Nie je ešte povinné nosiť rúško vonku, však?
Chcem sa spýtať, v SR nie je povinnosť nosiť vonku rúško? Myslím na ulici napr.
@maciatkolulu inak minule sa smiala kamoška čo má 4deti, že ak pôjdu von aj s mužom a so.vsetkymi deťmi, tak ich už niekto nahlasi ako zgrupovanie 😅 po prečítaní si časti modrého koníka som aj presvedčena že niektorí by to aj vážne spravili..
@jana_eyre_2 asi tak
@jana_eyre_2 ja som tiež minule pozerala taka famila 6 deti mali ako schodíky, sa asi 30 m od nás zložili pri vode a vravím mužovi, verím tomu, že na sk by už niekto volal, ze ich je nad 5😂😂😂😂a tiež tomu verím, inak ticho som im zavidela, lebo my s tým našim jedným a zase mne kamošky závidia pomer dvaja dospelý a jedno maloleté dieta😂😂😂, tak si asi nevyberies
Dvaja dospelí....
@maciatkolulu to s tými liekmi.....smutne,ale podľa tychto názorov tu môžu po niektoré jest paralen miesto raňajok ďalší rok. A vďaka nim ich nemajú ti chudáci co majú momentálne chrípku, zápaly pľúc atď atď. To už tie odborníčky tu netrápi,ze ohrozujú iných ludi takto.
Ked sa drzi vo vzduchu to nemam ani vetrat? Ci mam mat rusko aj doma?🤦♀️
Rukavice vas tiez neochrania, napr. si v obchode, beres si keksik, ktory chytali pred tebou, rukavice mas aj ked doma nakup vykladas, ale ked ho ides jest tak uz nie a sup a mas to.. takisto zo vsetkym, doma predsa rukavice nenosis, nie? Ked varis takisto to nerobis v rukaviciach aby si naaahodou obal nechytila..
V CZ to už povinné je, takže rátajte že čoskoro aj u nás to bude....áno v CZ je síce údajne viac nakazených ale v CZ testujú každého narozdiel od SK. Keby aj tu testovali každého tak sme na Tom možno rovnako. Ale premiér Pelle sa zrejme boji reálnych čísel...
zavisí od toho, kde bývate. Napr. Ja ho vonku nenosím. Bývame na lazoch, najbližší sused 25m. Tak si ho isto nedám, keď idem na dvor.Do mesta nechodíme, nemám prečo. Do obchodu musím autom, tak tam si ho dám. U nás vo firme je nariadenie, že v celom areály sú rúška povinné, tak v práci ho mám. Ale ak bývate niekde na sídlisku, či v hustejšej zástavbe, tak by som si rúško dala vždy. Malému dieťaťu dať napr. nákrčník, alebo šatku - akože sa hráte na kovbojov 🙂. Kvapôčky vírusu vo vzduchu vydržia 30 min. a nikdy neviete kto kýchol.
@jana_eyre_2 Presne. Akurát v prvom momente som si myslela ze to myslíš vážne!! 😁 A neširi sa to náhodou aj online?! Hmmm
Ja som včera zohnala akurát Panadok Femina.. Len dúfam ze aj sú to dá manžel, v prípade potreby, nestane sa z neho ženská 😂
Bože, ďakujem za vás niektoré, ktoré ešte neopúšťa zdravý rozum.
Podľa mňa tak ako chrípka alebo iné virusove ochorenia aj korona tu ostane, a teraz čo budeš celý život nosiť rúško, viem že ľudia sa boja, je to niečo nové, ale treba sa voči tomu obrnit, imunita je dolezita pri všetkom, a keď vyvinú vakcinu proti tomu myslíte že každý sa pôjde zaočkovať? Nie,ako proti chrípke...Inak tiež nosím rúško keď idem do obchodu atď.. žeby ste nezačali s tým zase, nepodcenujem to kvôli ostatným...
@lenkakravcova splodila ste klamstvo,viete o tom?virus je kvapockova infekcia,nedrzi sa v ovzdusi nie to este ze dokaze prezit,zaujimalo by ma kde ste ziskala takuto info
tiez nosim rusko iba do obchodu a este v dome ho mam, kym vyjdem von. Teda v uzavretych priestoroch iba, tak ako je to aj nariadene. My sme boli vcera na prechadzke, byvame na takom mieste ze pri nas uz nie su ine domy, je tu teplaren a taka starsia cesta, cize takmer bez civilizacie. Oproti nam isiel mlady par, vyzbrojeni ruskami plus gumenymi rukavicami a obisli nas asi tak z 5m, pretoze vonku sme ruska samozrejme nemali.
