Nezaujíma ma politika

16. mar 2024

Ahojte,som asi jediná,ktorá to takto má ale nezaujíma ma politika. Nesledujem v televízii politiku a nejako sa o ňu ani aktívne nezaujímam. Mám 20 rokov. Viem,že by ma to zaujímať malo ale nemôžem si pomôcť…nevyznám sa v tom. Neviem ani koho by som mala voliť. Neviem ani čo je zlé alebo čo je dobré. Neviem si nejako vytvoriť svoj názor. Kvôli politike vznikajú v spoločnosti len veľké hádky. Volíš progresívcov tak zle je, volíš smerákov tak zle je. Najlepšie mi je keď radšej ani televíziu nepozerám…len sa bojím,že mi za toto budú ľudia nadávať😕.

ariannazara
16. mar 2024

Ja tiež, muž sem tam spomína nejaké veci ale ja to vôbec neriešim. Nepozerám správy, nečítam nič ohľadom toho a je mi dobre 😂

janinah
16. mar 2024

Postoj pštrosa s hlavou v piesku je najhoršie čo mozes urobiť.Mam 18 r.syna a zaujíma sa o veci verejné.Ide o tvoju budúcnosť.

gemerka17
16. mar 2024

Nadávať ti ľudia nemajú prečo, ale pre svoje vlastné dobro by si mala mať nejaký prehľad, aby si z teba nebola ovečka.

wolf_
16. mar 2024

Politika ťa síce zaujímať nemusí, ale vo velkej miere ovplyvňuje tvoj život, či sa ti to páči alebo nie. To, že sa v tom nevyznáš je výhovorka. Ja som sa v +- tvojom veku tiež nevyznala. Potom som dospela, pochopila ako moc sa ma to týka aj keď na to seriem. A začala som si zisťovať. Od základu, čo je vláda, čo je koalícia, blah blah. Fakt som netušila ani základ. A postupne som si informácie nabaľovala, začala to sledovať, hľadať rovnováhu v tom, aby mám prehľad, ale zároveň aby ma neklepne od jedu... Všetko sa dá. Ten kto pred tým zatvára oči a tvári sa, že jeho sa to vôôôbec netýka je pre mňa nezodpovedný človek.

viestta
16. mar 2024

Tak ta nezaujima. No a? Nie je to povinnost.
Ale na druhej strane kazde jedno rozhodnutie politikov sa ta dotyka, sice to mozno ani netusis ale dotyka. Len taky nazorny priklad: Po tom co sa zacala Fcova vlada bratrickovat s Ruskom sa dostavame do skupiny nespolahlivych partnerov. Nielen pre politikov inych krajin, to by nebola az taka tragedia, ale stavame sa nespolahlivi pre investorov, pre majitelov fabrik, ktore tu zivia ludi, majitelov fabrik, ktore by mohli zivit ludi ak by ich tu postavili. Ale kedze nemaju pravnu istotu, ze tu budu moct bez zbytocnych zasahov statu podnikat, zasah je napriklad aj zvysenie dani a odvodov, alebo vyrubovanie nezmyselnych poplatkov, tak radsej pojdu prec a budu podnikat niekde, kde tu istotu maju. Cize konecnym dosledkom tychto politickych rozhodnuti mozu byt desiatky, stovky, tisicky ludi bez prace, neschopnych splacat svoje zavazky, prichadzajucich o strechu nad hlavou, odkazanych na socialne davky.

lindous
16. mar 2024

Ja som sa o to tiež nikdy až tak aktívne nezaujímala, nesledujem diskusie, správy výnimočne... avšak mám vo svojom okolí pár ľudí, ktorí sú mi názormi na život veľmi blízki a k politike sa vyjadrujú, takže tých sledujem na sociálnych sieťach, prípadne sa rozprávame a to najdôležitejšie a najaktuálnejšie prijímam cez nich... nemáš niekoho takého vo svojom okolí? človeka, ktorý situáciu sleduje a ty si s ním rozumieš, jeho pohľad na život je ti blízky a dôveruješ mu, že by ťa tým trochu previedol? 🙂 nemusíš hneď rozumieť všetkému, vyber si témy, ktoré sú pre teba dôležité a skús pozrieť ako ku nim pristupujú jednotlivé strany

