icon

Nevhodné otázky kňaza pri spovedi

24. apr 2025

Ahojte, je normalne, ak sa farar pyta pri spovedi od 11r dievcata, ci m.sturb.je a od dospelej zeny, ci pouziva pri styku ochranu?

Dakujem.

maja22
26. apr 2025

Autorka, neobhajujem zlo pod záštitou náboženstva. Katolík, ktorý chce žiť živý vzťah s Bohom môže využívať množstvo milostí, ktoré mu Boh cez sviatosti dáva. Ale mal by ich skúmať do hĺbky, nekĺzať sa po povrchu. Katechizmus poskytuje mnohé odpovede, je nápomocný pri tomto zatiahnutí na hlbinu, plus existuje množstvo literatúry, ktorá vysvetľuje, prečo katolíci veria v to, čo veria a podobne existuje dosť literatúry aj k tomu, čo je sviatosť zmierenia, ako sa na ňu pripraviť, ktoré hriechy treba vyznávať lebo sú ťažké, ktoré spadajú pod ľahké, proste kto chce ísť k podstate, má tú možnosť. Ale mnohí katolíci sa nezaujímajú, ich vedomosti ostávajú na úrovni dieťaťa pristupujúceho k prvému sv. prijímaniu a potom sa rozčuľujú, čo sa od nich vlastne chce… Boh nás chce zahŕňať svojimi milosťami a my sami sa pred nimi uzatvárame, lebo sme k tomu ľahostajní a aj nevzdelaní…

lenkasarka
26. apr 2025
@terezka1947

@lenkasarka zbierky sú vyhlásené,ale výška nikdy nie je daná.
Každý dá toľko,koľko vie a najmä(slobodne) chce.
Čiže kľudne aj pár centov.
Keď je v dedine zvyk,že každý dáva raz ročne 100e,tak je to zvyk konkrétnej dediny,ale s cirkvou ako takou to nič spoločné nemá.

@terezka1947 nie nieje to zvyk. Každým rokom sa suma zvyšuje a výšku si dohadujú ľudia a potom sa medzi sebou škriepia,lebo jednému sa zdá malo jednému veľa. Mozno u vás to funguje inak ale nemôžeš tvrdiť,že všade to funguje tak ako uvas. A v meste kde žijem bola vyhlásená zbierka s presnou sumou pár rokov s5. Boli nutne nejaké opravy a farár vyhlásil presnú sumu a nie malú. A každá rodina ktorá chodí do kostola mala dať rovnakú výšku a ak bolo v možnostiach nejakej rodiny dať viac tak dal viac.

lenkasarka
26. apr 2025
@terezka1947

@lenkasarka zbierky sú vyhlásené,ale výška nikdy nie je daná.
Každý dá toľko,koľko vie a najmä(slobodne) chce.
Čiže kľudne aj pár centov.
Keď je v dedine zvyk,že každý dáva raz ročne 100e,tak je to zvyk konkrétnej dediny,ale s cirkvou ako takou to nič spoločné nemá.

@terezka1947 ja veriaca niesom,ale moja mama áno a taktiež takmer všetky kamošky takze nemá ani jedna dôvod mi klamať.

terezka1947
26. apr 2025
@lenkasarka

@terezka1947 ja veriaca niesom,ale moja mama áno a taktiež takmer všetky kamošky takze nemá ani jedna dôvod mi klamať.

@lenkasarka ale veď ja ťa neobvybujem z klamstva.
Píšem,že je to dohoda ľudu,keď si určia sumu.
Cirkev žiadnu striktný sumu nemá danú.

lenkasarka
26. apr 2025
@terezka1947

@lenkasarka ale veď ja ťa neobvybujem z klamstva.
Píšem,že je to dohoda ľudu,keď si určia sumu.
Cirkev žiadnu striktný sumu nemá danú.

@terezka1947 ja som ani nikde nepisala,že cirkev má danu sumu.

maja22
26. apr 2025
@hopatko

@maja22 chapem, ikde vsetky tie moje otazky ktore som polozila su pre mna stale nezodpovedane, a kedze som bola ostra, tak ano, uznavam, boli nevhodne adresovane tebe. A prave dnes, v den pohrebu papeza, je dolezite povedat, ze prave on bol tym pozitivnym prikladom a elementom v cirkvi...dufam, ze niekto bude v jeho spravnom priklade pre ostatnych pokracovat.

zuzuliennka1
27. apr 2025
@beronsche

@zuzuliennka1 čítam ďalej a vraj si tu ženy vymýšľajú..
V tej spovedelnici si s nimi hádam bola ty, že vieš, že si vymýšľajú.. 🤦🏼‍♀️
Ty úplne ignoruješ fakt, že skúsenosť je neprenosna a to, že ty takú nemáš, neznamená nič.

