Niektoré si všetko predstavujete ľahko
Reagujem na diskusie ohľadom rozvodu/odchodu ženy od chlapa.V každej takej diskusie radíte odísť z takého vzťahu/manželstva.Ze žena to dá aj sama s dieťaťom.No nie nedá to.Poznam veľa ľudí v okolí čo im neklape manželstvo.A ani jedna nechce odísť lebo vedia že to nedajú samé hlavne finančné.Lebo nechcú prežívať s deťmi,ale ostanú s chlapom aby mali lepší život.Dokonca jedna čo odišla od chlapa do podnájmu dlho jej to nevydržalo a ostala na ulici s dieťaťom.Musela sa vrátiť k chlapovi.Doba je zlá a veľmi ťažká.Vsetko sa zdražuje.Preco stále radíte odchod,keď možno aj vy viete že nie každá bude vedieť uživiť samu seba aj deti.?Keď je problém nájsť si prácu aby žena stíhala ráno aj poobede do škôlky a do skoly.Určite sú také prípady že niektorým sa to podarilo.No väčšina ľudí sa boji odísť,radšej ostane v nefunkčnom vzťahu ale je finančne zabezpečene.
@elizabet173 no veis kedysi boli ine casy ako teraz. Zeny sa skor vydavali a zabezpecovali si byvanie spolu s manzelom. Vzdelanie maju vsetky stredoskolske. Pracuju bud napr.v zdravotnictve, v skolke a tam vieme ake su platy. Kedns niekym zacali chodit este na strednej po skole si zabezpecovali spolocne byvanie a nie najskor vlastne.treba si uvedomit ze treba vykonavat aj tieto profesie a tie vieme ako su platene. Deti maju 1-2. Nikdy nevies co sa z muza vykluje takze do vsetkeho isli spolu. Za roky sa to pokazilo a ceny isli hore. Zivot mnohym sa skomplikoval
. Ja som tiez nesla do vztahu ze najskor nech mam svoje byvanie a potom spolocne. Isli sme do toho spolu s muzom. Nie kazdy ma moznoost si zabespecit svoje byvanie a potom este spolocne.
Keby tie ženy mysleli dopredu, investovali do vzdelania, našli si prácu, aby nabrali pracovné skúsenosti, prípadne investovali do vlastnej nehnuteľnosti miesto toho, aby hneď po maturite išli rodiť deti prvému chlapovi, čo sa na nich pekne pozrie, najlepšie hneď reťazového materské, ešte lepšie nasťahovať sa do JEHO domu/bytu, potom keď je čas, aby deti išli do škôlky, tak sa prispôsobujú zase len ony, hľadajú si menej kvalifikovanú prácu, chodia na OČR väčšinou zase len ony… sebestačnosť je dôležitá vec. Naučte svoje dcéry, nech sa nikdy nespoliehajú na chlapa 🤷♀️ a hlavne nech is robia toľko detí, koľko by vedeli uživiť, keby zostali samé.

@katka700 Ano, vzdelanie je skoro vzdy korelovane s dobrym platom. Uz to ze clovek pracuje na vzdelani mu dava predispozicie, ze bude chciet tuto namahu dalej vyuzit a bude v nej pokracovat. Priklad. Pri mojom nastupe po skole do prvej prace v IT v slusnej firme (v odbore, nie ze tie ostatne prace boli zle, ale mimo IT) bolo vyzadovane VS vzdelanie ekonomicko-informatickeho typu, ked nemas "tlacenku". Inak by ma neprijali. Ale uz napr. dalsi traja dalsi ludia z nasej rodiny so strednou skolou sa tam dostali do tej prace, kde pracuju uz 15 rokov, cez moje odporucanie. Samozrejme ze sa museli osvedcit a osvedcili sa v sukromnej firme, ale inak by nemali sancu bez VS vzdelania sa tam dostat. Bez mojej VS by sme sa tam nedostali ani jeden ...