O ktorej ráno je vhodné ísť oblievať?
Manzel sa chysta so synom prvykrat oblievat (symbolicky) a chcela som vediet, aky je podla vas taky vhodny cas ist. O 9 je fajn ci este to je skoro?
Ja uz na SK nezijem a nastastie nezazivam tuto tradiciu, ale u nas sme uz po 10. neotvarali. Ak ide sibat babky, tak im normalne zavolaj, o ktorej mozu prist.
Prepáč, ale toto sa fakt treba pýtať tu na fóre? Veď kedy chcú, nech idú. Keď budú naranajkovaní, nech sa oblecu a idú, ideálne medzi tým, ako bude malý spať. Alebo si nepoznáte vlastnú rodinu -babky?
Syn ide o 7h starú mamu, a potom okolo 8.30h idú s kamarátom spolužiačky pooblievat
@martul nekde po rodinach ale po kamoskach malych. A nechcela som kazdej jednej vypisovat o ktorej uz moze prist, myslela som, ze je nejaky “zauzivany” akceptovany cas.
Keby dakdo pride skor ako o 9tej ani mu neotvorim, clovek si aspon cez volno chce pospat a nie hned vyslat dieta este len oci ostatni otvoria, moj syn ide 9:30 k starkym a potom dalsi
Minulý rok sa u nás len o 8.00 zobudzali. A vtedy, zazvonila prvá partia, aj som hovorila, ze dievčatá ešte spia, vrámci dobrých vzťahov som sa nechala presvedčiť, dcéru zliali v posteli, ešteže bolo teplo, komplet sa susil matrac, skoro sa vyskratovala elektrika, lebo dcéra mala nabíjačku v zásuvke. Nikto mi to nevycita, aj sranda bola.
Ale po zvážení všetkých okolností už neotvorim skôr, ako budú dievčatá oblečené a von z izieb. U nás teda az okolo 9.00.
No čo už u niekoho skoro ,u niekoho nie....
My sme naučení vstávať skoro .... Aj vlani chodili chalani okolo 8.30-9h oblievať spolužiačky 😁
To že syn ide starkú obliať o 7h ona o tom vie a čaká to...😉
Ja oblievať nechodím ešte to by mi bolo treba , syn ako sa zariadil so spolužiakmi už je ich vec.... Asi o tom vedia aj spolužiačky, tak je na nich či im otvoria či budú buviskat
Myslím že v dnešnej dobe už nie je vhodné polievať. Cize žiadny čas je je ok na túto ponižujúcu tradíciu.
A baby kedy majú akože chodiť? Ak dievčatá spia do 11tej, o 12tej budú rušiť sviatočný obed a poobede sa vraj chodiť nemá, to rodina môže ísť na prechádzku. Podľa mňa začať o 9tej je ok čas. Však v stredu sa ide do školy, neviem, či je vhodné, aby deti vyspávali do 11tej a v stredu vstávali 06:30...
Pred 20-30 rokmi chodil moj otec s bratom z domu o 6,00 😅 krstnú mamu vždy v posteli obliali. A ešte aj stíhali omšu o 8,00 🤣 Oblievat by sa malo chodiť doobeda. Neviem prečo, ale takto sa to traduje.
@marsmykkok nikdy! Ako sa pise vyssie, tato tradicia je prezitok, je to nevhodne a ponizujuce. Ja by som asi dala pastou tomu, co by ma chcel v dnesnej dobe oblievat a sibat. Este pochopim, ze babky su stara skola a od vnuka si to vyzaduju, ale aby chodil syn po spoluziackach 🤦♀️

Nech sa opýta tých koho ide navštíviť.