Takto hlúpo trvať , že len to, čo si ty zažila môže byť všeobecná realita a ostatní si vymýšľajú je.. nuž prinajmenšom zaslepené.
Myslím, že presne s takým postojom, ako je ten tvoj, sa žiaľ často stretli obete zneužívania knazmi..

@beronsche rovnako, ako to, ze taku skusenost ma par ludi tu, neznamena, ze sa to deje vsade. Rovnako zaslepene je trvat na tom, ze cirkev je zvratena a knazi sa odbavuju na detoch v spovedelniciach. Uplne rovnaka retorika ako tvoja.
S tym rozdielom, ze my, co tu chodime do kostola pravidelne, sme sa s takym pristupom nestretli. Ale ludia, co kostol navstivia 3x za zivot a na spoved idu asi len raz pred svadbou, vedia uplne najlepsie, ako prebieha spoved a co sa tam knaz pyta. Velmi zaujimave.

lenkasarka
27. apr 2025
@maja22

@maja22 tak si predstav situáciu ,že tvoja stará mama žije v obci 85 rokov a stále chodí to toho kostola. Zomrie a farár povie 150 eur za pohreb. Dáš,alebo nájdeš iného farára? Jasne,že každý dá aj keď sa mu to nepaci. A teda dar z milého srdca to určite nebude a ani dobrovoľný nie. Nepovie farárovi nedám vám,lebo odporúčaná cena je 5 eur a dovidenia. Chapem ako to myslíš no z reálneho života je to niečo iné,ako je to popísané v tom článku.

maja22
27. apr 2025
@lenkasarka

@maja22 tak si predstav situáciu ,že tvoja stará mama žije v obci 85 rokov a stále chodí to toho kostola. Zomrie a farár povie 150 eur za pohreb. Dáš,alebo nájdeš iného farára? Jasne,že každý dá aj keď sa mu to nepaci. A teda dar z milého srdca to určite nebude a ani dobrovoľný nie. Nepovie farárovi nedám vám,lebo odporúčaná cena je 5 eur a dovidenia. Chapem ako to myslíš no z reálneho života je to niečo iné,ako je to popísané v tom článku.

@lenkasarka Áno, stáva sa aj také. Sú kňazi, ktoré nechcú vziať nikdy nič, sú kňazi, ktorí občas vezmú, občas nie, sú kňazi, ktorí vezmú a už po ceste z kostola rozdajú (videla som na vlastné oči), sú kňazi, ktorí vypýtajú s úmyslom na dobrú vec (napr. odložia na opravu kostola) a sú kňazi, ktorí vypýtajú, lebo majú osobné problémy a nevedia/nechcú/odmietajú to inak riešiť... Lebo každý kňaz je originál. Niekto dobrý, poctivý, čistý, žijúci v pravde a svätosti a niekto neustále padajúci, hriešny, neschopní zdvihnúť sa z jamy, do ktorej sa dostali... Ale neposudzujme cirkev povrchne. Ona má svoje pravidlá, má svoju hĺbku a žijú v nej ľudia takí i onakí... Všetci rovnako Bohom milovaní. My máme možnosť požiadať o nápravu, každý kňaz podlieha svojmu biskupovi, ak máme dôkazy o nečestnom konaní kňaza, ktorý vzbudzuje pohoršenie a nedá sa mu dohovoriť, môžeme sa obrátiť na príslušné biskupstvo. Nie preto, aby sme kňazovi ublížili, ale naopak, aby sme mu pomohli uvedomiť si problém a nech ho začne riešiť, hoci aj s pomocou jeho vrchnosti.

beronsche
27. apr 2025
@zuzuliennka1

@beronsche rovnako, ako to, ze taku skusenost ma par ludi tu, neznamena, ze sa to deje vsade. Rovnako zaslepene je trvat na tom, ze cirkev je zvratena a knazi sa odbavuju na detoch v spovedelniciach. Uplne rovnaka retorika ako tvoja.
S tym rozdielom, ze my, co tu chodime do kostola pravidelne, sme sa s takym pristupom nestretli. Ale ludia, co kostol navstivia 3x za zivot a na spoved idu asi len raz pred svadbou, vedia uplne najlepsie, ako prebieha spoved a co sa tam knaz pyta. Velmi zaujimave.