dadka1997
16. mar 2024

Tiež som v tvojom veku neriešila .. ale život ide dalej, praca, deti , byvanie atď... a postupne si uvedomuješ, čo štát robí lepšie, respektíve čo nerobí lepsie.. zatial som s nikým nebola 100% spokojna... a samozrjeme ako pridu do zivota podobne starosti, začneš o nej uvažovať aj ty, veď ide o našu buducnost a buducnost nasich deti .. o to horšie je, že niet tam koho volit .. a to je smutné.. hlavne chcem, aby naše deti sa učili a boli v tom, že je len muž a žena, a ziadne ine pohlavie neexistuje, aby tí čo pracujú mali lepšie platy, aby si vedeli uživiť svoje rodiny.. aby mladí ludia mohli vykročit tou spravnou nohou do zivota, lebo sa cudovať svetu prečo maju mladí mama hotel ... chcem, aby kazdy dôchodca mal zaslúženú sumu, ktora mu bude chodit na ucet, aby rodicia, ktore su na materskej rodicovskej, ktori ostali sami na deti, mali pomoc od štátu a hlavne rešpekt v praci ..
Chcem aby priroda bola zdravá a krásna.. aby sa nikto nebal vyjst na ulicu, aby deti nehladovali, aby ludia mali motivaciu chodit do prace, aby studenti mali motivaciu studovat a mať spravny smer v studijnych odboroch..ABY SME BOLI ZDRAVÍ A ŠTASTNÍ

janinah
16. mar 2024

@dadka1997 chcieť je málo.treba pre to aj niečo urobiť

ruxandra
16. mar 2024

Ja by som sa tiež rada nezaujímala, ale nedá sa nevšimnúť keď mi zrazu na páske zmizla dosť veľká suma z druhého piliera. To ako nám aktuálne kradnú peniaze sa nás týka aj bez toho aby sme sa o politiku zaujímali. Bohužiaľ. To je len začiatok, a už sa nas to osobne veľmi dotýka.

fantaghiro21
16. mar 2024

V takom veku ,ked clovek ma problem si zvolit vobec skolu,co od zivota chce(nie je to zase u vsetkych),a vacsinou je clovek ovplyvnovany rodicmi,je mozno pre teba sa vyznat v politike narocne az nudne.
Chapem ta.Sama to mozes pocitovat na skolstve a intenych problemoch,co maju castokrat globalny problem.Mozes sa od jedneho bodu "odpichnut" -patrat,vsimat si diskusie,konktretne strany.Pomaly k tomu prides na koren.
Zaujimat sa je potrebne.Ide nie len o teba,ale aj o tvoje mozno buduce deti (sama som neznasala temy politiky,ked som bola skolacka)
Neviem teda,ci chodis do skoly /doplnas si vzdelanie.Predpokladam vsak,ze este nepracujes,platia ta rodicia.inak by si uz davno zacala sediviet .....

autor
16. mar 2024

@fantaghiro21 študujem

fantaghiro21
16. mar 2024

Tak si zacni vsimat temy skolstva....to,co so zazila na vlastnej kozi,to co ta iritovalo.to co ta hnevalo ze nemas,alebo ze ti strecha na hlavu mozno skoro spadla.
Kedze si moc hlavu nelames financiami.aj to by si si mala zacat vsimat.Aj to aj cestujes vlakkm/busom.
Sice skolaci maju trochu vyhody.
Ale je nonsens,ze taxik v meste je niekedy vyhodnejsi,ako mestska doprava ( bez ziadnych zliav)

dadka1997
16. mar 2024

@janinah ak som sa vyjadrila zle tak miesto chcem tak si to prajem...
Ocividne vy ste spokojná, mojich silach je iba vychovať svoje deti, a ist do prace, postarat sa o domacnost poplatit uvery, zabavit sa s detmi ..
Načo su potom ludia v parlamente, ak to nevedia robit za nas, ked to nie je v nasich kompetenciach ?

petronelag
16. mar 2024

Dobre je mať taký základný prehľad aj v politike, ja som ako študentka pozerala Televízne noviny a ak ma niečo zaujímalo, tak som čítala noviny.

