tato tema je, ale niekomu sa pacia inemu nie, ja som pre moje deti tiez hladala mena, ktore su v slovenskom kalendari aj ked mala nema uplne bezne meno ale nema problem s tym, ze nebude mat meniny 🙂
@majina.b tak ale to sa mi zda zbytocne prirovnavat meno k nejakej filmovej postave a na zaklade toho ho odsudzovat. to potom kazde meno nesie nejaku pozitivnu alebo negativnu konotaciu a ziadna mamicka by uz nedala ziadne meno, lebo to predsa pouzili tam a tam.
pokial to nie je meno ako madonna alebo esmeralda, ktora bola len jedna a to meno je s nou navzdy spojene, tak sa ludom skor vybavi nejaky clovek, ktoreho s tym menom poznaju. takze pri ottovi nikoho uz v dnesnej dobe nenapadne otik, ale skor nejaky pribuzny alebo znamy.
mne sa vzdy pačil Samko a Laura. Mame nakoniec Patrika a dievčenske bolo ze Michaela ale ktovie čo bude ak budeme čakať druhe. Ale poznam jednu čo dala dcerke meno Fabiola Rachel Kovačova čo mi nesedi absolutne s tym slovenskym menom a navyse neviem ako by som volala dcerku Fabiolu alebo Rachel.
nas syn sa bude volat Oktavio velmi netradicne meno, aj na matrike sa ma pytala pani, ze ako som prisla na taketo meno... 🙂
my mame Matiáša , ale napriek tomu , že je to slovenske meno nemame meniny , alebo niekto vie kedy oslavuje Matiáš meniny
Aj my chceme mať Dávida 🙂 A keby bolo dievčatko, bola by Vanda. Mne sa páči aj Lea a Lavínia. Čo vy nato?
A co tak meno Stela?Nepaci sa ziadnej?Mne sa akosi zacalo pacit aj koli tomu ze je take kratke a hodi sa nam aj k priezvisku.
My máme Ronina, meno sa mi páčilo preto, lebo malého môžeme volať Nino, Rony.. a dievčatko bude( ak sa podarí) Alyshia

@lucinka1104
Leonie je veľmi pekné meno 🙂