@zuzuliennka1 reagovala som na teba, pretože je absurdné tváriť sa, že ak si to ty nezažila, nezažil to nikto. .
Dokonca argumentujes, že niektoré prispievatelky asi boli v spovedelnici, keď vedia. Že je to určite vymyslene. Pritom rovnaká logika by mala platiť aj na teba.. bola si tam, že vieš, že to tak nebolo?
Chápeš to, ten pomýleny argument?

Teraz tvrdíš, že sa ti nepáči, že sa obviňuje cela cirkev. Áno, to s tebou súhlasím. Ale na toto si predsa adresné NEreagovala predtým. Predtým iba spochybňujes skúsenosti iných. Nič iné..
A keď nič iné, toto zbytočne píšeš mne, ja cirkev ako takú nikde nenápadam.

Plus sa pridalo tvoje "ja chodim do kostola pravidelne" no a?
opravnuje ťa to rozhodovať, čo je pravda a čo klamstvo?
Ako ty môžeš vediet, ako to majú v otázkach viery a navštevovania bohoslužieb ti, čo hovoria o negat.skusenosti?

Nepáčia sa ti konkrétne všeobecné negativne vyjadrenia ?
Reaguj priamo na ne a NESPOCHYBNUJ skúsenosti iných. Na to nemáš právo.
A že sa farári "odbavuju" na detoch?
Nuž, všetci nie, našťastie ani väčšina. Ale niektorí áno. To poprieť nemôžeš.
Len žiaľ, mnohí zaslepenci reagujú podobne ako ty a obetiam neveria..

zuzuliennka1
27. apr 2025
@beronsche

@zuzuliennka1 reagovala som na teba, pretože je absurdné tváriť sa, že ak si to ty nezažila, nezažil to nikto. .
Dokonca argumentujes, že niektoré prispievatelky asi boli v spovedelnici, keď vedia. Že je to určite vymyslene. Pritom rovnaká logika by mala platiť aj na teba.. bola si tam, že vieš, že to tak nebolo?

Teraz tvrdíš, že sa ti nepáči, že sa obviňuje cela cirkev. Áno, to s tebou súhlasím. Ale na toto si predsa adresné NEreagovala predtým. Predtým iba spochybňujes skúsenosti iných. Nič iné..

Ako ty môžeš vediet, ako to majú v otázkach viery a navštevovania bohoslužieb ti, čo hovoria o negat.skusenosti?

@beronsche rovnako absurdne, ako tu tvrdit na zaklade jedneho/dvoch ludi, ze sa to deje vsade a Cirkev je ako celok taka, onaka a zla. Uplne taka ista retorika.
A ano - bola som za cely svoj zivot na spovedi tolkokrat, a pri xyz knazoch, ze ano, viem ako to prebieha a ako sa pytaju. Dokonca som spoved 2x absolvovala aj v zahranici. A nikdy sa ma nikto nepytal otazky, ake sa tu predostieraju a rovnaku skusenost maju aj ostatne veriace komentujuce. Ale ludia, co do kostola ani nechodia, na spovedi boli asi raz, presne vedia, ake je to cele zle. Fakt “logika”.
Ze chodim do kostola pravidelne - a k tomu tvoj akoze “odsudzujuci” argument, si nepochopila. Chodim pravidelne a zazila som teda aj xyz spovedi. Takze to viem zhodnotit objektivnejsie. Nerozhodujem, co je pravda a co klamstvo, to si si vykonstruovala ty, aby to sedelo do tvojej argumentacie.
Necham sa odviest autom niekym, kto ma vodicak a realne skusenosti hoci len mesiac, ako niekym, kto ma najazdene roky, ale za pocitacom na simulatore.
Tak isto nemate ani vy pravo spochybnovat skusenosti veriacich, ktori ziju vieru aj realne celorocne/cely zivot. Takze ich tiez NESPOCHYBNUJ

lenkasarka
27. apr 2025
@beronsche

@beronsche za tento koment máš u mna síce bezvýznamne,ale obrovské plus. 100 palcov hore 👍🏻

beronsche
27. apr 2025

@zuzuliennka1 nemám rada, keď niekto napíše to, čo teraz idem ja, ale žiaľ áno, príde mi to tentokrát veľmi vhodné, takže:
prosím ťa, prečítaj si môj príspevok ešte raz a s porozumením!

