icon

Neviete plávať vy alebo vaše dieťa v dospelosti?

26. jún 2024

Ahojte, je tu niekto kto nevie v dospelosti plávať? Prípadne jeho dieťa? Vadí vám to v bežnom živote? Napr teraz sú aj tábory s kúpaním, zo školy sa ide na výlet s kúpaním apod. Moje dieťa nevie plávať, ma jemnú dyspraxiu - poruchu motoriky, čiže sa to asi ani nenaučí. Ma 14 rokov. Ja som sa ledva naučila pred 40tkou, aj to len kde dociahnem na zem nohami, nikdy na to nebavilo, čiže plávať nechodíme, iba raz ročne do aquaparku, ale tam je voda mala, čiže to sa dá aj bez plavania... Zaujíma ma, či má svtym niekto problém a či nie sme nedajbože len my takí,že nevieme plávať...

Strana
z6
malinovka333
30. jún 2024

Ja neviem plavat a neviem sa to ani naucit.mna to napr obmadzuje lebo v bazene chodim aj v mori. Aproste niekedy si zo mna robia znami aj srandu a neviem im to vysvetlit ze plavat neviem a nechapu preco. Niekedy som vedela plavat ale len kraula a aj to som zabudla.deti vedia dobre plavat.naucili sa doma v bazene.a starsi bol aj na plaveckom zo skoly

kofa77
30. jún 2024

@romanadam1626 neprezradim, ale nie je ani na vojenskych mapach😄, co pri diere po granate uz je co povedat, no uvaz😄

kofa77
30. jún 2024

@slovakboy ty si super, ma zadarmo navod😄
Inak pri spravnej technike sa clovek neunavi skoro vobec, ak nejde na rychlost, vydrzi velmi dlho. Pri nespravnej sa unavi, zatazuje krcnu chrbticu. Kraul bez plaveckych sa ani dobre neda, to vsetko hovori syn, ktory je vo vode od pol roka a od 4 rokov plava. Ma 15 a odplave kilometre na pohodu bez vacsej unavy. Ale vzdy musi mat okuliare.

kofa77
30. jún 2024

A este dodam jednu vec-plavanie robi krasne postavy, u muzov zvlast

slovakboy
30. jún 2024

@kofa77 tak to je super, že tvoj syn tak pekne pláva od mala. Kraul je najľahší, lebo sa len leží na vode. Áno okukiare musia byť. Ale v 1986 boli v športovom obchode len jediné plavecké okuliare alebo potápačské. A tie plavecké netesnili vôbec. Tak sme otvorili pod vodou oči a tri roky sme plávali v chlórovanej vode 1-3km len tak. Potom sme videli dúhu okolo svetiel, asi to nebolo zdravé na rohovku. Teraz používam škrupinky, alebo švédky za 6€. Sú to malé plastové myštičky bez tesnenia. Tesnia dotykom s kožou. Sú super. Čím menšie očnice, tým lepšie tesnia. Ak tesnenie, tak len silikónové.

kofa77
30. jún 2024

@slovakboy tie okuliare boli problem najst, aby mu tesnili,vymenil niekolko, nakoniec ma ruzove dievcenske speedo, tie mu vyhovuju.

kofa77
30. jún 2024

A plavat plava, ale na korcule sa nepostavi🙂, tam sme to nevychytali za mala a teraz mu to nejde a odmieta, kolieskove aj ladove

adelkaa159
30. jún 2024

Ked som spoznala mojho muza nevela som ci vie abo nie nikdy sme na kupalisku neboli ved sme boli malo spolu a hned som otehotnela, prislo prve dieta a isli sme do chorvatska a my vsetci sme plavci ziadny vrcholovy ale nemam problem ja ci moj otec urobit stojku vo vode a somariny prisli sme do chorvatska hodili sme sa do vody a on ostal taky ze ups az tak som zistila ze on vie iba pokial mu nohy šiahnu a hlavu nechcel velmi potom obkukaval od nas a teraz nema problem urobili sme si dom mame aj bazen a teraz sa čmachta aj z hlavu vo vode z detmi,deti chodia na kurzy plavecke mame 3 deti najmensia ma baby plavanie a starsie nemaju problem sa potapat ale plavat este uplne peckovo nevedia nemohli sa kupat v bazenoch preto sme z nimi nechodili prve dva boli atopičky teraz chodia na kurzy popri tom bazen a super im to ide moje vyhodnotenie: pokial to vam nechyba ok mi sme taky čapoši bazenovy milujeme vodu a deti duplom tie by boli v bazene od rana do vecera a kvoli tomu chcem aby plavali a aby vedeli,nase deti su skor tie deti ktore chcu vediet vsetko na lyze akurat sa este nepostavili ale korcule atd vsetko v ramci normy a ich ovladaju ale vsetko je to na tom co uprednostujete vy

bolcari
1. júl 2024

ja neviem..chodila som aj na plavecký na strednej ale za tých pár hodín nás to poriadne nenaučili, potom ma aj manžel učil.. a možno by som aj vedela ale mám pred vodou rešpekt, do bazéna s ním aj dcérou idem lebo nechcem aby videla že mám strach, tak tam len tak trapoším a muž sa snaží 6 ročnú dcéru naučiť aby nebola ako ja :D ale priznám sa je mi to ľúto že neviem dobre plávať lebo je to super relax podla mna.

inaemre
3. júl 2024

Pre mna osobne je to strasne dolezite.
Utopenie (casto vo vlastnom bazene) je najcastejsia pricina smrti u deti do 5 rokov 🙈 Je to pre mna nocna mora.
Mojim rodicom zalezalo na tom aby sme rychlo a dobre vedeli plavat. Viem aj krasne skakat z mostika, to ma moj ocko naucil.
S dcerkami sa chodime padlboardovat, mame bazen. 3,5 rocna este nevie plavat bez rukavnikov ale toto leto sa to 100%tne nauci, lebo je to pre mna velmi dolezite.
Starsia 6 rocna plava, potapa sa a chce sa naucit skakat ako ja. Minule bola na kupalisku strasne hrda na mamu 😀

Strana
z6