icon

Nový štátny sviatok Deň Rodiny

andreatytler
16. feb 2025

Predstavte si ze mate novy statny sviatok - Den Rodiny. Kazdy treti pondelok vo february.
Ake tradicie by ste si vytvorili? Specificke jedlo, dezert, aktivity???
Napriklad torta so svieckami je narodeninova tradicia. Prskavky su novy rok.
Nieco jednoduche co sa da robit v kazdom veku a zaroven zabavne. Aby to nestalo vela penazi. Kedze tu kde zijem je zima v plnom prude, radsej nie vonku, lebo sa moze stat ze je snehova burka a nikam sa clovek nedostane. Najlepsie by bolo aby to malo nieco spolocne s rodinou ale to nie je uplne podmienka. Mna napadaju len same aktivity pre male deti, ale to bude aktualne tak mozno dalsich 5 rokov. Chcela by som nieco trvacne.

Strana
z2
andreatytler
autor
17. feb 2025

@karolinakr z 20 rokov som zazila 2 kedy bolo malo alebo super malo snehu. Ostatne roky bolo vela snehu od decembra do aprila. Neudrzi sa nonstop lebo pride oteplenie a roztopi sa ale potom napadne dalsi. Priemer je tusim 1.5 metra snehu za zimu. Toronto je na tom este velmi dobre. Ak pojdes hodinu autom ktorymkolvek smerom maju este viac snehu.

andreatytler
autor
17. feb 2025

@svetlonos Dakujem

andreatytler
autor
17. feb 2025

@sara07 Mate ich vela ale zase co viem, tak ak padne sviatok na vykend, tak mate smolu a v podstate sviatok nemate. Takze v reale asi nikdy nemate 15 sviatkov. Tu su skoro vsetky sviatky dane na piatok alebo pondelok a ked padne na vykend, tak ho posunu na nasledujuci pondelok. Myslim ze aj tu to urobila vlada preto, lebo sa blizili volby.😀

karolinakr
17. feb 2025

@andreatytler a ako je to s tým medveďom? vždy, ked je nejaky prispevok, tak medved zjedol v narodnom parku niekoho..ja som už videla tolko videí, že by som sa bala isť vo ..to je nejaka vzdialena oblast od miest alebo aký park tam máte? a ked nie medveď, tak puma a ĺudia tam stanujú vo veĺkom..

andreatytler
autor
17. feb 2025

@karolinakr Musela som si to vygooglit, lebo tu v Toronte ziadne spravy o utokoch medvedov nie su. Citam ze za dekadu zabiju medvede 10-14 ludi, co je dost. Su v Skalistych horach Alberte alebo na severe. Tam ked ides na turu, alebo stanujes, tak to skutocne sa musis mat na pozore, ale to myslim ze aj na Slovensku. No a potom tie male mestecka v horach, tak tam chodia medvede ludom do zahrad a tak. Ono to ponimanie vzdialenosti je uplne ine ako na Slovensku. Z Toronta cestujes do najblizsieho narodneho parku 3 hodiny autom po dialnici a v tom parku nie su velmi grizli medvede ktore cloveka zabiju ked ho stretnu. Su tam cierne medvede a tie sa daju odohnat ak nie su hladne. V Toronte sa ale clovek musi bat kojotov, lisiek. Uz nejedna civava bola uchmatnuta zo zahrady, alebo priamo z voditka. Dieta by som na zahrade bez dozoru nenechala.

andreatytler
autor
17. feb 2025

@tilly Praveze cestovat na lyzovacku, alebo inam na predlzeny vykend je tazko, prave koli tomu snehu. Ten ti zrusi vsetky plany. To proste na cestu skutocne len vtedy ked musis. Je to prilis nebezpecne.

zeldia
Autor odpoveď zmazal
maros88
19. feb 2025

A kedy je den rodiny? Podla stranky zones.sk je to 15. maja https://www.zones.sk/kalendar-udalosti/medzinar...

gabriela_obzerova
19. feb 2025

@sara07 ja som sa len nedavno dozvedela, ze zrusili sviatok 1.9 a pojde sa do prace a do skoly

sara07
19. feb 2025

@gabriela_obzerova tak zrušené
a vraj ešte jeden sa chystaju pre konsolidaciu zrušit, uvažuje sa tak už mi to vychadza bud 1.5 alebo 15.9 , za mna oba dva

stanulienkat
19. feb 2025

@sara07 Prečo nerušia radšej cirkevné sviatky?? Ved su to úplne hlúposti.
@andreatytler neviem či by som si vytvárala nejaké nové tradície. Nie som veľmi zameraná na akékoľvek sviatky, neoslavujem ani svätého Valentína, ani Veľkú noc, takže Deň rodiny by mi bol rovnako ukradnutý. Máme sa radi v rodine navzájom po celý rok, nepotrebujem k tomu špeciálny deň.

nyusika
19. feb 2025

Opakovanie gramatiky, celá rodinka.

tetapetra
19. feb 2025

@sara07 15.9. nemôžu zrušiť, veď to je patrónka Slovenska. To nem dobre

nyusika
19. feb 2025

@maros88 podľa autorky niekedy vo februárYYY... pekne natvrdo

andreatytler
autor
19. feb 2025

@stanulienkat Mne sa to praveze paci, si spravit v ten den nieco specialne co clovek nerobi kazdy den. Ono je to ale take cudne zavadzat umelo nove tradicie. Vyskusam co tu poradili a uvidim ci sa nieco chyti. Hlavne aby nam to vsetkym sadlo.

andreatytler
autor
19. feb 2025

@maros88 Je to v Kanade - treti februarovy pondelok.
Na Slovensku to nemate. Sorry.

jednorozec007
19. feb 2025

@andreatytler napríklad spoločenské hry ako je scrabbles - skladanie slov - je vhodná pre malých aj veľkých.

sara07
19. feb 2025

@tetapetra szo zo 14 sviatkov sú 9 krestanských , tak možno ešte cyrila a metoda obetovat alebo toho 1.5

tetapetra
19. feb 2025

@sara07 cyrila tiež nie,kde by si potom chodil Fico h.... ego? 1.5 má zas ako šs veľmi veľa štátov, a my sme veeelmi pracovitý národ 🤪

andreatytler
autor
19. feb 2025

@jednorozec007 Ano. Spolocenske hry ma syn velmi rad a hrame ich casto ale nikdy nie vsetci spolu a prave v tom je to zaujimave ze sa k nej zideme ako partia. Dakujem.

terry658
19. feb 2025

@andreatytler čo tak vyrábať pohľadnice pre rodinu a potom im to poslať.
U nás máme takýto rodinný deň na Valentína. Spravili sme si tortu. Navštívili starších. Dali sme si mňamky a prosto sme si užívali jeden druhého.
Myslím, že najkrajšie je robiť si radosť a prejavovať lásku. Nie je potrebné to robiť každý rok rovnako.

andreatytler
autor
20. feb 2025

@terry658 Pekne.

Strana
z2