icon

Niečo medzi nebom a zemou. Ako vznikol Boh?

bobulka34
17. sep 2010

chcem nadviazat na nasu temu o smrti a anjeloch. Vedci hovoria o velkom tresku a tym padom, ze tymto sposobom prislo k zrodu vesmiru, ale pytam sa, vsetko musi vzniknut z niecoho. Z coho potom vzniklo to nieco prve, povedzme , ze Boh tvorca nekonecna. Ved aj ten musel nejako vzniknut. Nestve vas, ze zijete a vlastne nevieme co bolo ako bolo a co bude. Je to zvlastny pocit, v poslednej dobe ma dost premaha ta zvedavost.

Strana
z2
filipal
28. sep 2010

@latvia je to mozne, na vsetko je vzdy viac nazorov...aj na vegetarianstvo, homeopatika, homosexualitu, rozvody....
asi je dolezite, comu verime my.....
inac ja neverim nikomu a nicomu, ja som riadne nedoverciva.....a najviac neverim ludom.
ti klamu vkuse.... 😝

filipal
Odpoveď bola odstránená
latvia
28. sep 2010

@filipal tak ale vedeckym vyskumom veris,ci nie? 🙂

filipal
28. sep 2010

@latvia zdaju sa mi najlogickejsie.

filipal
28. sep 2010

ano, obcas niecomu aj uverim....

latvia
28. sep 2010

@filipal to vies, ked deti nieco ucis, tak tomu veris aj ty, nie? co ak sa ta raz nejaky knihomol spyta co hovoris na kambrijsku exploziu? 🙂

filipal
28. sep 2010

@latvia ty si ma chces podat na verejnom fore?? do tried vysieho stupna, zasadne posielam moje lektorky, absolventky prirodovedeckej fakutly, nech sa s nimi jeduju ony.....
ano, samozrejme, tomu co ucim verim. to zase tak zasadova som.

latvia
28. sep 2010

@filipal 😀 nechcem, ved urcite mi niekto poda protiargumenty 😉 popravde mesiac dozadu som nemala ani sajnu o com toci darwin, matne si pamatam na zobrazenie opice ako prechadza do vystreteho cloveka a tiez ten rozvetveny strom s kmenmi zivocichov co je v biologii....

ellise
28. sep 2010

.... v době, kdy většina lidí věřila, že vesmír je v podstatě statický a neměnný, náležela otázka, zda vesmír měl či neměl počátek do oblasti metafyziky nebo teologie. To co lidstvo pozorovalo, bylo možné vysvětlit v obou případech. vesmír buď existuje věčně, nebo byl uveden do pohybu v nějakém konečném vzdáleném okamžiku v minulosti tak aby vypadalo že existuje věčně. V roce 1929 však Edwin Hubble dosšel k historickému postřehu, že ať se podíváte kamkoliv, vzdálené hvězdy se pohybují velkou rychlostí směrem od nás. Jinými slovy - vesmír se rozpíná. To znamená, že všechny objekty byly v minulosti blíže u sebe. Podle všeho dokonce před asi 10 či 20 tisící milionů let nastal okamžik, kdy byly všechny přesně na témže místě.
Tento objev konečně přenesl otázku o počátku vemíru do sféry vědy. Hubbleova pozorování naznačovala. že kdysi nastal okamžik nazývaný velký třesk, kdy byl vesmír nekonečně malý a tudíž nekonečně hustý. Pokud existovali události, jež nastaly před tímto okamžikem, nemohly ovlivnit to, co se děje v současnosti, Jejich existenci je možno nebrat v úvahu, protože nemají žádné pozorovatelné důsledky.