bloger
16. mar 2024

Je to dobré kvôli prehľadu. Nikto ti ale nebude za to nadávať.

rodomila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana212722
16. mar 2024

Niesi sama..toto ide mimo mňa a to mám cez 30 proste ma to nezaujíma ..voľby ignorujem každé a je mi to fuk ..z toho co tam kandiduje tak to je jeden horší ako druhý ja to neriešim..mám svoju rodinu svoju prácu a čas ktorý trávim ako ja chcem a vôbec ma nezaujíma ani názor druhých ľudí či to niekto rieši..

vyrovnanaosoba
16. mar 2024

A kto to s tebou rozoberá? Mňa keď sa niekto pýta na názor o politike, poviem, že áno mám svoj názor a ďalej nerozoberám. Tak ako sa nebavím o financiách či nerozoberám moju rodinu na verejnosti.
Je mi úplne jedno či môj sused bude voliť Matoviča, alebo kolegyňa Harabina. Ja si vypočujem, ale nezapájam sa. Nie preto, že nemám prehľad, ale skôr sa nechcem hádať a obhajovať si svoj názor na politiku.

slovakboy
16. mar 2024

Možno lepšie ako pozerať správy je čítať históriu a učiť sa históriu 20 teho storočia. Potom budeš vedieť koho voliť. A hlavne koho nevoliť.

barborachors
16. mar 2024

neboj sa aj sa jedného dňa odstahujes z mama hotelu a začnes pracovať a mat vlastný byt alebo podnajom, chodit po úradoch a lekaroch, otehotnies budes mat rodinu atd len potom ta začnú veci s*at, potom pochopis

fantaghiro21
17. mar 2024

@zuzana212722 takze ti je uplne jedno,ci das za chleba dokonca aj za 500g 5 eur? (Modelova situacia)
Proste mas svoju ,mozno nadpriemernu vyplatu a je ti jedno ? Ci ti z nej odide viac akoby malo,co by si mozno povodne mohla skor investovat niekde so svojich deti ci hypo?ci ta dotuje stat,rodina a nemas ani prehlad kolko stoja energie,voda?

jaskolka
17. mar 2024

Nie si sama, ja absolútne takisto nerozumiem a nezaujímam sa o politiku, jednoducho mi to je úplne cudzie, správy a rôzne diskusné politické relácie som asi v živote nesledovala zámerne (teda ze sadnem a začnem počúvať).
A rozhodovanie, koho voliť a nevolit? Moja mama na to mala jednu "prupovidku" - aký čert, taky diabol. Znamenalo to asi toľko, ze každá jedna strana bude mať niečo zlé a niečo dobré, nikdy nič nebude dokonale.

danica2711
17. mar 2024

no čo už, aj takí ľudia asi musia byť, každý sme nejaký. Hlavne ti odporúčam, nechoď voliť, pretože ľudia bez prehľadu sa ľahko dajú ovplyvniť kýmkoľvek. Nezaujíma ťa politika, tak nevoľ

eva8
17. mar 2024

Politika ta nezaujima. Nevadi. Ak nevies, koho mas volit, nechod volit. Studujes, politika ta nezaujima, si taka, aka si, nenut sa. Co robis (studujes, mozmo brigadujes, mas ine zaujmy...), snaz sa robit co najlepsie.

Ak ta niekto nuti volit a prinuti ta, mozes vhodit aj prazdnu obalku.

Ked chces ist volit, urcite sa neriad tym, kto co hovori na niekoho, co si precitas niekde na fb. Ale pozri si priamo diskusie s kandidatmi. Vsimnes si vystupovanie, co preferuju. Bude to asi spanielska dedina pre teba, nevadi, postupne sa zorientujes

V tvojom veku by som vychadzala z toho, ako vplyva politika na mladych. T.j. co znamena byt clenom Europskej unie, clenom NATO. A neskor pozvolna vnutrostatnu politiku - ako vplyva na studentov, ci si spokojna v skole, s vyukou a moznostami, ktore poskytuje (napr. Erazmus), ako sa da studovat s "prazdnou penazenkou", uplatnenie po studiu a pod.