A znova - reagujem výlučne na tvoje tvrdenie, že si prispievatelky vymysleli knazove nevhodné otázky. To ty nemôžeš vedieť. Jednoducho nemôžeš.
Preto píšem, že ani nemôžeš argumentovať tým, že chodíš na bohoslužby a spovede pravidelne a tak vieš. Nie je za tým NIJAKE odsudzovanie. Kde toto prosím ťa vidíš? Cituj ma, lebo ja naozaj nerozumiem tomu tvojmu dojmu o odsudzovaní..

A opakujem znova, ak ťa pohoršuje, že sa tu hani cirkev ako taká a že sú všetci kňazi označovaní za zvrhlikov, reaguj priamo na to! Ale nepíš to mne, ja toto nikde netvrdím. Reaguj na konkrétne príspevky, ale bez obviňovania z klamstva prispievateliek, ktoré negat skúsenosť mali!

A nie, NEVIES zhodnotiť objektívnejšie, čo sa môže (príležitostne) za dverami spovedelnice stať, len preto, že žiješ aktívnym kresťanským životom. Najmä z dôvodu, že ide o neštandardnú situáciu.
Chápeš, že podľa tejto logiky, keď teba ako dieťa žiaden kňaz nezneužíval, tak žiadne dieťa na celom svete nie je zneužívane kňazom. Rozumieš tej paralele?

A že ja som niečo vykonstruovala.. nuž neviem, čo je toto - viď. screen nizsie, ak nie obvinenie z klamstva. Veď podľa teba si to všetci vymýšľajú...

A skúsenosti veriacich sa spochybňujú kde?
Nemyslím, že ktokoľvek spochybnuje fakt, že ty si to nezažila..

beronsche
27. apr 2025
@zuzuliennka1

@beronsche rovnako absurdne, ako tu tvrdit na zaklade jedneho/dvoch ludi, ze sa to deje vsade a Cirkev je ako celok taka, onaka a zla. Uplne taka ista retorika.
A ano - bola som za cely svoj zivot na spovedi tolkokrat, a pri xyz knazoch, ze ano, viem ako to prebieha a ako sa pytaju. Dokonca som spoved 2x absolvovala aj v zahranici. A nikdy sa ma nikto nepytal otazky, ake sa tu predostieraju a rovnaku skusenost maju aj ostatne veriace komentujuce. Ale ludia, co do kostola ani nechodia, na spovedi boli asi raz, presne vedia, ake je to cele zle. Fakt “logika”.
Ze chodim do kostola pravidelne - a k tomu tvoj akoze “odsudzujuci” argument, si nepochopila. Chodim pravidelne a zazila som teda aj xyz spovedi. Takze to viem zhodnotit objektivnejsie. Nerozhodujem, co je pravda a co klamstvo, to si si vykonstruovala ty, aby to sedelo do tvojej argumentacie.
Necham sa odviest autom niekym, kto ma vodicak a realne skusenosti hoci len mesiac, ako niekym, kto ma najazdene roky, ale za pocitacom na simulatore.
Tak isto nemate ani vy pravo spochybnovat skusenosti veriacich, ktori ziju vieru aj realne celorocne/cely zivot. Takze ich tiez NESPOCHYBNUJ

@zuzuliennka1 ozaj, aká by bola tvoja reakcia, keby sa ti zverí dieťa (tvoje, cudzie, na tom nezalezi aké..), že ho nejaký, navonok milý a bezúhonný, kňaz obchytkával?
Asi by si neverila, že?
Lebo v tvojom ideálnom svete sa to stať nemôže, ty si to nezažila...
Len ono tí sexualní predátori zvyčajne nevyzerajú ako úchyl z filmu. Sú to na pohľad normálni bežni muži -učitelia, strýkovia, tréneri, kamaráti, príbuzní a áno, žiaľ aj kňazi.., ktorým často obete dôverujú.

zuzuliennka1
27. apr 2025
@beronsche

@zuzuliennka1 ozaj, aká by bola tvoja reakcia, keby sa ti zverí dieťa (tvoje, cudzie, na tom nezalezi aké..), že ho nejaký, navonok milý a bezúhonný, kňaz obchytkával?
Asi by si neverila, že?
Lebo v tvojom ideálnom svete sa to stať nemôže, ty si to nezažila...
Len ono tí sexualní predátori zvyčajne nevyzerajú ako úchyl z filmu. Sú to na pohľad normálni bežni muži -učitelia, strýkovia, tréneri, kamaráti, príbuzní a áno, žiaľ aj kňazi.., ktorým často obete dôverujú.