Pobavilo to 😉
@chili1973 Opravila som sa hneď v príspevku nižšie. Viete o tom? 😀 Je tam aj odkaz na článok.
@raffaella Mňa dnes pobavil v lekárni muž s plynovou maskou a videla som, že aj personál lekárne nechápavý pohľad.
@jana_eyre_2 prva veta bola odpoved, druha veta dodatok k situacii.
Ludia vkuse riesia ruska ale neuvedomujete ai dolezitu vec a to fakt ze sa netreba zgrupovat
Stale vidim vonku babky s vnucatami, kamosky 2-3 spolu, 2 rodinky na prechadzke
To je horsie ako to ze niekto nema rusok
Treba zrusit socializaciu, ostante iba s tymi, s ktorymi byvate, von ist iba v nevyhnutnom pripade a to len sam (ak na prechadzku maximalne s ludmi s ktoruni ste v 1 domacnosti)
Pochopte to uz ludia!!
Teraz kazdy nasadi rusko a mysli si ze je to ok ist s babkou a sesternicami von ☹
@momoqui 👍👏👏👏👏👏konečne niekto, kto tomu rozumie, Rusko nie je potrebné, pokiaľ sa nestretavaju ľudia a prečo sa stretávajú, lebo si v tých pomatenych hlavičkach proste myslia, že sú chráneni a nesmrteľni a nič nedeje, stačí zle nasadené rusko, zvlhnute, pozmochlene a už je problém, ale človiečik si myslí, že on je chránený.... A to je hlavný nežiaduci účinok, falošný pocit istoty. A poďme, na pkkexi so šedou po ohovárať tu z druhého, že chodí bez ruska. A ešte nadávať na iné krajiny, kde je prísny zákaz stretávania sa a ruska neriešia, lebo načo rusko dofrasa vonku, kde je človek sa a ma byt sam!!!! To je základ a nie ruská a hromadné akcie
@maciatkolulu ja neviem pochopit ze ludia to stale nepochopili ... pritom sme si uz mohli zobrat priklad z it a inych krajin ...
Ludia sa zgrupuju a fotia v ruskach
A potom vypisuju statusy typu ze nech uz toto skonci
😢
Tak aky je stav teraz? Kde to je/nieje povinne. Ja tiez nerad nosim sal ci rusko lebo je to nepohodlne. Davam si ho len ked musim. Jakmile vyjdem von tak davam dole. Ale uz som zacul ze aj na ulici to bude povinne. Pokuty ake budu?
@koronavirus 66Eur. V platnosti od dnes od polnoci.
Ja mam take zamestnanie kde je prace dost a na nase odvetvie nema vplyv ani ekonomicka kriza ani koronavirus. Tym chcem povedat ze ak pracujem fyzicky denne od rana do vecera plus nadcasy atd tak nemam cas ani energiu ist von. Som rad ze mam trocha volna kde sa mozem vyspat. Ale ja aky som smoliar tak stretnem policajta aj cestou do/z prace.

Už preskakuje niektorým z tých rusiek. Ruško tiež nikomu nepomôže keď stoja všetci v rade v obchode ledva pol metra od seba... Jedine ak by si chorý kychol nezaleti ten vírus 5m ale len dajme tomu 2m... Honba na čarodejnice. Rehoceme sa ako kone, keď okolo nás cyklisti chodia po jednom, s ruskami na celej tvári (takmer v lese... Nikto nikde väčšinou) .. Ľudia so psom tiez, divím sa, ze aj pes nedostane nejakú dizajnovku na papulku.. Iné je na frekventovanej ulici, v autobuse, v obchode, pri preberaní zásielok atď... Ale pri prechádzke... Jedine ze ideme 2-20ti a vykecavame sa spolu, iná nevidím dôvod. A ta Nákaza prebehne celým svetom, je jedno koľko rusiek budeme nosiť, treba sa hlavne izolovať. Tí čo sú v nemocniciach nie sú nakazený dva dni z prechádzky, ale Môžu byť chori dlhšie ako sa. Vôbec objavil u nass prvý prípad... Pred cca 3 týždňami leteli internetom informácie aké sú rusky nepotrebné, vírus maly, teraz už ani moderátori si to neodpustia, čiže masírovanie médiami funguje (v ziadnych iných správach napr. Z HU som nevidela moderátorov s ruskami 🤦♀️...). S rozumom, von treba chytať Dcko, dychat čerstvý vzduch a nie sa maskovať. Keď idem medzi ľudí, tak je to iné... ja aj skafander si natiahnem 😁