Co se týká Darwinovy teorie, možná by jste si měli kouknout 3-dílný seriál o Galapágách a pozorování Darwina tamtéž

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
inkinka
17. mar 2011

no ono chybny je predpoklad, ze kreacionizmus nutne predpoklada stvorenie nemenneho sveta...skor ide o plan, podla ktoreho sa uskutocnuje vyvoj. Cize evolucia ano, ale riadena, nie metodou pokusu a omylu. Procesy v biochemii su natolko zlozite, ze keby sa mali skompilovat len nahodne, trvalo by to radovo dlhsie, ako to trvalo.

ivamera
18. mar 2011

Fúha baby, že aká debata... 😉
Rada sa pripojím. 😉

podľa niektorých teórií, je náš veľký tresk, vlastne len veľkým odrazom, t.j. konečným treskom iného vesmíru, ktorý tu bol pred ním. A takto sa to bude opakovať stále dookola, a aj spätne sa to dialo týmto spôsobom. čiže v čase vzniku nášho vesmíru, v ňom boli obsiahnuté všetky informácie z toho predchádzajúceho vesmíru, a to vo forme určitého vlnenia. Touto teóriou sa dá čiastočne obísť to "nič" pred veľkým treskom, stále však zostáva otázka, kedy sa to celé začalo??
Ťažko povedať, či to vedci niekedy objasnia, myslím, že sme tak trochu väzňami nášho spôsobu vnímania času a priestoru.

Čo sa týka Darwinizmu, tiež je podľa mňa prekonaný. Pri evolúcii môžme hovoriť len o biologickej premene druhov, nič nám však nehovorí o vzniku života samotného.No kedy sa ten život na zemi začal a z čoho? A pochádza vôbec zo zeme?

amdeis
18. mar 2011

Ahojte.Ja som pred rokmi pocula jednu velmi krasnu teoriu a to, ze neexistuje ziaden svet, ziadni ludia, skratka nic take. Existuje len jedna obrovska jaskyna. V tej je mnoho a mnoho amfor, v ktorych spia entity, ktore snivaju svoje sny a my sme tie ich sny. Celkom sa mi to paci, je to prijemna predstava, ze sa raz rozplyniem v zablesku prebudzajuceho sa vedomia. 🙂

evi55
18. mar 2011

@bobulka34 Boh nevznikol, Boh je stále, nepodlieha času, aj vždy bol aj vždy bude. myslenie a poznanie človeka je obmedzené a preto treba prijať, že nie sme ako Boh, ktorý vie všetko. 🙂 dúfam, že som aspoň trošku odpovedala na tvoje otázky. 🙂

stano11111
3. okt 2014

@miriam11 to čo bude po smrti by nikomu nemalo biť jedno lebo po smrti príde večnosť oproti tomuto našmu životu kde budeme najviac traapnych 80 ,90 rokov ....dôležite je čo príde po smrti a nie čo v priebehu života.....viem že pride večnosť po smrti....v dnešnej dobe nieje prekvapenie ked sa zjavi niekomu mrtví ....tak priznavam su vela nejasnosti ako vznikol boh ,vela vyrokov su na zamyslenie niekomu nedavaju zmysel ale treba pochopiť že nemôžeme pochopiť niečo čo je stare miliardy rokov

livegame45
17. mar 2019

Boh nemal počiatok ,lebo kde nie je čas nie je počiatok ani koniec

trojnasobnamama
17. mar 2019

Môj názor je,že sme veľmi malí páni NATO,aby sme vedeli čo bolo a čo bude.Su veci ktoré náš ľudský mozog nieje schopný pochopiť.Ja som kresťanka a prečítala som už pár kníh .V duchovnom svete neexistuje ani čas.Cas máme tu na zemi.

livegame45
17. mar 2019

@trojnasobnamama tipujem bibliu?

trojnasobnamama
18. mar 2019

@livegame45 áno aj🙂,ale zažila som aj určité veci ktoré veda nedokáže vysvetliť.

trojnasobnamama
18. mar 2019

@amdeis no a prečo potom bolesť?

amdeis
18. mar 2019

@trojnasobnamama aj v snoch dokážeme pociťovať rôzne pocity, aj keď nie sú skutočné. Sú vysnené. Prebudením sa rozplynú.

Strana
z2