@beronsche vratim sa uz len na samy zaciatok - anonym riesi, ze sa knaz dospelej zeny pyta, ci pouziva ochranu. A uz len toto je uplne odveci otazka, a teda hadam pochopis, preco.
peknu nedelu zelam

beronsche
27. apr 2025
@zuzuliennka1

@beronsche vratim sa uz len na samy zaciatok - anonym riesi, ze sa knaz dospelej zeny pyta, ci pouziva ochranu. A uz len toto je uplne odveci otazka, a teda hadam pochopis, preco.
peknu nedelu zelam

@zuzuliennka1 tu nejde o to, či je otázka od veci, ale o to, že ty nemáš žiaden dôvod jej neveriť. A predsa jej neveríš.
A odôvodňujes to tým, že máš skúsenosti s xy kňazmi a nikdy sa nik toto nepýtal.
A ešte ani nechceš pochopiť, čo je na tvojom argumente chybné..
Na otázku nad tvojim posledným príspevkom mi asi neodpovies, že?

zuzuliennka1
27. apr 2025
@beronsche

@zuzuliennka1 nemám rada, keď niekto napíše to, čo teraz idem ja, ale žiaľ áno, príde mi to tentokrát veľmi vhodné, takže:
prosím ťa, prečítaj si môj príspevok ešte raz a s porozumením!

A znova - reagujem výlučne na tvoje tvrdenie, že si prispievatelky vymysleli knazove nevhodné otázky. To ty nemôžeš vedieť. Jednoducho nemôžeš.
Preto píšem, že ani nemôžeš argumentovať tým, že chodíš na bohoslužby a spovede pravidelne a tak vieš. Nie je za tým NIJAKE odsudzovanie. Kde toto prosím ťa vidíš? Cituj ma, lebo ja naozaj nerozumiem tomu tvojmu dojmu o odsudzovaní..

A opakujem znova, ak ťa pohoršuje, že sa tu hani cirkev ako taká a že sú všetci kňazi označovaní za zvrhlikov, reaguj priamo na to! Ale nepíš to mne, ja toto nikde netvrdím. Reaguj na konkrétne príspevky, ale bez obviňovania z klamstva prispievateliek, ktoré negat skúsenosť mali!

A nie, NEVIES zhodnotiť objektívnejšie, čo sa môže (príležitostne) za dverami spovedelnice stať, len preto, že žiješ aktívnym kresťanským životom. Najmä z dôvodu, že ide o neštandardnú situáciu.
Chápeš, že podľa tejto logiky, keď teba ako dieťa žiaden kňaz nezneužíval, tak žiadne dieťa na celom svete nie je zneužívane kňazom. Rozumieš tej paralele?

A že ja som niečo vykonstruovala.. nuž neviem, čo je toto - viď. screen nizsie, ak nie obvinenie z klamstva. Veď podľa teba si to všetci vymýšľajú...

A skúsenosti veriacich sa spochybňujú kde?
Nemyslím, že ktokoľvek spochybnuje fakt, že ty si to nezažila..

@beronsche takze neobjektivne na zaklade jedneho anonymu tu pisat, ako “svoje deti nikdy nepustite do budky s uchylom” je uz v poriadku ano?

zuzuliennka1
27. apr 2025
@beronsche

@zuzuliennka1 tu nejde o to, či je otázka od veci, ale o to, že ty nemáš žiaden dôvod jej neveriť. A predsa jej neveríš.
A odôvodňujes to tým, že máš skúsenosti s xy kňazmi a nikdy sa nik toto nepýtal.

@beronsche odpovedala som, ale ocividne ti odpoved nevyhovuje. nevadi

beronsche
27. apr 2025
@zuzuliennka1

@beronsche takze neobjektivne na zaklade jedneho anonymu tu pisat, ako “svoje deti nikdy nepustite do budky s uchylom” je uz v poriadku ano?