Nenut sa. Tvoja vnutorna pohoda je najdolezitejsia. No a co, ze ta politika nezaujima. Radsej neskor, ako robit neuvazene rozhodnutia napr. vo volbach, alebo znervozniet kvoli socialnym sietam

Tu je par linkov na rozhovory s kandidatmi. 1 rozhovor trva cca 20 minut. Mozes pozriet, porovnat. Po vypocuti niekoho zistis, ze by si mohla kadidovat aj ty s momentalne tvojimi (ne)vedomostami 🙂🙃 Cize si nic z toho, ze sa nezaujimas o politiku, nemusis robit. Mnohi z kandidatov len pekne rozpravaju, niektori ponukaju nielen viziu, ale konkretny prinos
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/20944/455346
4.3. Kotleba
5.3. Nahlik
6.3. Pellegriny
7.3. Švec
8.3. Matovic
11.3..Dubovský
12.3. Kubiš
13.3. Forró
14.3. Korcok
15.3. Danko
18.3. bude Harabin

Pre porovnanie iny zdroj:
JOJ24 Kreslo pre kandidata
Prekopiruj do googlu a kazdy kandidat ma vlastny rozhovor, vyberies podla zaujmu. Na JOJ24 uz nevystupuju vsetci tak distingvovane, a aj naopak, niekto sa poucil z inych debat. Kto je rovnaky, je stabilny, vie co robi. A stabilita je fajn 🙂

Pre vseobecny prehlad doma a vo svete mozes pozvolne zacat pocuvat vecerne spravy, nieco sa na teba nalepi a samo sa ti casom zacne tvorit celkovy obraz z jednotlivych dielov (sprav)
Nenut sa, mna politika tiez nezaujimala a odkedy sa deti stali skolopovinnymi, stala som sa "polofanatickou" 😉

neviditelnypes
17. mar 2024

Pre mňa by bol ideálny stav, keby si politici robili svoju robotu a dali nám pokoj, ja ich tiež neotravujem so svojimi pracovnými úlohami. 🙂 (dokonca neznášam ani referendá, raz sú splnomocnení voľbami tak nech si to divadielko za naše peniaze nechajú na doma)

Na konci volebného obdobia pekne na jednu A4 zhrnúť čo za ten čas spravili a vybavené. 🙂 A pred voľbami sa rozhodnúť na základe programu, žiadne peniaze pochybného pôvodu na kampaň.

(disclaimer: A to píšem ako občan ktorý pravidellne počúva na obed Závodského, alebo včera skoro hodinový rozhovor Danko vs. Gröhling... čiže sledujem až viac ako by bolo treba, ale asi by som nemal.)

777januska777
18. mar 2024

Pozri podľa mňa je to úplne normálne. Máš iné starosti iné veci v hlave a fakt nemáš chuť riešiť ďalšie hádky a problémy okolo seba.
Ja osobne ta zas chválim zároveň, že aj keď za nezaujímaš a vieš, ze nevieš ako to je, že sa nevyjadrujes. Lebo toto je obrovsky problém, vacsina ludi sa tiež nezaujíma, nepoznaju fakty, ale teda vyjadrovať sa budú a to je tak ku všetkému.
Začni tým co povedal @slovakboy a čítaj históriu, lebo vďaka reálnemu pohľadu na históriu zistíš, že svet bol zlý a dobrý vždy a nepodlahnes konspiracnym teóriam o tom aké zlo nás čaká a podobne blbosti.

zuzana212722
18. mar 2024

@fantaghiro21 podľa mňa preháňaš.. Ale dobre odpoviem ti áno mám svoju nadpriemernu výplatu aj manžel a je mi úplne ukradnutá politika. Hypo máme tiež a moje deti majú aj viac ako potrebujú.
Úplne normálne žijeme venujem sa svojej rodine a všetko čo môžem robím len pre mojich najbližších.. ostatné vo nemôžem zmeniť vypúšťam ide to mimo mňa . Hľadím len na svoju rodinu nezaujima ma nikto ani názor ani jeho život ani problémy.

eva8
19. mar 2024

Ak chces, v tejto skupinke na MK sa prida nejaky link/zaujimavost z domova a zo zahranicia, mozes si precitat aspon nadpisy 🙂 Momentalne pred volbami v skupinke dominuje Slovensko.
Politicka situacia vo svete
https://www.modrykonik.sk/group/7754/