Neviem reagovať na ľudskú hlúposť
Som zena v zrelom veku, tesne pred štyridsiatkou. Som vyrovnaná, v živote zaradená, nemam komplexy, k ľuďom pristupujem slušne a s rešpektom. Problémom je, že ja nejako priťahujem konfliktne situácie a nikdy neviem, ako sa mam zachovať, ľudská hlúposť ma vzdy ochromí, ostanem uplne paralyzovaná a radšej ako mam zareagovať neadekvátne - ostanem ticho.
Dnes modelová situacia. Bola som si v mojom servise pre auto, robili mi STK. Ten servis je zároveň aj predajňa aút. Doviezol ma ocino a čakali sme vnútri spolu. V celom obrovskom showroome boli dokopy dvaja zamestnanci. Tak sme s ocinom obzreli nove autá a potom sme sa postavili k takému pultu a čakali na technika, ktory nas mal vybaviť. Asi tak tri metre od nas stala pani, ktorá na nas ukázala a že: tam je značka, ktorá ukazuje odstup - bezpečnú vzdialenosť. Ja som si myslela, že si robi žarty tak som len s úsmevom hodila rukou. A ona na mna vybehla, že nech láskavo nehadzem rukou, že ona ma uz 66 rokov a že či ju mienim nakaziť. Moj ocino jej povedal, že ved sme od nej v bezpečnej vzdialenosti a že mame obaja rúška, že o čo jej ide. Čosi si mrmlala popod nos, ale urobili sme jej radosť a postavili sa na značku. Ona sa potom otočila a začala do mna, že aka som tučná, že ako som sa vyžrala. Ja len na ňu nechápavo pozeram, že čo? Moj otec jej hovorí: pani, to čo si dovoľujete? A ona si stale šla len to svoje, že minule pozerala akési extrémne prípady či čo a stale, že aka som vyžrata, atď. Dobre, som este pribrata po pôrode, ale to je dôvod aby do mna takto hučala? Ved som jej nic nespravila. Moj ocino už na ňu úplne ziapal, že čo si to dovoľuje a že vo svojom veku by uz mohla mat rozum. Zakončil to tym, že jej povedal, že je stara krava a nech sa ide dat liečiť. Keby tam nebol moj ocino tak ja som ticho. Potom som sadla do auta a nemohla som sa ukľudniť, doteraz ma to trápi. Mna vzdy rodičia učili, že sa mam k druhým ludom správať slušne, hlavne k starším. A taketo situacie sa mi deju pravidelne. Minuly tyzden do mna ťukol chlapík, ktory vletel do kruhača a nielenže bol na vine, ale este mi aj povedal, že som p.ča. Poraďte, ako sa chovať v takychto vyhrotených momentoch? Lebo ja som vzdy paralyzovaná. Inak nemam problem so sebavedomím. Neviem.
"...(5 stoličiek bolo medzi nami)..." tak ste sedeli ci stali? Cez 5 stoliciek by som si ju ani nevsimala. Najlepsie je ignorovat. Proste pani ma nejaky psych.problem (mozno aj z korony) a tvoj otec sa toho chytil. On by sa mal naucit reagovat.
Pani a tvoj otec sa vyventilovali ale najvacsiu citovu ujmu z toho mas nakoniec ty (z hadky aj z modreho kona kde ta ine nezname zeny rozoberu na suciastky).
Hod za hlavu, daj si daco fajne a babizni posli pomyselneho f*ckera..., nestoji za to trapit sa. Buduj sebavedomie, budes aj posobit lepsie, nie ako obet.
PS: ...a rukou sa nehadze, presne to ju asi vytocilo...a potom este nabrala odvahu ked ste ju posluchli a postavili sa na znacku, tak uz bola "na koni" a isla si svoje.
Ono je to o vnutornom nastaveni. Vyrovnany clovek na to kasle,ale ak sme precitlivene,tak nas to trapi. Ked som bola mladsia,vedelo ma zarmutit kadeco a veru som sa to snazila vzdy vydiskutovat a aj ist do konfliktu. Dnes mozno vyzeram,ze som bez srdca,ale zivot ma naucil nebrat si banality k srdcu. A som vo faze,kedy sa naozaj nepustam do konfliktov s neznamymi ludmi. Na jednej strane je to diskutabilne,lebo si povieme,ze ich treba uzemnit,kazdy by mal mat spatnu odozdvu,lebo potom si budu dovolovag coraz viac. Ale myslim,ze takych ludi tieto konflikty len posilnuju a ked im odpovies,je to ako voda na mlyn. A ver,ze castokrat je tazsie byt ticho. Nauc sa nebrat si veci k srdcu. Kazdeho cloveka zarmuti a hlavne zaskoci,ak nanho niekto nepravom vyskoci,ale taketo situacie ta maju posilnit a ucit sa,nebrat si k srdcu. Ak by si nola vyrovnana,tak by si nebola pol dna v soku z tejto situacie. To neber v zlom,ale naozaj si z toho zober nieco.
Tu ti niektoré slepice vynadaju aj za to ze vecne, pre porovnanie napíšeš ze si slušná a trápi ťa hlúpe debilne správanie inych. Nie aby ti poradili a podporili este ti virtualne vynadaju.
Netrap sa - su aj tu kravy na úrovni tej babizni
Mňa vždy napadnú najlepšie odpovede 5 minút potom, ako som to potrebovala 😉
Treba sa nejak zamestnať, aby si zabudla na také udalosti. A kopa z tých blbcov čo stretávaš v uliciach je aj na MK, o tom som sa už veľakrát presvedčila 😁😁😁 a aj niektoré odpovede v tejto diskusii sú toho jasným dôkazom.
Hlavu v hore, doma v bezpečí človeka vždy napadne ako mal reagovať, s tým nič nespravíme.
@scila presne...

Necitala som vsetko, ale pokial si sa nechcela stretnut s "ludskou hlupostou alias mudrostou" a dufala si, ze sa budes po vypisani sem citit lepsie, nemala si sem radsej pisat, lebo z tych par komentarov co som precitala, si sa tu s tym opat stretla. Tie, ktore su mudre ako general po bitke, hoci neboli priamo na mieste, tu sebavedomo sudia, hodnotia, odsudzuju, kazu, kritizuju ta za "tvoju neslusnost" a samy sa spravaju k tebe ako harpie bez kuska slusnosti. Ja si myslim, ze pani sa zachovala velmi nevhodne a neslusne. Aky dovod k tomu mala, to nik nevie ale niekedy sa nam stavaju opakovane podobne situacie, ktore mam nieco zrkadlia, co si my sami potrebujeme spracovat, vyriesit. Mozno sa ty prave potrebujes naucit ako tieto situacie zvladat bez toho, aby sa ta prilis citlivo dotkli, napr. uvedomenim si, ze to, ze niekto nieco povie neznamena, ze je to pravda, hlavne o nas samych, lebo hocikto moze povedat hocico, ludia su rozni..Dolezite je, co si o sebe myslis a vies ty, nie teta, ktora je mozno pre nieco nestastna, zatrpknuta, nervozna, vystrasena ci zakomplexovana, to my nevieme co ju trapilo. A nevieme ani ovplyvnit co si pani mysli a preco, vieme ovplyvnit len to, co si myslime my, skus si to uvedomit vo svojom ❤. Tym zlepsis svoje sebavnimanie a uvedomis si svoju hodnotu a prestanes pritahovat ludi, ktori ako si pisala, ta mozno vnimaju ako slaby clanok, vela stastia🙂.