@zuzuliennka1 tak reaguj na prispevok kde sa to píše. Tam argumentuj. Ja totiž nič také netvrdím..
Ja ti píšem po 3.x, reagujem na tvoje obvinenie, že negat skúsenosti sú vymyslené!

A kde si mi odpovedala?
Žiaľ, zrejme som to prehliadla. Nasmeruj ma prosím.

zuzuliennka1
27. apr 2025
@beronsche

@beronsche ja som od zaciatku reagovala na poslednu vetu prispevku. O ochrane. A to nema nic s knazmi, ty si si pospajala zas dokopy nieco, aby to vyhovovalo tebe. Neodovodnujem to skusenostami. Ale ocividne netusis, preco je takato otazka mimo.

beronsche
27. apr 2025
@zuzuliennka1

@beronsche ja som od zaciatku reagovala na poslednu vetu prispevku. O ochrane. A to nema nic s knazmi, ty si si pospajala zas dokopy nieco, aby to vyhovovalo tebe. Neodovodnujem to skusenostami. Ale ocividne netusis, preco je takato otazka mimo.

@zuzuliennka1 posledný krát - áno otázka je mimo - veľmi pekne to zhodnotila @maja22 , ktorá celkovo píše veľmi rozumné.

Ja ti píšem 4x a naposledy, že nemôžeš tvrdiť, že tu prispievatelky, ktorým knazi nevhodné otázky položili, klamú a vymýšľajú si a odôvodňovať to tým, že ty si to nikdy nezažila..

Čo nemá nič spoločné s kňazmi? Veď sama píšeš pri koľkých si na spovedi bola, vrátane dvoch zahraničných...
Ja neviem, píšem nezrozumiteľné, ci kde je problém?

beronsche
27. apr 2025
@zuzuliennka1

peknu nedelu zelam

@zuzuliennka1 a na otázku, kde sa pýtam, ako by si reagovala, keby sa ti zverí nejaké dieťa s obťažovaním, si nereagovala, napriek tomu tvrdíš, že áno..

autor
28. apr 2025
@zuzuliennka1

@zuzuliennka1 super, ze uz aj ty priznavas, ze otazka "pouzivate kondom" je odveci otazka od farara. 🙂 Nie to este masturbacia u detoch, ze?

luciade
15. júl 2025

Takže ja som si chcela vykonať generálny spoveď pred pár dňami, predtým sme sa mali mali stretnúť na rozhovor lebo som zažila zložité udalosti a na spovedi som nebola zopár rokov. Myslela som,že rozhovor je súčasťou spovede a preto som sa snažila čo najlepšie vyznat. Začal sa má však pýtať na sexualitu a nevedela som ako sa mám cítiť, boli to otázky typu čo sme počas sexu robili s manželom, či som mala ako dieťa sexuálne predstavy, či sa ukajam a mám pritom sexuálne predstavy, atď. Opakoval, že sa pýta preto, aby ma mohol Boh uzdraviť zo všetkého (aj keď toto nebola téma, ktorá má tam priviedla, žijem usporiadane a nemám v tejto oblasti veľmi čo riešiť). Bola som tam zlomená kvôli šikane a vzťahu s manželom, ktorý sa neodstrihol od svojej mamy atd. Na konci rozhovoru mi povedal, že z psychologického hľadiska ....posudok, že mám problém s vlastnou hodnotou, ktorú mi zrejme mamka a otec nedali, som závislá od ľudí a neviem sa o seba postarať sama, vidím svet čiernobielo, démoni pokúšajú len svätých...ze už môžem ísť na na spoveď aj k inému kňazovi lebo on ide na dovolenku (čo som vedela), opakoval to niekoľkokrat. Tiež sa má spýtal,že čo si myslím, že si on o mne teraz mysli. Pozrela som sa ten zvláštny skrytý úsmev a povedala som, že si myslí že som psychicky labilna. A keď sa zvláštne pousmial, argumentovala som mu, že ak by som bola, tak nezvládnem prijímať jeho slova bez plaču a hnevu a nebola by som zvládla 19 rokov ťažkého manželstva ... Ale vraj som huzevnata, preto som to zvladla. A na moju otázku či má posudzuje podľa tohto rozhovoru odpovedal, že ak má uvidí, môže mať také pokusenie, ale je to už jeho práca tieto myšlienky zahnať. Ja som zistila, že som nebola na kňažkom rozhovore ale na psychologickom sedení a odišla som s pocitom zneužitia a s väčším zranením ako som tam prišla. Teraz to spracuvam a jednu by som mu vylepila, ako žena mužovi, lebo toto malo byť súčasťou spovede a on zneužil moje aktuálne rozpoloženie a situáciu.

luciade
Autor odpoveď zmazal
luciade
15. júl 2025

Potrebujem to niekomu povedat, ale uz nemam odvahu ist za knazom, toto nebolo prvy raz, co som zazila nieco divne, raz sa knaz rozculil ze som nebola v kostole v nedelu a moja formulka lutosti sa mu zdala kratka, musela som opakovat lutovat po nom (potom v kostole sa ospravedlnoval na omsi, yze to patrilo mne som vedela, lebo na mna poyeral) , raz mi iny povedal, ze ci si myslim, ze ho oklamem, iny zas ze knazi take neradi pocuvaju, ked islo o otazku ohladom toho, ze ista pani chodila s mojou fotkou za dajakou vesticou, potom zas iny ohladom toho, ze moja svokra mi vyslovene robila zlo priamo pred mojim muzom a ten sa tvaril, ze nic, on povedal, ze ved je to jeho mama... Moja dcera chodila do cirkevnej skolky aj skoly, a mam uz vsetkeho plne zuby. Vsetci obhajcovia viery, ja nenadavam na krestanov, ale mohla by som este vela pisat, som uz vyslovene otravena a nemam chut sa otvarat na dalsich spovediach.

tiezjedna
Odpoveď bola odstránená
luciade
15. júl 2025
@tiezjedna
Odpoveď bola zmazaná

@tiezjedna Ked mi to zacalo dochadzat, prve co sme urobili s manzelom, posadili sme si dceru na rozhovor a razne jej vysvetlili, aby si davala pozor na take otazky, lebo ked idete s odhodlanim dobre sa vyznat a ste este aj zlomeny prolemami, tak na knaza pozerate s doverou ale toto bol pre mna preplesk a ja sa hnevam teraz sama na seba

tiezjedna
15. júl 2025
@luciade

@tiezjedna Ked mi to zacalo dochadzat, prve co sme urobili s manzelom, posadili sme si dceru na rozhovor a razne jej vysvetlili, aby si davala pozor na take otazky, lebo ked idete s odhodlanim dobre sa vyznat a ste este aj zlomeny prolemami, tak na knaza pozerate s doverou ale toto bol pre mna preplesk a ja sa hnevam teraz sama na seba

@luciade to sa ti nedivím... ja by som zúrila

luciade
15. júl 2025

A to sa este pytal, ci sme nerobili nejake sadomaso. Vynadajte mi teraz vsetci, lebo som blbec. Este ma povzbudyzoval, aby som si pospominala, ze Boh ma chce uzdravit. Ale keby som nebola taka naivna idiotka, tak mi mohol dosjt, ze ak uz take otazkly, tak jedine pod sviatostou a aj to inak formulavane. Ked som potom naliehala, ze predsa som mu porozpravala vsetko, co bolo v mojom zivote tazive, tak napokon uznal, ze dobre no, ze chape a ked sa vrati, tak sa teda dohodneme na spovedi, tak ca. 2 hodiny bude trvat, tieto rozhovory trvali 5 hodin. Najprv som hovorila vsetko svoje co ma trapilo a opakoval, ze mam tazke veci zazite a potom zacal s tou sexualitou a tam som uz nechcela zachadzat do detajlov, ze mi je to neprijemne, ale ked som odchadzala, povzbudil ma nad vsetkym este premyslat a ja samozrejme som si aj na nejake tazsie veci pospominala a pytala som sa, ci mu to mozem vyznat a hned sa vyspovedat...ale vraj este na rozhovor. Ja som zacala sipit, ze je daco nedobre, ked mi rozpraval moj psycholgicky profil, s ktorym sa aj tak nestotoznujem, lebo za par hodin o mne nic nevie iba pocul o mojich celozivotnych problemoch, ale chodilo mi hlavou, ze ved ty nie si psycholog ale knaz a ja nepotrebujem posudok ale zmierenie. A ked som to hned povedala sestre, ktoru som stretla cestou domov, ta len klipkala ocami a doma mi zacali chodit hlavou vsetky veci a az rano po zobudeni som v tom mala jasno, ale uz v noci som mu napisala, ze sa citim vyuzita, ze uz nepriem a ze nech ma ani nekontajtuje.